Svoboda vrača “klofuto” SD-ju s pregrešno dragim potovanjem Fajonove v New York!

Fotomontaža: Demokracija

V vladnih vrstah se je očitno vnel družinski prepir. Kot kaže SD in Svoboda preko “neodvisnih medijev” pereta umazano vladno perilo. Veliko pozornosti je pritegnila zgodba o sporni poti ministrice Sanje Ajanović Hovnik (Svoboda) v New York ter druge njene nečednosti itd. Sedaj pa se je državni Siol spravil nad zunanjo ministrico in prvakinjo SD-ja Tanjo Fajon s podobnimi očitki glede potovanja v New York. Sprašujemo se, ali je v ozadju bitka za pozicijo v nadzornem svetu SDH, o čemer piše Bojan Požar? 

“Zakonca” (beri Gibanje Svoboda in Socialni demokrati), sta si očitno skočila v lase, seveda “orokovičeno” oziroma preko “neodvisnih (državnih) medijev”. Pred dnevi je odjeknila novica o spornem potovanju ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik (Gibanje Svoboda) v New York. Ne le, da je bilo potovanje pregrešno drago, ministrica je s seboj vzela celo svojo politično tovarišijo, v ZDA pa so bile dlje časa kot je bilo to nujno potrebno. Za pot je zapravila 33 tisočakov, častili pa smo jim davkoplačevalci. V Tarči so izpostavili tudi ceno letalskih kart (3.612,61 evrov). Obenem naj bi ministrico spremljal tudi njen mož.

RTV Slovenija (oddaja Tarča), je sporne zadeve podrobno obravnavala. Obenem je bilo razkrito, da je inštitut ministričine kolegice Kaje Primorac Ipes v čudnih okoliščinah prejel 300 tisočakov! Razkrite pa so bile še druge nečedne zadeve, povezane z ministričinimi družinskimi člani in prijatelji. Kot je znano ministrico ščiti premier Robert Golob, vprašanje pa je, ali bo lahko zdržala pod težo tolikšnega moralnega bremena (tukaj). Spomnimo, da je nekdanji poslanec LMŠ-ja Darij Krajčič v času vlade Marjana Šarca, moral odstopiti le zaradi ukradenega sendviča. Včeraj pa se je podobna zgodba pojavila tudi na državnem Siolu, le da je tokrat v glavni vlogi prvakinja SD-ja Tanja Fajon.

Se gre ministrica Ajanović Hovnik politični turizem na davkoplačevalske stroške? Visoka cena ministričine letalske karte v New York. (Foto: posnetek zaslona)

Na portalu ji očitajo, da je bila njena pot v New York najdražja v zadnjih letih. V mediju so spomnili, da je Fajonova septembra skupaj s sedemčlansko ekipo sodelovala na rednem zasedanju Generalne skupščine ZN-ja v New Yorku, za osemdnevno potovanje pa so davkoplačevalci odšteli kar 67.349,32 evra, pri čemer dnevnice v končni znesek še niso zajete. Celotni potni stroški naj bi na osebo povprečno znašali 4.384 evrov. Verjetno se marsikdo sprašuje ali je v ozadju obeh afer zgolj to, da člani vlade radi potujejo po svetu na državne stroške, zlasti v New York, sedaj pa so jih mediji zalotili s prsti v marmeladi?

SD naj bi zagrozil, da bo “javno naskočil Goloba”
Verjetno da ne. Novinar Bojan Požar je pred dnevi razkril, da se v ozadju dogaja upor Socialnih demokratov, ki želijo priti do pozicije v Slovenskem državnem holdingu. Požar: “Decembra namreč poteče mandat predsednici nadzornega sveta SDH Karmen Dietner, in to mesto (oziroma vsaj člana nadzornega sveta) zdaj zahteva stranka SD, potem pa še enega člana uprave SDH. In to naj bi bilo tudi že dogovorjeno z Golobom in Vesno Vuković (generalno sekretarko GS), saj naj bi SD zagrozil, da bodo “javno naskočili Goloba”, če teh mest ne dobijo.” (več tukaj).

Domen Mezeg