Svobodni ali z oblastjo zlizani mediji: Kdo pritiska na Jovevo, Fajonovo, Tomićevo?

Foto: družbena omrežja

“Novinarstvo se srečuje z neprecedenčnimi razmerami in pritiski. Novinarje neprestano blatijo številni politiki, strankarski mediji vodijo medijske kampanje z namenom diskreditacije novinarjev, nanje se z vsemi sredstvi spravljajo župani, v družbenih medijih pa se nizajo pozivi k nasilju, linču novinarjev, kar se je poleti uresničilo v fizičnih obračunih s televizijskima ekipama.”

Takšno holokavst sliko položaja novinarjev v državi nam je ob mednarodnem dnevu svobode medijev naslikalo Društvo novinarjev Slovenije. Čeprav sem sam novinar, ki je nekoč delal za največji dnevnik v državi, kjer so lastniki z odpuščanji in na druge načine zamenjali celotno notranjepolitično ekipo z novo, pa tudi sicer lep del novinarskih ekip, mi je ta katastrofična slika vendarle neverjetna.

Ker smo v času uradne volilne kampanje za evropske volitve, je nenavadno, da društvo novinarjev povsem spregleda, da imajo novinarji, na katere politiki “neprecedenčno” pritiskajo, v resnici nenavadno vlogo. Niso nepristranski poročevalci, na katere bi se javnost lahko zanesla. Namesto tega jih opazimo kot glavne kandidate na vrhu obeh največjih vladnih strank: LMŠ in SD. Iz sveta medijev pa prihaja tudi glavna kandidatka Levice. Po svetu bi to, da je Irena Joveva, ki je pred lanskimi volitvami poslancev slovela po kritičnih poročanjih o največji opozicijski stranki SDS za POP TV, ki ima v državi največ gledalcev in je odvisna od oglasov podjetij v državni lasti, zdaj pa je nenadoma nosilka EU-liste glavne vladne stranke, razumeli kot problem. Podobno je zavzemanje za svobodo težko razumeti, če je glavna kandidatka druge največje vladne stranke SD nekdanja dopisnica javne televizije iz Bruslja Tanja Fajon. Če vemo še, da je svoj šov na javni televiziji nekoč imela še glavna kandidatka Levica Violeta Tomić, je nenavaden vtis, da ne moremo govoriti o pritiskih, ampak o popolni zlizanosti medijev s politiko, že kar precej očiten.

Dodatno preseneti, kako lahko novinarska organizacija ta očitno nenavaden položaj povsem spregleda, o njem ne zapiše ničesar, hkrati pa nam ponujajo katastrofično podobo, kako menda opozicijski politiki in redki mediji, na katere imajo ti vpliv, vsesplošno preganjajo novinarje, ki so, kot vsi ljudje vidijo, pomemben del oblasti in nastopajo zanjo.

Ta trenutek, danes. So spregledali, da branijo nenavadno svobodo? Je razlog, ker so pod tako strašnimi pritiski iz vlade, da si ne drznejo ali samo šlamparija?

Celotno sporočilo društva novinarjev je takšno:

“Društvo novinarjev Slovenije ob letošnjem 3. maju, mednarodnem dnevu svobode medijev, besedo prepušča novinarkam in novinarjem STA, Večera, Dnevnika, Dela, Mladine, Reporterja, TV Slovenija, Vala 202, Pop TV, Kanala A, 24ur.com in BK TV. Vsi izpričujejo pritiske, ki so jim izpostavljeni pri svojem delu. Novinarstvo se srečuje z neprecedenčnimi razmerami in pritiski. Novinarje neprestano blatijo številni politiki, strankarski mediji vodijo medijske kampanje z namenom diskreditacije novinarjev, nanje se z vsemi sredstvi spravljajo župani, v družbenih medijih pa se nizajo pozivi k nasilju, linču novinarjev, kar se je poleti uresničilo v fizičnih obračunih s televizijskima ekipama. Tožilstvo se izogiba pregonu in obsodbi sovražnostnega govora in na spletu izrečenih groženj novinarjem. Doživeli pa smo celo poskuse čezmejnih pritiskov na uredniške odločitve slovenskih medijev. In če se je politika ustrezno odzvala na tako imenovanega zunanjega sovražnika, je žal precej manj uspešna in določna pri izboljšanju pogojev za delo novinarjev doma. Medijska politika je očitno nekje na repu prioritet tudi te vlade. Medtem pa se spreminjajo globalne razmere. Za novinarstvo enostavno ni več denarja, prihodki od oglaševanja kot tudi bralci, gledalci, poslušalci od tradicionalnih medijev odtekajo k internetnim velikanom. Te razmere še posebej ogrožajo majhen in izpostavljen slovenski medijski trg, kar se med drugim odraža tudi v napovedanih ali že izvedenih lastniških konsolidacijah. Njihovi akterji se bolj ali manj uspešno izogibajo presojam regulatorjev o negativnem vplivu teh premikov na ponudbo in kakovost medijskih vsebin. Regulatorji takšno situacijo na trgu dopuščajo in se ji prepuščajo, pri čemer lastniki medije vse bolj obravnavajo izključno kot posel, zato se resnično sprašujemo, kakšne in katere vsebine bodo sploh ostale na voljo slovenski javnosti. Novinarske vsebine se od vseh drugih dostopnih vsebin razlikujejo po uredniški presoji, spoštovanju profesionalnih načel, dolgoletnih izkušnjah in znanju njenih ustvarjalcev. To je dodana vrednost, zaradi katere je novinarski poklic ključen za nadzor in delovanje vsake uspešne demokracije in je tudi razlog, zaradi katerega bi se morala celotna družba zamisliti nad usodo novinarstva. Če kot družba želimo kakovostne in neodvisne medije, moramo zaščititi novinarje in novinarstvo. Celotno breme ohranjanja kakovosti, poklicne integritete in prihodnosti tega poklica ne more biti prepuščeno posameznim novinarjem in uredništvom, ki kljub kritičnim razmeram še vedno delajo dobro. Ob dnevu svobode medijev zato tako politiko, medijske lastnike kot javnost pozivamo k spoštovanju in zaščiti novinarjev.”

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

 • Janez Kepic-Kern

  MORDA BI RADE UMAKNILE EU – kandidaturo?
  ŠALA.

  Tudi prejle sem pred spanjem , da se naduham dsvežega zraka
  bil na mojem balkonu ,- s katerega imam lep pogled
  – na vsaj pol Ljubljane.
  Jaz imam kar OK zmožnosti predstavljati si – kaj – četudi – nisem zraven.
  Glasove – slišim – kar – razumljive.
  Se mi zdi,
  da sem slišal eno oddaljeno dretje – precej podobno tistemu od Serpentinška:
  ali morda od “penzionista pri SV”- in eno žensko stokanje – je slišati – tudi,

  ” JEST PADAM !
  – HITR PADAM.
  – NEJ MI – ZA HUDIČA
  KDO
  ŽE PRNESE – ENO PADALO, EN PADAV,
  ČE NE SE BOM
  – KR
  – RAZTREŠČU KT ENA MELONA!”
  Zraven sem slišal še – ENO JAMRANJE:
  ” PADAM,
  – ŠE KAR NAPREJ – jJEST – PADAM,
  – VEDNO VEČ LJUDI
  – ME ZAPUŠČA,
  KMALU BOM OSTAL – GROZA — ČISTO – S A M !
  – DRAGA
  -: a me boš ti – tudi zapustila ?
  – aja
  – zaradi – otrok me ne boš – zapustila ! Jih morva preživet – ja!
  IN ENO ŽENSKO STOKANJE – oh,
  ljudje me tako nikoli niso marali, zdaj se me pa še strankarski kolegi – odrekajo !
  – ostal-a sem
  – SAM-A !
  Nikjer ni nikogar – ki bi me imel – rad ! Grozno !
  – RECI;
  DA ME IMAŠ – RADA; RAD !
  Brez takih besed – UMIRAM !

  Kaj mislite?
  Sem imel jaz včeraj zvečer – le ene slušno zaznavne motnje? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  STOKANJE, SKORAJ TAKO IZREKANJE – ŽELJE
  – PO LJUBLJENOSTI OD DRUGIH
  KOT
  V PESMI – “NOCHE DE RONDA”, KI JE
  MOJSTROVINA AVTORJA – GRANADE
  najbolj znanega in priznanega latino skladatelja in pianistav Augustina LARA-ja
  iz Mehike — ”
  “Noche de ronda” : “RECI, GOVORI MI, DA ME LJUBIŠ”
  KAKO – PRAZNA – JE NOČ… BREZ TEH BESED, brez takih besed – umiram” itd
  NOCHE DE RONDA”

 • Antonius

  Kaj naj človek zapiše pozitivnega o 571-ih?
  Zastavili so svoj obraz in prodali svoje poštenje in ime, da po naročilu lastnikov časopisnih in tv hiš, delajo umazano uslugo globoki državi in pišejo laži o demokratično izvoljeni opoziciji. demokratični opoziciji.

  • realnost

   Sramu ta 571 falanga nima dokler imajo zaslombo in zaščito v režimskih medijih ki jih prikazuje kot dobre, sočutne in oh in sploh človeke…. In to kljub temu da se je v njih naselil hudič sovraštva do poštenja in pravičnosti!!!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Antinius, kot običajno zadnete tarčo natanko v sredino.

  • Darth Vader

   če drugega ne, so se vsaj na en list papirja vsi podpisali in lepo bi bilo, če bi ta U571 lista bila vseskozi javno dostopna……

  • Janko Gedlicka

   Ampak žal je velika večina ljudi v odvisnosti od svojih “gospodarjev”.

 • šmentanamuha

  Boštjan Videmšek je danes na Odmevih priobčil (obelodanil) nadvse bizarno izjavo in sicer da je bila interpretacija sveta od nekdaj v domeni novinarjev. V nadaljevanju pa je z grozo ugotovil, da so digitalni mediji, kot je internet in razna socialna omrežja omogočala, da resnico o svetu zdaj lahko komentira že prav vsak plebejec, izrazil se je dejansko precej bolj grdo. Pišočim na tviterju, FB in raznih spletnih forumih je vzvišeno dal oznako drhal. In ne, on ne čuti pritiska politike, pač pa mu težave povzročamo mi, plebejci, drhal, ki se ne strinjamo z njim. Kaj si pa vendar mislimo!
  Ej, tale zblojeni fukič res ni gladek. Pa nej še kdo reče, da so leftardi normalni.

  • Egon83

   Kdo pravzaprav je Boštjan ”populizem” Videmšek? Cvet slovenskega novinarstva!. Na cel svet jezni, prosirizni, izrazito pristranski, selektivni proarabski človekoljub, psihično moteni agitator, filantropski manipulator, odprimo meje, Zahod-vedno-kriv, Arabci-vedno-žrtve fanatik ter naduti bolnik in arogantni perverznež. Od začetka goni eno in isto štorijo kot pokvarjena plošča, le imena držav poljubno vstavi. Zakaj tako izstopa? Ker njegovo navijaško novinarstvo takoj razgali njegov politični predznak in zapovedano agendo. Kar forsira je prirejena resnica, del resnice. Ko je promoviral grško Sirizo, se je takoj vedelo, da je nateg. In čas je pokazal, da je res bila nateg. Je zasanjani filozof in ekstremistični levičarski demagog, naiven in slep. Ne vidi argumentov in dokazov, jih noče videti ali še bolje, dosledno jih ignorira. Nima legitimnosti kot raziskovalni novinar, saj nam pod pretvezo novinarstva prodaja svoja politična prepričanja. Bombastični naslovi člankov v stilu ”Vode! Prosim, pomagajte mi!” in solzavi zaključki njegovih človekoljubnih tekstov: ko je bolgarski policist ustrelil afganistanskega migranta ”prihodnost Evrope je res tragična” ali pa ”sram me je da živim med takimi ljudmi.” Pri čemer se niti za trenutek ne dvomi in ne okleva, zakaj je prišlo do streljanja. Med vrsticami: bolgarski policist je ksenofob in taki smo tudi vsi ostali Evropejci. Videmšek je politični agitator, ki zavaja in napeljuje na vse te levičarsko-humanistične pravljice. Niti za trenutek se ne vpraša, ali se je ta policist počutil ogroženega, ali je bil pod stresom in pritiskom, navsezadnje ima kot predstavnik reda in miru določene zadolžitve, ampak to Videmška ne briga. Policist ga je ustrelil kar tako, iz ljubega miru ali pa sadizma. Naj jih bo sram, da dominantni mediji objavljajo take izrazito enostranske črno-bele tekste, take, kot ustrezajo vladajoči agendi. Videmšek naj se neha pretvarjati, da je objektiven novinar. Vse zlo smo povzročili Zahodnjaki in naš kapitalizem, mi smo prenažrti debeluhi, ki nočemo pomagati ubogim revnim Grkom, ki imajo višje penzije in plače kot mi, pri delu pa so pol manj efektivni kot povprečen Slovenec. Da neobstoječe davčne kulture ne omenjam. Veliko je videl in veliko ve, o tem ni dvoma. Ko ga poslušaš, dobiš občutek da je zaradi vsega tega gorja v kombinaciji z političnim prepričanjem znorel od hudega in popolnoma izgubil stik z realnostjo. Ne pove, da so muslimanski prebežniki pometali v morje kristjane. Ni mu čudno, da večinoma bežijo od ”vojn” mladi moški, ženske, otroci in starci so ostali doma. Ne zanima ga, zakaj bogate države Perzijskega zaliva ne sprejemajo svojih lastnih muslimanskih bratov. Zamolči vse bistvene elemente islamskega terorizma in migracij, javnost pa podpihuje z puhlicami in lažmi. Itd. Evropejci smo debelorite razvajene ksenofobne gnide, migranti so pa so brez izjeme reveži z vojnih območij brez kančka slabih namenov. Poroča le stvari, ki so bolj ali manj v skladu z njegovim lastnim prepričanjem, zato je pristranski. Lepo je biti hipster. Vedno nerazumljen, vedno kul, vedno srečen, da je nesrečen. Njegova baba Maja Videmšek Prijatelj, tudi pisunka Dela, dobiva plačilo za take otročarije kot: ”Ne bodite negostoljubni do tujcev, morda so angeli v preobleki.” Ironično, stavek je pobrala s stene nekega pariškega lokala. Povej to sorodnikom 145 pariških žrtev terorističnih napadov, krava zmešana nedojebana anarholevičarska. Seveda drugačna ne more biti, saj je Videmšek najsmrdljivejši iztrebek slovenskega novinarstva.

   Dobesedno pogrel me je njegov članek v Delu po terorističnemu napadu v Barceloni. Seveda se kot tipični režimski pisun in anarho-levičar ne dotakne bistvenih vzrokov za terorističen masaker, temveč v članek vplete neonacizem, nacifašizem, populizem, Ku Klux Klan, rasizem, ksenofobijo in skrajno desnico ter vse našteto okrivi za pokol. Glavnih vzrokov kot so islam, muslimani iz Magreba, lažni migranti in neintegracija se seveda ne dotakne, saj se ne sklada z njegovo agendo. Kaj ima KKK z muslimanskim teroristom, ve samo on. Barcelono hvali kot ”toplo, odprto, svobodoljubno, strpno” mesto v prvi liniji boja za človečnost. Razumete: človečnost se najbolje manifestira v pretečeni krvi in v odtrganih udih domačinov ter turistov, heh. Seveda Videmšek ni izgubil 3- in 7-letnega otroka kot se je to zgodilo španskemu in angleškemu paru, zato si privošči vse te idiotske retardirane izjave, ki potrjujejo da je Videmšek arogantni patološko-pervezni levičarski skrajnež, za čigar samooklicano človekoljubnost morajo drugi plačevati davek v krvi. Sramota, da ima ta prodana duša slovenski potni list.

  • učko

   Eh, ta pro-režimska pozerčina-pederčina je za u rit nasuvat !

  • trumpet2018

   največja lažniva drhal so plačani soroševi hlapci na rtv slo in pop tv. globalistične lažnive smeti, vedno druge obtožujejo tistega kar sami počnejo vsak dan, sicer pa tega videmška sploh ne poznam ker ne spremljam fake news medijev, koga sploh zanima kaj ima za povedati

   • JANEZ GUS

    To komunistično govno se je slikalo kot talibanski terorist s puško v Iraqu

    • trumpet2018

     ta je podoben lažnivec kot bergant ki je izjavil da Trump na twitterju širi lažne novice, res ne veš kdo je bolj bebav izmed teh plačancev na rtv slo

     • JANEZ GUS

      Vsi so iz komuno štale FDV,kjer jm Repe pere glave.To je naslednicaDolančevega rdečega semenišča FSPN.

     • Darth Vader

      repe je finančni klošar, siromak…..tudi v glavi nima nič, ne precenjuj ga……za takšne zadeve potrebuješ več kapitala in bolj sofisticirano medijsko kampanijo, kot jo je sposobna organizirat slovenska falanga…..vse poti vodijo v Berlinsko pisarno OpenSociety fundacije George Sorosa…..ne pozabit, da je Soros eden največjih finančnih špekulantov, če ne že kar zločincev na planetu zemlja……intelektualno je ta atek 300 IQ točk nad vsemi v Sloveniji…..ima cel kup svojih hedge skladov, težak okoli 500 miljard eur…..brez vesti ali duše…..in takšne, kot so videmšek, kučan, fajonova, vajgl, levica s kordišem, mesecem in homićko, kupi z rezervnim denarjem za popravilo gume na svojem reaktivcu…..hkrati pa jim lahko natvezi takšne zgodbice o “odprtih mejah in begunčkiuh ter LGTBQ freak showu”, da so ti ljudje pripravljeni zastavit svoje celo življenje za te ideale, ker roko na srce…..Soros je uničil Kučana, uničil Levico, uničil SD ter vse ostale komi-socialistične marginalce……

    • Darth Vader

     on je pripadnik Hamasa v Sloveniji…..Soros ga je kupil za 1000eur/mesec in enosobno luknjo v ljubljani…..kučan pa mu je zrihtal službo na petričovem delu…..in po nekem ključu bi on bil sedaj bog in batina novinarstva :D kakšna sreča, da imamo internet, da se te bedake lahko takoj razgali kot popolne bleferje in ideološko kontaminirane…..umobolnike, druge besede za videmška nimam

   • Gašper Rozenstein

    plačana je nova24 od orbana, hlapci jedni pa še vatikanu se klanjate…

    • trumpet2018

     trolom ne odgovarjam, pa najprej se slovensko nauči, potem pa piši

    • JANEZ GUS

     Mi vsi pa moramo obvezno plačevat tvojo komunistično greznico hlapec murgelski.

    • cosmosjasnovidec

     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

    • Darth Vader

     eni si drzenjo celo pisat čez vatikan in islam….ne boš verjel, frančiška in njegove horde posiljevalcev dečkov v vatikanu nihče, ki nosi križ na verižici okoli vratu ne mara…. https://ambasador21.wordpress.com/2019/02/14/papez-francisek-in-12-javnih-promocij-ene-svetovne-religije-ali-novega-svetovnega-reda/

    • antimur

     Če že sučeš svoj rdeči gobec, ti svetujem, da se potrudi po slovensko.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ej dobro napisano ++++++++ , čeprav nisem face book uporabnik. :-)

  • Felikss_AH

   Odličen pripis šmenta!

   Kaže da je ta nevrotični-hippie dobil spodbudo za “svojo misel” tu – “Mika Brzezinski Our Job Is to Control Exactly What People Think” -https://www.youtube.com/watch?v=quU_Tbv96Wk&feature=youtu.be – Sicer se pa spomnim tega norca še iz kolumne na Novi – “Zdaj so vsaj iskreno priznali – želijo si čim več migrantov, ki bi ostali” – http://nova24tv.si/kolumna/zdaj-so-vsaj-iskreno-priznali-zelijo-si-cim-vec-migrantov-ki-bi-ostali/ – kjer sem ga takrat opisal – “Boštjan Videmšek… na pol-hippie aktivist s nevrotičnim pogledom ki nakazuje na prenapetega šizofreničarja. Metal je take da te srat stisne, sploh pa tista njegova zadnja “expertiza o manj kot “milijon in pol” “potrebnih” …”

   Tega manijaka bi nekdo moral preveriti na eventualne vbode igle po rokah in po nogah… ker kadar naklada svoje “globoke misli” daje videz junkie-a ki ga meče ker se tisti dan še ni “zaštihal”… verjetno je “logistika” odpovedala… namreč točno tako se vedejo lokalni junkie-ji ki jih srečujem skoraj dnevno

   • Darth Vader

    ah ja mika brzezinski……hčerka od Zbigniew Brzezinskega…..NWO elitneža, ki je član CFR-a council on foreign relations……ene od krovnih organizacij rockefellerjeve trilaterale (torej vlade ZDA v senci….)

 • Janez Pavel Kanc

  Na Jovevo pa bi tudi jaz pritiskal.

  • Joža

   Usoda pa ti bo namenila Tomićko.

 • VERRZIFIKATOR

  Lizo Novinaršek

  SE NA NAS PRITISKA

  Društvo naše glasno opozarja,
  je na dan svobode se zbudilo
  in z izjavo spet na dan stopilo,
  v njej naslednje se stvati poudarja.

  Se na nas ves bolj in bolj pritiska,
  vsakdo šel ni zdaj že naš se posel,
  vsakdo, pa naj bo še takšen osel,
  v naš branži je velika stiska.

  Se o nas poroča kot barabah,
  ki da zlizane smo z oblastniki,
  mnogi zdaj imajo nas na piki,
  govor je o ženskah kot o babah.

  Stranke prav brutalne so premnoge,
  znašajo nad nami se objestno,
  delo da opravljamo brezvestno,
  svoje da sploh ne poznamo vloge.

  Naš sovražmi govor večno spremlja,
  neodvisnost je trpljenja polna,
  pravijo, da naša branža bolna
  je in vodena kar iz podzemlja.

  Takšni spremljajo nas grdi vzkliki,
  so na piki zlasti še dekleta,
  monopol in pókoj sta nam vzeta,
  oh, zares ubožci smo zvodniki.

 • bubamara

  Mekadonka/Bugarka je dobra za pogledat. Kaj več od SLO politikov tudi ne pričakujem.

  • WISKY 1000

   še to ne

  • janez

   Ja, ja Bolgarka. Mi je pravil sosed, da v Makedoniji (zdaj Severni), živi 1 tretjina Bolgarov, 1 tretjina Abancev, ostalo pa so Grki in Cigani

 • Anton

  Včeraj so tudi na radiju Ognjišče skupaj z Reporterjem jambrali čez Novo24tv in Janeza Janšo. Sramota, ta radijo sem imel za edini verodostojni medij v Sloveniji. In tudi za njih je vir vsega slabega v novinarstvu Janez Janša Ivan. Se res niso mogli obregnit čez kakšne levake, ki dejansko poročajo samo hvalospeve titu in Živel 1. Mai? Še malo počakam, ampak očitno so nam levičarji ukradli, no kupili seveda, tudi R.O. Tako so prevzeli radijo Veseljak, revijo Reporter , tv3, radio Sraka, in hrvaški radijo Aktual.

  • WISKY 1000

   ognjišče je rdeč radio,samo fehtarijo

   • Anton

    Če fehtarijo ni rdeče. Komunisti niso nič fehtali,samo vzeli.

 • Skrajno Desni

  Slabo se nam piše ob teh kurah.

 • JANEZ GUS

  Šinoči je peskova na odmevih gostila dva levičarska skrajneža.Res dobra izbira Rosvita.Nisi si upala pro at contra.Vidim,da so te dobili.

  • resnicaboli

   Saj drugače nebi bila v tej štali na takšnem položaju ter tako dolgo.

   • WISKY 1000

    rosvita se po vetru ravna kot kahl in drugi rdeči,samo da obdržijo položaj.

    • realnost

     Samo kruhoborka. Za gnilo stanje v državi jo briga ne.

     • JANEZ GUS

      Lahko bi Mitja bolj pritiskal nanjo.

  • antimur

   Da je Peskova kučanistična podrepnica kot Novačka, mi je bilo jasno že ob izdaji njene knjige o barabi Bučarju.

  • moon

   Dober je denarcek.
   Pravzaprav se je lepo videlo, da bi novinarji najraje uzakonili obvezen nakup njihovih bluzenj, da bi lahko se naprej selektivno srali po drhali!

   • Darth Vader

    glej….ne vem kako naj ti to razložim ampak……oseba, ki je doštudirala na FDV novinarstvo in je dobila delovno mesto novinarja na RTV ne odgovarja mednaronim standardom raziskovalnega novinarja, niti ne odgovarja stanmdardom novinarstva……oni so samo tekstopiseci, ki večinoma pišejo o zadevah ki ne zanimajo nikogar, ker nimajo nobenih jajc dregniti v gnezdo/osir, ki jim je omogočil službo za 1500eur/mesec, službeno kolo in enosobno luknjo v LJ :) in ker so ti osebki prepoceni oziroma lahko jih kupi vsak, ki ima 20.000eur odveč, njihovo delo ni novinarstvo ampak tračanje ter promocija psihološkega profila človeka, ki je resnico pripravljen prodati za nekaj evrov lastne materialne koristi…..njihovi teksti so ideološko oporečno tračanje…..kot to znajo Žitnik, Bergant…..pa tisti debil iz Studio City…..kva je že, k je vsakič bolj zavaljen…..marcel štefanćić…..nemu se že blede od blodenj

 • WISKY 1000

  te slike so res podn

 • Ryuk

  Dvoličnost shizofrenih “novinarjev”, če se jim sploh lahko tako reče, je opazna na kilometre. Zdaj se pritožujejo nad raznimi namišljenimi pritiski in cenzuro, ko pa poročajo o cenzuri na facebooku, pa to privoščljivo pozdravijo.

  • JANEZ GUS

   To počnejo vse z namenom.To je pritisk na zakonodajalca,daustrahuje še tista dva ne komunistična medija.

  • trumpet2018

   res je, skrajnih levičarjev na FB , twitterju, googlu in youtubu ne cenzurira nihče, cenzurira se samo alternativne neodvisne medije , nacionaliste, populiste, veterane in patriote, skratka drugače misleče. Levi fašisti spet igrajo žrtve, že znana taktika, vedno preusmerjajo pozornost drugam, ko vemo da ravno on zatirajo svobodo govora in lažejo 100 na uro, npr. na 24 kur ne moreš napisati ničesar, ker fašistična cenzura vse briše od A do Ž

   • JANEZ GUS

    Na tem portalu pa rdeča banda serje po mili volji.

    • trumpet2018

     ne vem, jaz sem vse blokiral, tudi tistega plačanega kozjejebca tuneka oziroma posranega in lažnivega tweety birda

     • Mojca pokraculja

      Pa povej naravnost, Toneta Peinkiher – ja!

     • realnost

      nič ne zamudiš. Šele s blokado puhloglavcev se da spremjati tale naš forum!

 • JANEZ GUS

  Banda družbeno političnih delavcev 571 ne kapira, da nismo več v l70 ampak 2019.Ta mafija se še vedno drži navodil CK oz. rdeče klike v državi,potem pa zahinavi o pritiskih nanje.Pa j..vam m,od koga.,pa nismo vsi danes padli z Marsa,da bi verjeli vašim partijskim manipolacijam. Rdečuh Lipušček danes zjutraj iz PEKINGA.ni mogel več skrivat,da je v levičarskem raju S. Koreji lani od lakote umrlo 3mil ljudi,dnevni obrok so zmanjšali na 300g.Kje so zdaj ti prenažrti MESEČNIKI,da bi solidarizirali z njimi.Isto velja za Venezuelo.Seveda bo ta zločinska banda takoj našla vzrok-Ameriko.Resnica,je za rdečuhe pritisk na–ne odvisne— medije.MARŠ.

 • Butalecslovenski

  Zdaj bi že kar pritiskal Jovovo? Saj bo ostarelim sektaškim ovcam pumpa odpovedala od fantaziranja.

 • Common Sense

  Aktiviranje novinark in igralk ter igralcev v politiko ni nič novega. V Sloveniji, kjer je folk tumast in ne bere (razen Slovenskih novic) je to že preizkušena taktika. Res je, da je bil tudi R Reagan igralec a pri nas je formula za uspeh drugačna: znan obraz + anti-Janša + zavzemanje za “socialno državo” + “družbeno pravičnost” + zavzemanje “za ljudi, ne kapital”. Mogoče bo nekoč, v daljni prihodnosti folku kapnilo, da jih levičarji s to formulo nategujejo do onemoglosti. A bo še kaj Save preteklo do takrat.

  • slosin

   ni res, da berejo samo Slovenske novice, tud visoko intelektualnega Nedeljca…

  • JANEZ GUS

   Pa zlivat gnojnico po cerkvi in hvalit partizane.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Naši šelebajzerji R.R. ne sežejo niti do pet.

 • Ivancek

  Tale tamla jeseniška makedončica je prava lepotica, Srpetinšek ima vsaj okus,
  Fajonki se leta že nekoliko poznajo a še vedno visoka liga,
  Tomićka pa,…, bi rekel Grimsijeva liga, bo najverjetneje kmalu spletni obraz Nore24TV ali vsaj SĐS-a.

  Me ima, da bi volil prvo. Je zelo luštna, pametna in nikoli ni bila v partiji.
  Pa še katolibanom je ona prava muka, ima vse kar oni ne poznajo, ne prenesejo in ne tolerirajo.

  • JANEZ GUS

   Res prava izbira za IQ 30.

   • Ivancek

    Tudi IQ 30 je za večino katolibanov sanjsko visoko.
    Pri tebi je najverjetneje edini pogoj,da je kandidat Kučanov komunist na začasnem delu v SĐS?

    • JANEZ GUS

     Ivanček, Ivanček ,kaj so te zabrisali iz SDS.Si že take mrzle srav,kot zdaj tukaj.

     • Ivancek

      Ne, jest k komunistom ne grem nikoli !

     • JANEZ GUS

      Saj res ,ti si mesečnik.Tam imajo demokratični komunizem.Tujega nočemo,svojega nimamo.

     • Ivancek

      Lahko, da imajo demokratični komunizem, res ne vem.
      Vem pa, da imate vi v SĐS komunistično diktaturo in zanimivo kako vam ugaja.

  • Common Sense

   Jaz mislim, da si se modro odločil;)

 • trumpet2018

  vse tri komunajzarske izdajalske smeti bodo kmalu na smetišću zgodovine, ker po vsem svetu zmagujejo populisti in nacionalisti, razen v socilaistični vukojebini Sloveniji, venezueli in Kube, pa še tam se bliža menjava oblasti

  • Darth Vader

   zid dela zato, da se bo pripreljal en kmet mimo z 10.000 litrsko cisterno gnojnice ter mu zadevo spustil na vrt….bo imel bazen potem

 • ludvig

  ..1941 so se Slovenci borili za osvoboditev naroda, 1990 so se Slovenci borili za samostojno Slovenijo…in potem pride rdeči salto murtale, ki je diametralno nasprotje vsemu do zdaj povedanemu – 2019 nam ponujajo Odprto družbo, ki ne priznava naroda in države….

 • Ivancek

  Vsaj nekaj kar je vsaj delno res – Katolibanski mediji niso zlizani z oblastjo, vsaj s slovensko ne.
  Na ablast moraš priti, vam pa Kučan po prejšnjih volitvah tega ni dovolil.
  Dokler katolibani volijo Jajota in ostale komuniste, ki jih je v SĐS poslal Kučan bo žal ostalo tako.

  • totex39

   Ravno s takim mišljenjem še niste za Evropo.

   • JANEZ GUS

    Njih EU ne briga. Njih že od l 45 briga oblast in samo oblast.

    • totex39

     Pol pa se naj lažnivci nehajo potegovati za evropski parlament, saj ne spadajo tja.

     • JANEZ GUS

      Če rata rata.Poglej fakina rdečuha Šoltesa.Nič od niča.Bluzenje pa odlično plačano.

 • totex39

  Sedaj pred volitvami nam levičarji pripovedujejo same laži in nič resničnega, kajti še vedno zagovarjajo čase iz pred več desetletji, zato taki ljudje še vedno niso za Evropo.
  V vseh vidikih smo padli popolnoma na dnu.

 • Gašper Rozenstein

  janša je največji striuc iz ozadja vsem sre po glavi se v svoji stranki

  • realnost

   dokler pošteno kandidira na volitvah ne more biti striuc iz ozadja kot so levi mafijozoti, ki ne glede na rezultate volitev mafijaško ropajo našo državo.

  • komar marko

   Lepo je, da se ga bojiš- Poglej v špajzo ali pod posteljo, da te tam slučajno ne čaka.Vaša bolečina glede jajota je moje veselje.

  • WISKY 1000

   na tvojo lubenico

 • realnost

  upam da se te tri tujerodne kandidatke ne zravsajo med seboj za glasove volilcev in da bodo dobile vsaka po 7,5% glasov, kar bi bilo odlično, saj bi šlo dobrih 22% glasov v nič in se bi razdelili med desne kandidate in kandidatke. Bog daj da se izpolni želja!

 • mare

  Ta tomička pa poka neke čudne frise.

  • JANEZ GUS

   Še vedno misli,da je na kursađijah.

   • komar marko

    A je TEAM mesečnikov kaj drugega? A imajo kaj pametnega. Minimalno plačo so dvignili za 20 EUR, pol nam je država pa vzela 50 EUR. Kdo ima koga za norca?

  • WISKY 1000

   takšne kot šarko

 • šmentanamuha

  Levorežimski novinarji so včeraj bili plat zvona, kakšno silo jim delajo neki nedemokratični mediji, ki so se vsili v medijsko krajino, česar prej niso poznali. Upajo se celo nasprotovati njihovim mnenjem, česar prej ni bilo in zdaj je treba stvari nujno urediti z novim medijskim zakonom, da se takim “vsiljivcem” prepreči, da mešajo glave zmedenim bralcem. Edini, ki so poklicani, da komentirajo in interpretirajo dogajanje in resnico, so oni, postavljeni od Boga pardon Kučana, ki najbolje ve, kaj je dobro za ljudstvo. Zato je treba vse tiste, motijo red in mir v tej komunosocialistični mlaki, demokratično onemogočit ali tudi odstranit, če je potrebno, ker Boštjanu Videmšku povzročajo hude čustvene težave in to je ta pritisk, ki ga čuti. Verjetno dobi aritmijo, ko prebere Demokracijo ali Novo24 in posluša njene oddaje.
  Bilo je prav komično poslušat Rosvitko in njene goste. Nisem si mislila, da lahko padejo tako na dno. Prave novinarske karikature.

  • JANEZ GUS

   Včeraj se je pokazala v pravi luči in prav je tako.Sem jo gledal zadnjič.

  • JANEZ GUS

   Nekaj dni nazaj,so njenega Filipa pokazali po televiziji ,ko nekega borznega svetovalca,zdaj pa jim mora vračat usluge.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ !
  NE ZMENIMO SE ZA TE EX KP, ZK PROVOKATORĆKE – SPODAJ !
  HUDE
  PREPIRE IMAJO ZDAJ V EX KP, ZK TABORU – SAMI “STARČKI”
  IN NIČ UPORABNI POVZPETNIKI
  Z ŽELJO
  PO “HITREM DENARJU” – SO JIM OSTALI.
  NAPREJ
  JIH ŽENE LE ŽELJA – PO OHRANITVI – VIŠJIH PENZIJ. Le to – nič drugega.
  Da
  OBNOVITVE
  EX KP, ZK SISTEMA . NIKOLI VEČ NE BO
  – SE PRAV DOBRO ZAVEDAJO !
  Le penzije !
  In ex KP, ZK NELEPO PRETEKLOST
  – BI RADI
  SPREMENILI V -“LEPO PRAVLJICO” . A – “težka bo”. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • if

  Zapisal na Reporter, Reporter vplival na izbris.

  STA, Večer, Dnevnik, Delo, Mladina, Reporter, TV Slovenija, Val 202, Pop TV, Kanal A, 24ur.com in BK TV izvajajo besede pritiska na svoje novinarje.

  Omenjeni novinarji so v službi nedemokracije, zato niso vredni naslova novinar.

  DNS, društvo nezdravega novinarstva, kamuflirano s kodo 571, zoper demokracijo na novinarje izvaja namenske pritiske.

 • Janez Kepic-Kern

  KAKO “ZABODENO” – BREZUPNO – GLEDA
  TA
  SKORAJ 50 LET SAMSKA IN NEFAMILIARNA “ŽAL” KANDIIDATKA – SD Tanja F.
  Se zdi,
  DA NEKATERE NORA PAČ – KAK AVTO POVOZITI,
  DA
  RAZUMEJO,
  DA JE PROMET – TUDI NEVARNA REČ.

  OPTIMISTIČNO !
  MI – “POMLADNIKI” – KAR VZTRAJAJMO –
  – SAJ SMO T.I. “VZTRAJNIKI” ODBORA – 2014 !
  NA
  KONCU – BOMO – ZMAGALI !

  Dejansko se med ex KP, ZK akterji in v ex KP, ZK STRANČICAH – ŠIRI – P A N I K A !
  TUDI
  na MOL – se po mojih informacijah – širi – P A N I K A !
  To
  PANIKO – je se zdi
  – ZASEJAL
  – POZITIVNI – “VIRUS” POZITIVNEGA SOJENJA VZORNEGA SODNIKA g. – Z. RADONJIĆA !
  KI
  SE ŠIRI
  MED MLAJŠIMI SODNIKI IN MLAJŠIMI – OK PRAVNIKI NAŠE R. SLOVENIJE !
  Mlajši
  pravniki sodniki – le spoznavao, DA NIMA NOBENEGA SMISLA MAZATI SI OK IMEN
  IN
  KARIER – zaradi ljudi – kot so ex KP, ZK “OLDBOYSI”.
  Nehali
  bodo pravno, sodno opirati razne umazanije ex KP, ZK LJUDI. Č-R.. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  PO MOJIH INFO
  SE TA “DIFERENCIACIJA” MED PRAVNIKI, SODNIKI – RAVNO TA ČAS – DOGAJA.

 • Darth Vader

  skupno vsem trem je, da fafajo za denar, vedo pa nič o ničemer :) idealni spitzenkandidati za izvajat psihološko operacijo sramotenja slovenskega naroda….sramotenja in ponižanja, ko vse tri predstavnice leve politične opcije…..sploh niso slovenke :) in vi še padate na te fore pa se jezate :)

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU !
  JE POMEMBNO.
  POMEMBNO !
  Dokazov, da so razdor znotraj naših prednikov Slovencev
  PRVI POVZROČILI
  KPS, KPJ STALINISTIČNI KOMUNISTI: KARDELJ, I. MAČEK, B. KIDRIČ, M. RIBIČIČ.A. BEBLER
  Z
  VSILJEVANJEM ŽE V 1930. LETIH
  PO POLIT ZLOČINSTVU ZNANEGA – STALINISTIČNEGA KOMUNIZMA V NAŠO SLOVENIJO !
  TAKIH
  “DOKAZOV” – JE ZELO VELIKO !

  Nekaj jih podajam – spodaj ! Ex OK knjižničar, zdaj 67 let L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  NADALJEVANJE
  IN
  KONEC
  DODATNEGA INFORMIRANJA
  ZA SLABO INFORMIRANE
  FDV DR. BRGLEZA IN ZA ŽAL NAŠE – SD, LEVICA, SAB, DESUS, SMC, LMŠ POKOMUNISTE !

  O ZGODOVINI ŽAL NAŠEGA KP, ZK KOMUNIZMA
  IN O
  REHABILITACIJI DRAŽE MIHAJLOVIĆA, V BGD 20’15.

  3.4 Pri tej – »pravni praznini« se je v R. Sloveniji – se zdi – vse ustavilo.
  Kako naj si to razlagamo?
  Vsi vemo, da so ko gre “ZA JAVNOST INFORMACIJ” pogosto že na
  samem začetku, ko gre za kako sporno ali kočljivo temo, ki pa – je
  tudi realen javni problem – nastanejo »težave« prav različnih vrst .

  46CITATNI PREPOSTNETEK:
  Slika 93: Knjiga: Anatomija političnega zločina. POVZETO PO: https://noviglas.eu Slika
  94: Trojni umor. POVZETO PO: https://reporter.si Slika 95: Napis: “LJUBITI DOM ŽIVLJENJE ŽRTVOVATI ZA BOLEČINO VE LE ZEMLJA MATI.” ob imenih nepokopanih žrtev
  2. sv. vojne. Privat Arhiv Janez K. K. Slika 96: Napis: “Molimo za zdravo pamet.” na
  Plečnikovem pomniku na žrtve 1. sv. vojne. Privat Arhiv Janez K. K.
  PRIMER
  – KP GROZLJIVEGA POLITIČNEGA NESODNEGA
  STALINISTIČNEGA UMORA
  TREH POZITIVNIH TRŽAŽIKIH SLOVENCEV
  LETA 1944 JE POPOLNOMA, VELJAVNO, Z DOKAZI RAZJASNJEN !
  info J.K.Kern
  ZDI SE, DA JE BILO V LETIH 1941-1948 DOVOLJ, DA SI BIL PROTI
  STALINIZMU V SLOVENIJI ?!
  IN BIL KAR
  NESODNO, POLITIČNO UMORJEN S STRANI KPS
  “OSVOBODILNE”
  OBLASTI !? vprašanje J.K.
  ( celo prižiganje sveč ob KP nesodnih moriščih – je bilo kaznivo od 1945-? )
  Podobi Stalina in Tita na pročelju Opere, 9. 5. 1945 v centru LJ.

  “REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA”š

  Z namenom, da bi ta nedvomno “sramotni pravni zaostanek” iz časov cca
  1935-1990” KP, ZK “komunističnega nesodnega terorja” nad našimi predniki-Slovenci
  – približal pravno korektni javni in pravni obravnavi ! Na teh
  straneh revije “SLOVENIANA” objavljam verodostojne zapise in posnetke,
  46Slika 98: Prazen Zagreb.poleti leta 1947,
  razglednica Zagreba iz leta 1947, last J.K.K.
  katerih verodostojnost lahko tudi sami preverite na internetu preko
  iskalnika Google.
  3.5 Napis: “Ban Marko Natlačen, narod je lačen, odpri magacin,
  če ga ne boš ti, ga bo Stalin” je večkrat verodostojno izpričani
  realno javno obstoječ KPS stalinističen javni napis iz let 1935-
  1940. Meni, Janezu Kepic-Kernu je za ta napis povedala moja mama
  Slika 97: Podobi Stalina in Tita na pročelju Opere, 9. 5. 45 v centru LJ. POVZETO PO:
  https://museu.ms Slika 98: Prazen Zagreb, poštna razglednica. Privat Arhiv Janez K. K.
  FOTOGRAFIJA
  PROĆELJA OPERE V LJUBLJANI
  S PODOBAMA
  J.V. STALINA IN
  J.B. TITA NA DAN
  9.5.1945JE VERODOSTOJNA, VSAKOMUR DOSEGLJIVA NA SPLETU i
  nfo
  Janez K.Kern

  “REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA”
  Moja mama Julijana K., ki je bila resnnicoljubna oseba. Ta, Slovencem s J.V. Stalinom
  grozeči napis je videla z velikimi črkami napisan na obcestnem skednju v
  Trzinu ali v Črnučah, cca 1938. leta, ko se je kot dekle peljala iz Komende
  v Ljubljano,s svojim očetom , z vozom s konjsko vprego- prodajati domače
  kmetijske pridelke na tržnico v Ljubljani.
  3.56. Uradna razglednica centra Zagreba iz poletja 1947. leta. To razglednico je poslala moja mama J. K. mojemu očetu 1947. leta iz Zagreba,
  ko je billa osebno v Zagrebu, ker je tja šla prevzeti neke otroke, vojne sirote,
  ki jih je nato odpeljala v dom za take otroke v Kamniku. Verodostojna razglednica prikazje “ljudi prazni center Zagreba v poletju 1946 ali 1947”.
  Verjetno je bil Zagreb leta 1947 res “ljudi prazno mesto”. Večina stalnega
  prebivalstva tega mesta je zbežala, emigrirala pred nesodnim “Tito-Stalin”
  “BAN – MARKO NATLAČEN: NAROD JE LAČEN!
  ODPRI MAGACIN:
  ČE GA NE BOŠ TI – GA BO “STALIN”!”
  komunističnim terorjem.
  Veliko, sto tisoči Hrvatov pa je leta 1947 že bilo mrtvih, KP nesodno pomorjenih v Sloveniji, na Maclju ter po vsej ex Jugoslaviji, kar je bila posledica t.i.“KP maršev smrti”, maršev do smrti iz leta 1945.
  Ostale slike in povezani podatki -so vsakomur dostopne na spletu.
  Za sklep:
  podal sem nekaj verodostojnega vsebinskega gradiva.
  Ostalo za začetek korektne strokovno zgodovinske in pravne
  obravnave in razrešitve – si želim – naj opravijo za take stvari pristojni in tudi od države R. Slovenije ( torej: od vseh davkoplačevalcev )
  plačani zlasti “pravniški” uslužbenci “naše” države R. Slovenije !
  Že v prispevku o “neprijetni dedišćini Oktobra “ sem zapisal:-
  nesodno politično pomorjeni – mrtvi – “se vračajo”!
  Se v R. Slovenijo 2018 – “vračajo”
  tudi “novi, potencialni nesodni politični morilci”?!
  Nedvomno:

  uradna, sodna nekaznovanost nesodnih “političnih morilcev”

  po logiki – pomeni, da “nesodno politično morjenje”
  – pravzaprav – “ni kaznivo” !?

  Res “mislimo – tako?” Leta 2018 ?!
  V “naši” državi, R. Sloveniji ?

  Če “politično nesodno morjenje – “ni kaznivo” ?

  Se bodo tudi sedanji politični nasprotniki tudi kar – nesodno
  morili med seboj?
  In ? Ne bodo – “NIČ” – sodno – kaznovani ?!

  Se ( zaradi nakazane “pravne praznine” )
  “vračajo” tudi “potencialni – nesodni politični morilci” ?!

  Ne znamo – povezati – teh “nevarnih nepovezanosti”?

  ZGORAJ ZAPISANI SLOVENCEM Z
  J.V. STALINOM GROZILNI
  JAVNINAPIS
  JE BIL VEČKRAT VELJAVNO IZPRIČAN !
  info Janez K. KERN
  “AVTORJI” TEGA GROZILNEGA NAPISA SO BILI ZNANI STALINISTI
  IZ OKOLiŠA ŠMARNA GORA,
  TRZIN ITD. info Janez K. Kern
  Zapisal l.r. Janez K. Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • macon

  Slovenski novinarji so pretežno amoralne horizontale, v povprečju še precej zabiti, ker je njihova fakulteta izjemno lahka in si njihova izobrazba ne zasluži univerzitetnega naziva. Že na tej nefakulteti so bili filtrirani po levi pripadnosti, potem pa so hvaležni levim gospodarjem za nadpovprečen status in prejemke glede na znanje in delo ter tudi zato ohranjajo socializem.

  V sramotnem zapisu jokcajo, ker jih sleherniki ne spoštujejo zadosti. Pokvarjeni cucki režima si zaslužijo brco, ne pa spoštovanje.

  • Felikss_AH

   Joveva vsaj “brco” med noge…

  • Darth Vader

   pokvarjeni cucki režima si ne zaslužijo milosti z brco…..21 stoletje je precej bolj brutalen kraj in ko bo nekaterim prekipelo zaradi njihovih provokacij, se bo začel zob za zob, kri za kri…..in to zahtevamo

 • xtc

  DNS je kup komunističnih piscev pamfletov laži po nareku CK ja iz Murgelj.
  Zanimivo je njihovo kruljenje o pritiskih nanj,ki naj bi jih seveda vršili grdi tujci in opozicija.
  Seveda pa cela leva druščina lažnivih pisunčkov pozablja,da bi v primeru kot je Mladina-le ta v ZDA počakala na sodišču zaradi razžalitve in z miljonsko odškodnino.
  Ne zaradi svobode govora ali nje omejevanja,pač pa,ker bi morala točno definirati,kaj nekega politika dela Nacional socialista in katera dejanja so Nacional socialistična in to pravno utemeljiti,drugače gre za žaljenje
  Zelo zanimivo bi bilo vifeti ,če bi npr Demokracija ali kak drug medij objavil sliko Kučana v nacističnem pozdravu na kupu lobanj pos zastavo SFRJ in napisom Slovence damo SFRJ ne damo.
  Kakšni bi bili odzivi levice?
  Kakšen sovražni govor?
  Levim je čistega vina nalil že Petrič in Župančič,ki sta jim jasno povedala ,da sovražni govor_NI NOBENA PRAVNA KATEGORIJA in ne obstaja niti ga ne morete znotraj demokracije pravno zamejiti,saj to pomeni zatiranje svobode govora ,imamo pa že jasno definiran kaznivi govor zato so razprave o sovražnem govoru neumnost,ker tudi prakse ESČP ne gre v tej smeri.
  In ne nazadnje še zadnje kričanje novinarjev Reporterja,ki vse bolj postaja nova Mladina,kako JJ pritiska na njih.
  Seveda pa nobeden od novinarčkov ne pokaže kakega posnetka,kako je JJ osebno grozil in pritiskal na njih.
  Seveda pa je toliko bolj smešno ,da JJ nima nikakršne zakonske moči kot Šarec ,da bi vršil pritiske nanje,kot je Šarec začel groziti državnim in z državo povezanimi firmami,da ne smejo oglaševati v medijih opozicije.
  In ne nazadnje,spomnimo se napadov Šurle in Kršinarja na Demokracijo in SDS ter JJ,da so le ti zaradi sovražnosti in sovražnega govora glavni krivci,da bo Šarec pobral denar tudi njim.
  Hkrati pa vse bolj postaja jasno ,da si Kučan in SLO levica vse bolj prizadeva,da SLO novinarji-še posebej leevi nebi bili “watch dogi” demokracije,pač pa “watch dogi” CK ZKS pod vodstvom Milana Kučana in odvisni od drubtinic,ki jim jih iz mize mečejo Kučanovi CK ZKS SZDL tajkuni Petrič.Petan,Hakl,Odlazek itd v zameno pa morajo braniti komunistično oblast za vsako ceno-a tudi to ima svojo ceno,naklade jim vse bolj usihajo,kot tudi gledanost.

 • Janez Kepic-Kern

  AKTUALNO IN POMEMBNO !

  MIGRANTSKI – VLOMI V HIŠE !
  SE
  BAJE DANES – DOGAJAJO
  NA
  PODROČJU – VELIKE LAŠČE, KARLOVICA ITD.
  Obvestila
  o tem so na FACEBOOKU. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Vlado77

  DNS = drištvo družbeno političnih delavce. Ti pa so še bolj radikalni kot pred 90. RTV SLO že dolgo ni neodvidsna in pluralna temveč skrajno leva. Žal jo moramo vsi plačevati ali sledi kazen. To glede kazni pove dovolj o neodvisnosti. Posamezniki kot Rosvita Pesek pa se temu ne morejo upreti ali morda se s tem strinjajo. Če bi obvezno naročnino ukinili bi se taki skrajneži kmalu znašli na cesti.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X !
  AKTUALNO IN POMEMBNO !

  MIGRANTSKI – VLOMI V HIŠE !
  SE
  BAJE DANES – DOGAJAJO
  NA
  PODROČJU – VELIKE LAŠČE, KARLOVICA ITD.
  Obvestila
  o tem so na FACEBOOKU. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Butalecslovenski

  Zaenkrat ima pravico samo SDS in SLS svoje kandidate metati v isti koš na EU volitvah. Tri kandidatke metat v isti “levi ” koš je skrajno nepravično s strani Nova24tv.

 • Felikss_AH

  Še nekako razumem Fajonarino naravnanost… neatraktivna in sovražno podmazana od Sorosa… ali povsem nerealno ambiciozno in dodobra odštekano Cigojner-Tompichko. Za Jovevo bi pa bilo bolje če bi razmetavala samo svoje noge… nehala pa razmetavati agitatorske floskule… pa naj so avtorske ali po naročilu. S ozirom na njen FDVjevski pedigre bi njeno nastopaštvo lahko bilo tudi lastno… škoda dokaj dobrega kosa dekline.

  • Butalecslovenski

   Dober kos dekline je kvaliteten in bo kvalitetno izkosristila eno kratko živlenje.

   • freedomfighter

    Ja bebcki ne ne razumejo da ljudje postanejo politiki zato da dobro zivijo in ker jim je vsec moc ali pa nastopastvo…na tem portalu nekateri res mislijo da obstajajo dobri in posteni politiki ki dajejo potrebe drugih pred potrebe sebe…no mogoce kaksen tak obstaja ampak je sigurno bolanglavo ker kdor daje klvaliteto tujega zivljenja pred kvaliteto svojega je bolnik ker je to povsem v nasprotju z vso logiko…kot da bi imel raje sosedovega otroka od svojega

    • Butalecslovenski

     Se ne splaca svinjam biserov metat. Ovce so in bodo vedno samo sredstvo v demokraciji, da volkovi plenijo na prefinjen način.

     • freedomfighter

      Tako je bilo ze od nastanka politicnih sistemov in vedno bo tako…

  • WISKY 1000

   dober kos,ha,ha,pojdi okulistu

   • Lewgd

    A se javljaš iz toplovodarskeka kluba. Da se nisi zmotu s temi ha ha in bi moralo biti ah ah, glih ko si fasu kos nečesa

  • Darth Vader

   stvar okusa…….meni osebno je antipatično nagravžno neumna baba, vse v duhu izjave “tudi če bi me prosila, se je nebi s kurcem dotaknil, rajši bi ji kupil plastični penis, da ga uporablja po potrebi”….

 • Janez Kepic-Kern

  KDO IZVAJA, JE IZVAJAL
  DOMNEVNI
  – PRITISK
  na te żenske,
  ki same izjemno slabo poznajo
  1. NELEPO ZGODOVINO EX KP, ZK in
  STAREJŠEGA STALIN IN TITO KOMUNIZMA
  IN
  ZELO POMANJKLJIVO DOJEMAJO
  2. AKTUALNO EU IN SVETOVNO STANJE !?
  Kdo ?!
  Saj vemo !
  Njih
  STRANKARSKI IN
  “kolegi”
  IZ OZADJA, KI SAMI SO PRESTARI IN PRESLABO IZGLEDAJO
  – da bi si upali iti na
  – POLITIĆNI PARKET
  IN
  POD LUČI TV KAMER!?
  Pa nelepo izkoriščajo te mal- vedne żenske
  3. IN JIH RINEJO KOT “KANON FUTR” V PRVO
  “ FRONTNO BOJNO LINIJO” – POLITIKE !
  Zelo ne-lepo !
  Milo rečeno ! L. rr. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Foglof Tunek

  Mater je Irena Joveva seksi “baba”. Jas bi jo tak po haloško…brez kondoma :)

  • xtc

   Po IQ nivoju in zmogljivostih in izjavah bi se izvrstno ujela.

  • Luiggi

   Bislis,da je baba tolk neumna,da bo dala oslu,ki poriva kozo Julikjo!NIKOLI!

 • Jan Kovalski

  Kdo pritiska Jovevo, Fajonovo, Tomićevo?

  • freedomfighter

   Jovevo jaz z veseljem haha

  • sodnikisozločinci

   Mene bolj zanima s čim jih pritiska.

 • Janez Kepic-Kern

  Jaz tem żenskam dobronamerno predlagam,
  DA ODSTOPIJO OD TEH SAMO NAVIDEZ OBETAVNIH
  – kandidatur za EU PARLAMENT !
  ENI – se zdi – NEFER ex KP, ZK “polit kolegi”, KI SAMI NIMAJO KORAJŻE IN OK VIDEZA – vas potiskajo v POLIT BLATO”.
  Posvetite se raje svojemu
  NORMAL, NIĆ S POLITIKO POVEZANEMU ŻIVLJENJU !
  Bo bolje za vas L. r. JANEZ K. Kern KOMENDA

  • freedomfighter

   In se odpovedo vec kot miljonu evrov…res bi bil neumen tisti clovek ki nebi sprejel dela v eu parlamentu

   • Janez Kepic-Kern

    DELOVNA, NIČESAR KRIVA – KAMELA ! PREJ – KOT BOGATAŠ
    PRIDE
    SKOZI
    ŠIVANKINO UHO – V “NEBEŠKO KRALJESTVO”. To je znano. L.r. Janez K.K. KOMENDA

    • Luiggi

     Ja vidis Janko,glih zato jest ne maram bit bogat,vse sprot pozrem!

  • Luiggi

   Janko,mas cist prov,samo poglej kako lahko vsak ki ima pet minut cajta,serje neprestano po tebi!

 • Janez Kepic-Kern

  še 1x
  PONOVNO !
  AKTUALNO IN POMEMBNO !

  MIGRANTSKI – VLOMI V HIŠE !
  SE
  BAJE DANES – DOGAJAJO
  NA
  PODROČJU – VELIKE LAŠČE, KARLOVICA ITD.
  Obvestila
  o tem so na FACEBOOKU. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Olga101

  Omenjene tovarišice so samo politkomisarke, odslužene prestitutke, ki z novinarstvom nimajo nič!
  V Sloveniji so res pritiski na medije, ampak samo na tiste, ki ne sledijo murglskemu diktatu (na Novo 24 in Demokracijo)! Spomnimo se napadov nanju in urednike! Pri napadih nanju sodelujejo, pod Kućanovo taktirko, politkomisarji Hanzi, Mladine, Reporterja….pa do predsednika vlade, tovariša Šarec-Serpentinska!

 • Luiggi

  Ta sredna na sliki je pokazala tiste legnarje za jajca nosit,to je pa tudi vse,kar lehko pokaze!

 • antimur

  Razmišljam, če niso tudi ropanja Bolgarov volilna propaganda za Jovevo. Udbaši kot omejenci, bi znali razmišljati tako, da je to Jovevi v prid.

 • Ava

  Čisto izven teme, me pa zelo bode: Joveva je popolnoma neprimerno oblečena za svojo funkcijo. Krilo mora segati do največ 10 centimetrov nad koleni (poslovni bonton), kaj pa ona kaže na zgornji fotografiji? Ali ji “vladni strokovnjaki” niso povedali tega??? Nespodbno, da ne rečem grozno.

  • Butalecslovenski

   Tebe nepomembno povprecnico cakajo, da ji poves.

   • ZatonMesecnikov

    Jovova, makedonče, je ko neka kafanska pevačica u Kičevu?

   • Ava

    Hvala za repliko, zelo dobrodošlo! :)

  • Janez Pavel Kanc

   Vidiš, tudi ti si zmanipulirana.
   Fotka, na kateri Joveva kaže “tačke”, je nastala davno pred tem, ko se je “lepotička” odločila za kandidaturo.
   Sploh pa je temeljni problem v tem, da ne pozna zunanjepolitične scene. Tudi diplomacija je zanjo španska vas.

   Ja, mogoče pa bo z nogami kaj dosegla.

   • Ava

    Hvala za vašo repliko, zelo dobrodošlo! :)

  • sodnikisozločinci

   Vsak kaže tisto kar ima. Če nima pameti je tudi rit dobra.

 • RATATA

  Peter Jančič je Dober Novinar!

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Janez Kepic-Kern

  MALO ZGODOVINE KOMUNIZMA
  ZA
  “ŽAL NAŠE” – “FAKE LEVIČARKE” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  Dokončno je J.V. Stalin s “trockisti” obračunal v valu t.i. “čistk” okrog 1938.
  leta. Zdaj, leta 2018 pa je že dovolj dokumentirano, da so Stalinu zvesti
  agenti NKVD izvajali likvidacije iz Moskve na smrt obsojenih dejanskih ali
  domnevnih “ trockistov”- tudi v Španiji med 1936 in 1939.. letom.
  Enako je nedvono dokumentirano, da je NKVD izvajala likvidacije “trockistov” tudi v Španiji (1936-1939) med tam navzočimi pripadniki t..i. “prostovoljcev” kot je bila POUM, ki niso bili naklonjeni J. V. Stalinu..
  Izvajali so jih različni agentje NKVD v Španiji – dokumentirano, je to
  dokazano zlasti za agenta in oficirja NKVD Aleksandra ORLOVA, kar je
  agentsko ime za L.L. Feldbina (1895 – 1973).
  NKVD oficir A. Orlov je jeseni 1936 in v 1937. letu – na osebni ukaz J.V.
  Stalina in s “privoljenjem” vodij španskih Republiikancev iz Madrida najprej do pristanišča Cartagena, nato pa preko Sredozemskega morja do
  Odese in v Moskvo – J. V. Stalinu !
  – KAR 500 TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA, o čemer več najdete v posebni rubriki te revije pod naslovom “Stalinov “rop” cca 500 ton
  zlata iz Španije.
  PRAVO PODOBO T.I. ŠPANSKE DRŽAVLJANSKE VOJNE NAJDETE V ZGORAJ CITATNO PRIKAZANEM DELU- KNJIGI ANGLEŽA FREDA COPEMANA
  – “REASON IN REVOLT”. Dostopna je na internetu.
  Fred Copeman je bil angleški sindikalist in neposredni udeleženec vojne
  v Španij (1936-1939) kot prostovoljec v Britanskem bataljonu, katerega
  komandant je bil. Zaradi grozot, ki jih je doživel v Španiji, zaradi stalinističnih NKVD nesodnih likvidacij trokistično usmerjenih prostovoljcev v
  okviru t.i. POUM – se je po vrnitvi v Anglijo usmeril proti komunizmu in
  postal versko aktiven katoličan.
  Leta 1948 je izdal knjgo spominov na Španijo “Reason in Revolt”, katerih
  15Slika 25: Oficir NKVD, A. Orlov
  ( L. Feldbin).
  15Slika 26: Reklamni plakat za širitev Stalinkomunizma po celem svetu.
  Leto 1, št. 1 (Julij, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 53
  Slika 27: Angleški humani
  sindikalist Fred Copeman in njegovo iskreno pričevanje o njegovi udeležbi in o grozotah
  Španske državljanske vojne.
  Knjiga Reason in Revolt je bila leta 1948 verjetnona zahtevo j. v. Stalina in J.B.
  Tita – GB d ržavno uničena.
  Angleški humani sindikalist Fred Copeman
  in njegovo isreno pričevanje o njegovi udeležbi in o grozotah Španske državljanske vojne.

  “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
  “MRTVI SE
  VRAČAJO”! ALI SE ZAČENJAJO VRAČATI TUDI
  “NESODNI
  POLITIČNI MORILCI” ?
  TUDI
  MRTVI SO DEL NARODA.
  ŽAL SO TUDI NESODNI POLITIČNI MORILCI DEL NARODA !splošno, rek
  10.000 izvodov
  KNJIGR FREDA COPEMANA – REASON IN REVOLT
  pa je bilo po GB državnem ukazu uničenih, sežganih.
  Nekaj izvodov te knjige se je ohranilo in je kasneje večkrat ponovno
  izšla. Dostopna je na internetu.
  Morda oz. verjetno je bila knjiga “Reason in Revolt” GB državno uničena zato, ker pri komentarju neke fotografije-slike prostovoljcev Fred
  Copeman trdi, da je bil komandir neke enote prostovoljcev z imenom
  “Šapajev” pravzaprav – Josip Broz. To – ostaja – “odprto vprašanje” !?
  To sliko si lahko ogledate med slikami vezanimi na knjigo F. Copemana – na internetu. Na internetu je tudi nekaj dokumentarnih fotografij
  Slovencev v Španiji npr. KPS stalinista dr. A. Beblerja in ostalih.
  Negativen, žal – zlasti pa je bil za nas Slovence, se pravi za naše
  tedaj živeče prednike – pa je bil – negativen – tudi razvoj delavskih
  polititčnih gibanj v Sloveniji.

  V 1930. letih se je v Sloveniji – žal – zelo okrepila “prostalinistična KPS,
  ki je že okrog 1935. in 1936.. leta organizirala “plačano – domnevno” od
  J. V. Stalinove Kominterne – seveda – “domnevno-plačan” odhod cca
  500 Slovencev kot “borcev-prostovoljcev” v Španijo !?
  Zdi se, da slovenske zgodovinarje čaka še veliko strokovno-zgodovinskega dela pri zbiranju, urejanju in pri objavljanju realnih podatkov o
  tem, kako konkretno je VKP/b Kominterna organizirala in verjetno tudi
  “plačala” odhod nad 500 Slovencev v Španijo: kot osebe , kot posamezniki – nihče od teh 500 Slovencev z oddaljeno Španijo,
  nedvomno: “ni imel – pravzaprav – nič ! ”.
  Povsem jasno je, da je šlo za VKP/b stalinistično “nahujskanost” in
  indoktriniranost ter tudi “plačanost” teh 500 posameznikov, Slovencev.
  S strani koga so bili tako “nekorektno politično nahujskani” in zakaj
  – se je nad 500 Slovencev v Španiji spremenilo v “politične morilce
  V
  OKOLIŠU KOMENDE NIKOLI V ZGODOVINI NIHČE
  NI
  UMRL OD LAKOTE ! dejstvo
  NAPIS
  O
  “LAČNEM NARODU”
  NE DRŽI.
  LAČNI SO BILI LE NEDELOVNI LJUDJE. dejstvo

  Špancev” – s katerimi kot Slovenci – pravzaprav – niso imeli – nič ?
  Zdi se, da morajo slovenski zgodovinarji to plat udeležbe 500 Slovencev
  v vojni v Španiji ( 1936-1939) – neideolloško – še raziskati !?*
  Tam so se vključili v mednarodne enote in so se po porazu in propadu Stalinove agresije na Španijo – preživeli vračali domov v Slovenijo,
  kjer so mnogi med njimi postali “trdo jedro” “stalinističnih partizanskih
  enot”. Slovenski vodilni KPS stalinisti – komunisti iz slovenske KPS
  (konkretno E. Kardelj, I. Maček, M. Ribičič, A. Bebler in drugi so –
  kot sem že omeniil – tudi hodili v Moskvo na t.i. NKVD tečaje, kjer
  so se “učili” zlasti nasilnega prevzema oblasti, organizacijo in izvajanje diverzantskih akcij, o politični propagandi itd. Ter verjetno
  tudi “pouk” o fizični likvidaciji ljudi, sonarodnjakov t.i. “razrednih
  sovražnikov”.
  Iz zgoraj imenovanih se je”žal” tudi v Sloveniji izoblikovala ilegalna skupina zelo oblastiželjnih stalinistov-komunistov (B. Kraigher, I. Maček,
  B. Kidrič, A. Bebler, M. Ribičič idr.). Preko E. Kardelja so se povezali z
  jugoslovansko ekipo VKP/b stalinističnih komunistov (J.Broz, M. Đilas,
  A. Rankovič, M. Pijade, ki so se konec 1930. let odločili za brutalen
  prevzem monopolno – oblasti na ozemlju ex Kraljevine Jugoslavije.
  SLEDEČE JE NEDVOMNO :
  SLOVENSKI IN JUGOSLOVANSKI STALINISTIČNI “KPJ” KOMUNISTI SO V SVOJI ŽELJI PO OBLASTI PREBIVALSTVU TEDANJE
  JUGOSLAVIJE IN SLOVENIJE
  SRAMOTNO
  ZAMOLČEVAVLI SVOJE POZNAVANJE GOSPODARSKO KATASTROFALNIH RAZMER
  V STALINOVI RUSIJI, KI JE BILA POLNA NESODNIH POLITIČNIH
  UMOROV TISOČEV LJUDI, POLNA PRISILEGA, “SUŽENJSKEGA”
  DELA V GULAGIH ITD.
  Dokaz
  za zgoraj zapisano trditev?
  Konkreten, dolgo zamolčevan primer ”čistk” med vodilnimi v
  stalinistični “Tito, Kardelj, Đilas itd. “ KPJ :
  v knjigi “BILANS
  SOVJETSKOG TERMIDORA” izdani leta 1940 v Beogradu
  je
  Živojin Pavlović – Gorkićev humani komunist podal eno prvih kritik
  stalinizma v tedanji Sovjetski zvezi.
  Ko se je Ž. Pavlović skušal zbližati z vodilno ekipo KPJ stalinskih komunistov jeseni 1941- v Užicu, so ga V. Dedijer, P. Stambolić, S.
  Penezić-Krcun
  brutalno tepli in mučili – ter ga – nesodno – likvidirali !

  Ker je napisal in objavil tisto knjigo protesta proti J.V. Stalinu. In zaradi
  nekega zvezka z imeni članov KPJ; agentov itd.

  S tem nečloveškim mučenjem in s tako brutalno in s tako sramotno
  likvidacijo17 “lastnega bivšega političnega somišljenika”, humanega
  komunista, ki je svaril pred barbarstvom stalinizma – so se vodilni KPJ
  stalinistin komunisti očitno – dosegli svoje etično dno: opis gnusnega političnega umora Živojina Pavlovića najdete pod naslovom
  “Ruka đelata” v časopisu ( Večernje) Novosti. Dosegljivo preko
  Googla na spletu.
  A –
  v vodstvu KPJ so se J.B. Tito, E. Kardelj, M. Đilas itd.
  in skrajno
  amoralno in neetično odločili
  – za skrajno brutalen, nesodno politično
  morilski pohod na monopolno oblast na področjih bivše Kraljevine Jugoslavije. Grozljive posledice take njihove odločitve so znane: t.i.-“pasja groblja” v Srbiji, Črni gori in drugod, polna nesodno politično pomorjenih “razrednih sovražnikov” boljševističnega Stalin-komunizma.
  Tudi v “naši” R. Sloveniji je v letu 2018, 2019
  še vedno
  nad 700
  nesodnih političnih morišč neoboroženih ljudi.
  : Knjiga
  – ZGODNJI PROTEST PROTI J.V. STALINU “BILANS SOVJETSKOG
  TERMIDORA”, BGD, 1940
  17CITAT: “Ruka đelata”. DOSEGLJIVO NA: http//: http://www.novosti.rs

  ZGODOVINO
  PIŠEJO ZMAGOVALCI, VENDAR ZGODOVINA ZMAGOVALCEM
  TUDI SODI.
  Splošen rek
  PO
  ZARAŠČENIH STEZAH SE NIMA SMISLA VRAČATI. Splošen rek
  “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
  Mnoga izmed KP NESODNIH POLIT MORIŠČ
  so iz časa
  po koncu 2. svetovne vojne.
  Mnoga
  med njimi so tudi t.i. “marksistično-komunistična” nesodna politična
  morišča t.i.
  – “razrednih sovražnikov”.
  Vsekakor !
  Ker “zagovorniki”,
  pripadniki in “podporniki”ex KP; ZK stalinistično-titoistične “komunistične t.i. levice”
  že
  nad 70 let zamolčujejo, ideološko “pretvarjajo in potvarjajo” obstoj
  in resnico o
  nad 700
  “marxističnih nesodnih političnih moriščih neoboroženih ljudi” na
  ozemlju R. Slovenije –
  – predstavnike sedanjih “neomarxističnih” strank v R.. SLO
  kot so
  t.i. “LEVICA, SD, SMC, SAB,
  morda LMŠ,
  delno verjetno tudi članstvo
  DeSUSA “
  in posameznike
  na javno pomembnih mestih v šolstvu, v
  državnem in javnem sektorju,
  v institucijah prava in v politiki
  – pozivam/o –
  da naj se bolje informirajo o trdo stalinistični preteklosti
  svojih
  “marxističnih” prednikov in vzornikov kot so bili: KPS stalinisti
  I. Maček, E. Kardelj, B.Kidrič, M. Ribičič, A. Bebler, B. Kraigher in še
  mnogi.
  V naši R. Sloveniji
  so zgoraj navedeni KPS vodilni “stalin-komunisti”
  izvajali zelo “ne-etično”
  in moralno sporno “
  – dezinformiranje”
  preprostega. neinformiranega dela prebivalcev Slovenije:
  – zamolčevali so jim katastrofalno
  gospodarsko stanje v stalinistični SZ ,
  – zamolčevali so Slovencem, ki so jih
  “ hujskali” proti tedanji oblasti v Sloveniji tudi
  – prisilno delo v t.i. gulagih ter
  – nesodne “čistke-likvidacije” Stalinu domnevno nenaklonjenih ljudi.

  Preprostim ljudem v Sloveniji, ki niso imeli dostopa do verodostojnih
  podatkov o realnem stanju v stalinistični Rusiji oz. v SZ – so jo prikazovali kot
  – “ cvetoč vrt ” kot deželo
  – “kjer so si vsi enaki”, kjer ni razlik med ljudmi ipd

  – vsi, vsak bo “plačan, bo prejel vse” – glede na “njegove potrebe”!?

  Pozivam, pozivamo slovenske politične stranke ter politične izvoljene
  in imenovane predstavnike naše države R. Slovenije,
  da naj poskrbijo
  vsaj za
  – civiliziran in zakonsko urejen pokop in

  – rehabilitacijo vseh nesodno, politično pomorjenih žrtev

  polpreteklega stalinističnega-titoističnega
  komunizma v R. Sloveniji.

  Razume se samo po sebi: vprašljiv in ureditve z
  državnimi predpisi, zakoni – potreben, nujen – je tudi pouk ali “nepouk” šolajoče se mladine – o zgoraj orisani neprijetni, a javno pomembni tematiki.
  Nedvomno!
  Torej: tudi slovenski ( morda – politično “zastrašeni” )
  zgodovinarji
  bodo očitno morali vložiiti še veliko strokovnega dela, da bodo uspeli izoblikovati svoj
  realen pogled na realno in verodostojno podobo in realne aktivnosti zelo problematične “žal” slovenske stalinistične KPS, katere vodilni so bili E. Kardelj,
  B. Kidrič, M.Ribičič itd.

  V TEH LETIH
  V RUSIJI PREDSEDNIK V. PUTIN “OBNAVJA” DRUŽBENO ELITO
  T.I.
  “OLIGARHE”splošno znano
  V KRANJU JE
  V 1960, LETIH ŽIVELA RUSKA PLEMIŠKA DRUŽINA, KI JE PRED SMRTJO
  ZBEŽALA IZ RUSIJE ! info Janez K.K.

  SPODNJI NAPIS:
  “BAN MARKO NATLAČEN,
  NAROD JE LAČEN,
  ODPRI MAGACIN,
  ČE GA NE BOŠ – TI, GA BO – STALIN!”
  Je tudi redek primer poizkusa “komunistične poezije”: seveda pa ni poetičen
  – pač pa : “hujskaški”, grozilen.: grožnja s Stalinom – našim slovenskim prednikom je!
  Grožnja s Stalinom – Sloveniji in Slovencem, iz let 1938-1940. Za ta napis mi je povedala moja resnicoljubna mama Julijana K.: a svoje oči ga je videla z velikimi črkami
  napisanega na obcestni skedenj pri Trzinu, ko je s svojim očetom iz Komende – peljala v Ljubljanon na vozu s konjsko vprego – v prodajo pridelke s kmetije – na tržnico
  v Ljubljani. Cca leta 1938 je skupina KPS stalinistov izpod Šmarne gore pisala po
  skednjih ob cestah v Ljubljano take – z J.V. Stalinom grozeče napise:
  S strokovnimi, neideološkimi raziskavami te “temne” plati KPS stalinistične “žal” slovenske zgodovine poiščimo realna dejstva, dejanja teh zelo spornih “žal slovenskih”
  KPS stalinistov.
  Čas je za nepotvorjeno resnico !? Mar ne?! Zlasti nedvomno potrebuje tako
  “neideološko” resnico sedaj šolajoča se mladina v t.i. državnih, v javnih šolah
  naše države R. SLO ! Osvobodimo našo osamosvojeno državo R. Slovenijo ex
  KP; ZK “ideoloških polresnic in neresnic”. Zdaj – leta 2018 !? Še vedno je to leto
  – leto vsiljevanih nam “polresnic, neresnic, zamolčevanja itd. !
  Seveda ni “jasno”, kdo bo imel pobudo od R. SLO državno-uradnih strokovno znanstvenih, zgodovinarskih “srenj”, ustanov, organov – katera bo storila javne in resne
  korake – na poti k ponovni verodostojni in neideološki strokovno-znanstveno korektni
  “BAN – MARKO NATLAČEN: NAROD JE LAČEN!
  ODPRI MAGACIN:
  ČE GA NE BOŠ TI – GA BO “STALIN”!”
  V naši R. Sloveniji celo še danes, zdaj, v letu 2018 – “hromijo” korektno pravno in
  pietetno ureditev “nelepe zapuščine” KPS in KPJ stalinizma iz 1930. , 1940. let?!
  Najbrž ne zaradi pravnega neznanja, najbrž ne zato, ker bi ne vedeli kaj je human n
  pieteten in pravno korekten odnos – do KP stalinistično, politično, nesodno pomorjenih
  Slovencev – zlasti v času med in po 2. sv. vojni, po 9.5.1945.
  Jaz Janez K. Kern domnevam, da vzrok za to “pravno ohromelost” res ni – “
  neznanje” itd. Domnevam . da morda gre v ozadju za NEKAKŠEN – “STRAH”?!
  Zdi se mi, da gre v ozadju za “politični kapital” in za sorodstvene vezi nekaterih “hromilcev” z nedvomno zelo spornimi povzročevalci in “krivci” za nesodni KP stalinistični
  teror na Slovenskem ?! Zdi se mi – torej, da to nad 70 letno “hromost”pravzaprav
  povzroča: “STRAH” pred izgubo “političnega kapitala in morda tudi “STRAH”
  nekaterih še živečih potomcev KPS stalinistov, da bodo predniki imeli “uradno
  dodeljeno jim negativno podobo” v zgodovini nas Slovencev?!
  “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
  Osvobodimo se nakazane ohromelosti in “strahu” ! In “nepovezanosti” !
  Odrešiti se” strahu” in se ponovno “povezati” s seboj, s svojimi predniki
  (morda stalinisti) se morajo predvsem – “hromilci” pravne ureditve KP stalinističnega terorja iz 1930. in 1940. let !? Seveda bi bilo zaželeno, da bi bila
  taka “revizijska”, ponovna, zgodovinarsko-strokovna, korektno zasnovana
  raziskava predvojne slovenske stalinistčne KPS – izvedena – na državno,
  uradni način. Morda s pobudo in predhodno razpravo v Parlamentu oz. v DZ R.
  Slovenije. Zakaj ?

  1. Šolajoča se mladina v javnih, t.i. državnih šolah naše R. Slovenije ima nedvomno pravico do nepotvorjene resnice o javno pomembnih zgodovinskih dogajanjih.
  Prikrivane “resnice” bodo – vedno znova – “ prihajale” bodo na svetlo,
  “Prikrojevanje” realnih dejstev, dogodkov in “resnic” o polpreteklih dogajanjih
  – tudi v “duhovnem pogledu” – nima nobenega smisla !

  2. Ker“ mrtvi se vračajo” – in terjajo “odgovor o razlogih za njih nenaravno smrt” kot
  je rekel naš priznani pisatelj F. Bevk.

  3. Tudi zato “prikrojevanje” realnih resnic “ ni smotrno : “ ker – rokopisi z zapisom
  resnice o nekih dogodkih – “GORIJO, A NE ZGORIJO” – četudi upepeljene jih bo
  hitro, ali čez čas – nekdo ponovno napisal.. To so besede avtorja M.A. Bulgakova,
  zapisane v romanu Mojster in Margareta, ki je vrhunska svetovna umetnina trajnega
  pomena.

  4. Nedvomno je tudi tole: če se “politični nesodni morilci” uradno ne opredelijo kot – “zlo” in se uradno, sodno – ne kaznujejo !? Se ne bodo “vračali samo
  nesodno politično pomorjeni mrtveci”.

  5. . Tudi stari nesodni in uradno neobsojeni politični “morilci” se bodo “vedno
  znova vračali”

  6. Še huje: – začeli se bodo porajati, nastajati in prihajali bodo začeli tudi –
  “novi nesodni politični morilci “!? Čeprav samo “potencialni – novi politični
  morilci” Ker: uradno nekaznovanje nesodnega političnega morjenja – naredi
  “nesodno politično morjenje” za – ”nekaj dovoljenega in nekaznivega”! Tak
  “sklep” se meni osebno zdi – logičen !?

  7. . Ali si želimo tako, pravno neurejeno stanje na Slovenskem ? Meni osebno se
  zdi, da bi bil vložek truda v temeljno zakonodajo o političnih strankah v R. Sloveniji –
  smiselen ;Smiselen iz dveh razlogov:

  7.1 Zakonodaja, ki bi prepovedovala ustanavljanje in delovanje političnih
  strank v R. Sloveniji, katerih največji del “programa” temelji na kakorkoli že
  “utemeljevanem“ sovraštvu” do drugih slojev, delov prebivalstva -: živečega
  na istem ozemlju.

  7.2 . Take stranke naj bi bile nedovoljene, prepovedane!? Stalinistična slovenska KPS iz 1930., iz 1940. let – je nedvomno bila taka “stranka”, katere “temeljni del programa je bilo sovraštvo” in celo neprikrit namen fizično uničiti ,
  usmrtiti – svoje politične nasprotnike.

  7.3 Državno-pravna, zakonodajna “neurejenost” take problematike – je tudi nedvomna “osnova” za bodoča, bratomorna politična nesodna morjenja !

  7.4 Sedanje stanje je “dopuščajoča osnova” stopnjujoče se “negativne”
  politizacije ter “dovoljenega, nekaznivega, nesod no-političnega, ,bratomornega morjenja” političnih nesomišljenikov, nasprotnikov ?! Tudi zdaj: leta
  2018 in po letu – 2018 !? Se nekateri med nami – niso “nič naučili” iz groze dogajanj
  v preteklosti? Tematika za v Parlament R. Slovenije – se zdi oz. nedvomno – je –
  ta tematika ! Mar ne ?! Jaz osebno, Janez K.Kern sem za pietetno in natančno
  parlamentarno in predhodno strokovno-znanstveno ( pravno, zgodovinarsko itd. )
  obravnavo te neprijetne, “pekoče, grenka” – a “zdravilne” temaike !
  Ne pozabimo: koliko Slovencev je bilo dokazljivo nesodno politično KP pomorjenih samo zato, ker “niso bili za Stalina v svoji domovini Sloveniji !?

  Nekaj primerov takih čisto političnih stalinističnih KP VOS itd. likvidacij
  – je že popolnoma
  raziskanih: z veljavno poimensko dokazanimi
  KP ukazovalci in s poimensko dokazanimi
  KP
  likvidatorji: primer iz tega prispevka o čisto politični nesodni usmrtitvi Gorkićevega “humanega
  komunista” Živojina Pavloviča .

  Tak, že čisto dokazan, raziskan je tudi primer KPS nesodnega političnega zločina – umora treh mladih tržaških Slovencev ( dr. S. Vuka, njegove
  žene …) leta 1944 ? Razlog? Dr. S. Vuk ni bil za uvedbo stalinizma v Slovenijo !
  Zapisal odg. ur. in lastnik edicij “SLOVENIANA” l.r. Janez K. Kern

 • sodnikisozločinci

  Društvo novinarjev v resnici moti to, da so se mediji razdelili na partizance in domobrance in da njih partizanclje ljudje vse manj berejo, poslušajo in gledajo. Jebat ga, tudi dinozavri so izumrli, čeprav so bili največje živali na planetu.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  DEŽEVNA NEDELJA, VSI “SE ZAVIJAJO – V MOLK” !
  PRIPRAVLJA – SE “POLET – MORDA
  – KAR CELE – LMŠ VLADE ?
  – ODLET” KARLA E. – SE ZDI ?
  -NEIZVOLITEV SD, SNS, LEVICA,SMC, SAB, LMŠ, DESUS, NSI kandidatov – ZA EU !
  ITD.

  Mi
  penzionisti – pripravljamo – res lepo veselico.
  Z muziko, s plesom.
  Tega “poletavčka” , teh “poletavčkov” seveda
  – ne bomo povabili,
  da bi nam kvaril veselico, ples, s kakim
  počasnim revnim govorom – o “kantah” L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  LAHKO NOČ VSEM

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!