fbpx

Tajkuni Foruma 21, ministri ter državni sekretarji iz stranke SD so največji kršilci delavskih pravic!

Minister Jernej Pikalo, nekdanji minister Dejan Prešiček in nekdanji državni sekretar Jan Škoberne.

Socialdemokratom je piarovski oddelek šolskega ministrstva razpadel, ker je strankarski kabinet delavce preveč gnal, od njih zahteval delo prek osem ur, vikend delo in seveda brezplačno delo,” je mobing in odhod treh piarovcev iz kabineta ministra Jerneja Pikala na Twitterju komentiral Tomaž Štih – Libertarec. Spomnimo, da so hude obtožbe o mobingu in šikaniranju na ministrstvu za kulturo že odnesle nekdanjega ministra Dejana Prešička in državnega sekretarja Jana Škoberneta.

Sebastijan Magdič, Tina Hojnik in Katja Križnar odhajajo z delovnih mest predstavnikov stikov z javnostjo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Novica je ob koncu famoznega kongresa Socialnih demokratov marsikoga presenetila, saj minister MIZŠ Jernej Pikalo prihaja iz vrst omenjene stranke, kjer domnevno prisegajo na spoštovanje delavskih pravic in zavračajo kapitalizem. A zgodilo se je, da brutalno kršijo svoja sveta načela. Pravzaprav se je razkrilo, da jim ta nikoli niso bila sveta in da so prav oni največji izkoriščevalci delavcev, le da tokrat ni šlo za katerega izmed tajkunov Foruma 21, temveč za javne uslužbence.

Spomnimo, da sta morala mesto ministra ter državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo, prav tako zaradi hudih obtožb o šikaniranju, zapustiti člana iz kvote SD, Dejan Prešiček in Jan Škoberne.

Trojica se bo poslovila
Trije odhajajoči piarovci in vodja kabineta Neubaer so imeli slabe in napete odnose v zadnjih mesecih. Piarovci so dobivali vedno več dela. Delati so morati izven delavnega časa. Pogosto so garali tudi med vikendi. Za svoje delo so zahtevali dodatno plačilo od vodstva ministrstva, a so naleteli na gluha ušesa. Druge rešitve ni bilo, kot da sta se obe strani razšli. Odhajajoči piarovci pa zagotavljajo, da je imel minister Pikalo do njih ustrezen in korekten odnos. Pri tem vprašanju bi moral minister prevzeti odgovornost ter najmanj zamenjati problematičnega vodjo kabineta Tita Neubaerja. Odhajajoča trojica zapušča ministrstvo s koncem meseca.

Odhajajoča Tina Hrastnik in Sebastijan Magdič. (Foto: STA)

Odhajajoča Tina Hrastnik in Sebastijan Magdič. (Foto: STA)

Socialni demokrati zopet pokazali svoje dvolično politično delovanje
Socialni demokrati so se v mandatu vlade Marjana Šarca že drugič soočili s slabimi odnosi na svojih ministrstvih. Prvo večjo afero z mobingom je zakuhal bivši kulturni minister Dejan Presiček. Zanimivo, da se to dogaja stranki z vrednotami skupnega dialoga, spoštovanja in razumevanja drug drugega. Drugega ne moremo zapisati, kot da Socialni demokrati spet izkazujejo svojo dvoličnost. Nazadnje so se izkazali na kongresu z izjavo, da bodo reševali okoljsko uničeno Šaleško dolino, pri čemer pa so glavni krivci za to, da so jo uničevali v preteklih desetletjih.

Odgovor na naše vprašanje pa so nam poslali odhajajoči zaposleni za stike z javnostjo na MIZŠ:

Spoštovani,

zaposleni v Službi za odnose z javnostmi na MIZŠ sporočamo, da smo z vodstvom ministrstva danes dosegli dogovor o datumu in načinu našega odhoda. Službo bomo zapustili s 30. novembrom 2019.

Kot smo že večkrat pojasnili, so razlogi za odhod slabi odnosi z vodjo kabineta. Dodajamo pa, da je bilo naše sodelovanje z ministrom dr. Jernejem Pikalom in ostalimi zaposlenimi na ministrstvu korektno in profesionalno.  

Ob tej priložnosti se vam iskreno zahvaljujemo za dobro sodelovanje v vseh teh letih in verjamemo, da se še srečamo. Svoje delo na ministrstvu smo kljub številnim izzivom, ki jih takšno delo prinaša, opravljali z veseljem.

Lep pozdrav,

Tina Hrastnik, Sebastijan Magdič in Katja Križnar

Luka Perš