Tajkuni Foruma 21, ministri ter državni sekretarji iz stranke SD so največji kršilci delavskih pravic!

Minister Jernej Pikalo, nekdanji minister Dejan Prešiček in nekdanji državni sekretar Jan Škoberne.

Socialdemokratom je piarovski oddelek šolskega ministrstva razpadel, ker je strankarski kabinet delavce preveč gnal, od njih zahteval delo prek osem ur, vikend delo in seveda brezplačno delo,” je mobing in odhod treh piarovcev iz kabineta ministra Jerneja Pikala na Twitterju komentiral Tomaž Štih – Libertarec. Spomnimo, da so hude obtožbe o mobingu in šikaniranju na ministrstvu za kulturo že odnesle nekdanjega ministra Dejana Prešička in državnega sekretarja Jana Škoberneta.

Sebastijan Magdič, Tina Hojnik in Katja Križnar odhajajo z delovnih mest predstavnikov stikov z javnostjo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Novica je ob koncu famoznega kongresa Socialnih demokratov marsikoga presenetila, saj minister MIZŠ Jernej Pikalo prihaja iz vrst omenjene stranke, kjer domnevno prisegajo na spoštovanje delavskih pravic in zavračajo kapitalizem. A zgodilo se je, da brutalno kršijo svoja sveta načela. Pravzaprav se je razkrilo, da jim ta nikoli niso bila sveta in da so prav oni največji izkoriščevalci delavcev, le da tokrat ni šlo za katerega izmed tajkunov Foruma 21, temveč za javne uslužbence.

Spomnimo, da sta morala mesto ministra ter državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo, prav tako zaradi hudih obtožb o šikaniranju, zapustiti člana iz kvote SD, Dejan Prešiček in Jan Škoberne.

Trojica se bo poslovila
Trije odhajajoči piarovci in vodja kabineta Neubaer so imeli slabe in napete odnose v zadnjih mesecih. Piarovci so dobivali vedno več dela. Delati so morati izven delavnega časa. Pogosto so garali tudi med vikendi. Za svoje delo so zahtevali dodatno plačilo od vodstva ministrstva, a so naleteli na gluha ušesa. Druge rešitve ni bilo, kot da sta se obe strani razšli. Odhajajoči piarovci pa zagotavljajo, da je imel minister Pikalo do njih ustrezen in korekten odnos. Pri tem vprašanju bi moral minister prevzeti odgovornost ter najmanj zamenjati problematičnega vodjo kabineta Tita Neubaerja. Odhajajoča trojica zapušča ministrstvo s koncem meseca.

Odhajajoča Tina Hrastnik in Sebastijan Magdič. (Foto: STA)

Odhajajoča Tina Hrastnik in Sebastijan Magdič. (Foto: STA)

Socialni demokrati zopet pokazali svoje dvolično politično delovanje
Socialni demokrati so se v mandatu vlade Marjana Šarca že drugič soočili s slabimi odnosi na svojih ministrstvih. Prvo večjo afero z mobingom je zakuhal bivši kulturni minister Dejan Presiček. Zanimivo, da se to dogaja stranki z vrednotami skupnega dialoga, spoštovanja in razumevanja drug drugega. Drugega ne moremo zapisati, kot da Socialni demokrati spet izkazujejo svojo dvoličnost. Nazadnje so se izkazali na kongresu z izjavo, da bodo reševali okoljsko uničeno Šaleško dolino, pri čemer pa so glavni krivci za to, da so jo uničevali v preteklih desetletjih.

Odgovor na naše vprašanje pa so nam poslali odhajajoči zaposleni za stike z javnostjo na MIZŠ:

Spoštovani,

zaposleni v Službi za odnose z javnostmi na MIZŠ sporočamo, da smo z vodstvom ministrstva danes dosegli dogovor o datumu in načinu našega odhoda. Službo bomo zapustili s 30. novembrom 2019.

Kot smo že večkrat pojasnili, so razlogi za odhod slabi odnosi z vodjo kabineta. Dodajamo pa, da je bilo naše sodelovanje z ministrom dr. Jernejem Pikalom in ostalimi zaposlenimi na ministrstvu korektno in profesionalno.

Ob tej priložnosti se vam iskreno zahvaljujemo za dobro sodelovanje v vseh teh letih in verjamemo, da se še srečamo. Svoje delo na ministrstvu smo kljub številnim izzivom, ki jih takšno delo prinaša, opravljali z veseljem.

Lep pozdrav,

Tina Hrastnik, Sebastijan Magdič in Katja Križnar

Luka Perš

 

 • Andrej

  To so pa res dobri piarovci: “…Dodajamo pa, da je bilo naše sodelovanje z ministrom dr. Jernejem Pikalom in ostalimi zaposlenimi na ministrstvu korektno in profesionalno….”
  Niti tega ne vedo, da glavni komunisti vedno, VEDNO druge pošiljajo v ogenj, da sami lepi izpadejo. Če pa Pikalo ni vedel za težave je pa kaj slab minister.

  • Janez Novak

   Jaz sem pa mislil, da je dober minister. Kakšna pomota!

   • Andrej

    Torej še ni pravi čas. Winston Smith iz 1948 je to spoznal šele, ko je prišel na dno.

    Verjamem, da si le sarkastičen in to ne velja zate. Velja pa za Piarovce, ki naj bi mnogo vedeli o javnosti in imeli pregled nad celoto. Vsaj DOBER piar naj bi bil tak.

  • Joško

   Če je vedel, je vedel. Če pa ni vedel, pa ni vedel; prosto po komedijantu.

  • Slovenka

   Nočejo se zameriti, ker bi radi ostali zaposleni v javni upravi.

 • Janez Novak

  Dvoličnost je za njih tako naravna, da je pravzaprav enoličnost. Tako kot so zdaj postali zeleni, čeprav so njihovi ljudje odgovorni za najhujše primere onesnaževanjaa narave pri nas.

  • Joško

   Levaki pravijo; kar je bilo, je bilo. Mi gremo naprej. Tudi zelena barva ni več, kar je včasih bila. Ampak z zeleno barvo je težko prekriti rdečo barvo.

   • Unikatna

    Bo vedno rdeča ven skozi zeleno sijala…

 • Joško

  Najbrž so na Ministrstvu samo izpraznili 3 delovna mesta, ki so že vnaprej oddana za 3 še bolj leve osebe iz vrst SD. najbrž so tudi že ugotovili, da zaradi večjega obsega dela potrebujejo namesto štirih kakšnih šest piarovcev.

 • Garbage man

  Verjetno vsak po 100000 € odpravnine.Pola meni pola šarcu dajem

 • Jožefa Benko

  to, o mobingu na pikalovem ministrstvu je zagotovo napletel JJ.in SDS

 • xtc

  Ne vem čemu taka začudenja-poglejte zgodovino socialistov vseh vrst in komunistov,kupi mrličev in izkoriščanih in ponižanih zakaj bi se ti sedaj vedli drugače kot se vedejo že vso zgodovino.

 • montyamp

  Komunist-fašistično UDBO-levičarsko moralno pravo:
  1. Morala je subjektivna, razen ko jo definiramo mi.
  2. Spol je socialni konstrukt, razen če človek enega spola že od rojstva ve, da je drugega spola.
  3. Rase ne obstajajo. Izjema so belci.
  4. Razredne družbe ni, mi smo najbolj inteligentni, najbolj izobraženi in najbolj vemo kaj je prav za vse ostale.
  5. Feministke se borijo za ženske pravice. Razen če jih posilijo muslimani.
  6. Borijo se za pravice in enakopravnost vseh, razen tistih, ki jim ne koristijo.
  7. Verjamejo v svobodo govora vseh, razen tistih, ki se z njimi ne strinjajo.
  8. Zavzemajo se za revne in zatirane, zato mora takih biti čim več.
  9.Družina je grozna skupnost, polna nasilja in izkoriščanja. Razen če je gejevska.
  10. Bogastvo je njihov smrtni sovražnik, dokler ga imajo drugi.
  11. Ne verjamejo v Boga. Verjamejo pa, da so oni bogovi.

 • Olga101

  Komunisti kradejo in si prisvajajo vse živo! Celo gozdove in gradove! Če bodo nadaljevali z zatiranjem slovenskega naroda, bo danes, namesto grad gori, grof beži, veljalo: grad gori, komunist beži!

 • JANEZ GUS

  Dobro si oglejte to barabo Škobrneta kapitalistično.Doma fabriko,zastopa pa marksistične-leninistične neumnosti.

 • Nata

  + + + + ++

  Hja, že. . . že. . . . .je pa vseeno razlika.
  Eni morajo odstopiti, ene odstopijo, oni prvi na sliki bo pa ostal, saj ga nujno potrebujejo glede zakona o zasebnih šolah !!

 • Slovenka

  Kovačeva kobila je vedno bosa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!