Tajkunski Dnevnik izgublja stik z realnostjo: Domoljubje postaja problem, obstoj male Jugoslavije v Sloveniji pa zaželen!?

Goran Vojnović. (Foto: STA)

Si morete misliti, da je mogoče kolumni z naslovoma “Hčerka hoče postati čefurka, kako naj to preprečim” in “Zakaj čefurji ne rasfukajo Fužin?” najti v spletni obliki Dnevnika? Prav ste slišali. Avtor “strokovno” podkovanih kolumn je Goran Vojnović, ki velja za tipičnega predstavnika sodobne “kulturne” levice – intelektualno šibek in brez prave identitete. Marsikdo, ki si bo vzel čas in prebral Vojnovićevi kolumni, bo kaj kmalu sklenil, da je kvaliteta tajkunskega Dnevnika pričela strmo padati.

Vojnović je pod naslovom “Hčerka hoče postati čefurka, kako naj to preprečim” uvodoma zapisal, da je pred časom na internetu zasledil pismo obupane mame, ki se je razpisala o tem, da je obupana, ker si je njena hčerka ob vstopu v prvi letnik srednje šole našla družbo “od dol”, ob tem pa pričela prevzemati navade in stil oblačenja teh novih prijateljev. Poleg tega, da je začela poslušati turbofolk, je pričela izgovarjati veliko južnjaških besed in celo dobila njihovo ime. Vojnović je komentiral, da se mu je obupana mama hipoma zasmilila, saj ga je spomnila na njegovo lastno mamo.

Ob tem je razložil, da si je njegova mati želela, da bi se vpisal na Center strokovnih šol (Teksas) ali na fužinsko Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, a je sam ni uslišal in se je vpisal na gimnazijo Bežigrad, ki jo obiskujejo otroci iz Prul, Murgel in Trnovega. Pričel je prevzemati navade svojih novih sošolcev in začel poslušati Nirvano in Pearl Jam. “Kako to bolano govoriš! se je zadrla vsakič, ko sem izgovoril njej nerazumljivo slovensko besedo ali ko sem pravilno uporabil rodilnik in dvojino.” Vojnović je izpostavil, da je bil imun na mamine monologe o pomenu bosanske kulture, mama pa ga je prepričevala, da ne more biti Slovenec. Iz obupa je celo napisala pismo z naslovom “Sin mi hoće postat Janez, kako da to sprijećim”.

Vse za obstoj male Jugoslavije v Sloveniji
V kolumni z naslovom “Zakaj čefurji ne rasfukajo Fužin?” je med drugim izrazil prepričanje, da je glede fužinskih čefurjev končno dojel, da bi bilo res stokrat bolje, če bi dobili “pošizitis”, si dali rute okrog glave, oropali Sadje zelenjavo, zažgali kiosk na Preglovcu, tri dni delali kaos – kot pa da postanejo Slovenci. Poleg tega je v Dnevniku tudi objavljeno: “Ker, če čefurji ratajo Slovenci, bodo Fužine ratale Slovenske Konjice. Cel svet bo ratal Slovenske Konjice. In to je samo drugo ime za konec sveta.” Iz tega je nedvomno mogoče sklepati, da Vojnović, podobno kot preostala levičarska “srenja”, zagovarja obstoj male Jugoslavije v Sloveniji.

Goran Vojnović (Foto: STA)

Med drugim Vojnović izpostavlja, da je glavna naloga politike v zvezi z migranti odpravljati strah pred njimi. Po njegovo niso pomembni vzroki, o katerih se sploh ne sprašuje, niti ne vidi posledic, ki jih nenadzorovane migracije v obliki terorizma, neredov in množičnih posilstev prinašajo v Evropo. Zanj je poglavitna naloga evropske in slovenske politike, kako odpraviti “strah” pri ljudeh: “Namesto da bi (politika) razmišljala o tem, da je večji problem od vseh beguncev prav atmosfera strahu, v kateri se ustvarja sovraštvo in nestrpnost …” Odprtost do migracij je nedvomno povezana s pomanjkanjem nacionalne identitete. Težko je razumeti, kako lahko Vojnović zgled za Evropo vidi v mešanih ZDA in Franciji, ob tem pa “pozablja” omeniti, s kakšnimi problemi se soočajo Francija, Nemčija in skandinavske države, ki so migrantom na široko odprle vrata.

Bojan Petan (Foto: STA)

Si mar res kdo v Sloveniji želi nastanka muslimanskih getov in pogostih terorističnih napadov na slovenskih tleh? Človek se vpraša po zdravi pameti kalibra levičarjev, kot je Vojnović, ki s podporo Golobičevega prijatelja in tajkuna Bojana Petana, odgovornega urednika Mirana Lesjaka, namestnika odgovornega urednika Darijana Koširja in pomočnice odgovornega urednika Tatjane Tanackovič objavljajo tovrstne kolumne in le-te “prodajajo” kot nekakšne modrosti. Žalostno je, da v naši državi domoljubje predstavlja problem, vzdrževanje obstoja male Jugoslavije v Sloveniji pa sprejemljivo in zaželeno.

H. M.

 • samotoje

  Meni se Vojnović smili. On je tisti, ki ni ne od tu in ne od tam in ne more in ne zna najti svoje identitete. Predvsem pa ne zna razčistiti z manjvrednostnimi kompleksi, ki jih skuša prekriti s sarkazmom in celo cinizmom. Zaradi toliko lastnih “travm” njegovo pisanje za Slovence nima nobene sporočilne vrednosti in ni nobene potrebe, da bi jemali resno.

  • Slehernik

   Odlično napisano. Bravo. In to je verjetno tudi razlog, zakaj so otroci čefurjev, ki so rojeni v Sloveniji, po obnašanju večji balkanci od njihovih staršev, ki so dejansko sem prišli iz juga.

  • Nšo-či

   Če bi bil Vojnovič iskren, bi priznal, da ve, da ga njegov narod potrebuje na svojih tleh. Njihovo razmišljanje bi moral spreminjati. Veliko večjo nevarnost za mir predstavljajo kot Slovenci.

  • macon

   Vojnović je čefurske travme ublažil z bogatim državnim denarjem za nič. Zato so namreč kulturne podpore, da levi pizdeki živijo udobna meščanska življenja, ker si med sabo delijo državne denarje.

  • RATATA

   Kaj se ti bo smilil, saj je dobil nagrado?!? Poimenovano pe enem slovenskem pesniku.

   • samotoje

    Nagrada se mi tudi smili.

    • RATATA

     Meni se pa smili le slovenski narod. Tako zaslepljeno zaveden in polenjen, pomehkužen ter kot brez haska.
     Kar pozabimo na tisto Koseskitovo
     “pet al šest jih pade, ko porine sin slovenske Domovine!”

     • samotoje

      Sto jih pade, kjer porine sin slovenske domovine!

     • samotoje

      Če bi ti vedel, kaj pomeni, če se meni nekdo smili, bi rekel, naj se mi kar smili. Na veke.

     • RATATA

      Saj ni treba vsega izdat.

 • šmentanamuha

  Iz prve roke: Domagoj Margetić – Teorija zavjere 12 – Dogovoreni rat u SFRJ

  https://www.youtube.com/watch?v=92YsjDpMARE

  • večni srb

   Vojna je vedno dogovorjena, če se pa nasprotna stran nikoli noče predati.

 • večni srb

  Dnevnika ne bom omenjal, ker bi moral biti že zdavnaj pokopan, za mene je to glasilo kmečkih gospodarjev, ki jih je pri nas zgolj peščica in nikogar ne zanima njihova propaganda.

  Večkrat se pozabi, da je obstajala neka jugoslovanska generacija, ki jih republiška pripadnost posameznim narodom ni pomenila prav nič ampak so videli prednosti v prostem sprehajanju in druženju po precej velikem jugoslovanskem območju, z enim osebnim dokumentom, valuto in jezikom. Seveda je vsakdo sprejel državljanstvo republike kjer so pač živeli ampak v glavah se jim zato še ni nič spremenilo, v vsaki današnji republiki še vedno obstaja precej ljudi, za katere bo juga do smrti širša domovina, kar je narobe in celo nevarno.
  Poglejmo si samo odnos med Slovenijo in Hrvaško, odkar juge ni več, mejimo samo še na hrvate, ki se do nas obnašajo enako kot so nekoč očitali srbom. Pri nas so povsod nastavljeni sami potomci hrvatov, na hrvaškem ne boste videli nikjer nobenega slovenca, v tem je problem, srbi se držijo pa bolj svoje polovice.

 • večni srb

  Čefurji so nam prišli pomagat, opazili so, da smo se slovenci odtujili in zresnili, pa so naš prišli malo podjebavat, da ne bomo vsega jemali preveč resno.

 • večni srb

  Po 30 letih, se danes prva generacija slovencev in slovenk odpravlja na raziskovanje balkana, iskat očeta.

 • ljubinica

  Orientalci se nocejo asimilirati.
  Za Vojnovica je vseeno, ali si v Sloveniji Slovenec ali pa Bosanec.
  Enaci zaskrbljeno slovensko mamo, ki se ji je hci “pocefurila”, z lastno bosansko mamo, ki je v Sloveniji hotela, da ostanejo Bosanci ….
  —–
  Migrantov se mora Slovenija znebiti. Ne rabimo jih. Ne smemo dovoliti, da nam bodo Vojnovici diktirali, kako moramo ravnati …

  • macon

   Medtem pa en Vojnović doma za dober denar krka durac, medtem, ko se lahko Slovenček cel dan jebe v službi. Normalno, da potem drkač, ki ga je v kulturo inštaliralo komunajzarsko-balkansko omrežje, deli nauke.

   Slovenčkom bo življenje minilo v službi, Vojnoviču pa na zastonjskih kulturnih poteh, proslavah in podelitvah nagrad, ki jih je tudi sam že nekaj prejel, da nam širi paradigmo počefurjenja in balkanizacije. To, da je zanič umetnik in omrežen levi kulturnik, je samo nepomembna malenkost.

   Ker Vojnović je car, Slovenček pa zabito tele, ki hrani tisoče levičarskih parazitov, da ga zviška zaničujejo. Za idejne potrebe in postavljanje na svoje mesto, je pa nalepka fašizma, ki jo delijo levi fašisti.

 • Ana Job

  Dejstvo je, da je treba na svoji zemlji pokazati kdo je tukaj gospodar. Srbi? Bosanci? Hrvati, ki nam kradejo zemljo?
  Je s Slovencem nekaj narobe, da ne zmore biti dober gospodar??? Od korita je treba na silo (če ne gre drugače) odtrgati čefutarja in ponovno vzpostaviti slovensko oblast na vsa področja, ki so ključna za normalno funkcioniranje državnega in paradržavnega sistema.

  • večni srb

   Dokler bo pol naroda računalo na svojo drugo domovino, ne bo bolje.

   • von Rhein

    Tista polovica naroda,ki računa na svojo domovino iz katere izvira, gre brez zadržkov lahko računat kar domov.

    • Andrej

     Se bojim, da ima Srbin prav. Računajo na svojo domovino, ampak bankomat je pa tukaj. Torej, pri denarju se vse neha. Zapret bankomat.

     • Soave

      Nadaljujejo tradicijo iz Juge.
      Saj nismo pozabili koliko bonusov so bili deležni v primerjavi z nami !!

 • VERRZIFIKATOR

  Rdeča Gora

  INDIJANEC IN DAILY FAKE

  Daily fake se je oglasil davi,
  staro novo žarči usmeritev,
  danes je v ospredju ta trditev,
  Indijanci da so najbolj pravi.

  Indijanec sam se propagira,
  češ da je premalo upoštevan,
  v družbi zahodnjaški ni opevan,
  neposluh ga vedno bolj nervira.

  Ta bi v rdečekožce konvertiral
  vse po vrsti rad Američane,
  dal za vodje bi jim talibane,
  takšne bi procese tip podpiral.

  Dajejo kompleksi ga pradedov,
  rezervat zato bi rad razširil,
  se po vsej Ameriki šopiril,
  bil rezervoar najboljših zgledov.

  Vse naj v indijanstvo se sprevrže,
  kontinent postane indijanski,
  le da tokrat v formi bo balkanski
  belec tam navzel se rdečih drže.

  Daily fake je dnevnik indijanski,
  to je jasno vendar, enkrat ena,
  v njem agenda rdeča pritepena
  glavna je in ne na progi stranski.

  Indijanec pa stremi ki k sreči
  silni za eksperimente bolne,
  v njem po svoje, po apaško kolne,
  pravijo zato mu Osel rdeči.

 • plamen100

  Tu imamo dve vrsti tezav. Prvi so yugo nostalgiki in drugi ljubitelji kamelarjev oz migrantov. Tem prvim tj yugonostalgikom je treba povedati, da je pac yuga mrtva in kot taksne je vec ne bo nazaj. Sami Srbi pravijo, da je Yugoslavija bila najhujsa napaka Srbov katero so jim 1918 vrinili Francozi in Nemci kot protiutez porazenim germanom od nje pa so imeli korist izkljucno Slovenci in Hrvatje. V nadaljevanju so podobno vlogo odigrali komunisti ki so ponovno naredili Yugo na racun oslabele Srbije. Kakor koli yuge spodaj ne mara nihce vec tako, da so ti sanjaci v Sloveniji podobni nekomu ki je postavil deblo na zemljo in sanjari, kako bo obrodilo sadeze ali kaj ko je deblo brez korenin. Druga je zgodba z migranti kjer je slovenski socializem oz levicarske stranke nasel zaveznika v boju proti demokraciji v arapskem islamu. Tu gre zandosti hujso stvar, ker tisto deblo bo zgnilo medtem ko arapski svet ki si ga zelijo slovenski levicarji ostaja in je motec saj preprosto ne pase pod to podnebje in se nikoli nikdar ne bo prilagodil sodobni civilizaciji saj potem vec ni arabski, ce ne bi ziveli v skladu z islamom. Celo nasprotno zahtevajo da se vecinske nacije prilagajajo njim, kot se to dogaja na Svedskem, Nemciji oz kot je ze padla Francija, kjer od stare Francije ni ostal niti F. Kajti islam ni le religija ampak je nacin zivljenja zato je toliko motec v katerokoli drugo okolje pride. In navsezadnje, yugonostalgiki no vsaj velika vecina bodo tekom odrascanja spet postali normalni drzavljani medtem ko arabec za vedno ostane arabec in nikoli ne bos vedel kdaj bo potegnil noz in ti prirezal vrat oz se razstrelil.

 • von Rhein

  http://www.rtvslo.si/slovenija/podjetja-ki-z-oglasi-financirajo-medije-s-sovrazno-vsebino-v-veliki-meri-drzavna/469472

  Počasi,hinavsko se je pripravljalo,sedaj so savić i ostali savići prešli v napad. Tudi tale vojović sodeluje,seveda na svoj način.

  • Soave

   Vredno branja. Pa še kam pripnimo !!

  • sodnikisozločinci

   Saj ni problema, tista podjetja, ki bodo prenehala oglaševati v desnih medijih je treba bojkotirat. Od afere z brisanjem križev na grških cerkvah z otoka Santorini jaz nisem prestopil vrat Lidla in jih tudi nikoli več ne bom. Če ne bo šlo drugače lahko preživim tudi ob kislem zelju in krompirju, trgovina pa gre brez našega denarja v bankrot.

   • Tone

    Takih prenapetežev kot si ti je k sreči premalo. V Lidlu ne beležijo upada prodaje, celo hvalijo se s porastom. Kadar je akcija, kupcev ne zanimajo grški križi.

 • WatsonForus

  tale model lohk kr gre mal u Arabijo pa bo kmalu na svojem “dupetu” izkusil kako to gre pri njih.

 • Slehernik

  Ko človek napiše: “Namesto da bi (politika) razmišljala o tem, da je večji problem od vseh beguncev prav atmosfera strahu, ….” se sprašujem, a se nekdo tako butast rodi al mora za to posebej trenirat?

  • Soave

   Ga strenirajo !!

 • RATATA

  Vojnović preveč piše in premalo bere. Za začetek mu priporočam priročnik z naslovom Najenostavnejše izvedbe samomora.

  • montyamp

   Dam štrik .

 • soc

  Kaj že dela ta zajedalec za preživetje? Aja, na plečih proračuna živi. Slovenskega. In piše, zase in za svoje prijatelje. Kot mi tukaj po forumih zastonj. In nič kaj prida bolje…

 • tarantela

  Čigava je kakšna država ali ozemlje? Dana nam je v uporabo in je ne bomo vzeli s seboj, ko nas pobere, kvečjemu jo bomo pognojili s svojimi ostanki.

  • antimur

   Povej to čefurjem, ki se obnašajo, kot da bi Slovenijo dobili v dar, da po tem tvojem bluzenju ni njihova niti Bosna, Srbija, Šiptarija, boš kmalu imel čakijo na vratu.

  • xtc

   Torej začni s sabo,takoj nič čakat.

  • Mare Kranjc

   Ali si neploden ali bog ne daj, kastriran?

 • Mare Kranjc
  • šmentanamuha

   Ej, hvala ti za tole, res zanimivo branje.

  • Tone
   • Štalmajster

    No znanstveniki tudi ugotavljajo na podlagi EMR, da imate eni defektno možgansko celico ki je odgovorna za to, da sir_jeste v posodo iz katere jeste !

   • Mare Kranjc

    Članek, ki si ga prilepil, navaja enake ugotovitve, kot moj. Mi bolj odgovarja, da takoj prepoznam grožnjo in se nanjo takoj tudi odzovem, agresivno kolikor je to potrebno ali pa se umaknem. Temu se reče boj ali beg, odziv, ki nam je pomagal preživeti skozi evolucijo. Namesto levičarja, ki ne dojame, da mu nekaj grozi, dokler ni že prepozno. Ali pa še takrat ne, in bi sprejemal v Slovenijo in Evropo še naprej vse kar leze in gre, brez mej in dokumentov. Koliko ljudi po Evropi bodo morali še pobiti in posiliti muslimanski migranti, preden bodo nehali tuliti “Welcome refugees” in bodo dojeli, da so med njimi tudi zločinci in verski fanatiki, ki nas želijo pobiti (da, tudi tebe) in da je potrebno zapreti meje in strogo nadzorovati, kdo vstopa v državo ter da je ljudi, ki ilegalno vdirajo preko mej potrebno zavrniti ali izgnati? Ti še v Avstrijo ali Italijo ne moreš priti brez dokumenta, muslimanskim migrantom so pa povsod na stežaj odprta vrata. A se ti ne zdi to čudno?

 • domovina mili dom

  Balkanski potomci so začeli prevzemati oblast v Sloveniji.

  • bubamara

   Kdaj že.

   • domovina mili dom

    Prišli so iz lukenj na plano.

 • bubamara

  Slovenija je res Yuga v malem. Edina od vseh YU republik se ni preobrazila v državo z identiteto, ampak nadaljuje z umetno tvorbo več narodov. Slovenci kot večinski narod to dopuščamo, ker nismo domoljubi in narodno zavedni. Balkanski narodni so zavedni in agresivni, zato večkrat pravim, da je obstoj Slovenskega naroda izgubljen. V naslednjih desetletjih bo Slovenec manjvreden državljan.

  • MižekFiga

   Samo komunističnre posle moramo zaustaviti. Moja domovina Slovenija je še vedno pod komunistično prisilo, zakaj in koliko še ???

 • Nšo-či

  Politika ljudem dolguje predvsem resnico. Če bi danes izvedli referendum, bi bila večina Slovencev proti priseljevanju migrantov. Ljudje čutimo, da nas je politika žrtvovala.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! SPOZNAVAMO DA NAS JE POLITIKA ZLOBNIH POLITIKOV VSE PREVARALA … IN NI KRIVA NEKA POLITIKA, TEMVEČ – POLITIKI … !!! ! !!! IN , KO BO NAROD TO SPOZNAL …

 • montyamp

  Sem prekopiral en komentar na RTV – HANZA KURBENHAUS , kjer se komentira za naš denar , nam se pa komentiranje BLOKIRA .
  Pa poglejmo kaj pravijo geniji zazidarskih tehnologij :
  “”””” To da državne firme oglašujejo v tej Demokraciji, ki je navadna gre*nica, je prav gotovo posledica korupcije in loviranje enega in edinega. Noben normalen človek nebi oglaševal tam, če nebi bilo kakšnih koristi, direktnih ali posrednih. Koristiso lahko tudi politična agenda, itd … skratka državne firme, malo premislite … sramota, da oglašujete pri razpihovalcih sovraštva, ki nas že 25 let delijo! “””””

  Zato so njihovi predniki zazidali pametne Slovence , ker jim je Stalin reku :

  NEMA ČLOVEKA , NEMA PROBLEMA .

 • montyamp

  STALIN — NKVD — KOMINTERNA , je dala pečat Sloveniji preko izdajalcev :
  TITOBANDITO , France Klopčič, Dragotin Gustinčič, Prežihov Voranc, Aleš Bebler, Miha Marinko, Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Josip Kopinić, Ivan Maček , Stane Dolanc , Kraigherji , Ribićić , Vidmar .
  Stalin jih je učil :
  “”” NEMA ČLOVEKA , NEMA PROBLEMA “””
  Samozapravni fašizem je v Sloveniji uničil tudi žurnalizem , ki pod Kućanovimi watchdogi dobiva obliko , katere v Hitlerjevih časopisih ni bilo zaslediti .

 • antimur

  Vojnovića je potrebno najmanj kar je deportirati, četudi je druga generacija pritepenskih čefurjev. Razen njega pa slovenske izdajalce kot je Petan, Košir in ostala golazen najstrožje kaznovati, tako kot si izdajalci zaslužijo.

 • majo

  Tematika ni vredna razprave,še posebej na srž komentarjev,ki so v stilu nacizma.Sram me je,da sem Slovenec in da med mojimi rojaki živijo take golazni,ki vzpodbujajo nasilje in rasno segregacijo.Ali je to znak strpnosti in tolerance,ki jo nam vsem že od konca druge svetovne vojne?
  Če je tako,potem se moramo od domorodcev iz Nove Gvineje marsikaj naučiti.
  Lepo je pokojni doktor Drnovšek dejal:”saj see boste vendar med seboj pobili!”

  • MižekFiga

   Slovenec NE, Slovenac DA. FUJ !!!

   • Tone

    Slovenec sem.
    Slovenec tja.
    (Ivan Volarič Feo)

  • macon

   Levi zganjajo kriminal, potem je opozicija, ki o tem govori fašistična in spodbuja k nasilju. Oziroma je nestrpna, razdvaja, izdaja domovino.

   Kakšno rasno segregacijo? A so balkanski priseljenci, ki so zasedli disproporcionalni del državnih in sistemskih pozicij, ker so v navezi s postkomunisti, druge rase?

   Ti si dobesedno nor ali nora.

  • samotoje

   Pa pojdiva od začetka: če oceniš, da tema ni vredna razprave, prav, ampak kakšen je , za vraga, stil nacizma??? To mi razloži. Lepo, da te je sram biti Slovenec, to je tvoja intimna travma, ampak ljudem reči golazni pa hudo zaudarja po “stilu nacizma, kali. Zaključek je pa kar dober. Malo pomešaš domorodce iz Nove Gvineje in Drnovška, citat iztrgaš iz čisto drugega konteksta in voila- hud komentar. Ccccc, osramočeni Slovenec, kdo je tebe pisati učil?

 • Stajerka

  hahaha……vidim, da Nova24 več kot uspešno opravlja svoje delo……na spletni strani Javne hiše je prava vojna med prisilnimi prispevkoplačevalci…..tudi Javna hiša je prišla na svoj sekret, samo kaj ko jih to ne gane…..narod počasi, vendar zanesljivo dojema…..problem so tudi zadnje volitve, aktualna nekompatibilna vlada in velika verjetnost predčasnih volitev……
  očitno je vrag vzel šalo, potrebno je ukinit svobodo govora, utišat drugače misleče in uvest diktaturo iz rajnke Juge……no, če potem iz DZ na lastne oči vidimo, kako državni tožilec aplvadira takšnim zadevam, potem smo na dobri poti realizacije……žal

  ZA KOZLAT, dobesedno za kozlat na prazen želodec!!!

  • Goran Hvala

   mislis nadzorovano demokracijo tipa orban? baje cist drgac kot v jugi. ..:-)..drugace misleci? ? a to mislis tiste ki se ne strinjajo z 20% jansevikov.

   • Zgornji

    NE, TEMVEČ NA PRIMER DRUGAČE MISLEČI TISTI KI SE NE STRINJAMO Z PLAČEVANJEM RTV PRISPEVKA … !!! ! !!!

 • Vera

  Dokler bodo na vseh dobrih položajih ” jugovići ” in njihovi rođaci , dotlej ne bo bolje , čeprav zaradi neuporabe slovenskega jezika , ne bi smeli biti.Tudi kaznovani ne, ker vsak naš delavec mora delodajalcu obvezno prinesti zraven prošnje za delo, tudi potrdilo o nekaznovanosti . Znanje tujih jezikov bi morala postati nuja ( angleški, nemški, francoski itd., ker le taki delavci so lahko uspešni v državni in v JU-vi .Prednost bi pa vsekakor morali imeti naši ljudje , pred tujci .Tako je v vseh državah EU-ja , šele nato tujci,če se bodo asimilirali , ter sprejeli Slovenijo kot svojo domovino- ne, da je ravno obratno .

  • Tone

   Navedi enega “jugovića” na dobrem položaju, ki ne uporablja slovenskega jezika!
   Pa najdi enega brezposelnega Slovenca, ki bo rekel, da je brezposeln, ker so namesto njega zaposlili uvoženega Jugovića.

   • MižekFiga

    Najprej se umij!

    • Tone

     A jaz se naj umivam zato, ker ne morete našteti ničesar od tega nad čemer se zgražate? Sodrga umazana!

     • MižekFiga

      Drobiž umazan! Umij se, al pa pošmirglaj!

     • Goran Hvala

      nimas kaj za odgovort pol pa zalis.. jansevik parazitski.. .. u cuzas kej subvencije tak kot je slovencem v krvi? sej ne da bi kek delal.. sam 15traktorjev vsak za 100.000e pr bajti pa jamrat kolk tezko zvis… :-). a sm kej narobe povedal.
      .

     • Zgornji

      HEH ;-)) A Z DRATPERŠNO ? ;-)

     • Zgornji

      JA, TEBI OČITNO NE POMAGA NOBENO UMIVANJE PO FACI VEČ, KAJTI PROBLEM IMAŠ NA NOTRANJI STRANI KOŽE … ŽAAAL !!! ! !!!

    • Zgornji

     AMENNNNNNN !!! ! !!!

   • Nšo-či

    Švedska do prihoda Balkancev ni imela predvidene kazni za črno gradnjo. Niso je potrebovali. Zakaj misliš, da imajo pri nas Balkanci drugačne navade?

    • Tone

     Tudi Slovenci so hodili na Švedsko. Slovenci smo mojstri za črne gradnje. Pol podeželske Slovenje je zgrajene na črno. Morda pa so zakon sprejeli zaradi podjetnih Slovencev.

     • Nšo-či

      Če bi imel ti prav, od 1.6. ne bi bila prodana nobena nepremičnina več. Celo banke lahko v zastavo sprejmejo le nepremičnine, za katere je gradnja skladna z gradbeno dokumentacijo kar ugotavljajo cenilci.

   • RATATA

    Primitivno govoričenje!!
    Delovna dovoljenja jugovičem, igmancem, šarplanincem, jahorincem, kumanovcem ….,,,, so znižala ceno dela in oslabila oziroma popolnoma uničila sindikalni boj slovenskih delavcev!!!
    Geslo je: ” če ne boš ti, bo pa en drug!”
    In ta drug je južnjak, ki je prišel v samski dom naredit nekaj za manj!!
    Tega ne moreš opaziti v stari Lublani, tam na Čopovi, Wolfovi …… Jaz,
    ki se gonim lokalno po Sloveniji,
    po gradbiščih in po fabrikah že petindvajset let pa to opazim,
    zato vem kaj pišem in vem, da imam prav,
    vem pa tudi, da si ti Tone,
    pokvarjen v drobovino!!
    Žvarovna si!

    • Tone

     Jaz sem repliciral Veri, ki pravi: “Dokler bodo na vseh DOBRIH položajih “Jugovići” in njihovi rođaci , dotlej ne bo bolje , čeprav zaradi neuporabe slovenskega jezika, ne bi smeli biti.”

     Lahko bi odgovoril namesto nje, pa samo primitivno govoričiš. Najdi enega brezposelnega Slovenca, ki bo rekel, da je brezposeln zato, ker so namesto njega zaposlili uvoženega Jugovića.

     • RATATA

      Brezplodna je najina razprava! Zaradi mene takega in zaradi tebe drugačnega.

 • Pisem se na -ić in sem vecji Slovenec , k fani SDS-a ;) Papki eni ;p

  • Zgornji

   JAAA, SIGURNO JESI NAJVEEEČI SLOVEEENAAC, STVAAAAARNOOO, OD DOOOOOLEEE … :-P

 • Slovenc

  Slovenci smo severnozahodni-balkanski cefurji in tega nihce ne more spremeniti…

  • centurion

   SlovenAci, kot si ti, balkanalija.

  • Olga2345

   Mislite srbobani?

 • xtc

  Me ne motzi kdor hoče biti čefur,pač naj bo,vendar tam doma tukaj pa se mora vest normalno,če želi čefuriti naj oddide v Srbo čefurijo in tam ostane.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Štalmajster
 • Friderik Peršič

  Res se je težko pogovarjat z tropom idiotov , kdo med vami je sploh prebral Vojnovićeve prispevke …? Gre za čisti humor , lokalno fužinski seveda , kar pa vi prebivalci raznih vukojebin ne štekate …

  • Olga2345

   Vojnović je sam del tropa levicarskih idiotov, torej svojati, po Trčku!

   • Friderik Peršič

    Olgica , preberi si kakšno Vojnovićevo kolumno … in potem se mi javi , pa bova podebatirala …

  • von Rhein

   S tem humorjem se potem hranite fužinci in simpatizerji.

   • Friderik Peršič

    Smisel za humor imaš ali pa nimaš , isto je z muzko – ali poslušaš frajtonerco ali pa jazz …

   • Zgornji

    Friderik prešič pa še sploh .

  • KP

   Čefur Prešič.

 • Olga2345

  Naj gre Vojnović v Bihać vprašat, zakaj se prebivalci upirajo in zakaj pregledujejo celo avtobuse in imajo čez glavo dovolj nezakonitih divjakov, ki delajo natanko to, kar on on propagira!
  Komunisti=Islamisti!

  • Aurelius

   Komunisti = islamisti = FAŠISTI !!!

  • Slovenka

   Lahko tudi tam ostane.

   • Zgornji

    Ja, in ne samo da lahko tam ostane, KAR NAJ TAM OSTANE !!! ! !!! Amennn :-)

 • branči

  ćefurji dvigujejo svoje glave! ne manjka dosti, pa bodo zahtevali članke v časopisih v svojem materinem jeziku!

  • Friderik Peršič

   Ti imaš pa resne probleme …če se to ni dogajalo v Jugi , ne vem zakaj bi se danes …

   • branči

    spomin amebe! napise na železniških postajah, skupna jedra, pa uradni jezik srbski na slovenski meji… maš zadost za tvojo ubogo pamet?

    • Tone

     Napise na železniških postajah si videl le v filmih, skupna jedra so bila samo fantazija nekaterih srbskih nacionalistov, uvedbo pa so preprečili partitani in komunisti Zlobec, Menart in drugi, meja pa ni bila slovenska, ampak jugoslovanska, kakor tudi carina in graničarji, miličniki pa so govorili slovensko. Malo si pošlihtaj svojo oprano pamet.

     • branči

      mongoloid rdeči,ki se rodil iz jajca! očitno se vsa ztvoja zgodoina nanaša na OFm mi ki smo se v yugi rodili, pa to občutili na lastni koži! bedak rdećuharski!

     • Tone

      Bolan si.
      Vse kar sem napisal, je dokazljivo res.
      Jaz ne zagovarjam komunizma, ampak elementarno poštenje in zdravo pamet.

     • Mare Kranjc
     • Tone

      Nobena laž, samo pomota. Mislil sem, da so ti napisi izginili v začetku 60-ih, so pa očitno v začetku 70-ih. Hvala za informacijo.
      Sicer pa, če smo že pri tem, so se cirilski napisi pojavili v Kraljevini, ko je bila v Sloveniji taglavna Ljudska stranka, izginili pa v socializmu.

    • Friderik Peršič

     Moja pamet ni obremenjena z šovinističnim razmišljanjem , kot tvoja …v katerem slovenskem časopisu so objavljali članke v srbohrvaščini …?

     • Zgornji

      Friderik Prešič, saj prešič tudi ni obremenjen z šovinizmom …

     • Friderik Peršič

      Mogoče ti veš odgovor , bebček …?

     • Zgornji

      No, kakšnega bi pa tudi še vedel … :-P

 • tramal

  Razlika med srbijo in Slovenijo je v tem ,da je večina izobraženih in pametnih Slovencev ,šla v tujino pri srbih pa ravno obratno .Večina pametnih srbov je ostala v srbiji ,ves drek pa je prišel v Slovenijo.Je tudi nekj malega izjem.

  • Hun

   Po tvoj ugotovitvi je v Sloveniji, slovenski in srbski drek?

   • tramal

    Je nekaj izjem na obeh straneh.

    • Hun

     Seveda je vprasanje odvec, ker odgovor je jasn, da se ti stejes med svetle izjeme.

     • xtc

      Ti pa spadaš med neizjeme-logično.

 • Mimoidoči

  Juga je ekonomsko propadla in nasilno razpadla… potem se nam obeta isti scenarij tudi v mali Jugi? Živel socialistični raj!

 • Zgornji

  KEEERI ZLOBNI ANTISLOVENCI !!! ! !!! PA TO VESOLJE ŠE NI VIDELO TAKIH POKVARJENCEV NA TEM PLANETU !!! ! !!!

 • KP

  Ma kakšna Jugoslavija oziroma Srboslavija neki. To nabijajo itak samo čefurji pa enih par čefutarjev in to čist sam za foro,da normalne ljudi spravljajo ob živce. Vsi vemo ,da si nihče neželi gnile države nazaj. Pa tudi ne rabijo je,saj imajo čefurji,čefutarji in levuharji pri nas ne samo Jugovino,pač pa kar Ameriko.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!