fbpx

Tako Anuška Delić Zavrl mešetari z neznanjem in zavajanji

Anuška Delić (Foto: STA)

“Ta vlada ni bila izvoljena na volitvah, ampak je rezultat političnega mešetarjenja s potrditvijo v DZ. Carry on,” pravi levičarska novinarka Anuška Delić Zavrl na Twitterju in pri tem zavestno in namerno zavaja, kot da je šlo za nezakonito in nelegitimno politično prakso. Glede na proporcionalni volilni sistem so bile namreč vse dosedanje slovenske vlade plod političnega dogovarjanja, pri tem pa zanemari podatek, da je bila ravno vlada Marjana Šarca plod umazanega mešetarjenja, ko vlade ni sestavil zmagovalec volitev ampak izključevalna “anti janša” koalicija, ki je kasneje postala celo manjšinska koalicija, nato pa je Šarec odstopil in dal možnost drugim. Izguba oblasti levico še kako boli, sicer ne bi bili priča tovrstnim javnim izpadom in diskreditacijam aktualne vlade.

Novinarka Anuška Delić Zavrl očitno ne ve, kaj govori, ko pravi, da ta vlada ni bila izvoljena na volitvah, marveč je rezultat političnega mešetarjenja s potrditvijo v Državnem zboru. Vse slovenske vlade so namreč plod političnega mešetarjenja, saj imamo pri nas proporcionalni volilni sistem. Tako je bila tudi pokojna Šarčeva vlada plod tovrstnega mešetarjenja in še toliko bolj, saj vlade ni sestavil zmagovalec volitev, marveč “anti janša” naveza, ki je temeljila na uporu proti aktualnemu predsedniku vlade in prepričanju, da Janša ne sme ustanoviti svoje tretje vlade, medtem ko nekega pravega programa ta koalicija ni premogla, temu primerni pa so bili tudi “uspehi”. Šarec je bil namreč zgolj “gledališki igralec”, ki ga je vodil režiser iz ozadja, vlada pa se je ves čas ukvarjala predvsem sama s sabo, je v intervjuju za Delo razkril nekdanji član te vlade Zdravko Počivalšek.

Levičarska novinarka, ki je bila zaposlena na Delu, je nedavno že zaslovela s svojimi kontroverznimi javnimi nastopi. Zase je sicer prepričana, da je neodvisna in raziskovalna, je pa tudi ustanoviteljica in odgovorna urednica spletnega portala “Oštro” – pri čemer ne gre za neodvisno ali objektivno novinarstvo, temveč za ekstremno lev medij. Na spletni strani tega njenega marginalnega medija zasledimo tudi njeno izjavo: “Preiskovalno novinarstvo je danes, ko se soočamo z upadom demokratičnih norm in načel, zadnji branik pred totalitarizmi vseh vrst.” 

Zaradi svojega pisanja je že skoraj pristala v zaporu
Omenjena spletna stran nam še razodeva, da si je v preiskovalnem in podatkovnem novinarstvu nabrala široke izkušnje in specialistična znanja, zaslovela pa je tudi po svojih shizofrenih objavah o neonacistih v vrstah SDS in se morala zaradi tega tudi soočiti z roko pravice, in sicer zaradi domnevne navedbe tajnih podatkov v teh objavah. Zaradi spornega pisanja pa je skoraj pristala v zaporu.

Preko socialnih omrežij pa je že grdo obračunala s predsednikom Državnega sveta Alojzom Kovšco“Gospa to ve. Za medijski linč ne potrebuje sodbe sodišča. Če bi ji odgovoril na njen način, bi me obtožila zlorabe položaja za obračunavanje z novinarjem. To, da ona ni le novinarka, temveč tudi politična aktivistka, bo na koncu pokazala statistika. Vse ob svojem času,” se je glasil odziv Kovšce. V svojih spornih spletnih zapisih pa se je že spravila celo nad nekdanjega predsednika vlade Andreja Bajuka, s hujskaškim pisanjem pa se je lotila celo Vinka Gorenaka. Koliko je v njenem novinarskem početju zares “preiskovalnega” in koliko “režimskega” pa naj presodi vsak sam.

Žan Novak