Tako davkoplačevalski denar direkcija za ceste meče skozi okno! Ne le za maketo, ampak za financiranje prelestne svetovalke!

Foto: STA/Facebook

Razvpita pregrešno draga maketa 2. tira predstavlja dober dokaz, kako na direkciji za ceste na ministrstvu za infrastrukturo pod vodstvom uradnika Damirja Topolka poteka zapravljanje davkoplačevalskega denarja. Portal Požareport pa razkriva, da se drago plačuje tudi Topolkovo prelestno svetovalko za odnose z javnostmi Tanjo Svetek Milanović.

Svetek Milanovićeva, ki račune izstavlja na KLNM marketing – Tanja Svetek Milanović, je do novega leta delala le nekajkrat tedensko, od novoletne zabave dalje pa dela vsak dan. Takrat naj bi skupaj in predčasno odšla z zabave. Najprej je prejemala plačo v višini 14 evrov na dan, potem pa je morala državna podsekretarka Sadra Kržan v skladu z navodili Topolka poskrbeti za to, da se ji je urna postavka za opravljanje strokovnega dela zvišala na 30 evrov. Temu so po informacijah Požareporta dodali še administrativno delo v višini 25 evrov na uro, pri čemer so pričeli izvajati mobing na zaposlena piarovca, z namenom, da bi lažje upravičili povečan dotok finančnih sredstev na račun Tanje.

Februarja naj bi znesek računa znašal kar 5.500 evrov
Tako sta oba piarovca izgubila vse pristojnosti, ki sta jih imela, saj sedaj le še pomagata Tanji, ki naj bi se po direkciji na ves glas hvalila, da bo v kratkem času postala pomočnica Topolka. Februarja naj bi znesek računa znašal kar 5.500 evrov, kar je blizu zneska, ki ga je prejemal nekdanji premier Miro Cerar, druga dva piarovca pa sta prejela skupaj 3.500 evrov bruto. Na delo naj bi prihajala ob 6. uri zjutraj, nato gre na kavo in se po 11. uri odpravi na daljše kosilo. Zaposleni naj bi se le nasmihali, da je le vprašanje, kdaj se bosta Topolko in Tanja ločila od svojih partnerjev.

Foto: STA

Ocenjujejo ga kot enega najbolj koruptivnih visokih državnih uradnikov
Krog poznavalcev Topolka označuje kot enega najbolj koruptivnih visokih državnih uradnikov, ki se je že znašel pod drobnogledom Nacionalnega preiskovalnega urada. V skladu z do sedaj znanimi informacijami naj bi šlo za kriminalistično preiskavo zaradi projekta glede digitalnega radijskega komunikacijskega sistema, ki je prišel v roke konzorcija slovenskih podjetij GH Holdinga in Iskratela ter avstrijskega Kapscha. Pri tem je smiselno omeniti, da je Požareport julija 2016 objavil fotografijo iz gostilne Javornik ob Reki, kjer so se dobili Topolko, ki je med drugim tudi predsednik nadzornega sveta državne družbe Dri, nekdanji nadzornik Slovenskih železnic Andrej Godec (velja za napol lobista z velikim vplivom) in direktor  GH Holdinga Blaž Miklavčič.

N. Ž.
 • Valter BraniSlav

  Se zmiri bolje dnar za maketo kot pa za muslije

  • MEFISTO

   Za kako tretjo varianto si pa menda prekratke pameti, neznanju “ljubljanske ekonomske fakultete” navkljub.

   • Valter BraniSlav

    Meni ni treba biti pameten.
    Dovolj je biti bogat.
    Pametni morajo biti revezi da laze prezivijo.

  • Sale

   Živela muslovenija .smrt pedofilski zloveniji

   • Valter BraniSlav

    Smrt islamu v EU.
    ZIVEL ISLAM NA BLIZNJEM VZHODU

 • Jan Kovalski

  Damir, Sandra, Topolko, Milovanović, a smo v Sloveniji?

  • VERRZIFIKATOR

   Ma šta pričaš, Jane, mili brate,
   nesrećniće, lutaš cestom praznom,
   minom igraš stalno se nagaznom,
   nisu takve igre za vas, zate.

   Sandra

  • Franc Šink

   Ne nismo več

 • bubamara

  Topolko je primer uradnikov, ki nam resnično vladajo. Politiki so samo lutke, ki rade nastopajo. Uradniki so vladarji družbe. Topolko se zaveda svoje moči in temu primerno krmari med zakoni. Ima tudi okus za ženske.

  • Franc Šink

   Njemu je dovolj da je lepa in bog ne daj tudi pametna.

   • Sale

    A se nisi stegnil prasec pedofilski crkn že enkrat negi gnojiti govno pedofilsko staro.Iher si v cerkvi posilili veliko otrok crkn pedofil

 • tzt

  Topolko bo po novem sklicu letel kot je dolg in širok. Ne glede na barvo vlade. Potem ga bo tudi blondinka potegnila iz svoje češple.

 • Anton

  a “temu” se dandanes reče courtisane oz po domače rečeno prostitue?

  sarkazem press

  • janko

   A smrklja da je lahko svetovalka?

  • Sale

   Kako se reče črt in Jakobu pedofilska otroka v hozentregerjih

 • MEFISTO

  Ne bi se mi bilo treba sesti, da bi se je nagledal.

 • pajot

  In zdej? Kuga bo pa zdej? A ga bo kdo prjavu? A mu polcija že diha za ovratnik? Mater mu lopovsko,pokvarjeno…Alo,Harij,a se ga boste lotil al ne?

  • rubec

   Počaki malo mona, da se Haharij zbedi in pomanđa jutranji papanin s’zi momortadelu.

 • luka globus

  Evo kle ji lahko pišete za blowjob za 30 eur:

  https://www.facebook.com/svetek.tanja

 • MEFISTO

  Koprski župan je nekaj zabavljal na račun oprsja Evgenije Carl.

  Za to predrznost mu je sodišče naložilo plačilo 3.500 Evrov odškodnine.

  Čaka ga še kazenska obravnava.

  Strokovnjaki napovedujejo, da mu od 3 do 5 let zapora ne uide.

  Po vsem tem se zdaj sprašujem, ali je za Evgenijo Carl mogoče nekaznovano reči, da je ženstvena, lepa in ljubka?

  Pomagajte mi z vašimi mnenji!

  • Korenjak

   Ni nujno, da te sodišče kaznuje zaradi laži. Prvenstveno zaradi resnice. Prepričan sem, da je “ženstvena, lepa in ljubka” Eugenija Carl zelo velika in predrzna laž, ki pa ne bi ugledala epiloga na sodišču.

   Medtem ko bi resnica o njej, “iztrošena in ovenela presstitutka”, zlahka pristala v kakšnem postopku, kjer bi to babje strašilo dokazovalo, da je tako grdo in uvelo ravno zaradi takšnih zlobnih izjav.

   Za njo pa res lahko rečemo, da človekova notranjost s starostjo vedno bolj izžareva na obrazu.

  • Sale

   Janša si pa ne upa niti grdo pogledati Evgenijo tak junaška pičkica.se skriva v kleti CD.ene babe se boji a bo naročil da jo prebunkat njegovi obritoglavci

 • Amerikanc

  Človek ima občutek, da Slovencem Javno – državno upravo vodi bivša Yuga !

 • Aldo

  Važno je , da je bil z njenim delom zadovoljen !

 • Waltter

  Nekako sem pričakoval članek v smislu raziskovalnega novinarstva. Ja pravilno ste ugotovili da je šlo za korupcijo to je pa tudi vse. In ne pozabit če vas kdorkoli od teh akterjev gre tožit za obrekovanje boste pogoreli.
  T kar se je tukaj izvedlo je na meji kaznivega dejanja v smeri korupcije. Ne vem pa kaj hočete dokazat z klevetami (nepreverjene govorice) in vtikanji v zasebnost vpletenih (ali vas res tako močno skrbi to da se bosta ali ne ločila od svojih partnerjev). Delate enako kakor tista oseba kri prek twiterja označuje novinarke za prostitutke in jim določa cenik.
  Eno je mnenje avtorja zapisa drugo je tisto kar se lahko objavi v javnosti. Oba sta javni osebi njihovo življenje in družina pa ne, tisto kar nabijajo sodelavci po hodnikih ne sodi v članek (ne na portal ki bi naj predstavljal nekaj več ), za to je Požar ki spravlja vse vrste nebluoz na papir in izvaja osebne stiske družin.
  Ne vem kako bi se počutil novinar ali njegova ženska kolegica če bi zasledila članek o sebi kr nekaj potem pa kako se partnerji nabijajo z nekom drugim.
  Ko pišete članek ostanite pri bistvu to je korupciji, družina če ni vpletena v korupcijo jo izvzamite in jo pustite na miru, če se pa ljudje vlačijo en prek drugega je pa to njihova stvar in verjetno razen kakemu 1% ljudi ni nekak zanimivo da bi zraven gledali da ni preveč suho in bi pomagali?

  • MEFISTO

   Torej si se le odločil spustiti v obtok še dodatne nicke.

   Ali boš tudi kakega ukinil?

   Je bil mar MOSTIŠČAR le nezakonsko bitje slabega trenutka.

   • Sale

    Koliščarji

  • Mojca pokraculja

   Piarovski odgovor. Taki članki so edini način, da se zganejo tisti, ki takšno samopasnost, korupcijo in kurbarijo dopuščajo.Kar bo pa doma, naj pa sami požrejo.

 • Morala

  Saj ni res, pa je…ne moreš verjeti za kaj vse gre denar…ko bo spet kriza, bo pa narod stiskal pasove…

  • KIKI

   Pa saj so rekli, da se je treba pred krizo oskrbet, a njedee?

 • Grenze

  Lopovi in kurbe to je javna uprava !!!!!!

  • KIKI

   ….na kuharice si pa pozabil?

  • Sale

   Bolje kot pedofili v cerkvi in na tem forumu smrt pedofilom .živela muslovenija

 • VERRZIFIKATOR

  Milanka Tanjić

  CESTNA URNA POSTAVKA

  Direkcija zdaj jo uravnava,
  ves promet pod strogim je nadzorom,
  močna je kontrola nad izborom,
  cestna kontrolira se zabava.

  Prej na cesti mlada svetovalka
  se pojavljala je le občasno,
  vsak dan zdaj, pove ljudem se glasno,
  cestne scene je oblikovalka.

  Urna se postavka zgolj ji dviga,
  najsi je promet ali pa suša,
  zaslužiti kajpsak vedno skuša
  in za to nenehno vneto miga.

  V svetovalko se nenehno vlaga,
  saj izjemno se spozna na ceste,
  in nasvete trdne daje česte,
  pravijo da je pregrešno draga.

  Pod topole redno se postavlja,
  topol jo hladi, zavetje daje,
  da imajo moški jo še raje,
  ko ob cesti vsak dan se nastavlja.

  • KIKI

   …Kosova šola! Tudi on je imel več ko 100 eur/ “sat” in je od NLB
   zbral gomilo svetovalnega denarja ( blizu 800.000 everčkov)
   Kam sta le s Praprotnikom poskrila dokaze o pranju Iranskega
   denarja in druge vesele “dokaze”. Po moje jih čuva Klemenčič
   v kakšnem sodu na kakšni na novo pridobljeni graščini oziroma vili!

 • antimur

  Tako posluje skorajda vsa ta javna banda, ki jo je Cerar nastavil iz kučanističnih kvot. Zato pa takšen že skorajda shizofreni strah pred SDS in Janšo, ker vedo, da potem se ne bodo mogli več obnašati, kot da bi bili na skorumpiranem balkanu. Na včerajšnji seji vlade, je ministrica Smerkoljeva, ki v življenju ni naredila nič, še manj na ministrstvu, gobcala ter poizskušala deplasirati SDS, češ da niso za sodelovanje, nasprotno od NSi. Ta golazen vodena od zločinca Kučana, se tako boji SDS, da poizskuša po preverjeni komunajzerski metodi vnesti razdor med pomladnike v upanju, da bi preprečili ugoden volilni rezultat volitev. Za piko na i je pa kozlal še najbolj butasti in pokvarjeni poslanec Möderndorfer, takšne neumnosti, da bi se najraje odpeljal v Ljubljano in mu jih naložil po levo štrlečem čepurju.

 • Anthon

  Cmerarije vsepovsod. V času Cmere je tudi v meni znano podjetje prišlo kar nekaj “vrhunskih” cmerarjev, ki menda tudi mednarodno “tržijo” neki produkt, pa v dveh letih še nič od tega, razen seveda precej dragih romanj po tujini na stroške podjetja in ogromne lastne plače.

  Točka dve:
  Izjava M. Cerarja:S sodiščem ne bom polemiziral ali plačeval ljudi, da pred sodno zgradbo protestirajo. Naslov članka na 24ur.
  Prebral se dvakrat, ker človek težko verjame, da lahko “vrhunski pravnik” izjavi takšno bedarijo, ki je obenem še laž (glede plačevanja). Namreč: Posnete so javne besede izvajanja dr. Kerševana in tudi izjava V. Kovačiča, ki sta tako korektni in normalni, da samo neumnež išče v njih karkoli napačnega. Torej očitno vsebolj prihajamo do stopnje, ko bodo morali pregledovati tudi Mirotove akademske nazive.

  • KIKI

   Ah, Mirkec bo brcal, dokler ne bo padel iz posranih plenic….

   • Sale

    Pedofil pusti otroke vplenicahkristjan

 • Franjo Trojner

  Bejba ma dobra usta, pa pljuča tudi, tota bi morala biti vinska kraljica, gotovo ima dober cug.

  • Sale

   Praaica kraljica svinj tvoja mama skurbana

 • tzt

  Me ferbi matra do kdaj bo še pohotni Topolko s trdim đokotom grel svoj zic. Zgrožen sem biu, ko je Miro takoj naslednji dan, brez tehtnega premisleka, posvetovanj in poglobljenega razmišljanja izustil, da je zgrožen nad Topolkovim početjem. Mogoče mu je razuzdana blondinka pognala kri po žilah?

  • Mojca pokraculja

   Nič ne štekaš;)) Mirko ni zgrožen nad Topolkotovo izbiro in neznanjem exela. On je zgrožen nad njegovim đokotom.

  • KIKI

   Ma ka bo Mirkec zgrožen, saj tudi sam menja punce vsako
   sezono….Boh ve zakaj?….Bo Carlova raziskala, pa Mekina….

 • sprehajalec

  #Svetek Milanovićeva, ki račune izstavlja na KLNM marketing – Tanja Svetek Milanović,
  je do novega leta delala le nekajkrat tedensko, od novoletne zabave
  dalje pa dela vsak dan. Takrat naj bi skupaj in predčasno odšla z
  zabave.#

  To si levičar iz javnega plačuje tele starlete, povsod je polno telih ljubkih in zrihtanih pikic. Tam kjer je denar. Drugje se jim pač reče tako kot se zagre, sponzoruše, tukaj pa neke strokovnjakinje za marketing, pa odnose z javnostjo, pa benč marking, pa storming, pa brifing, pa kdo bi vedel kaj še….

  • Aurelius

   … keš pi.čka …

  • KIKI

   ….pa “fucking” si pozabil¨!

 • Sadako

  Če se je vžgal star panj

 • tzt

  Topolko bo kmalu zažarel od sreče. Topalović bo kot topol sijal na Parmovi 32. Da ne bo osamljen, mu bo družbo delal Excel.

  • KIKI

   ….ta boljša danes !!!!¨

  • Mojca pokraculja

   Najboljš da ga iz Parmove 32 napotijo na Đamijsko. Je prec čez cesto.

   • tzt

    Nau hotu jet, ker je pravoslauc :-)

    • Mojca pokraculja

     Sej je zoki tud, pa ga nič ne moti. Bogve kaj je bil milanče preden je postal “protestant”?

   • Sale

    Ne v Janezovo pedofilsko cerkev na oltarju lahko brezmadežno obcujete z crtom in Jakobom prasci nagravzni smrt pedofilom

    • Mojca pokraculja

     Torej si se čefur obsodil na smrt. Hvala k…u en morilec manj. Če maš kej otrok še njih prej fenti, da ne bodo seme trosili naprej.

 • karpelec

  Vstop v peskovnik ni prepovedan, le s sabo moraš prinesti nove modelčke, da niso vsi enaki.

 • komar marko

  no ni ćudno, da se rdečkoti tako oklepajo vodenaja države.Za vsako ceno, fudi z vstajami. Ne čudim se,če je CMERKO povedal, da pričakuje sodne odločitve v skladu z njegovo PODSTREHO. Spominja me na 50 leta. Očitno so geni naredili svoje.

  • KIKI

   Ja , močno so mu geni zarezali v ego ,,,,Cerar first!!!!! Ubošček, nerodna
   stvar!

  • Ali

   Pa nehajte že s temi vstajami. Takratna vlada je padla zaradi izdaje Državljanske liste in NSi kateri so nato volilci vrgli iz parlamenta na naslednjih volitvah. Upam da se NSi na teh volitvah zgodi enako. Nikoli nisem razumel, kdo voli NSi, niso ne kmečka, nd krščanska stranka, vedno so bili zgolj interesno združenje “naš žep”, lep primer je Peterle.

 • Ali

  Ravno iz teh razlogov je potrebno privatizirati državna podjetja in agencije. Nobeno privat lastništvo tega ne tolerira

 • demistifakis

  Ta agencija, je samo ena izmed stotih, absolutno nepotrebnih, iz tako imenovanih političnih parkirišč v JS, kjer nam več 10.000 (cca blizu 50.000) tam instaliranih, pije kri in proračunsko slabi državo. Do kdaj še???

 • WatsonForus

  glede na izjave po TV kanalih bi bilo bolj primerno da je Tupolko !!

 • Ja pa ……
  Ali res ne moremo pri nas izpeljati nobenega pravega posla brez lumparije.

  • exposingTruth900

   Mission impossible, in še ugani nekaj, tako je od samega začetka nastanka Slovenije, samo oči smo si zakrivali pred tem. Je pa res da na začetku, še ni bilo tako razširjeno in razvidno kot sedaj.

  • Sale

   Daj se izražati ko ene fuflja .ko en otrok spedofiliran

 • Johan

  O joj, kako mafijo imamo, nimamo pa zakona o smrtni kazni za mafijo !

 • Kakšne neumnosti pišejo v Slovenskih novicah, no.
  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/foto-si-jansa-ne-more-privosciti-nove-kravate-37623
  “Skromnost je lepa čednost” – to velja za vsakega poštenega človeka.

  • Morala

   Čudno, da še mu ne gredo spodnjice gledati…cjoj…nimajo kaj drugega za početi…

   • Sale

    Marta cuzala tiče v popravnem zavodu v Jaršah.zdaj presaltala na pedofile

 • Olga_10

  Čas je za nogo v rit!
  “Prelestna svetovalka” naj mu nudi tiste usluge za njegov denar in ne davkoplacevalski!
  Vsi na na volitve! Volimo desnico!

  • Sale

   Janša skromno pedofil fuka in laže lastne otroke o murgeljn kakoga ni in vaš sram pedofili izrojeni v hozentregerjih

   • slosin

    dokončaj vsaj osnovno šolo, pol se pa še kej oglas…

 • Sodni dan

  Verjetno ma dost dobro plačo za raznorazne stike ne samo z javnostjo!

  • luli

   misliš privat stike, na domu ali motelu?

 • herman

  Tudi Ivan se je kot predsednik vlade obdal s “prelestnimi svetovalkami”. Spomnite se samo ukleščene kite. Potem je pa Urška naredila red.

  • Sale

   Nastavila muke otroka

 • Tweety Bird

  Ma nehajte no… s takimi gnilimi prispevki na Nova24tv. Kot prvo, govorite, koliko ona računa na uro (30 eur) kar je seveda bruto. Tisti znesek 5.720 evrov, prejela bo in ne zasluzila, ker to je bruto znesek. Po plačilu davkov bo njen znesek bistveno manjši. Seveda je treba nabijat visoke cifre, da se sliši bolj senzacionalno.

  Kot drugo… za svetovanje in za PR na taksnih projektih, to dejansko ni nek znesek. Ampak za desničarski senzacionalizem, je treba nabijat na veliko… očrnit nekoga, samo zato, da se gleda vaše prispevke na Novitv… češ, kako podrobno vi nekoga postavite pod drobnogled. Mene bi bilo sram, da bi dala tak prispevek ven. Zelo!!!… Večina vaših gledalcev in komentatorjev pa itak vse zagrabi, kot ovce Janezove… nevoščljivo…čist po desničarsko !!!

  • komar marko

   TUNKOO samo za tebe, sviralca FRULIC. Na koncu če je tisto bruto znesek ji ostane 2100 EUR, neto, kar je za sprehajanje po pisarnah ZELO VELIKO in če gre plačilo na firmo. Kot drugo, za resno svetovanje se računa v SLO med 600 do 1000 EUR na svetovalni dan. To se pravi je to tista tarifa za nekaj drugega,kar mi načeloma dobimo zastonj. No ja, večerje ne štejejo. Me ne čudi, če je sviranje frulic plačljiva storitev! PRAKSA!

   • slosin

    …ne vem, če sviralc frulic, on je zadnja rupa na frulici…

   • Tweety Bird

    Čuj SDS nastavljenec…. Cerar je sam kriv za to kar se dogaja z 2. tirom in arbitražo. Če bi počistil z SDS nastavljenci po uradih in direktoratih, problemov ne bi bilo :)

    • komar marko

     TUNKO,mi smo vir napredkain gonilna sila. A si ževidelv as LEVAKE delati. Ti sviraš frulice, MESEČNIK govori norosti, MODELDOLFE proizvaja veterin PRAZNE BESEDE, MIHA pripoveduje pravljice, LUFTARICA ljubi Venezuelo,kjer so lačni in žejni…. Te še kaj zanima? Zakaj noben AVSTRIJC ne pride knam v službo, SLOprebivalci pa rinemo v AVSTRIJO. Pri nas samo RDEČUHI ostajate. LENUHI in LOPOVI!

     • Sale

      Ti si naš

     • SmashFascism

      ti pa paradajzerski…

    • Karađorđević

     Za Šarcem pa pridem jaz, ker samo jaz znam rešiti sužnje iz pod islamskega škornja.

    • SmashFascism

     Čuj, ampak sfukal pa so vas, jel.

  • Karađorđević

   Če ne znižate vi Rdeči pujčeki, davkov nazaj na pravičnih 10% bo Carl lahko poročala, da sem se vrnil, nagnal Turke nazaj v Turčijo in vrnil monarhijo.

  • SmashFascism

   Pa si še ti najdi enga tiča na državni račun.

  • Korenjak

   Twitek, ti brez pomoči mamice še ne znaš izračunati kaj je bruto in kaj neto ne pri plačah, ne pri pameti.

   Edino v čemer bi se midva lahko strinjala je, da je tovariš Topolko ravnal sila racionalno: bežen pregled sloescort.com portala mi pokaže, da se cene za tovrstne ženske storitve gibljejo od 50€ pa navzgor (za pol ure, da ne bo pomote).

   Predvidevam, da si je izpogajal količinski popust. Vidiš, to je primer dobrega (komunističnega) gospodarja.

 • komar marko

  čudime,kako rdečuhi vedno zagovarjajo svoje lopove. Mi demokrati pa obsojamo VSE lopove. Samokaj ko rdečuhi trdijo, da tisti ki delamo za njih da kRADEMO!

 • Sale

  Diagnoza janezanomalija Urše črta in Jakoba itd. Bolezni psihe poznamo pod anksioznost, depresija, moteno spanje, bipolarne motnje, tesnoba, nervoza, hiperaktivnost, manična depresija, slabo počutje… Psihične bolezni zelo poslabšajo kvaliteto življenja, ne samo za obolelega ter tudi njegove bližnje.

  • komar marko

   ne pozabi PALICA ima vedno dva KONCA. Hvala BOGU!

  • Sale

   Njegovi bližnji smo mi normalni ki nismo ne levičarji ne desničarji.zato Jane in njemu postani podobni pejte v avstRAICH Avstralijo samo pojdite ker tolk serjet e bruhate strup da boste spet naredil vojno in spet vas bodo potomci prepoznavali v ustanov jamah.fasisti nikoli ne zmagajo vedno dobro

 • SmashFascism

  Kaj to pomeni, da so se levičarji usrali in pobegnili

  Ta je najel fračo na naš račun, cmerar jih menja na naš račun, ostali pa so tako pasjejebci in toplovodarji pa so se javili tu in cvilijo, ker izgubljajo oblast

 • Mojca pokraculja
 • Sale

  Janša vlece rdeče fosile iz garderobe povsod vidi komike. Shizofrenija je kronična progresivna duševna bolezen, ki jo povzroča motnja v delovanju možganov. Zanjo so značilne motnje mišljenja, zaznavanja, vedenja in čustvovanja. Intelektualne sposobnosti običajno ostanejo nespremenje

  • Mojca pokraculja

   Tone, tokrat si se pa odlično opisal! Dej umir se, sej ti JJ nau nč hudga naredu. Le izhodov pa neta nauš meu. Ostalo ti vse pripada.

 • Sale

  Za Janeza je prepozno.odsel bo predčasno bogu. Bolezen se večinoma začne prikrito, z neznačilnimi znaki, ki jih tudi strokovnjaki lahko sprva zamenjajo z znaki, ki so značilni za večino najstnikov: popuščanje pri obveznostih v šoli in doma, zmanjšanje vsakdanjih dejavnosti, zapiranje vase. Seveda ti znaki še ne pomenijo duševne motnje, toda če trajajo dalj časa (več mesecev), je prav, da mladostnik poišče pomoč pri svojem zdravniku. Raziskave dokazujejo, da zgodnje zdravljenje teh neznačilnih simptomov zmanjša možnost kasnejšega razvoja shizofrenije. Ustrezna zdravila (tudi v majhnih odmerkih) lahko pogosto preprečijo razvoj bolezni. Zaradi sodobnih zdravil, ki jih pacienti lažje prenašajo, ni razloga, da bi ob prvih znakih shizofrenije z zdravljenjem odlašali. Pomembno je, da začnemo bolezen zdraviti, preden se polno razvije.

 • Sale

  Izraženost simptomov shizofrenije je lahko od osebe do osebe drugačna. Prav tako se lahko pri isti osebi v različnih fazah bolezni pojavijo simptomi različne intenzitete in resnosti. Nekateri pacienti lahko živijo aktivno in zadovoljno življenje, pri nekaterih pa ne moremo doseči zadovoljivega nadzora simptomov in so odvisni od pomoči drugih.

  Bolezen se navadno pojavlja v epizodah. Epizoda bolezni je sestavljena iz akutne faze, ko so simptomi najbolj izraziti, sledi faza stabilizacije. Možno je, da pacienti z jemanjem zdravil in vključevanjem v psiho- in socioterapevtske postopke, kljub nekaterim simptomom (halucinacije, blodnje), razvijejo dober vpogled in kritičnost do svoje bolezni ter tako zadovoljivo funkcionirajo na vseh področjih življenja. Shizofrenija je pri večini pacientov dolgotrajna kronična bolezen, zato mora večina pacientov s shizofrenijo vse življenje jemati zdravila ali pa potrebuje dodatno skrb. Mnogi pacienti ob rednem jemanju zdravil živijo polno in produktivno.

  Zelo pomembno je, da pacient spozna naravo bolezni, pomen in odločilno vlogo zdravil ter njihovega rednega jemanja. Pacient se mora naučiti prepoznavati zgodnje simptome poslabšanja bolezni. Zdravljenja ne sme prekinjati brez dogovora z zdravnikom psihiatrom.

  • Sale

   Janez spoznaj naravo svoje bolezni blodenj in psihe samopriznanje je prvi korak do ozdravitve amen.ursa reši črta in Jakoba nikoli ne veš kaj bo Jane storil v svojih lucidnih blodnjah

  • slosin

   kdaj so ti postavili tako diagnozo…

 • Franc Vidrih

  Kako bi eni radi ukinili medije, kot sta NOVA 24 TV in DEMOKRACIJA. Tukaj ni cenzure in laži, resnica jih pa boli. Oni bi radi vsako resnico, ki jih boli proglasili za laž, to pa več ne gre. “Jugoslavije ni več” Svele in podobni mislijo, da so še kar v propadli jugi!

 • Sale

  O Janezu. Nekateri pacienti imajo občutek, da se njihove misli naenkrat ustavijo. Motnje mišljenja spremenijo pacientovo dojemanje samega sebe in mu dajo občutek, da je spremenjen in odrezan od drugih. Ti simptomi mu otežujejo sporazumevanje.

 • Sale

  Pacienta spremljajo prepričanja in zamisli brez realne osnove, ki jim drugi ljudje ne verjamejo. Za pacienta so njegova prepričanja zelo stvarna in jih težko spreminja. Poznamo več vrst blodenj. Nekateri pacienti s shizofrenijo menijo, da nekdo pozna oziroma nadzoruje njihove misli, čustva in dejanja. Drugi mislijo, da jim nekdo želi škodovati. Z

 • Sale

  Janez izguba identitete Janez Janša ali šiptar berisa .enkrat komunist drugič kapitalist vedno izdajalec. Pacient se ne prepoznava več kot enotna in celovita osebnost. Za razliko od običajnih težav z identiteto (npr. v adolescenci) ima pacient s shizofrenijo lahko občutek, da se telesno spreminja in je drug človek. Ne prepoznava več posameznih delov telesa ali jih zaznava kot drugač

 • Sale

  Spoznavne motnje: Pacient težko logično razmišlja. Načrtovanje, reševanje težav, spominjanje in sporazumevanje z drugimi mu povzročajo težave, otežujejo delo in izpolnjevanje vsakdanjih opravil.

  • Sale

   Vsi so mu obrnili hrbet

  • slosin

   revček, a tako te je zajebala milojka…..počakaj, da zavlada SDS in naredi red v zdravstvu in potem boš imel tudi ti dostop do primerne psihične oskrbe…potrp še mal, no..

 • Sale

  Janez misli da je umazan od rdečih ko je bil z njimi .toliko da je zbolel v vsemu vidi rdeče kot vi desni. Obsesije (prisilne misli, vsiljivke) so ponavljajoče se vsiljive misli, impulzi in podobe, ki jih pacienti doživljajo kot neželene in neprimerne, s svojo vztrajnostjo in trdovratnostjo pa v njih sprožajo hudo tesnobo. Zato jih poskušajo ignorirati, zatreti ali nevtralizirati s kako drugo mislijo ali dejanjem (kompulzija). Čeprav so vsiljive misli neprostovoljne, moteče in pogosto odbijajoče, jih oseba prepoznava kot svoje.

  Obstajajo različne obsesije, vendar jih je mogoče uvrstiti v nekaj kategorij. Pri najpogostejših vsiljivkah gre za strah pred morebitno okužbo (čistoča), potrebo po simetriji (urejenost stvari), pretiran občutek odgovornosti ali strah, da bo prišlo do škode/poškodbe – bodisi sebe bodisi drugih (preverjanje), lahko pa gre tudi za neželene, neprimerne, nasilne, seksualno obarvane, bogokletne … misli, impulze ali podobe.

  Kompulzivna dejanja ali obredi (rituali) obsegajo stereotipna, ponavljajoča se vedenja (umivanje rok, preverjanje …) ali miselne rituale (štetje razpok na pločniku, recitiranje …). Kompulzije so pretirane, niso namenjene zadovoljitvi in niso povezane z realnostjo.

  Osebe z OKM poskušajo s kompulzivnim ponavljanjem preprečiti tesnobo ali neželen dogodek, za katerega se bojijo, da se bo zgodil (zaradi obsesivnih misli). Včasih ga izvajajo zelo natančno, skorajda ritualizirano. Pogosto verjamejo, da bodo z opravljanjem teh dejanj preprečile grozeče dogodke, čeprav so ti ukrepi pretirani in pogosto sploh niso povezani s tem, kar naj bi preprečili. Četudi oseba tovrstno vedenje prepoznava kot nesmiselno in neučinkovito ter se mu poskuša postaviti po robu, je impulz premočan, saj prisilna dejanja v resnici olajšajo tesnobo, ki so jo povzročile obsesije.

  Obsesije in prisile lahko nastopijo tudi neodvisno, vendar se največkrat pojavijo skupaj in so navadno povezane. Kompulzije so nekakšna prizadevanja za nadzor nad tesnobo, ki jo povzročijo obsesije: tako je lahko ponavljajoče se umivanje odgovor na obsedenost z bakterijami ali s kontaminacijo. Umivanje je pri tem resda lahko v pomoč, vendar je olajšanje pogosto kratkotrajno. Že kmalu nastopijo druge vsiljivke, ki sprožijo nadaljnje kompulzivno vedenje. Žal lahko izvajanje kompulzij celo okrepi obsesivno kompulzivni cikel. Ko človek podleže kompulziji, obstaja še večja nevarnost, da ji bo vnovič podlegel, ker se ob tem v možganih sproži samonagrajevalni sistem, saj mu to vedenje prinese olajšanje.

  Čeprav OKM formalno še vedno spada med anksiozne motnje, čedalje bolj velja za posebno motnjo, saj bolj spominja na zasvojenost. Zaradi nagrajevalnih učinkov, ki sledijo omilitvi tesnobe kot posledice obsesije, lahko pacienti z OKM razvijejo odvisnost od kompulzivnega vedenja. Predelovanje nagrajevalnih učinkov je odvisno od ventralno striatalno-orbitofrontalnega kroga povezav. Preučevanje posnetkov možganov oseb z OKM dosledno kaže na nenormalno aktivacijo znotraj tega vezja. Ta ugotovitev podpira konceptualizacijo OKM kot motnje nagrajevalnega sistema in obenem pojasnjuje, zakaj je vedenje pri OKM podobno vedenju pri zasvojenostih.

  Nekateri strokovnjaki zato predlagajo, da bi v to posebno kategorijo uvrstili vse podobne motnje, pri katerih prihaja do razbremenjevanja tesnobe s prisilnim delovanjem. Tako bi lahko v isto skupino uvrstili tudi deloholizem (kompulzivna delavnost), nekemične zasvojenosti in podobno.

 • Sale

  Janez grozi ti izolacija.za vedno boš sam tvoje blodnje to bodo pripeljale h ktej končni rešitvi tvoje bolezni. Večina ljudi z OKM se dobro zaveda, da so njihove obsesije in prisile nerazumne. Prav po tem se ta motnja razlikuje od psihoz, pri katerih bolniki take misli doživljajo kot nekaj normalnega in logičnega. Pravzaprav je tudi to del muk, ki jih povzroča OKM – osebe s to motnjo si lahko z vpogledom le malo pomagajo. Namesto da bi jim zavedanje pomagalo omiliti stisko zaradi obsesivnih misli ali olajšalo obvladovanje kompulzivnega vedenja, tesnobo le še krepi, to pa lahko povzroči nov zagon simptomov. Ker se večina pacientov tega zelo sramuje, se utegnejo začeti umikati pred ljudmi, kar lahko pripelje tudi do izolacije.

 • DJURO SUMAR

  Saj razumem, da kritizirate vsevprek in vse, ki niso vaši, ampak ne vem zakaj vas motijo lepa dekleta.

  • FUCK COMMUNISM

   Maloumen?? Zabit?? Ali samo mentalni kreten, da ne kapiras poante??? Koga motijo lepa dekleta?!? Moti pa nas to, da za nic dela dobi skor 6 jurjev davkoplacevalskega denarja! To nas mori!!! Preklet debil!

   • DJURO SUMAR

    In zakaj potem v naslovu o PRELESTNI SVETOVALKI? Sploh pa ti ne veš kaj in koliko dela.

   • Sale

    Cuzala boš tiča Janezu za sendvič.pa ti bo Janez rekel saj si Dobu nekaj toplega v usta

 • Sale

  Kaj bosta črt in Jakob ko odrasteta geya ali pedofila v hozentregerjih
  pupa
  pupa 2 dni nazaj
  Saj vendar vsaj to veš. da nimata tvojih genov. Sicer pa poje Adi Smolar in vas prosi v svoji pesmi, da pustiste otroke pri miru. Žan in Jakob še nista toliko stara kot sta Tičeva.

 • Sale

  Molim za dušici črta in jakoba

 • Sale

  xtc eno uro nazaj
  No v to odrastejo predvsem otroci progresivcev takih kot si ti.

  • xtc

   Boli a ne trol?

 • Sale

  [email protected] 2 uri nazaj
  Svele, se nič ne bojiš, da se vse to povrne tvojim otrokom ?

 • Sale

  [email protected] 2 uri nazaj
  Lahko pustiš OTROKE PRI MIRU !!!
  Si pa res neotesanec.

 • Sale

  Mojca pokraculja 44 minut nazaj
  Torej si se čefur obsodil na smrt. Hvala k…u en morilec manj. Če maš kej otrok še njih prej fenti, da ne bodo seme trosili naprej.

  • FUCK COMMUNISM

   Preklet cefur petokolonaski!

 • Sale

  [email protected] 2 uri nazaj
  Lahko pustiš OTROKE PRI MIRU !!!
  Si pa res neotesanec.

 • Sale

  Franc Šink 5 dni nazaj
  Pedri ne znate što je rat. Pedofili govorijo o diznilendu

 • Sale

  Franc Šink 5 dni nazaj
  Ljudje tvojega profila ste že od rojstva pedri.

 • Sale

  Janez 5 dni nazaj
  Do včeraj nisem vedel nič o tebi .Od tega svinjskega komentarja dalje pa bi ti brez razmisleka razbil betico.

  • FUCK COMMUNISM

   Ne skrbi, govno, Janez ni edini!

 • Sale

  antimur 6 dni nazaj
  Ne gobcaj toliko o smrti, za čefurja je lahko to hudičevo nezdravo.

 • Sale

  rubec
  rubec 6 dni nazaj
  Težko da boš tisti čas dočakal. Rane na glavi od motorke se običajno fejst gnojijo.

 • Sale

  centurion 6 dni nazaj
  Balkanci, zjebal smo vas 1991, zjebal vas bomo tut zdaj.
  Tokrat bo čistka popolna.
  Naujo mame v skupštino pršle jockat in prosit
  za hrabre srpske vojnike….

 • Sale

  šmentanamuha 7 dni nazaj
  Balkanski odojek, iz tebe nikoli ne bo nastal človek. Namesto oči imaš dva kurca, zato samo kurce vidiš.Pedri ste res ena navadna nesnaga.

 • Sale

  centurion 7 dni nazaj
  Ampak tebi je materi v usta in rit tut bulmastif kurac rinu hov, hov.
  Mora biti res reva lepotica hleva…
  Povrgla pa bosanca, balkanca sveleta, je li bre…

 • Sale

  sprehajalec 7 dni nazaj
  In koliko si je Vesna obetala od te spolne zlorabe? kar nekaj cvenka a?

 • Sale

  ic ne bi v take pizde porival ki izvrzejo take
  centurion
  centurion 7 dni nazaj
  svele, jovan, hun krtaća…
  Bosanci II. klase.
  Odpad živalskega sveta v Sloveniji.

 • Sale

  Capi 8 dni nazaj
  Hlapec si ti svojim rdečuhom….daj se obriši okoli ust, nekaj dreka je še gor, ko si rit lizu kućkotu

 • Sale

  In jaz sem primitivec.

  • MEFISTO

   Mar še dvomiš?

 • Sale

  plamen100 12 dni nazaj
  Muslici so ze danes dokazano v povprecju manj inteligentni kot evropejci iz cisto preprostega razloga, ker se parijo med sabo v druzini saj je pri njih uradno dovoljena paritev med bratranci tj 3 koleno zaradi cesar se negativnosti enega rodu zdruzita in dobis potem potomca neverjetno gnile face z zarascenimi obrvmi in tistim krivim pogledom preko kljukastega nosu. Ce ze ex Bin Ladena pogledas ne bos tako grde face dolgo, dolgo videl, no so pa se dosti bolj grdi. Da o njihovih malih, debelih smrdljivih kao zenskah sploh ne govorim, smrad od smrada! Sicer me boli k. za njih naj bodo dol, ti nimajo kaj iskati, ker gre za popolnoma neuporabno raso!

 • Sale

  Stara pedofilcina streljal 18 letne vojake so bili prestari za sex smrt pedofilom katoliškim. Franc Šink
  Franc Šink 15 dni nazaj
  Drkaj in uživaj in moli za srečno zadnjo uro.

 • Sale

  Stajerka en mesec nazaj
  kaj FURS je že stopil na prste Kučnovemu vnuku oz. Štrukljevemu sinu???…..

 • Sale

  Domosralka vabljeni na ekskurzijo bleiburg v barbarin hostel na skupinski samomor amen crknte
  FUCK COMMUNISM
  FUCK COMMUNISM en mesec nazaj
  Tebe je treba pa poiskat in pospravt

 • Sale

  antimur en mesec nazaj
  Drži svoj ogabni gobec, da ne boš škripnil prej, kot predvidevaš, gnoj antifovski.

 • Sale

  McBobo en mesec nazaj
  Tudi tvoja ura še pride. Upam, da te pustijo vsaj toliko pri življenju, da boš gledal, kako ti posiljujejo tvoje najbližje in ko ti jih bodo razkosal. Verjetno boš takrat še masturbiral zraven. Prokleta šupetina smrdljiva.

 • Sale

  mginko en mesec nazaj
  Tukaj lahko vidite kakšen je balkanski gnoj – brez kulkture. Kruh dobiš od te države, sigurno brez dela, ker te častijo s socialnimi dodatki jugo komunisti in tvoj šerif, da potem tukaj lahko cel dan stresaš uvoženos svojo zabito nerazgledanost.

 • Sale

  UCK COMMUNISM en mesec nazaj
  Ti bos odstranjen med prvimi!

  2 Odgovori Poglej
  FUCK COMMUNISM replied to you on [Video] Janez Janša: “Pred nami je čas, ko se bosta spopadla ekstrem in normalnost” en mesec nazaj
  Svele en mesec nazaj
  Z ticem v roki govedi hlapcevsko
  FUCK COMMUNISM
  FUCK COMMUNISM en mesec nazaj
  Slovenscina pa ni ravno tvoja mocna stran, kaj, truplo cefursko!?

 • Sale

  antimur 2 meseca nazaj
  Da ne boš dobil kakšen konkreten zamašek v tvoj usran gobec. Takšne izjave lahko da samo kreten, ki se v Dražgošah nažira z golažem in posluša odcvetele pizdunke in antislovenke kot je Jankovičeva.

 • bodvid

  Tule gor je prišel eden poSVELEdran. Brihten je, kot moja r*t, kadar prd*e.

 • Sale

  olizec.ali cuzotic.aja ne boste zlovenci pedofili smrt svinjam klobase narodu
  Steiermark
  Steiermark 2 meseca nazaj
  balkanski ćefur, p…..lizec ali cuz…… in še dajalec anusa na razpolago pedofilom in zoofilom si ti in tvoja rasa, ki še vedno hara po naši Sloveniji! To, da privoščiš smrt svojim pripadnikom, svinjam in klobase narodu, najbrž islamskemu, pa me ne čudi, to ste počeli tudi ob vaših koljaških akcijah po Sloveniji, po 45 letu, ko ste pridrveli kot turki, katerih potomci tudi ste in miselnost vam je ista. Zato o anusu in lizanju le tega, ter pedofilstvu, zadrži zase, ker to je del vaše “kulturne pedofilsko pederastične ” dediščine, ki so jo vaši starši prenesli.na vas….. Da si pa duševno omejen, je pa jasno, kot beli dan, pač spadaš takšni jugorasi, ki je povečini zelo, zelo omejena – duševno!

 • Sale

  Tito bi se lahko marsikaj od Janše naučil.americani niso mogli verjeti kako nizkotno pokvarjen brez kančka moralnosti je Janez Janša in so mu dodelili nagrado za inovacije pokvarjenosti in zlobnosti v politiki.hvala bogu da Slovenija in slovenci in slovenski jezik izumira . JANŠA bo orenk pripomogel k temu
  Steiermark
  Steiermark 2 meseca nazaj
  Tito se ni imel česa naučiti od nikogar, on je bil že rojen zločinec, amoralni in pederajzl…….tako kot takšni kot si ti, ki pripadate ćefurski rasi, rasi okupatorskih divjakov, klavcev in posiljevalcev – ki ste narejeni po vzoru oz. podobi tita!

  1

 • Morala

  Joj, si otročji @disqus_0CHznoMbOc:disqus !!! Očitno ti je dolgčas…

  • alojz

   Ni mu dolgčas. To je največ kar zmore.

 • Sale

  Svele 2 meseca nazaj
  Reče Urša črtu ti pa fukas bolje kot Janez vem to mi je že brat Jakob povedal
  centurion
  centurion 2 meseca nazaj
  Svele, srpsko govno.
  Ti znaš, kdaj ti je bulmastif fukal mater zadnjič?
  Ne moreš vedeti.
  Ti pa povem z gotovostjo, da jo bo jutri naslednjič.

  Se Viča desni pedofili ne razumete

 • Soave

  No, pa tudi prav nič ne razumete ??
  Taka prelestna mladenka potrebuje zrelega možakarja, ki ima dovolj zvez, da jo porine naprej.
  Ko bo priplezala dovolj visoko, bo pa izbrala drugega, višjega mentorja.
  https://www.youtube.com/watch?v=I8P80A8vy9I

 • Tweety Bird

  Ma nehajte no… s takimi gnilimi prispevki na Nova24tv. Kot prvo, govorite, koliko ona računa na uro (30 eur) kar je seveda bruto. Tisti znesek 5.720 evrov, prejela bo in ne zasluzila, ker to je bruto znesek. Po plačilu davkov bo njen znesek bistveno manjši. Seveda je treba nabijat visoke cifre, da se sliši bolj senzacionalno.

  Kot drugo… za svetovanje in za PR na taksnih projektih, to dejansko ni nek znesek. Ampak za desničarski senzacionalizem, je treba nabijat na veliko… očrnit nekoga, samo zato, da se gleda vaše prispevke na Novitv… češ, kako podrobno vi nekoga postavite pod drobnogled. Mene bi bilo sram, da bi dala tak prispevek ven. Zelo!!!… Večina vaših gledalcev in komentatorjev pa itak vse zagrabi, kot ovce Janezove… nevoščljivo…čist po desničarsko !!!

  • Zgornji

   Hja, Zakaj pa je treba toliko odštevati stran od bruto zneska ?? A si se sploh že kdaj vprašal/a ??

 • šmentanamuha

  Tako to gre in Tweety nima nč proti, ker … našiha pa že ne bomo pljuvali, a ne.

 • xtc

  Kurbarija in korupcija za denar davkoplačevalcev-Cero moralni.

  • Zgornji

   Ja, Žal … :-(

 • xtc

  Očitno je tule enemu levemu psihiču tule spet odpelo.

 • MEFISTO

  Je pa treba priznati, da je Topalković eden redkih levičarjev, ki ima vsaj na videz prijateljico.

  Vse druge levičarje servisirajo prijatelji.

  • FUCK COMMUNISM

   … ali psi!

   • Zgornji

    Heh, oba sta dobro razložila … jaz bi pa morda še dodal : ali pa kar Oboji … !!! ! !!! ( in je tako krog pokvarjencev parazitskih pasjesexističnih sklenjen … ) Žal.

 • Simon

  Bolje da gre moj denar za to bejbo kot pa da bi ga SDS zapravljal.

  • FUCK COMMUNISM

   Pizda kako brezmejno si zabit!

   • MEFISTO

    To lastnost je podedoval po svojem stvarniku, možu tisočerih nickov, ki se hvali, da mu letos nebo treba saditi krompirja, ker ima še predelanskega in lanskega v zemlji.

 • MEFISTO

  Vptrašanje: Kdo je Svele?

  Odgovor: Po brihtnosti in po tem, da nima nikoli prav, spominja na nick moža tisočerih nickov, ki je še prav posebej zabit, skoraj tako kot njegov predsednik Židani!

  • Mojca pokraculja

   Baje Tone P.- baje pomočnik direktorja Adria Ankaran.

 • FUCK COMMUNISM

  Fantje, dejmo tole cefursko petokolonasko truplo sveleta poiskat!

  • MEFISTO

   Ne bo ga tako preprosto najti, ker se skriva pod množico nickov.

 • Zgornji

  KAAAAAAAKŠNE SPLETKE BARAB POKVARJENIH PARAZITSKIH ZLOBNIH KI ŽREJO NAROD OD ZNOOOTRAAAJJJJJJJ … !!! ! !!! A žal ni nobenega ki bi red naredil, …

  • MEFISTO

   Ne jamraj, domobranski polki so v stanju največje pripravljenosti!

 • eksorcist

  Od nekje mi je znana. Lahko kdo pomaga? Zadostuje tudi telefonska številka. :)

  • DUŠAN ZALAR

   Bla kelnarca!Po šihtu je bla huda !

 • Vrhovni sodnik

  Davkoplačevalci plačujemo sex funkcionarjem, i tata bi sine.

 • DUŠAN ZALAR

  Trenutno nam vlada JebačkaSMC! Sami komijebači !

 • Burek Burecki

  Prostitutke so drage…

 • Franc Šink

  Ta čišpa bjest tud natignu.

 • janko

  Takih velikih plač si pa ne smejo talat, ni fer! Kje je tu zdrava pamet in poštenje!? Spremenite zakone!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!