Tako dela Jankovićeva Ljubljana pred prvo redno sejo mestnega sveta: Lustrirali bi Lucijo Ušaj, nagradili pa prijatelja venezuelskega avtokratskega režima Ciglarja?

Lucija Šikovec Ušaj (Foto: Nova24TV)

Ljubljanski mestni svetniki so se danes sestali na prvi izredni seji mestnega sveta, na kateri so med drugim imenovali predstavnike v posameznih odborih in komisijah. Odločali so tudi o predlogu svetniškega kluba SDS o imenovanju Lucije Šikovec Ušaj in ji odrekli funkcijo v odboru za zdravje in socialno varstvo. Predlog je močno razburilo zlasti predstavnike Levice, češ da tako nestrpna oseba ne sme opravljati takšne funkcije, zato pozivajo preostale svetniške skupine, naj ta predlog zavrnejo.

V Levici so namreč že pred sejo napovedali, da bodo glasovali proti imenovanju kandidatke v omenjeni odbor, ker da Šikovec Ušajeva, sicer znana odvetnica, “ob različnih priložnostih izraža rasistična, ksenofobna, homofobna in sovražna stališča do pripadnikov različnih kultur, ver in ras”. Predlogu ostro nasprotujejo tudi mestni svetniki strank LMŠ, SAB in SMC, povezani v svetniški klub samostojnih svetnikov Mestne občine Ljubljana (Mol). Proti naj bi bila tudi Lista Zorana Jankovića, ki ima v mestnem svetu večino, poroča STA.

Javni gonji proti Šikovec Ušajevi se je že pridružila tudi mestna SD, ki je preko Twitterja sporočila naslednje: “Sklepa o imenovanju odbora za zdravje in socialno varstvo MOL ne bomo podprli, če bo v njem ostal predlog SDS za imenovanje Lucije Šikovec Ušaj. Kljub temu, da pričakujemo nov predlog SDS, nam ni všeč, da ima oseba s takšnimi stališči podporo pri kateri koli stranki.” Na to stališče se je s komentarjem odzval predsednik SDS Janez Janša“Hm. To od stranke SD, ki deluje v ukradeni judovski vili in ne dovoli pokopa pomorjenih Romov na Žalah. In obenem časti rasista, ki jih je moril?”

Seveda pa se postavlja vprašanje, ali bo v katerega od odborov imenovan tudi vidni član Levice in velik prijatelj Madurovega režima v Venezueli Grega Ciglar, ki je lani pisal tvite o kitkah v Hudi jami, češ da pripadajo “ustašicam, ki so požgale cele vasi”. S tem je želel opravičevati komunistične pokole.

Grega Ciglar in Nicolas Maduro (Foto: Facebook)

Jankovićeva mestna oblast noče pokopati s strani partizanov pomorjenih Romov
Zagotovo je takšen pristop večine v ljubljanskem mestnem svetu povsem hinavski in sprevržen, tudi zato, ker Jankovićeva mestna oblast ne dovoli pokopa Romov, ki so jih v času druge svetovne vojne in revolucije “preventivno” pobili komunistični partizani, medtem ko nasprotniki Šikovec Ušajeve ne znajo konkretno napisati, s čim točno je širila sovraštvo. No, če pomislimo, da je častna občanka Ljubljane razvpita Svetlana Makarovič, znana po številnih sovražnih izjavah, medtem ko ji režimski mediji tako rekoč jedo iz roke, potem je hinavščina tranzicijske levice še toliko hujša …

Demokracija

Komentarji so onemogočeni.