fbpx

Tako dobro je podkovana kamniška naveza ob podpori Šarca in Golubovića iz LMŠ – njune lovke sežejo vse do Ivana Zidarja in nekdanjega varnostnika Janeza Drnovška, ki je kupil dvorec Katzenberg!

Foto: LMŠ

Ko je šlo leta 2010 v stečaj podjetje KIK Kamnik (Kemijska industrija Kamnik d.d.), je na županskih volitvah v Kamniku zmagal Marjan Šarec. Po navedbah našega vira naj bi njegovo kampanjo, kot tudi kampanjo Braneta Golubovića, ki se je kot njegov protikandidat prav tako potegoval za županski mandat, sedaj pa je poslanec vladajoče stranke LMŠ, financirala Anča Cvirn. V času Šarčevega županovanja je bila ta nagrajena z lastništvom kamniške komunale. Zanimiv prevzem komunalnega podjetja in priprava terena za prevzem sta nedvomno predstavljala zanimiv manever tedanjega župana in sedaj aktualnega predsednika vlade, je prepričan naš vir. 

Cvirnova, lastnica družbe Ci-Ca d.o.o. (avtopralnica in tehnični pregledi vozil), je po navedbah našega vira v času Šarčevega županovanja postala lastnica komunale v Kamniku. “Prevzem komunalnega podjetja je bil zanimiv zaradi koncesnin (voda, kanalizacija, elektrifikacija, pogrebne storitve).” Pri čemer pa vir opozarja, da ima Cvirnova zveze povsod, med drugim tudi pri nekdanjem gradbenem baronu Ivanu Zidarju.

Tudi Požareport je pred časom poročal o Cvirnovi in ob sklicevanju na mnenje lokalnih insajderjev navedel, da naj bi ta odigrala eno izmed najpomembnejših vlog pri financiranju Šarčeve kampanje za predsednika republike. Nekdanji župan Anton Tone Smolnikar nad Cvirnovo ni bil tako navdušen kot Šarec, zato tudi pregovarjanja s strani najvplivnejša kamniškega strica iz ozadja Ivana Pristovnika, dolgoletnega direktorja kamniške občinske uprave v času Smolnikarja in zaupnika iz Kučanovega omrežja, niso pomagala, ker mu ta nikakor ni bila pri srcu. V času Šarca je Cvirnovi uspel velik met, saj se je zavihtela na vrh Komunalnega podjetja Kamnik. Čeprav je bil njen sin Grega Cvirn imenovan za prokurista podjetja, pa viri Požareporta navajajo, da je skriti prokurist pravzaprav Pristovnik, ki naj bi na ta način tudi prevzel funkcijo neformalnega blagajnika Šarčeve predsedniške kampanje. Na podlagi nekaterih informacij naj bi bil prav Pristovnik tisti, ki je Šarca seznanil z Milanom Kučanom.

Foto: Nova24TV

Nekdanji nasprotnik postal najtesnejši zaveznik
Marsikdo se je začudil, ko se je Golubović, nekdanji vidni politik LDS in Pozitivne Slovenije, pridružil vrstam Šarčeve LMŠ in postal celo vodja poslanske skupine, saj je bil v preteklosti njegov županski protikandidat. Za presenetljiv preobrat je sicer poskrbel že februarja 2017, ko je iznenada odstopil kot mestni svetnik Občine Kamnik na Listi Dušana Papeža in se zaposlil v Šarčevem kabinetu, saj je do tedaj veljal za njegovega hudega nasprotnika. Po informacijah Požareporta naj bi se namreč župan Šarec v ožjih družbah žaljivo izražal o Goluboviću. Nato pa je njegovo zaposlitev v svojem kabinetu komentiral kot strateško potezo. Nič čudnega, da so ob Golubovićem prihodu v strankarske vrste LMŠ pričeli opozarjati, da Kučanov in Golobičev krog skrbita za to, da Šarca obdata s svojimi ljudmi.

Med Golubovićem in Milovićem vlada dobro poznanstvo
Golubović, ki je bil na začetku Šarčev nasprotnik, sedaj pa je njegov tesni sodelavec, je zanimiv tudi zaradi povezav z Milošem Milovićem, nekdanjim varnostnikom pokojnega predsednika vlade in države Janeza Drnovška, sedaj pa lastnikom številnih nepremičnin, za katerega naš vir pravi, da pri doseganju svojih ciljev ne izbira sredstev. “V poslovni industrijski coni (nekdanji KIK) je iz tehničnega skladišča v dveh nadstropjih uredil garsonjere in pripeljal poceni delovno silo iz Balkana,” navaja naš vir in dodaja, da gre za delovno silo podjetja Iskra, ti pa njemu pod ceno prodajajo nepremičnine in zemljišča v tej poslovni coni. Naš vir navaja, da mu nikakor ni znano, kako se je pri tem pridobivalo dovoljenja, če jih sploh imajo. “Ko se bo vse prodalo (pokradlo), potem bo najbrž občina Kamnik pričela urejati to poslovno okolje.”

O Miloviću, ki ga v Kamniku poznajo pod imenom  “Negola”, je pred časom poročal tudi Požareport, in sicer v zvezi njegovim angažiranjem v županski tekmi v Kamniku. Razvpiti kamniški nepremičninar naj bi osebno klical izpadle županske kandidate in jim po navedbah več virov grozil z neslutenimi posledicami, do katerih naj bi prišlo v primeru, če v drugem krogu ne bodo podprli Igorja Žavbija. Sicer pa je Milović znan tudi po posojanju denarja, je pa celo kupil dvorec Katzenberg, ki ga je želel preurediti v migrantski dom. Nič čudnega, da se je domislil takšne preureditve, saj je lastnik nekdanjega samskega doma Vegrada v Velenju, ki ga je preuredil v migrantski dom, za kar pa mesečno od države prejema 15.000 evrov. Apetiti po denarju so pač veliki. Spletni portal Kamnik.info je poročal, da naj bi imel Milović pri nakupu dvorca Katzenberg tiho podporo Šarca, saj občina Kamnik ni uveljavila predkupne pravice, kar je pripomoglo k temu, da je povsem zlahka prešel v roke družbe VPS svetovanje d.o.o. v lasti Milovića.

Foto: STA

Milović je prav tako znan kot operativec družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Dobri poznavalci ga po poročanju Požareporta uvrščajo v politično-poslovno podzemlje, saj je leta 2015 sodeloval pri pripravi terena za nakup nedokončanega komercialnega dela Stožic. Glede na to, da je Milović Golubovića podpiral med župansko tekmo leta 2010, sedaj pa Golubović predstavlja najtesnejšega sodelavca Šarca, je več kot očitno, da je omrežje okrog Šarca dobro prepredeno in seveda tudi finančno dobro podkovano.

H. M.