fbpx

Tako grozi frontman Levice Luka Mesec: Ne samo, da opravičuje parolo “smrt janšizmu”, pač pa celo napoveduje, da bodo “janšizem” ustavili, preden se ta razraste!

Luka Mesec (Foto: STA)

Da se družbena klima v Sloveniji poslabšuje predvsem po zaslugi levičarskih skrajnežev, ni dvoma. Navsezadnje so začeli celo javno kazati napise “smrt janšizmu”, ki jih opravičujejo kot nekakšno novo antifašistično paradigmo. A hkrati s tem dokazujejo, da so sodobni antifašisti najbolj nevarna skupina fašistov.

Danes se je na tem področju najbolj izkazal frontman Levice Luka Mesec, sicer poslanec v državnem zboru. Njegov sestavek za boljšo ilustracijo objavljamo v celoti in v kurzivu:

Janez Janša je pravkar takole odgovoril Violeti Tomić:

“Pravite, da geslo ‘smrt janšizmu’ ni napad na človeka. Glejte, v tridesetih letih prejšnjega stoletja so po Nemčiji vzklikali ‘Juden Raus’ pa vemo, kako se je končalo”.

O, vemo, g. Janša, kako se je končalo. Pomorili so na milijone Judov, Slovanov, Romov, oporečnikov, njihovo sovraštvo pa je eskaliralo v največjo grozoto v zgodovini človeštva, preden so jih ustavili. Fašiste, namreč.

Vemo pa tudi, kako se je začelo.

Medije so oklicali za lažnive, za “Lügenpresse”, tako kot vi razglašate nacionalne medije za “ventilatorje lažnih novic”

Umetnosti so rekli izrojena, “Entartete Kunst”, tako kot ste vi predlani ozmerjali Prešernovi nagrajenki.

Hujskanju proti Judom, Slovanom, Romom, so rekli svoboda govora, tako kot rečete vi, ko ščuvate proti beguncem, gejem, levičarjem, južnjakom, novinarjem. Oziroma, če uporabim vaš jezik: posiljevalskim migrantom, komunajzarjem, presstitutkam, opankarjem, trenirkarjem, da ne naštevam naprej.

Iz svojega Führerja so izoblikovali kult osebnosti.

Politične nasprotnike so ustrahovali, tako kot vi prek svojih medijev in Twitterja – kot predsednik vlade (!) – zastrašujete običajne državljane, ki se udeležijo protesta ali pa le tvitnejo kaj proti vladi.

Svoje podrepnike so brezsramno nameščali v državni aparat, opozicijo pa oklicali za izdajalsko.

In nenazadnje, tako kot vi, so se na vsakem koraku sprenevedali in se predstavljali kot žrtev. Tako kot ste se vi danes postavili na mesto Juda, žrtve, čeprav je vaša falanga tista, ki preganja novodobne Jude.

In zato, g. Janša, bomo janšizem ustavili še preden se razraste v polnokrven fašizem. Iz 30. let prejšnjega stoletja smo se vsi nekaj naučili – le da mi lekcijo beremo kot svarilo, vi pa kot učbenik.

Ni povsem jasno, na kakšen način bi Mesec “ustavljal janšizem”, a iz zgodovinskih izkušenj lahko sklepamo, da tako, kot so to počeli že njegovi ideološki predniki: torej z nasiljem. Kar je še en dokaz, da sta nacifašizem in komunizem dva obraza ene in iste Janusove glave

Demokracija