fbpx

Tako je Čeferin javno kritiziral Macrona, da politiko vmešava v šport – sedaj je on tisti, ki se vpleta v slovensko politiko in krši UEFA standarde!

Foto: STA

Govor predsednika je bil jasno vmešavanje politike v šport, kar nas je zelo presenetilo,” je junija 2019 dejal predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin.

Aleksander Čeferin je po poročanju agencije AP kritiziral francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki je ob otvoritvi svetovnega ženskega nogometnega prvenstva dejal, da Liga prvakov ne sme postati zaprt elitni klub najbogatejših klubov, kot so to z letom 2024 načrtovali nekateri pri UEFA.

Čeferin se je odzval, da je to neposredno vmešavanje politike v šport in je zato nesprejemljivo. “Ne bomo dovolili, da nam politika ukazuje, kako naj ravnamo v športu,” je Čeferin še izjavil.

Čeferin se vmešava v domačo politiko, kar je sporno po UEFA standardih
Torej, Aleksander Čeferin pravi, da se politika ne sme vmešavati v šport. Kaj pa obratno? Da se šport vmešava v politiko? Po logiki stvari in pravilih UEFA se ne bi smel. Ampak Aleksander Čeferin se na to očitno požvižga. Junija letos je Čeferin pohvalil nogometaše, ki zavzemajo politična stališča, je poročal portal First Sport. Dejal je, da poskusi EUFA za zajezitev rasizma “niso dovolj”. Kar pomeni, da je Čeferin zadovoljen, če nogometaši javno izražajo politična in ideološka mnenja.

Šef UEFA Aleksander Čeferin se je postavil ob bok rušitelju vlade Gregorju Golobiču. (Foto: STA)

Aleksander Čeferin je dokazal, da je velik dvoličnež. Ko kdo od politikov kritizira ravnanje evropske nogometne zveze, se takoj jezno odzove, da tega politika ne sme početi in da tega ne bodo dopustili. Po drugi strani pa spodbuja športnike, naj zavzemajo politična stališča. Tudi sam se vmešava v politiko, kar se kaže v zadnjih mesecih, ko je kritiziral desnosredinsko vlado Janeza Janše ter domnevne “politične napade” na pravosodje in medije. S tem se je neposredno vmešal v dnevno politiko svoje matične države – Slovenije. Zadnje informacije pa kažejo, da je vpleten tudi v poskuse nasilnega rušenja vlade Janeza Janše.

Drža Čeferina, ko si on vzame pravico, da kritizira, drugi pa njega ne smejo, je drža avtokratov in največjih komunističnih totalitaristov.

Janja Strah