Tako je minister Černač odgovoril na zavajanje poslanca LMŠ

Poslanec LMŠ Robert Pavšič. (Foto: Twitter)

“A se hecamo iz ljudi? Ni fer in ni prav! Za take poteze je primeren čas in je neprimeren čas. In je skrajno neprimeren čas, ki ste ga izbrali za dvig plač,” je izjavil poslanec LMŠ Robert Pavšič. Pozabil pa je povedati, da si je Šarčeva vlada izplačala 500 tisoč evrov odpravnin. Na njegove navedbe se je odzval minister za kohezijo Zvone Černač in povedal, da so prihodki poslanca Pavšiča višji kot njegovi – ministrski.

“Ni dviga plač. Kakšno zavajanje! Noben član Janševe vlade ni minister zaradi plače. Zakon določa plačo ministra v razponu 62-64 in tako je določena. Verjetno pa bi na primer Anže Logar zaslužil dvakratno plačo kot Miro Cerar. Prihodki poslanca Pavšiča so višji kot moji,” se je na navedbe poslanca Roberta Pavšiča odzval minister Zvone Černač.

Vlada v teh usodnih dnevih gara noč in dan, da bi s svojimi ukrepi zajezila širjenje virusa in ublažila vse negativne učinke na gospodarstvo, kmetijstvo ter ostale segmente družbe. Danes mineva le teden dni od imenovanja nove vlade, v tem kratkem času pa ji je potrebno priznati, da so sprejeli več potrebnih ukrepov kot Šarčeva vlada, ki je ob izbruhu koronavirusa v Sloveniji preprosto pustila, da se je virus razširil po državi. Ena oseba je zaradi posledic že umrla, 319 pa je potrjenih okužb.

Šarčeva vlada dobila za 500 tisoč evrov odpravnin
Poslanec LMŠ in kot se sam rad izrazi, nekdanji novinar, Robert Pavšič, je v svojem kritiziranju pozabil, da si je Šarčeva vlada izplačala 500 tisoč evrov odpravnin ob sestopu z oblasti.

Luka Perš