Tako je Šarčev novi sekretar Simetinger prišel na direktorsko mesto ZTŠK Kamnik, od koder so vse predhodnice pred Šarcem zbežale iz “osebnih razlogov”!

Tomaž Simetinger (Foto: Peter Jančič)

Po aferi z Branetom Kraljem in Uradnim listom je Marjan Šarec za novega sekretarja svoje stranke izbral kar Tomaža Simetingerja, ki je pred tem vodil Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, od koder so pred Šarcem iz “osebnih razlogov” ena za drugo zbežale vse njegove predhodnice, ki so sicer svoje delo opravljale dobro. A Kamničani niso bili razočarani le nad njegovim vodenjem ZTŠK Kamnik, pač pa tudi nad dejstvom, da je na to mesto Šarec nastavil nekoga, ki sploh ni Kamničan.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je za novega generalnega sekretarja stranke izbral Tomaža Simetingerja, ki bo po njegovih ocenah dal stranki novo energijo, je poročala Slovenska tiskovna agencija. Simetinger je na ponedeljkovi novinarski konferenci, na kateri je predstavil pogled na svoje delo na tej funkciji, povedal, da je treba med drugim vzpostaviti še močnejšo mrežo stranke in prisluhniti ljudem. Simetinger je sicer prišel z mesta direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, širši slovenski javnosti pa ni znan.

Pod Šarčevim vodstvom po nasilni združitvi prava epidemija odstopov iz “osebnih razlogov”
V času, ko je občino vodil Šarec, so bili občani priča pravi epidemiji odstopov iz “osebnih razlogov” v Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik. Ta je sicer nastal leta 2012 z nasilno združitvijo turizma in športa pod vodstvom Šarca, ki je komentiral, da naj bi se pokazala kot dobra in uspešna, saj naj bi turizem in šport šla lepo z roko v roki in naj bi se dejavnosti dopolnjevali, a je resnica vse prej kot takšna. Leta 2016 so turizmu in športu priključili še kulturo, kar je po mnenju občanov Kamnika velika zabloda, s tem pa je nastal Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v današnji obliki.

Marjan Šarec in Tomaž Simetinger (Foto: Twitter)

Pred kolerikom Šarcem zbežale vse Simetingerjeve predhodnice
Že zgodovinarka dr. Andreja Eržen Firšt je odstopila z mesta direktorice takratne Agencije za turizem in podjetništvo, ki je bila podvržena pravi gonji s strani vodstva občine. Kot nam je zaupal vir, dobro seznanjen z dogajanjem v Kamniku, je Eržen Firštova odlično opravljala svoje delo, danes pa prav tako odlično opravlja svoje delo kot vodja romarskega urada na Brezjah: “On je tu ‘ropotal’, ker niso bili njegovi!” Kmalu se je morala iz “osebnih razlogov” posloviti tudi Urška Kolar, nato pa še Božena Peterlin, ki sta obe po mnenju občanov svoje delo opravljali dobro, a očitno nista bili kompatibilni s Šarcem.

Kot smo na Nova24TV že večkrat poročali, je Šarec velik kolerik, s katerim je praktično nemogoče delati. Med drugim smo že pred meseci ekskluzivno razkrili korespondenco med njim in nekdanjo občinsko svetnico Nino Irt. V pogovoru je med drugim priznal, da je kolerik, kar izkazuje tudi njegovo pisno izražanje, kjer pogosto uporablja velike tiskane črke, ki predstavljajo kričanje: “Tisočkrat sem povedal, da ČE KOGA KAJ MOTI, NAJ ME POKLIČE IN MI TO POVE.”

Na mesto direktorja ZTŠK Kamnik se je Simetinger zavihtel s položaja vodje kulturnega doma
Simetinger je bil pred svojim nastopom kot vodja ZTŠK Kamnik vodja Doma kulture Kamnik, prav tako pa je po navedbah našega vira sodeloval pri programu LMŠ in se je udeležil tudi srečanja članov in prijateljev LMŠ v Arboretumu, kjer je ploskal Šarčevi izjavi, ki je poskrbela za nemalo razburjenja med davkoplačevalci: “Treba nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti.”

Foto: STA

Kamničani razočarani, da je Šarec na visoka mesta nastavil kar človeka iz Rudarjevega
A občani Kamnika niso bili razočarani le nad njegovim delom, pač pa tudi nad dejstvom, da tako visoko funkcijo opravlja nekdo, ki sploh ni Kamničan. Simetinger namreč prihaja iz Rudarjevega v Črni na Koroškem, prav tako pa naj bi živel v Ljubljani in ne v Kamniku. Tam naj bi mu sicer hrbet kril Igor Žavbi, ki ima kljub temu, da je pogorel na lanskih županskih volitvah, še vedno precejšen vpliv v občinski upravi Občine Kamnik. Gre za gostinskega tehnika, ki mu je po volitvah LMŠ službo uredila na ministrstvu za javno upravo v kabinetu ministra Rudija Medveda in bratranca Roka Žavbija, ki je bil v Italiji obsojen na tri leta in štiri mesece zapora zaradi novačenja borcev za skrajno sunitsko skupino Islamska država. Da Simetinger resnično ni Kamničan, priča tudi propagandni članek z naslovom “Črnjan dr. Tomaž Simetinger prejel visoko priznanje”, ki je bil januarja letos objavljen v Večeru. Spomnimo, za Večer piše tudi predsednica levičarskega Društva novinarjev Slovenije Petra Lesjak Tušek, sicer hčerka županje Črne na Koroškem mag. Romane Lesjak, ki je prav tako blizu levi politični opciji.

Foto: posnetek zaslona

Kje bo LMŠ uredila službo dosedanjemu sekretarju Kralju, ki je bil prej hišnik v vrtcu?
Vprašanje je, kako bodo zdaj rešili kadrovski problem dosedanjega generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, ki je veljal za Šarčevo desno roko. Malo verjetno je, da bo ponovno postal hišnik, spomnimo naj, da je pred vzponom Šarca v politiki opravljal delo hišnika v kamniškem Vrtcu Antona Medveda. Glede na dosedanje trende ga bodo, tako kot Žavbija, “pospravili” na udoben stolček na katerem od ministrstev, od koder bo lahko še naprej pomagal Šarcu na račun davkoplačevalcev. Kralja je sicer moral Šarec umakniti po tem, ko je prva nadzornica državnega podjetja Uradni list Irena Prijović razkrila, da je pritiskal nanjo za imenovanje neuspešno recikliranega ekosocialističnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista, kjer bi prejemal med 5 in 6 tisoč evrov mesečne bruto plače. Šarec je sicer skušal prepričati javnost v to, da sam pri tem ni imel nič in da je Kralj deloval na lastno pest, režimski mediji pa mu pri tem še danes slepo verjamejo …

Rok Krajnc