Tako je Šarčev novi sekretar Simetinger prišel na direktorsko mesto ZTŠK Kamnik, od koder so vse predhodnice pred Šarcem zbežale iz “osebnih razlogov”!

Tomaž Simetinger (Foto: Peter Jančič)

Po aferi z Branetom Kraljem in Uradnim listom je Marjan Šarec za novega sekretarja svoje stranke izbral kar Tomaža Simetingerja, ki je pred tem vodil Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, od koder so pred Šarcem iz “osebnih razlogov” ena za drugo zbežale vse njegove predhodnice, ki so sicer svoje delo opravljale dobro. A Kamničani niso bili razočarani le nad njegovim vodenjem ZTŠK Kamnik, pač pa tudi nad dejstvom, da je na to mesto Šarec nastavil nekoga, ki sploh ni Kamničan.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je za novega generalnega sekretarja stranke izbral Tomaža Simetingerja, ki bo po njegovih ocenah dal stranki novo energijo, je poročala Slovenska tiskovna agencija. Simetinger je na ponedeljkovi novinarski konferenci, na kateri je predstavil pogled na svoje delo na tej funkciji, povedal, da je treba med drugim vzpostaviti še močnejšo mrežo stranke in prisluhniti ljudem. Simetinger je sicer prišel z mesta direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, širši slovenski javnosti pa ni znan.

Pod Šarčevim vodstvom po nasilni združitvi prava epidemija odstopov iz “osebnih razlogov”
V času, ko je občino vodil Šarec, so bili občani priča pravi epidemiji odstopov iz “osebnih razlogov” v Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik. Ta je sicer nastal leta 2012 z nasilno združitvijo turizma in športa pod vodstvom Šarca, ki je komentiral, da naj bi se pokazala kot dobra in uspešna, saj naj bi turizem in šport šla lepo z roko v roki in naj bi se dejavnosti dopolnjevali, a je resnica vse prej kot takšna. Leta 2016 so turizmu in športu priključili še kulturo, kar je po mnenju občanov Kamnika velika zabloda, s tem pa je nastal Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v današnji obliki.

Marjan Šarec in Tomaž Simetinger (Foto: Twitter)

Pred kolerikom Šarcem zbežale vse Simetingerjeve predhodnice
Že zgodovinarka dr. Andreja Eržen Firšt je odstopila z mesta direktorice takratne Agencije za turizem in podjetništvo, ki je bila podvržena pravi gonji s strani vodstva občine. Kot nam je zaupal vir, dobro seznanjen z dogajanjem v Kamniku, je Eržen Firštova odlično opravljala svoje delo, danes pa prav tako odlično opravlja svoje delo kot vodja romarskega urada na Brezjah: “On je tu ‘ropotal’, ker niso bili njegovi!” Kmalu se je morala iz “osebnih razlogov” posloviti tudi Urška Kolar, nato pa še Božena Peterlin, ki sta obe po mnenju občanov svoje delo opravljali dobro, a očitno nista bili kompatibilni s Šarcem.

Kot smo na Nova24TV že večkrat poročali, je Šarec velik kolerik, s katerim je praktično nemogoče delati. Med drugim smo že pred meseci ekskluzivno razkrili korespondenco med njim in nekdanjo občinsko svetnico Nino Irt. V pogovoru je med drugim priznal, da je kolerik, kar izkazuje tudi njegovo pisno izražanje, kjer pogosto uporablja velike tiskane črke, ki predstavljajo kričanje: “Tisočkrat sem povedal, da ČE KOGA KAJ MOTI, NAJ ME POKLIČE IN MI TO POVE.”

Na mesto direktorja ZTŠK Kamnik se je Simetinger zavihtel s položaja vodje kulturnega doma
Simetinger je bil pred svojim nastopom kot vodja ZTŠK Kamnik vodja Doma kulture Kamnik, prav tako pa je po navedbah našega vira sodeloval pri programu LMŠ in se je udeležil tudi srečanja članov in prijateljev LMŠ v Arboretumu, kjer je ploskal Šarčevi izjavi, ki je poskrbela za nemalo razburjenja med davkoplačevalci: “Treba nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti.”

Foto: STA

Kamničani razočarani, da je Šarec na visoka mesta nastavil kar človeka iz Rudarjevega
A občani Kamnika niso bili razočarani le nad njegovim delom, pač pa tudi nad dejstvom, da tako visoko funkcijo opravlja nekdo, ki sploh ni Kamničan. Simetinger namreč prihaja iz Rudarjevega v Črni na Koroškem, prav tako pa naj bi živel v Ljubljani in ne v Kamniku. Tam naj bi mu sicer hrbet kril Igor Žavbi, ki ima kljub temu, da je pogorel na lanskih županskih volitvah, še vedno precejšen vpliv v občinski upravi Občine Kamnik. Gre za gostinskega tehnika, ki mu je po volitvah LMŠ službo uredila na ministrstvu za javno upravo v kabinetu ministra Rudija Medveda in bratranca Roka Žavbija, ki je bil v Italiji obsojen na tri leta in štiri mesece zapora zaradi novačenja borcev za skrajno sunitsko skupino Islamska država. Da Simetinger resnično ni Kamničan, priča tudi propagandni članek z naslovom “Črnjan dr. Tomaž Simetinger prejel visoko priznanje”, ki je bil januarja letos objavljen v Večeru. Spomnimo, za Večer piše tudi predsednica levičarskega Društva novinarjev Slovenije Petra Lesjak Tušek, sicer hčerka županje Črne na Koroškem mag. Romane Lesjak, ki je prav tako blizu levi politični opciji.

Foto: posnetek zaslona

Kje bo LMŠ uredila službo dosedanjemu sekretarju Kralju, ki je bil prej hišnik v vrtcu?
Vprašanje je, kako bodo zdaj rešili kadrovski problem dosedanjega generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, ki je veljal za Šarčevo desno roko. Malo verjetno je, da bo ponovno postal hišnik, spomnimo naj, da je pred vzponom Šarca v politiki opravljal delo hišnika v kamniškem Vrtcu Antona Medveda. Glede na dosedanje trende ga bodo, tako kot Žavbija, “pospravili” na udoben stolček na katerem od ministrstev, od koder bo lahko še naprej pomagal Šarcu na račun davkoplačevalcev. Kralja je sicer moral Šarec umakniti po tem, ko je prva nadzornica državnega podjetja Uradni list Irena Prijović razkrila, da je pritiskal nanjo za imenovanje neuspešno recikliranega ekosocialističnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista, kjer bi prejemal med 5 in 6 tisoč evrov mesečne bruto plače. Šarec je sicer skušal prepričati javnost v to, da sam pri tem ni imel nič in da je Kralj deloval na lastno pest, režimski mediji pa mu pri tem še danes slepo verjamejo …

Rok Krajnc

 • karpelec

  Jezus, jezus, ta pa gre čez trupla.

  • AlojzZ

   Ja, to je pa rdeča šola.

 • tomven

  Na sliki zgleda, kot da ima polne hlače… dreka, da ne bo pomote

  • Vera

   Tako je samovšečen,kot bi se sam naredil . :)

 • tomven

  Na mesto direktorja ZTŠK Kamnik se je Simetinger zavihtel s položaja vodje kulturnega doma… jebela, same hudo resne funkcije. Ta bo pravi, za sekretiranje društva lmš..

  • Amerikanc

   Kar pomeni, da ga je potegnil direktno iz “kotlovnice”.

   • tomven

    Bolj ziher da iz greznice.

 • Amerikanc

  Očitno “ljubljanski levi izobraženci” ne verjamejo kaj preveč v dolgoročno Šarkotovo politiko, saj se nihče od teh “izobražencev” ne upa izpostaviti na listi brez članstva. Zato Šarko vleče predane ljudi iz svojega “bazena”, ki pa so vsebinsko res vprašljivi. Očitno je že vsem žabarjem jasno, da gre Šarko kar lepo po poti svojih treh predhodnikov (Mirka, Alenke in Borčija; vse za partijo in za borčevske penzije.

 • Hanzi

  Spoštovani g. Rok Krajnc, ta članek pa je za Pulitzerjevo nagrado. Raziskovalno novinarstvo par excellence.

  • Andrej

   Ma, iz bedakov težko narediš dober članek. Še ta je za njih predober.

 • Andrej

  Plan B: Kamnik postane glavno mesto.

 • VERRZIFIKATOR

  Thomas Smentinger

  TRIO TOMO

  Tri bi vodil fant rad ustanove,
  mu ustrežejo takoj, pri priči,
  da fanté lahko se z njimi diči,
  funkcije dodajajo mu nove.

  Ve se namreč, da je funkcionalen,
  ve se, kakšno fant ima družino,
  trije so strnili se v skupino,
  trije fantje v grozd senzacionalen.

  V troje da edino mu ustreza,
  fant razkladal v svoji je maniri,
  Trio Tomo, glas o njem se širi,
  da so trdna troedina zveza.

  Glavni v Triu to je še povedal,
  da treh fantov zveza je odlična,
  posvojitev zdi da se jim mična,
  takšne nebuloze je razpredal.

  Trije fantje in otrok med njimi,
  to je po njegovem optimalno,
  kot razkladal je okrog verbalno,
  da iz tega se še kaj izcimi.

  Da ga na površje vrže scena
  pevca Tria Tomo, me ne čudi,
  in ne bom začuden kajpak tudi,
  ko pristane z glavo sred bazena.

 • althar

  Smetinger? Nomen est omen.

 • JANEZ GUS

  Skaterega naftakina pa je klovn potegnil tega zajca.

 • Mirko

  MG42 pa kar “strelja” po sovražnikih

  • pytm

   Kdo je to ?

   • JANEZ GUS

    Domen Valič-franta na Manini……..ho-ho-ho-ho-ho….

    • pytm

     Očetu in dedku ne seže niti do gležnja.

 • zamaškar

  V Romuniji pod Caucheskom je bila tudi hišnica otroškega vrtca lahko direktorica znanstvene ustanove.Če Šarec kadruje po romunskem csenariju in se obnaša po romunskem scenariju bi bilo koristno za Slovenijo,(Koristno je, da koalicia ostane,ker dela dobro,pravi Židan) da odide tudi po romunskem scenariju.

  • JANEZ GUS

   Romunski scenarij razumem škarpo,kamor se postavi rdeče modele,ki so zajebali državo, bolj pa se nagibam k Kitajskem,stadion varianta.Vzdušje je veliko bolj sproščeno.

 • to_mi_delaj

  A velike crke pomenijo dretje, potem pa: SPOKI ŠARKO, SPOKI ZOKIIIIIII

 • Celcar Mojca

  Bolanooo! Res se vprašaš, kaj tako pokvarjeni ljudje delajo na položajih..