Tako je v državnem zboru izgledalo obstreljevanje stalinistov in kaviar titoistov: “Ščijete po nas”

Foto: STA

“Tudi če je v koalicijski pogodbi stokrat napisano, jaz tega ne bom podprl. Nikdar. Stokrat je lahko napisano, pa ne bom podprl. Jaz ne. Tega ne. Te zgodbe ne. Sicer pa vi koalicijske pogodbe sploh podpisali niste.”

Tako je Matjaž Han (SD) Levici Luke Mesca očital, da je spremembo zakona o obrambi, da bi o napotitvah vojske na mednarodne misije poslej odločal državni zbor, predlagala za rušenje Karla Erjavca in manjšinske vlade, in da tega pa že ne bo podprl.

Trček: Ščijete po nas
Han je s tem sprožil burne odzive iz Levice, kup proceduralnih zapletov, najbolj nenavaden pa je bil odziv Franca Trčka, ki je SD očital celo, da “ščijejo” po Levici. Za spremembo so na koncu ob sedmih poslancih Levice glasovali le še trije iz opozicijske SNS Zmaga Jelinčiča. Proti je bilo 73 poslancev iz vseh drugih strank.

Franc Trček in Zmago Jelinčič (Foto: DZ)

Da Levica sodeluje pri sestreljevanju Erjavca, je Han opisal tako: “Ker mi je zelo jasno, tako dolgo sem v politiki, zakaj je ta zakon dva dni pred interpelacijo na državnem zboru, in upam, da ima Karl dosti to kožo, da bo tudi to preživel.” Že pred tem pa je Han dejal, da poskušajo “zdaj Karla Erjavca na hitro očrniti, kako je z vsem v obrambi narobe in kako Karl Erjavec laže”, in dodal, “ker je treba na nek način zrušiti to manjšinsko vlado, eni s šovom v komisiji za nadzor obveščevalnih služb, drugi s predlogom sprememb zakona o obrambi, ki v osnovi vemo, da ni šans, da gre skozi. Ni šans”.

Levica je tako ostre domneve sprožila s predlogom, da bi o tem, ali vojaki gredo na tuje, poslej odločal državni zbor. To so predlagali že v preteklosti in propadli. Tokrat bi lahko bilo drugače, ker so se sklicevali na podpisan dogovor petih koalicijskih strank, ki dejansko vsebuje določbo, da bodo vladajoči to storili. Tako je zapisano v koalicijski pogodbi, ki so jo podpisali predsedniki LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB:

Trditev Hana, da Levica ni podpisnik tega koalicijskega dogovora, je točna, a je podpisnik posebnega dogovora o sodelovanju, ki pravi, da je koalicijski pogodba, ki je Levica ni podpisala, ker si želi ustvarjati vtis, da je opozicija, skupen temelj sodelovanja. Zadnjo, pred letom parafirano verzijo dogovora med Levico in koalicijo, ki govori o spoštovanju koalicijskega dogovora in razglašanju Levice za opozicijo, si lahko preberete na povezavi tukaj.

Horvat: Levica je sesula že boxerje
Han je spodbudil nekaj besnih reakcij v Levici. Trčkova o “scanju”, ki jo je pozneje popravil v “lulanje” drug po drugem, ki bi se ga morali izogibati, ni bila edina, ki jo je Trček izrekel tako: “Glejte, saj če bi se poslušali, zlasti stara in nova Levica onkraj tega, kdo bo po kom scal, kolega Matjaž, bi ugotovili, zakaj ima 17 držav to urejeno tako, kot mi predlagamo.”

Miha Kordiš (Levica) pa je denimo ocenil, da je Erjavec politični “survivor”, pragmatik, in da “če želimo od gospoda Erjavca pravo stvar, moramo zgolj poskrbeti, da bo dovolj močno pihalo z leve, ne z desne, pa se bo zgodilo tisto, kar mislim, da se mora”. O SD pa je Kordiš dejal, da “precej dvolično v resnici po tiho podpira ameriški imperializem, podpira interese zveze Nato, samo za razliko od recimo SDS, ki to pove naglas, SD poskuša oprati svoje roke in svoj obraz pred slovensko javnostjo z raznimi retoričnimi piruetami”.

Zanimivo stališče pa je ob predlogu, da bi o napotitvah vojakov odločal DZ, predstavil za NSI Jožef Horvat: “Izkušnje so takšne, da smo vedno zelo previdni, ko gre za predloge s področja obrambe poslanske skupine Levica. Ne smemo pozabiti, da je lansko leto na odboru za zunanjo politiko prav poslanska skupina Levica, bilo je 17. avgusta, na dan državnega praznika, ko je državni zbor kasneje volil predsednika vlade, blokirala nabavo opreme, prepotrebne za Slovensko vojsko. Kasneje je vlada to nekako morala požreti, je morala sprejeti. Sicer vemo, da je podpisana pogodba o sodelovanju med Levico in vlado, in vlada je potem z različnimi manevri razlagala, na kak način pač ni nujno, da se ta oprema nabavi, kot je bila v planu in že potrjena s sklepi odbora za obrambo, s sklepi vlade in tako naprej. Tako da, v tem kontekstu smo glede tovrstnih predlogov zelo previdni, tega identičnega pa smo že videli pred tremi leti.

Obrambni minister Karl Erjavec, za katerega je vodja poslanske skupine Levice Matej Tašner Vatovec ocenil, “nekam molčeči ste danes, ni to v vaši naravi, tako da me preseneča”, je na koncu opozoril, da je DZ od leta 2010 vključen v odločanje o napotitvah, odbor za zunanje zadeve praviloma tudi odloča, ali se strinja z namero napotitve. To odločanje poteka tajno. Erjavec je opozoril, da primera, da bi kdaj DZ rekel, “mi pa dajemo negativno mnenje, mislimo, da ne bi šli v to misijo“, še nismo imeli. In dodal: “Prepričan sem, da bi vlada gotovo spoštovala takšno mnenje, ker če bi ne glede na negativno mnenje DZ šli v takšno misijo, bi bilo tveganje, če bi se karkoli zgodilo, za vlado in za ministra previsoko.

Predlog Levice za drugačno odločanje o napotitvah vojakov pa je po tem propadel.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Antonius

  Kjer je scanje je tudi sranje, oboje skupaj pa sodi tja, kjer so se pred volitvami reklamirali.
  V javnem wc-ju bi morala imeti kompletna levica svoj parlament.

  • Steiermarkt

   Glede scanja na glavo in v usta ti priporocam da se pozanimas za tovrstne usluge pri Cosmojasnovidcu. On redno prakticira te spolne prakse. Mogoce to bo poslal na glavo in v usta zastonj, saj si njegov desnicarski prijatelj.
   Veliko vodnega sporta vama zelim.

   • pupa

    Le čemu te je sram biti Walter, da si spet menjal nick?

    Ali si se začel sramovati svojij stričkov KLAVCEV?

    ANTONIUS ima ves čas isti nick in se ga ne sramuje celo ponosen je lahko na njega.

    • Steiermarkt

     Ker oba govorita o scanju, bosta dober par, saj cosmo pravi:
     ————————————————————————
     Vsakemu desnaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

     • Hribouc

      ” Komisija 133″ si vse zapisuje.

      ” Crvena inkvizicija Delić-Musar-Milosavljević vsa gleda !” PRESS

   • Antonius

    Franc Trček je očital SD, da ščijejo po levici !!!!!!!!!
    Jaz nisem po nikomur scal, vi pa serjete po drugih, ker je to ves vaš domet.
    SDS, da ste volil, ste se zlagali in pohvalili v vašem odgovoru na moj odziv??? Pravljica za slepe in gluhe.

    • Steiermarkt

     Seveda vi ste slepi in gluhi…
     Volila sem SDS, ze 2 x, zato ker so levi se bolj usekani kot desni.

     • Antonius

      Bednik!!
      Odločite se že enkrat kakšnega spola ste se pojavili na volitvah.
      Zadnjič ste volil, zdaj pa trdite, da ste volilA.
      Walter, vas je pa *pupa* nekaj konkretno vprašala, pa ji sploh niste odgovorili.
      Kako je sedaj z vami? Miami je prevroč, pa ste se v Slovenijo dopustniško umaknili pod kakšen most.

     • Steiermarkt

      bla bla bla…
      Valter vam je poslal kartoline, ste jih dobili?

  • Anton

   nič skrbet sedaj bodo skreti za oba spola, tako je že na filo faksu, kjer bodo odslej poleg sranja in scanja imeli prostor tudi za onegavljanje.

   sarkazem press

  • Steiermark

   Ja, tam bi si legitimo “sr……li in sc….li” v usta, kot jih je naučil tovariš pedofil, pederajzl in spolni iztirjenec, množični morilec, tito! In največji “sral….ec” bi bil oklican za “vladarja”……. Stara navada – železna srajca. Kaj čemo, takšni so se skotili in takšni bodo pokrepali – prosto po genih degeneriranih očetov revolucionarjev!

 • večni srb

  Kakšne izkušnje ima pedenjped Han v politiki, to bi pa jaz tudi rad slišal.
  Taki so kot tiste umetno napihnjene krave, ki jih morajo pitati s hormoni, da se jim sploh dvigne, potem rabijo pa še.veterinarja zraven, da biku pomaga riniti, od stereoidov trdega, v kravjo fufljo.

 • večni srb

  Ne razumem, če ne predstavniki naroda, kdo pa potem odloča katero državo bodo šli pomagat okupirat naši plačanci? Najraje tako, za katero sploh ne vemo, da obstaja verjetno, ker potem se nimamo kaj sekirat.

  Žegen naroda ima dva kontraproduktivna učinka. Kadar naša vojska okupira tuje ozemlje, v imenu slovenskega ljudstva, smo tistim ubogim revežem dejansko napovedali vojno in stojimo za postopanjem naših dečkov, ki delajo tam to kar mi hočemo, in pa seveda za denar.
  Po drugi strani, si z napadanjem ljudi, s katerimi midmo imeli nikoli nobenih problemov in smo tudi premajhna sila, da bi lahko imeli od okupacije kakšne.koristi, si bolj kot me, sami sebi jamo kopljemo. Ker tisti narodi so zdaj zelo jezni in bi šli radi zdaj požgat še naše kolibe, da si bomo kvit. Nič hudega, če ne morejo takoj, bodo plačali pa naši potomci, saj te stvari noben narod nikoli ne pozabi. Žalostno bi bilo vedeti, da se je v našem imenu odločala peščica čudnih kmetavzarjev, ki so na vladi za vse laj drugega kot za slovensko kolonialno ekspanzijo, razen če nas lahko slučajno spravijo na luno ali na Mars, ker marsovce itak kurc gleda.

 • Ava

  Enkrat me je neki gospod v Ameriki vprašal s kod sem, jaz mu odgovorim iz Slovenije. In on – ne bom pozabila nikoli, kar poskoči na stolu in vzklikne: “Ah, komunizem!”
  Čim bolj sva se z očetom trudila razložit, da je Slovenija demokratična država, tem bolj ni verjel najinim argumentom. Vse je obesil na Jugoslavijo, no na koncu sva bila tudi poimenovana za Jugoslovana.

  Ko vidim zgornje v parlamentu, se ne čudim, da je temu tako. V letu 2019 bi se morali zavedati, kakšno škodo delajo gospodarstvu, še danes. Ne samo pred letom 90. To je treba popravljati, ne pa rinit nazaj v čase nacionalizacije, kratitve svobode govora, nenormalnih davkov, represije nad podjetniki, nenazadnje tudi nenormalne potrošnje javnega denarja, mislim halo!!!!!!!

  • tomven

   Ava, vse to, o čemer pišete velja za normalne zdravo misleče ljudi. Ti zgornji pa blodijo, živijo v fantazijskem svetu. Se vam zdi, da so tile normalni?

   • Ava

    Se je v mojem komentarju razbralo, da mislim nasprotno? Torej, da so – normalni?
    Ne. Nikoli. :)

    • tomven

     Ne, ne, samo pogovarjamo se…

  • Vera

   Naju s hčerko so imeli 1x v Avstriji za ” jugoslovanki “, toda jaz sem povzdignila glas, da smo od leta 1991 naprej Slovenci . Deležna sem bila vljudnega opravičila . Sicer se pa z vašim komentarjem še kako strinjam .

   • Steiermark

    Draga g. Vera, mi nikoli nismo bili jugoslovani ampak vedno pod jugoslavijo in po nacionalni pripadnosti bili imenovani Slovenci! Tudi potni list je bil tako narejen, da se je moglo spoznati iz katere republike je lastnik grdega rdečega jugo potnega lista, ki smo se ga vsi sramovali in ga zato tudi zavijali v ovitke, iz katerih že na daleč ni bilo razvidno od kod si…..

    • AlternativaZaSlovenijo

     Točno

   • Ava

    Včasih v življenju človek pride na pot ljudem, ki trdijo svoje, z namenom, da: 1. te vržejo iz tira, 2. obvelja njihova. :)
    To je bil nekdo izmed takšnih ljudi. Saj veste kako pravijo: “Osel je, kdor se z osli ukvarja”. :D Lp.

  • boogin1

   2 moja bratranca v Milwaukee-ZDA tako ali tako mislita najslabše o SLO, za njih tam smo še vedno komunajzarska država, sta pa dodala, da jim je pravzaprav vseeno, saj ne mislita živeti v SLO, se pa seveda ne izpostavljata v svoji domovini s tem, da sta po materini strani poreklom iz Slovenije, saj veste kako američani reagirajo na besedo komunizem.

   • Steiermark

    …….in imata prav! Ves svet, če se ne gre ravno za ruse ali kitajce ali še kakšne druge bolj omejene in rdeče nasilne, vsi tako razmišljajo o “jugoslaviji”, ki je sinonim za zlo in genocid nad lastnimi ljudmi!! Genska napaka levakov!

   • Ava

    Oh, Milwaukee, Wisconsin! :)
    Hehe ja vem kako reagirajo. Nekoga lahko označiš za vrtni stol, vse oprostijo, samo dokler ne uporabiš kletvice komunist! Potem jih lahko še dobiš na nos :D

 • Joško

  Korl sploh ne bi smel postati minister za obrambo, saj ima že iz preteklosti preveč masla na glavi. Se pa skoz obrača, kamor piha veter. V petek bo zadnji dan njegovega ministrovanja in politikanstva.

  • SIMON ROZIC

   Upajmo! Molimo, da bo res tako!

  • Nata

   Lepo, da si optimist ! Zopet so nam nasuli peska v oči !!
   Korla in Desus potrebujejo in ga ne bodo dali.
   Te interpalacije so včasih res brez učinka, ki bi ga mi želeli.
   Je pa dobro, da se zopet spomnimo vseh njegovih nepravilnosti !

 • rubec

  Trček je tip, ki mu je vedno vse jasno. Ko iz vrečke jemlje kikiriki, točno ve kateri je Riki in kateri je Kiki.

  • dob

   HAHAHAHAHA….. !

 • Janez Kepic-Kern

  Oh – saj jih bo morda
  – “uboge revčke”
  v “TITO IN V PO-TITO” ŠOLAH”, KI ŠE TRAJAJO
  KOT “DR. PIKALO – ŠOLSTVO – čisto zavedene
  in
  jim bp – bo pa morda – IZTOK PUŠNIK,
  KI JE
  PO PREDNIKIH – NEMŠKEGA RODU – POVEDAL
  ka je to”LEHRNEN IN HANDEL” in pa
  PRIVAT UNTERRICHT BILDUNG-S,
  OZ.
  KAJ JE TO

  WAS IST DAS – “H A U S U N T E R R I C H T” ?

  To je nekaj,
  česar verjetno nihče od nas – ni bil deležen – namreč !

  Tista nemška beseda pomeni – ŠOLANJE – NA DOMU
  S
  PLAČANIMI – UČITE LJI, PROFESORJI !
  V Avstriji je tak način šolanja otrok – možen in tradicionalen in ga imajo – še danes.
  Preprosto mu rečejo
  PRIVATISTIČNI, EXTERNISTIČNI NAČIN ŠOLANJA OTROK – NA DOMU OTROK.
  Starši
  tak način šolanja njih otrok – PRIJAVIJO ŠOLSKEMU SVETU,
  KI
  TAK NAČIN – PONAVADI – ODOBRI,če so starši dovolj bogati in izbrani učitelji na domu – dobri.
  Otrok ob rokih polaga izpite, ima preverjanje znanj itd.
  Skratka – TO JE AVSTRIJA !
  Vse
  več dokazov je,
  da je bil takega – “PRIVILEGIRANEGA” NAČINA – ŠOLSKEGA UČENJA NA DOMU
  VSAJ
  DO
  NJEGA 18.LETA DELEŽEN T.I. MARŠAL TITO.
  VEČ
  O TEM – MORDA JUTRI !
  ZAENKRAT PA PONOVIM – SPODNJE.

  Morda
  nam bo pa Ptujčan
  IZTOK PUŠNIK
  – KAJ – PRIPOMOGEL – PRi RAZKRIVANJU
  ČUDNIH
  STARIH ZBRK – NPR. OKROG OTROK – Marije JAVERŠEK-BROZ !?
  STARA
  NEMŠKA – PTUJČANA – brata Walter in Alfonz WANKMUELLER
  sta
  veliko povedala s tem, da sta javno v medijih –
  povedala,
  dda je bil – t.i. MARŠAL TITO – njun SOŠOLEC V KONVIKTU ST. PAUL V AVSTRIJI ”
  OSZALO
  NAM BO MORDA POVEDAL PTUJČAN – IZTOK PUŠNIK ?
  Morda ?
  Patudi, če nič od tega ne ve in ne izve – bodo pa – drugi !?
  MALO ODDIHA – OD TEŽKE TEME
  S
  ŠE TEŽJO TEMO.

  Malo – ODDIHA !

  ŠALA,
  KI JE TUDI – RESNO VPRAŠANJE !

  SLIŠI SE SMEŠNO: ampak – jaz, Janez Kepic_Kern – resmo – še vedno ne vem,
  katera
  ŽENSKA – ZA VRAGA – JE ZARES RODILA T.I. MARŠALA – TITA !
  Ali
  kdo od vas beročih – to ve?
  rojstna matična knjiga z – dunaja – jasno pove,
  da
  je – Marija BROZ-JAVERŠEK – leta 1892,
  na Dunaju
  rodilla fantka z imenom FRANZ BROZ !
  Torej?
  Istega – 1892. leta – v maju 1892 – NI MOGLA RODITI
  – niti
  Josipa BROZA – KOVINARJA, KI JE HODIL V VAJENIŠKO ŠOLOV SISKU,
  – NITI
  T.I. MARŠALA TITA, ki nikoli ni trdil, da bi bil rojen na Dunaju – kot – FRANZ BROZ !
  Čudno,
  ZELO ČUDNO – MAR NE ?
  Z
  MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA” L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/ident
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI JE V OSNOVI – RESNO VPRAŠANJE.
  VIR,
  https://sloveniana.si/ident

 • althar

  V bistvu pa vsi skupaj, vlada in njihovi podrepniki, ščijejo po nas.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++, ŽAL – SE JE KAR ZA STRINJATI-

  • Nata

   Pričkajo se zato, da nam zameglijo presojo !!

   Morda pa je tako tudi pri nas ? In bodo naši . . . . . eh, sorry. . . .

 • antimur

  Da diplome iz družbenih fakultet in ostali dr. pr. fr. nazivi ne veljajo nič, celo več, so sinonim za bedake, seveda so tehnične fakultete izjema. Človeku pride slabo, kakšen kader vse prihaja iz teh fakultet, naslednicah kumrovškega izobraževanja. Zato ni čudno, da jim na FVD ni jasno, da moški lulajo stoje, ženske pa sede. Trček je živi primer tega izobraževanja in izkazalo se je, da je neizobražen Han, čeprav ortodoksni levak, vseeno po pameti malo nad Trčkom.

  • Steiermark

   Oba pa spadata med “trčene” – omejene rdečuhe!

 • Nšo-či

  Ha..ha..ha. Kakšen preobrat so prinesle volitve EU poslancev. Han je postal pogumnejši odkar so ljudje izrazili svoje simpatije Tomičevi. Levica pa se je spet preoblekla iz vladne v revolucionarno opozicijsko stranko. Ji ta finta lahko uspe? Mogoče. Itak smo unikum v tem vesolju. Imamo levo Levico in desno Levico .

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++, se strinjam, res se zdi tako žalostno-smešno !?

  • Vera

   Obe levici sta ” krepko levi ” !

  • Antonius

   *Han, Tomićeva, Leva Levica in desna Levica*, pronicljivo, briljantno !!!

 • Radolf Mitler

  Levičarji! Kot je rekla naša mila Svetlana: Jebo vam pas mater!

  • dob

   A pol pse fukajo iz maščevanja, al kako?!

 • pajot

  A da ščijejo po vas? še premalo. Poscat bi vas moral vsak pošten Slovenec. Poscat in nagonit iz parlamenta delat. Pijavke neinteligentne.

  • Steiermark

   Rdečo gamad in ološ je težko, skoraj nemogoče, iztrebiti….

 • alojz

  Samo čakam, da bo kdo iz levice predlagal, da zakurblamo Triglav in gre naša vojska Maduru pomagat.

 • xtc

  Leva drhal bo uničila Slovenijo,če je preje njo ne bodo obubužani Slovenci.

  • Nata

   S povdarkom na . . . .N J O !

   • šmentanamuha

    NJE.

 • skorpijon93

  kakršno vlado imamo, to si zaslužimo, da je levica v parlamentu to si zaslužimo, kakršni volivci taka država, ogledalo . za boljšo državo bo treba dvignit rit in oditi na volitve ne pa da 48 % volivcev doma ostane

 • Peter

  SDS tokrat niso uspeli obtožiti?

  • pajot

   jajce pa avstralsko kliniko imajo še v rezervi.

   • Vojvoda Šarec.

    So zadost javne ordinacije in šole z zasebnimi lastniki.

   • Steiermark

    Ravno včeraj zvečer sem imela takšno debato z enim “ortodoksnim komunistom”, ki je ven privlekel avstralsko kliniko in “zločine JJ”. Ker je gospod že starejši, mu niti zameriti nemorem, ker je bil vedno obkrožen z levuhi in takšen gor zrasel…..žal, ker je drugače OK človek.

  • Imperial Commando

   Če pogledaš na kure, so trenutno zaposleni z obtoževanjem SDS za izvolitev Karla. To ne moreš verjeti, debilnost levakov nima meja.

 • montyamp

  Trčeni je seveda na seznamu kozorogov , ki so naredili na tem svetu kar nekaj škode:
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Zmago Jelinčič , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  Dodat je trebalo še Jelinčiča .

 • Vojvoda Šarec.

  Samo še javni zasebniki so se manjkali v pljuvanju.

 • Nata

  Levica neprestano packari !! Kaj imajo proti vojski ?? Vsaka država jo potrebuje.
  In, če si član nekega zavezništva , pač sodeluješ, po dolžnosti , v akcijah na kriznih območjih po svetu.Prvič slišim, da je vojska pravzaprav neke vrste gasilska enota ???

  Jaz do sedaj še nisem zasledila, da bi se naši vojaki sodelovanju v tujini uprli.

  To je njihova služba !!
  Pomoči pri naravnih in drugih nesrečah, pa nikoli niso odrekli.
  Pa naj Levica organizira silno slovensko birokracijo, ki sedi v pisarnah ( se opravičujem onim, ki delajo za tri ) , da ob raznih nesrečah pomagajo.
  Po večurnem sedenju za računalnikom jim bo delo v naravi koristilo.

  • Prle

   Sklepam,da moža čohaš samo po desnem jajčku,ker kar je levega ti ne maraš.

   • wert

    Te napada foušija, ker ti se moraš, kar sam, de ?

    • Prle

     A tebe pa tvoj prijatelj?

     • wert

      Sklepaš po sebi, de ?

     • Prle

      Ne, po tebi.Ha,ha,ha,

    • Nata

     Ker se ne more več, je prav vseeno kako in kaj !

   • Nata

    Ker sklepaš po sebi, se seveda motiš.
    Pa nič hudega. Prav vsi ljudje imamo svojo priljubljeno ” stran “.

 • Nata

  Zanimivo bi bilo prisostvovati kakšnem njegovem predavanju !
  Vendar je že to, da je sociolog, dovolj !
  Prebrala pa sem na njegovi strani en blog. . . . . o ZSMS mladeničih, ki to seveda niso več.
  A on in njegova Levica jim sedaj vseeno ” štango ” držijo ??
  https://nelektorirano.net/2019/05/20/avto-optika-predvolilni-razmislek/

 • branči

  grem v trgovino, nabiram vse, kar ima -50% popust, na blagajni pa denarja nikoli ne vrnejo, samo račun izstavijo! a vi mislite, da je s to levico kaj drugega? z desno jemlje, z levo daje, samo kaj?

 • Prle

  Dešnjaki,namesto,da stokate za tipkovnico,pojdite na ulice in vrzite levo vlado dol. Od čvekanja ni nič.

  • branči

   a teb je pa ta vlada super? narod, ne glede na levo ali desno je tisti, ki izbira in dol meče nesposobne vlade! čvekaš samo zato, da sebi vzdiguješ ego, drugega učinka od tvojih pisarij ni in ne bo!

   • Prle

    Kakšen učinek bo pa od tvojih pisarij. Razsvetli me.

    • branči

     od gobcanju petelinov so še kure brez jajc! ne pozivam k protestom kot ti, me pa zanima koliko levih in ta desnih je bilo med 10.000 protestniki v pragi ali med med rumenimi jopiči v parizu? mogo če ti veš, ko bodo drugi za tebe nosili kožo naprodaj!

 • RATATA

  PRETRESLJIVO: KAKO IZGLEDA UVOZ IN ZAMENJAVA DOMAČE DELOVNE SILE S CENEJŠO, TUJO – Slovenski podnapisi.
  https://www.youtube.com/watch?v=SUVm59GiBKM&list=PLvKQPGhmaSQd2bPtflL8zG2m2o6udqJhd&index=20
  eni pa ščijejo na folk, namesto, da bi folk scal po njihovih beticah in v njihova usta!!!

  • Nata

   + + + tole je pa sijajno ! Pripnimo povsodi, kjer se le da !!!

   • RATATA

    ja, zraven pa še tole besedilo npr. ..

    PRETRESLJIVO: KAKO IZGLEDA UVOZ IN ZAMENJAVA DOMAČE DELOVNE SILE S CENEJŠO, TUJO – Slovenski podnapisi. Prosim, če delite, o tem se v medijih popolnoma nič ne govori!

    Cenovne razlike, razlike v standardih med svetovnimi regijami in prost pretok delovne sile so idealne za to, da določen sloj prebivalstva postaja še revnejši, drugi pa še bogatejši. V zadnjem času smo priča konstantni propagandi, kakšno priložnost naj bi tuja, migrantska delovna sila predstavljala za Slovenijo.

    Vodilni predstavniki nemške avtomobilske industrije so ob začetku migrantske krize napovedali, da potrebujejo dotok “sveže delovne sile” in da se jim obeta neizmeren “gospodarski razcvet”. Polna usta “gospodarskega razcveta”, ki naj bi ga prinesli migranti je imel tudi Cerar, nemški kolegi pa so za pravo “rast” Sloveniji pri 100.000 brezposelnih domačinov predlagali še vsaj 10.000 novih tujih delavcev.

    Mladina, tako zvani časopis, ki naj bi se boril za delavske pravice, socializem in podobne stvari je pompozno napovedoval, da bomo “tujce, ki se jih danes otepamo, morali prav kmalu morali prepričevati, naj pridejo”.
    Vlada naj bi za naš “razvoj” že imela pripravljeno Strategijo ekonomskih migracij 2010–2020, pa jo je prehitela imigrantska kriza.

    Gospodarska rast, uspeh, BDP, … vedno radi poslušamo take stvar. Pa bodo res koristile nam? Ali pa mogoče prej komu drugemu? Vsak poceni zaposlen in izkoriščen migrant v nemški avtomobilski industriji, ki bo prinašal “gospodarsko rast” in “dvig BDP” – v realnosti bo bistveno bolj kot kaj drugega prinašal le profit firmi – bo za sabo pustil enega takih nemških očetov, ki otrokom ne bo mogel kupiti darila, ker bo brezposeln. Je pač predrag in se podjetju tako dragih delavcev ne splača več zaposlovat!

    Mazzini in podobni liberalci se “zgražajo” nad Slovenijo, češ, da se mnogi naši diplomanti in strokovnjaki hodijo zaposlovat v tujino, kjer tamkajšnje (za podjetja predrage) domačine izrinjajo iz služb. Ne povejo pa, da se isti slovenski strokovnjaki pri nas marsikje sploh ne morejo zaposliti, saj jih nekatera podjetja namensko zavračajo in namesto tega raje uvažajo (cenejše) tujce. Je taka “rast”, ki se kaže zgolj v večanju dobička nekaterih res vredna svojega imena? Da se naredi vse za to, da lahko nekdo bajno obogati in s tem izkorišča celo verigo ljudi od revnih do razvitih držav? Da se izigrava politiko, zakone in državne meje tako, da se iz celotnega sistema, od Afrike do ZDA ožame in iztisne vse kar se še lahko, da bi le uspeli nasititi nenasitni vrh?

    Domačini so predragi za zaposlitev, zahtevajo varnostne in socialne standarde, varujejo jih zakoni, dosegli so nekatere pravice. Tako se je začelo – najprej gastarbajtarji, delavci v rudnikih, pobiralci sadja na plantažah, pa “visoko izobražena” delovna sila, pa že kar splošni programi ekonomske emigracije, ki so pomemben sestavni del politike vseh Zahodnih držav…
    “Multikultura” in “napredna imigracijska politika” kot ju slišimo iz ust politike in “strokovnjakov” nista nič drugega, kot maska, olepšano ime in pretveza za perfidno umazan posel in zahteve globalnega kapitalističnega omrežja, ki na račun menjave domačih delavcev s cenejšimi tujimi uspe mimo zakona in volje ljudi doseči splošno znižanje nivoja plač, socialnih in varnostnih standardov, da ne govorimo tudi uničevanju kultur in narodnih identitet ter dolgoročno zamenjavi domorodnega prebivalstva – pri tem pa še bajno bogati. In v Merklinih in drugih napihnjenih besedah politikov in medijev, ki to podpirajo in uveljavljajo ni v resnici prav ničesar “sočutnega” do migrantov, obratno, gre za grobo in grdo zlorabo sočutja. Ker je za nekatere dovolj profitabilna, so takšno politiko tisti, ki jo vodijo pripravljeni obdržati za vsako ceno, tudi z medijskimi napadi in nasiljem. Da je stvar še bolj absurdna, vse nasprotnike takšnega zlorabljanja sistema dela, plač in socialnih standardov označujejo kot “ksenofobe”, “fašiste”, “rasiste”, “naciste”…

    Več info:
    https://www.facebook.com/SlovenijaZav

    Vir: https://www.facebook.com/NYPost/video

    Članek in videoobdelava: Narodna Straža, https://www.facebook.com/SlovenskaNar

    http://fb.com/SlovenijaZavarujMeje
    http://twitter.com/slozavarujmeje

   • Prle

    Jaz sem že pripel na hladilnik.

  • Ana Job

   Take, ki grozijo z zamenjavo bi morali odrešiti hudobije samo z milostnim strelom v glavo. Takoj!

 • mapu

  Han, mislim da ti politika že preseda, predolgo že vedriš v parlamentu. Loti se kaj drugega.

  • JANEZ GUS

   Druzega ta kameleon ne zna ,razen prodajati kljuke v trgovini z mešanim blagom.

 • Skrajno Desni

  Da imamo v našem parlamentu same buzarante je potrditev LGBT-ja vseh poslancev razen dveh, bravo gnide poslanske.

  • Prle

   Hm, Ivanu Janezu ne bo všeč ta trditev.

 • Andrej

  Levaki so pa res nori. Rad bi videl obraz Rasmussena, ko bodo naši po televiziji prenašali sejo državnega zbora, ki bo vojake pošiljal na tajno misijo.

 • Common Sense

  Stranka Levica je sestavljena iz (sicer dobromislečih) lunatikov. Eden za drugim so morda načitani in jim tekoče tečejo besede z jezika, a sicer povsem neizkušeni v realnem življenju. Apologeti stranke Levica se vedejo kot otrok star 6 let, ki mamico izsiljuje v trgovini za (že tretji) sladoled.

  Fantje in punce, počasi bo treba odrasti in se vesti bolj zrelo in državotvorno. Sesuvati je enostavno. Deliti zna vsak. Težje je vzpostavljati. Težje je ustvarjati.

  A najbolj od vsega velja tole: najprej pospravite pred svojim pragom. Poslanec Kordiš, poslanec Mesec, poslanec Koražija, ga. Sukić …. najprej si ustvarite družino, zgradite hišo, kupite stanovanje (imate dovolj veliko plačo), začnite skrbeti ša za koga drugega kot le za svojo rit (in svojo mačko, Kordiš), POTEM pa začnite preurejati svet.

 • PLavi-mil

  Tako je Han, ko rečeš enkra ultra levici NE, ste tudi vi levičarji označeni za riti, po katerih ima ultra levica pravico scati, danes se je pokazalo tisto, kar se ves čas govori , edina resnica je, resnica ultra levice, če je ne podpiraš si vse, samo človek ne.

 • soc

  Preden se kdo razveseli prepirov med jugo/rusofilnimi leninisti in jugo/rusofilnimi frankfurterji, zgolj eno: vrana vrani oči ne izkljuje.

 • if

  Scanje levičarsko je razlito/polito/poscano po vsej Sloveniji.

  Zaudarja neokomuistično, biološko neenaki enospolniki ščijejo enako nedemokratično.

 • Hribouc

  Ubogi mili dragi krvavi Tito, prvi med rdečimi pedofili in ženskaroši.

  V njegovih zlatih časih je vse opotuniste in sektaše, ki so mu samo stopili na pot ,poslal na izpopolnjevanje
  v Ljubljanko v Moskvi,seveda, kjer so vsakemu lepo poslali svinčenko iz Makarovke v tilnik pa je bil pol mir.

  Zdaj pa, ne, da se bockajo in kregajo, ščijejo po drugih.

  ” Kam smo pršli, potreben je hiter sestanek v Bohinju, drugovi!” PRESS

 • Ja, gospod Han je že dolgo v politiki, jaz sem pa tudi dovolj star, da vem, da gre le za konkurenčno kikirikanje dveh rdečih petelinov na istem gnojišču.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM – “ŠOLE !
  Njih ex šole – so – se zdi – problem.
  Oh – saj jih bo morda
  – “uboge revčke”
  v “TITO IN V PO-TITO” ŠOLAH”, KI ŠE TRAJAJO
  KOT ” FDV – DR. PIKALO – ŠOLSTVO” – čisto zavedene
  in
  jim bo – bo pa morda – IZTOK PUŠNIK,
  KI JE
  PO PREDNIKIH – NEMŠKEGA RODU – POVEDAL – IN JIH POTOLAŽIL
  ka je to
  “LEHRNEN IN HANDEL”
  in pa
  PRIVAT HAUSUNTERRICHT BILDUNG-S,
  OZ.
  KAJ JE TO

  WAS IST DAS – “H A U S U N T E R R I C H T” ?

  To je nekaj,
  česar verjetno nihče od nas – ni bil deležen – namreč !

  Tista nemška beseda pomeni – ŠOLANJE – NA DOMU
  S
  PLAČANIMI – UČITE LJI, PROFESORJI !
  V Avstriji je tak način šolanja otrok – možen in tradicionalen in ga imajo – še danes.
  Preprosto mu rečejo
  PRIVATISTIČNI, EXTERNISTIČNI NAČIN ŠOLANJA OTROK – NA DOMU OTROK.
  Starši
  tak način šolanja njih otrok – PRIJAVIJO ŠOLSKEMU SVETU,
  KI
  TAK NAČIN – PONAVADI – ODOBRI,če so starši dovolj bogati in izbrani učitelji na domu – dobri.
  Otrok ob rokih polaga izpite, ima preverjanje znanj itd.
  Skratka – TO JE AVSTRIJA !
  Vse
  več dokazov je,
  da je bil takega – “PRIVILEGIRANEGA” NAČINA – ŠOLSKEGA UČENJA NA DOMU
  VSAJ
  DO
  NJEGA 18.LETA DELEŽEN T.I. MARŠAL TITO.
  VEČ
  O TEM – MORDA JUTRI !
  ZAENKRAT PA PONOVIM – SPODNJE.

  Morda
  nam bo pa Ptujčan
  IZTOK PUŠNIK
  – KAJ – PRIPOMOGEL – PRi RAZKRIVANJU
  ČUDNIH
  STARIH ZBRK – NPR. OKROG OTROK – Marije JAVERŠEK-BROZ !?
  STARA
  NEMŠKA – PTUJČANA – brata Walter in Alfonz WANKMUELLER
  sta
  veliko povedala s tem, da sta javno v medijih –
  povedala,
  dda je bil – t.i. MARŠAL TITO – njun SOŠOLEC V KONVIKTU ST. PAUL V AVSTRIJI ”
  OSZALO
  NAM BO MORDA POVEDAL PTUJČAN – IZTOK PUŠNIK ?
  Morda ?
  Patudi, če nič od tega ne ve in ne izve – bodo pa – drugi !?
  MALO ODDIHA – OD TEŽKE TEME
  S
  ŠE TEŽJO TEMO.

  Malo – ODDIHA !

  ŠALA,
  KI JE TUDI – RESNO VPRAŠANJE !

  SLIŠI SE SMEŠNO: ampak – jaz, Janez Kepic_Kern – resmo – še vedno ne vem,
  katera
  ŽENSKA – ZA VRAGA – JE ZARES RODILA T.I. MARŠALA – TITA !
  Ali
  kdo od vas beročih – to ve?
  rojstna matična knjiga z – dunaja – jasno pove,
  da
  je – Marija BROZ-JAVERŠEK – leta 1892,
  na Dunaju
  rodilla fantka z imenom FRANZ BROZ !
  Torej?
  Istega – 1892. leta – v maju 1892 – NI MOGLA RODITI
  – niti
  Josipa BROZA – KOVINARJA, KI JE HODIL V VAJENIŠKO ŠOLOV SISKU,
  – NITI
  T.I. MARŠALA TITA, ki nikoli ni trdil, da bi bil rojen na Dunaju – kot – FRANZ BROZ !
  Čudno,
  ZELO ČUDNO – MAR NE ?
  Z
  MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA” L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/ident
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI JE V OSNOVI – RESNO VPRAŠANJE.
  VIR,
  https://sloveniana.si/ident

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!