fbpx

Tako je zdravstveni delavec, ki se vsakodnevno sooča z umirajočimi zaradi covida-19, odgovoril Goluboviću iz LMŠ, ki zagovarja “odgovorne dijake”

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. (Foto: STA)

Pa kakšno odgovornost?! Mi imamo redno hospitalizirane starejše paciente, ki so jim vnuki prinesli covid. Bistri, vitalni in polni življenja, ki se kljub max. kisiku dušijo in umirajo. Grde smrti so, za katere niso nič krivi. Kako se prevzame odgovornost za smrt starih staršev?,” je zdravstveni delavec Federico Potočnik komentiral izjavo vodje poslanske skupine LMŠ Braneta Golubovića, da so dijaki s protestom pokazali odgovorno ravnanje.

Večinski slovenski mediji v lasti tranzicijskih tajkunov s pomočjo levih opozicijskih strank delajo nacionalne junake iz skupine dijakov, ki so kršili vladne ukrepe in bili zato kaznovani. Kar je razumljivo vsakemu slovenskemu državljanu z nekaj logike in uporabo “kmečke pameti”, ni jasno politikom, ki na epidemiji in kršenju ukrepov gradijo politično agendo. To je nazadnje dokazal vodja poslanske skupine LMŠ Branimir Golubovič. Ta je dejal, da so dijaki z omenjeno potezo prevzeli odgovornost, saj so šli na ulico in povedali svoje mnenje. Za ministrico za šolstvo, dr. Simono Kustec, pa je dejal, da bi bilo bolje, če bi bila enostavno tiho.

Od lanskega marca se ves svet spopada z epidemijo koronavirusa. Dolgo časa je pustošila le ena različica covid-19, sedaj so se razvili že južnoafriški, britanski in brazilski sevi. Situacija je zelo resna, saj še nismo dobro premagali izvornega virusa, že nam grozijo nove nevarnosti. Sedanja vlada s pomočjo zdravstvenih strokovnjakov sprejema ukrepe, ki po njihovem mnenju najbolje blažijo posledice epidemije. Ukrepi so po vsem svetu bolj ali manj podobni. Eni imajo strožje ukrepe na enih področjih, drugi spet na drugih.

Podpiranje očitnih kršitev zakonskih ukrepov pelje slovensko družbo v anarhijo
Osrednji slovenski mediji so množično pograbili zgodbo o “mladem” in pogumnem dijaku Larsu Podkrajšku in njegovi iniciativi Zahtevamo šole. Kmalu se je odkrilo, da je omenjeni dijak osrednji obraz Mladinske aktivistične organizacije (MAO), ki je sodelovala na nezakonitih protivladnih protestih. Tam je večkrat izzival organe pregona s prižgano baklo v rokah. A tega slovenski “neodvisni” mediji v lasti levih tranzicijskih tajkunov ne omenjajo.

Raje iz kršiteljev delajo narodne junake. Prav zaradi neodgovornih protestov v prid odprtju šol na Primorskem se je ta regija ponovno znašla v črni fazi. Po objavi novice, da morajo dijaki plačati kazen, se je ponovno oglasila prva pridigarka KUL-a, Tanja Fajon. Le ta bi lahko s svojo več tisoč evrov vredno plačo sama plačala znesek dijakom, a je raje v oddaji 24ur zvečer imela še enega od antijanšističnih monologov. Kot je poročal Večer, je kazen plačalo podjetje v lasti brata in svakinje poslanca SDS, Dejana Kaloha.

Ne smemo pozabiti, kaj je povedal dijak Nejc Urbanija, ki se je odločno uprl večinski medijski propagandi o “ubogih” dijakih. Po njegovem mnenju, mladi “nismo rizična, ampak neumna skupina. Kljub vsem prošnjam, odlokom, karanteni se hodi ven zabavat, na privatna druženja. Ni se nam treba bati, a moramo paziti na zdravje starejših državljanov. Ker mi mladi smo glavni prenašalci okužbe. 

Levi politični pol vsem slovenskim državljanom sporoča, da kršenje predpisov pomeni politični boj proti vladi. Takšnim pozivom se ne smemo čuditi. Že pred tedni je k državni nepokorščini pozivala skrajna levičarska organizacija Antifa. Politiki levih strank pa to zavijejo v celofan s pomočjo večinskih medijev. Zato slovenski državljani, kot nam sporoča levica, čas je za kršenje vseh zakonov, ki veljajo v državi. Za nagrado pa vam ni treba niti plačati kazni. Ali si v Sloveniji res želimo anarhije, pa je vaša odločitev.

Luka Perš