Tako kadruje radikalna levica: Poslanska skupina Levice zaposlila kader iz Radia Študent in Mirovnega inštituta

Datum:

Potem ko je poslanska skupina Levica zaposlila dve novi strokovni sodelavki, smo preverili, kaj so njune izkušnje. Greifova je dolgoletna LGBT-aktivistka in sodelavka Mirovnega inštituta, medtem ko se je Otoničar Vaessenova v preteklosti kalila na skrajno levem Radiu Študent. Obe ustanovi prejemata ogromne količine davkoplačevalskega denarja za svoje delovanje. To nakazuje, da sami nista sposobni obstati, zaradi česar parazitirata na državnem denarju.

V stranki Levica so z nedavno zaposlitvijo dveh strokovnih delavk okrepili poslansko skupino. Pridružili sta se jima LGBT-aktivistka in sodelavka Mirovnega inštituta dr. Tatjana Greif ter nekoč zaposlena na Radiu Študent Lara Otoničar Vaessen. Kot je bilo pričakovati, stranka Levica krepi svoje vrste s strokovnimi sodelavci, ki so že dalj časa njeni člani. V preteklosti pa so se kalili znotraj zidov raznih levičarskih nevladnih organizacij in medijev.

Ravno to pa je po svoje problematično, saj te nevladne organizacije s svojim delovanjem aktivno nasprotujejo dobrobiti in varnosti slovenskih državljanov. Namreč, nevladne organizacije od države in njenih uradov vsako leto prejmejo ogromne količine denarja, ki bi ga lahko pametneje porabili. Če ne drugače, za odplačevanje nacionalnega dolga. Dejstvo namreč ostaja, da z nacionalnim dolgom, ki znaša skoraj 36 milijard evrov, Slovenija nima denarja za financiranje nevladnih organizacij in zavodov, ki podpirajo še večje zadolževanje Slovenije v takšni ali drugačni obliki.

Mirovnemu inštitutu skoraj 11 milijonov
Mirovni inštitut je tako po podatkih, ki so dostopni na Erarju, aplikaciji za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji, od državnih institucij prejel 3,8 milijona evrov. A to še ni vse. Platforma Sloga, ki deluje v okvirih Mirovnega inštituta, je prejela več kot 1,2 milijona evrov. Potem je tu še CNVOS ali drugače krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij, katere ustanovitelj je ravno tako Mirovni inštitut, je na račun davkoplačevalcev zaslužila 3,8 milijona evrov. Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC, ki je ravno tako satelit Mirovnega inštituta, je do sedaj prejel skoraj 2 milijona evrov. Navedeni podatki so za obdobje med letoma 2003 in 2018.

Nekdanja sodelavka Radia Študent Lara Otoničar Vaessen (v sredini) (Vir: Twitter)

Daleč največji delež je prispevala Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS, ki je Mirovnemu inštitutu namenila več kot dva milijona evrov. Sledijo Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ministrstvo za šolstvo in šport, ministrstvo za delo, ministrstvo za zunanje zadeve, Mestna občina Ljubljana, ministrstvo za kulturo in ministrstvo za gospodarstvo, ki so vsi prispevali od sto tisoč evrov do pol milijona.

Dolgoletna LGBT-aktivistka dr. Tatjana Greif (skrajno levo) (Vir: Twitter)

Podobna zgodba je z Radiem Študent, ki je od raznih državnih organov v preteklih letih prejel več kot 2,1 milijona evrov. Slednjega z 912 tisoč evri najbolj podpira ministrstvo za kulturo, sledi pa Študentska organizacija univerze v Ljubljani, ki je za financiranje tega radia namenila 41 tisoč evrov. Kot je razvidno, gre za skupino nevladnih organizacij, ki tako slovenski družbi kot slovenskemu gospodarstvu niso ne potrebne ne koristne. So skupina skrajno levih parazitov, ki molze davkoplačevalski denar in pripravlja kadre, ki jih nato potisnejo na druge plačane pozicije znotraj javne uprave.

A. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Oblast bi za 100% višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let ruske ječe!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...