Ste že slišali za Kučanov klan – mafijsko združbo partije, katere namen je bil po osamosvojitvi Slovenijo gospodarsko obvladati in zagotoviti preživetje njihovih otrok?

Foto: STAfoto

Po sramoti vseh sramot, ko je odgovorni urednik Mladine Gregor Repovž čakalne vrste v zdravstvu označil za zgleden primer dostopnosti javnega zdravstva, se je Kučanov tednik lotil nove naloge. Mladina se je v zadnji petkovi številki spravila na otroke funkcionarjev v SDS in njihove službe. Za vsega 20 otrok funkcionarjev in poslancev, ki so bili zaposleni ali imenovani povsem zakonito, so označili za “Janšev klan.” Zelo ponesrečena primerjava, če so želeli narediti zgodbo, podobno resničnemu političnemu trilerju Kučanov klan, znamenitega publicista Danila Slivnika, ki razkrinka mafijsko ozadje partijskega plenjenja države, klientelizem in nepotizem postkomunistične levice pod vodstvom Milana Kučana. Njegovo delo namreč opisuje tudi udbovsko tržaško slamnato podjetje Safti, predhodnika današnjega KB 1909, lastniško povezanega z Mladino in z izčrpavanjem slovenskega zdravstvenega sistema preko preplačanega zdravstvenega materiala.

Da pa bi pri Mladini odvrnili pozornost od levičarskega nepotizma in blamaže pred celotno in evropsko javnostjo, zaradi opravičevanja pranja denarja v Evropskem parlamentu, so se lotili SDS-a. Članek je zapisal Borut Mekina, osrednji lik zanikanja, da je prišlo do nezakonitega in kaznivega pranja denarja v NLB. Ne le Mekina, tudi odgovorni urednik Mladine Grega Repovž je prestopil mejo dobrega okusa. V prejšnji izdani številki je zapisal, da so dolge čakalne vrste v zdravstvu zato, ker je to vsem javno dostopno. Sramotna in nehumana izjava je šokirala vse, Repovž pa bi vam, kot izgleda, rad onemogočil zdravstveno oskrbo.

Svoje besedičenje je v Mladini Mekina objavil pod naslovom “Janšev klan”. Ne ravno inovativen naslov, ki vabi k ne tako zanimivemu branju, če spisano primerjamo s političnim trilerjem Danila Slivnika, knjigo z naslovom Kučanov klan. Ta opisuje kriminalno ozadje nekdanjih komunističnih struktur okoli Kučana, ki so zavzeli politiko, banke in državna podjetja. Opisuje tudi udbovske metode pranja denarja, prikazuje pa izjemno kritično sliko takratnega dogajanja, katere posledice so vidne še danes.

Še ena blamaža pisuna Boruta Mekine.

Kučanov klan je še danes tisti, ki našo državo pelje v pogubo
Pa se osredotočimo še na klan, ki nam je pobral vse, kar smo imeli. Na Kučanov klan. Ta je ljudem storil toliko žalega, da so podatki in razkritja zahtevala kar celo knjigo. Napisal jo je Danilo Slivnik, osredotoča pa se na to, kako je Kučanov klan s štabom v Murglah politično in gospodarsko obvladoval Slovenijo. Prirejal je tudi afere, da bi se znebil politične konkurence, zato je sprožil afero Depala vas, s katero je z mesta ministra za obrambo odstavil Janeza Janšo. Njegova zadnja afera, primerna za novo zbrano delo o Kučanu pa je Patria, ki se je dokončno sesula v prah.

Da bi v Kučanovem klanu prikrili resnico o lastni kriminalni dejavnosti, iz tega ustvarjajo parodijo in se spravljajo na neki t. i. “klan Janeza Janše”, ki pa sploh ne obstaja, razen, da gre za 20 zakonito imenovanih ali zaposlenih otrok vidnih članov stranke SDS.

Napovedi se žal uresničujejo, o tragičnih posledicah Kučanove gubernije pa je očitno prepovedano govoriti
Slivnik je že pred več kot dvajsetimi leti pisal o rdečih diktatorjih, ki so dobili “sistemski ukaz”, da so se lotili privatizacije podjetij. O tem, kakšne posledice je to potegnilo za seboj in kako tragična usoda je čakala številna podjetja, ne bomo izgubljali besed. Dvajset let pozneje se Slivnikova napovedovanja uresničujejo. “Upati je le, da se razmere ne bodo še poslabšale in da se Slovenija ne bo spremenila v čisto zasebno Kučanovo gubernijo, v kateri ne bo mogel nihče več storiti ničesar po lastni volji in bo v vsem odvisen od velikega šefa,” je takrat zapisal Slivnik, žal pa se je zgodilo natanko to.

In kdo je kriv za revolucionarne izbruhe socialističnega samoupravljanja v Luki Koper, za kadrovske menjave v slabi banki, odganjanje tujega kapitala ter za moralni in materialni propad Slovenije? Kučanov klan, lobiji in tisti, ki jih v resnici usmerja. Navsezadnje ne čudi, da mediji o tem molčijo. Da nasilno ustvarjajo nove klane, o pravem pa ne govorijo. Klan pa z mediji že od začetka ni imel večjih težav. Nekateri so mu pripadali že takoj, drugi so se mu vdali, tretje pa je malo nagovoril.

Kučanov klan je že pred propadom Jugoslavije sprejel sklep o preživetju njihovih otrok
Najožji krog Organizacije, združbe okoli Kučana, ko jo je poimenoval Slivnik, je leta 1989 sprejel sklep o ukrepih za preživetje njenih potomcev, izrecno pa so se zavezali, da sprememba režima nikakor ne sme prizadeti in ogroziti njihovih otrok. Ti zdaj sestavljajo osnovno jedro politične levice. Celoten javni sektor potomcev komunistične elite jih očitno ne moti, saj vedo, da bodo tedniki, kot so Mladina, pod njihovo taktirko še naprej lepo delovali. Tako je Slovenija zaradi permanentne vladavine komunistov in njihovih naslednikov postala dežela, kjer so privilegirani položaji zasedeni samo za njih – prvorazredne. Če se pišete Kučan, Türk, Kontič ali Masleša, ste med redkimi srečneži, ki se rodijo s srebrno žlico v ustih. Na njihove potomce že od rojstva čaka dobro plačana služba.

Foto: Mediaspeed

Levičarske mreže so povsod: poglejte samo otroke Kučana, Türka, Kontiča in Masleše
Špela Kučan je bila imenovana na slovensko predstavništvo OZN v Ženevi, dobila je nagrado v obliki službe na MZZ, bila je tudi na Uradu za intelektualno lastnino. Inšpekcijski organ je proti njej in uradu sprožil postopek zaradi nezakonitega izvajanja dejavnosti medija, Kučanova pa sploh ni imela diplomatskih izkušenj. Tudi njena sestra Ana Kučan začuda dobi večino javnih poslov, ko gre za prostorsko urejanje in arhitekturo. Nekdanji predsednik republike Danilo Türk in ljubljanski župan Zoran Janković sta dobro izkoristila svoje poznanstvo. Janković je javno podprl Türkovo predsedniško kandidaturo, Türk pa Jankovićeve projekte, med katerimi je bil tudi propadli projekt Stožice. Türkova hči Helena Türk je nato dobila zaposlitev v Javnem zavodu Ljubljanski grad. Mitja Kontič, sin velenjskega župana Bojana Kontiča, se je vpletel v očetovo politiko, v času predsedovanja Mlademu forumu SD Šaleške doline pa je bil pri 25 letih brez pretiranih izkušenj izbran za najemnika velenjskega avtokampa. Med otroki vplivnih staršev se je znašel tudi Samo Masleša, sin nekdanjega predsednika Vrhovnega sodišča RS Branka Masleše, ki je bil med 81 kandidati leta 2013 izbran kot vodja športnih programov v Javnem zavodu Šport Ljubljana. Drugi sin Masleše, Marko Masleša, pa je dobil mesto na koprskem okrajnem sodišču. To pa je zgolj nekaj primerov nepotizma vidnih predstavnikov levice, sicer ne bi imeli dovolj črnila, da bi popisali vse ostale primere brutalnega kadrovanja in ustvarjanja negativne selekcije socialistov.

Pri vsej izprijenosti in izrojenosti slovenske levice, ki ima ekskluzivno pravico vladanja že 26 let na 45 let podlage, in tisoče njihovih potomcev pri državnem koritu, se pokvarjenci iz Mladine spravijo na 20 otrok demokratične opozicije.

Anja Lepej