Tako Mladina dojema stanje v Sloveniji: Nimamo visokih davkov, plače niso nadpovprečno obdavčene, ni veliko migrantov in nimamo velikega javnega sektorja!

Foto: STA

Mladina skrbi za to, da svojih bralcev ne razočara. Odgovorni urednik Mladine Grega Repovž je po fiasku s čakalnimi vrstami v zdravstvu in šokantno izjavo, da Slovenija ne potrebuje lastne vojske, spisal uvodnik, v katerem ob navajanju namere novinarja Mladine Boruta Mekine, da za naslovno temo revije napiše osebno pismo Marjanu Šarcu, poudarja, da v Sloveniji nimamo visokih davkov, nadpovprečne obremenitve plač, prav tako naj ne bi imeli velikega javnega sektorja, prihodi nezakonitih migrantov pa naj bi bili plod naše domišljije. Prav ste slišali.

Novinar Mladine Borut Mekina je po besedah Repovža ta teden pisal naslovno temo revije z naslovom Kaj želimo od nove vlade. Zamislil si je, da bi temo napisal v obliki osebnega nagovora Marjanu Šarcu, ki naj bi bil po prepričanju Mladine najverjetnejši mandatar. Seveda se temu ni čuditi, glede na to, da je Mladina izjemno nenaklonjena Janezu Janši, zato zagotovo niso bili pretirano veseli, ko so spoznali, da je zmagovalec volitev prav Janša.

Foto: STA

Repovž je prepričan, da v Sloveniji nimamo visokih davkov in da plače niso nadpovprečno obremenjene, a dejstvo je, da ima Slovenija na področju današnjega davčnega sistema visoko obdavčitev dela, kar vpliva na nekonkurenčnost gospodarstva, imamo pa tudi ‘ostanke’ davkov, ki so bili sprejeti v času krize. Pesti nas tudi obstoj prezahtevnega birokratskega sistema, pri čemer finančna uprava deluje predvsem kaznovalno, namesto izobraževalno. Zato ni čudno, da imamo nove podjetnike, ki na začetku nimajo dovolj denarja in znanja, da bi znali delovati v okviru zahtevanih predpisov.

Število zaposlenih v javnem sektorju se je povečalo
Čeprav je Repovž prepričan, da v Sloveniji nimamo velikega javnega sektorja, pa javno dostopni podatki ministrstva za javno upravo kažejo, da se je med decembrom 2015 in oktobrom 2017 za kar deset tisoč povečalo število zaposlenih v javnem sektorju. V slovenski javni upravi je še vedno prisotna prevelika birokratizacija, brez usposobljenih uslužbencev, jasnih ciljev in kriterijev uspešnosti.

Foto: epa

Podatke o porastu nezakonitih migrantov označujejo kot zavajajoče
Le slab teden dni po državnozborskih volitvah so se novice v medijskem prostoru drastično spremenile. Mainstream mediji, ki so si skozi celotno volilno kampanjo zatiskali oči, da se množični vpad nezakonitih migrantov v Slovenijo ne dogaja, so si resnico le priznali. Po zmagi stranke SDS so spregledali kot Mojca v Kekcu in pričeli poročati o realnih dejstvih. Vendar pa ne moremo istega reči za Mladino, tam namreč glede nezakonitih migrantov menijo, da “ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom Vesne Györkös Žnidar bije plat zvona, desnica in mediji pa pri tem sodelujejo”. Očitno se samo oni ne morejo sprijazniti, da se tok migrantov proti Evropi povečuje. Vojaške obveščevalne službe objavljajo zastrašujoče podatke, in sicer, samo v Grčijo naj bi letos prišlo kar 20 tisoč migrantov. Skupno število vseh, ki želijo na ozemlje Evropske unije, naj bi tako presegalo 65 tisoč. Posebej zaskrbljujoče je stanje v Bosni in Hercegovini, kjer čakajo številni migranti, katerih cilj je naša domovina Slovenija.

“Škode, ki jo utrpimo zaradi politike, ki temelji na teh neumnih ‘večnih resnicah’, ni mogoče ovrednotiti,” Repovž navaja v zaključku osebnega pisma. Človek se na tem mestu vpraša, kako je mogoče, da Mladina pod diktirko Repovža živi v isti državi, glede na to, kar navajajo in trdijo. Kot da bi živeli v svojem svetu. Pričenja Mladina povsem izgubljati razsodnost?

H. M.

 • Jan Kovalski

  Kot otrok sem bral Grimove in Andersenove pravljice.
  Današnji otroci pa berejo Mladinske pravljice o rePolžkih..

 • FUCK COMMUNISM

  Preklete pizde levuharske idiotske!

 • Morala

  Živijo na drugem planetu…haha…

  • Zgornji

   Ja, – Žal . Na planetu laži in Prevare .

 • garfi

  StopTheCrime.net
  http://stopthecrime.net/

 • šmentanamuha

  Kaj naj bi sploh lahko pričakovali od homoseksualnega glasila Mladina in njegovega gejevskega šefa Repovža, ki ga podpira krvav teroristični denar, kot to, da je pripravljen nastavit rit vsakemu, ki mu pomaha pred nosom z bankovci. Levičarska golazen je tako zelo nesposobna, da resnega trka z odprtim trgom ne bi preživela brez državne podpore ali banksterskih novcev. Njihov vrednostni sistem preprosto ne deluje več oziroma se je potopil v kanalizacijo človeških iztrebkov, kjer jih privlačijo le še fekalije in ostala človeška nesnaga. Pa naj še kdo reče, da je biti gej nekaj dobrega in naprednega. Upam, da te človeške zgube doleti pravična kazen za vso zlo in škodo, ki jo povzročajo državi in njenim državljanom.

 • antimur

  Vse bolj sem prepričan, da je Repovž vnuk pohorskega partizanskega zločinca puklastega Miha. Podoben mu je po svoji hudobiji, pa tudi neverjetno vedno bolj po zunanjosti, razen grbe še verjetno nima to pedrasto govno enako pokvarjenega očeta Aleksandra Luca. To mi je povedal pošten in priseben pohorski očak, ki je puklastega Miha poznal osebno. Vemo, da si je ta zločinec pod težo vesti sam poslal patron v glavo, ali mu je pa pomagala državna varnost. Repovž, ali te kaj žre vest zaradi svojega sranja, ki ga počneš domovini, ali si še bolj pokvarjen kot tvoji predniki in niti vesti nimaš več.

 • Valter BraniSlav

  Tudi jaz sem dal svoj glas Jansi… Ker pa Jajo prevec serje po vseh bo verjetno ostal v opoziciji in bo nas prvi minister kloven iz Kamnika ki bi odstranil meje in k oblozeni mizi povabil vse migrante…

  • BolimeĐoko

   Valter, spet sereš kluke. Sej vsi vemo, da si bil v arestu, ker ženo pretepaš. Kako moreš biti tako grob z bitjem, ki ti streže v vsem, kar ti srce poželi. Si me razočaral.

  • rabbit

   Kaj se ti sekiraš milijonar iz Miamija.

 • Olga2345

  Mladina na žilnih opornicah je življenjsko odvisna od udbaskega denarja iz zdravstva, zato pa piše pisun osebno pismo novi Murglski lutki na vrvici, mizarju Šarcu…

 • Joško

  A je Repovž še vedno gimnazijski maturant? No njegovi članki so nekje na tem nivoju. Repovž, kako je na Mladini? Še” perete” denar?

  • Olga2345

   Mizar Šarec, s šestimi popravci, je intelektualno blizu gimnazijskemu maturantu Repovžu, oba pa sta blizu kurjemu tatu Mihi Marinku… To je prava levičarska svojat (po Trčku)…, ki ji je blizu Goebbels Kućanov agitprop z zadnjimi plakati v Velenju….Hitler je bil prijatelj komunistov, danes pa jim je blizu nacist Soros…

   • učko

    Največji umotvornik je Jani Modeldorfer, ki raziskuje bančno luknjo. Verjetno za to, ker je podobna ritni luknji !

   • luckyss

    Šarec je uspešno končal AGRFT, kar se mi zdi vseeno bolje kot “komunistični šnelkurz” v Kumrovcu, kar je bilo dano vašemu pastirju…

    • BolimeĐoko

     Misliš, če si ti pastirski pseto, da so potem vsi ?
     Aha pa janeza cepca ne pozabi lepo pozdravit !

    • šmentanamuha

     Če boš enake vatle uporabu za vse, ki so končali FDV, potem u redu.

   • domovina mili dom

    Od kvalitete trobila je odvisno kakšen zvok proizvaja. Ne bo dolgo, ko bo udbovskega denarja zmanjkalo. Potem bo pretep za nakup tega stripovskega, škoda papirja, kot za Večer ali Delo.

 • totex39

  Že znano, nima primerne izobrazbe in povrhu je še butast, zato dela kot mu velevajo njegovi komunistični delodajalci.

 • Franc Šink

  Še malo pa bo Mladina na nivoju Cicibana.

  • domovina mili dom

   Zelo nevarno, bodo cicibani in pionirčki uporabili kot čtivo. Mlade duše so hitro pokvarljive, posebno če imajo še vsegliharske starše.

   • Zgornji

    Aja, saj res !!! ! !!! Torej : Škodljivo Otrokom in maldini je “Mladina” !!! ! !!! TOREJ, UKINITI + PREPOVEDATI TO ŠIRJENJE ZLA Z LAŽMI !!! ! !!!

    • Tone

     TAKO JE! Hočemo cenzuro kot v dobrih starih časih!
     Če bi nesposobni komunajzarji prepovedali revijo Mladina, ne pa samo posameznih številk, sedaj ne bi imeli problema.

    • domovina mili dom

     Ne bi tako ostro. Vse te pokvarjence postavit na realna tla.
     -Naseliti med migrante v njihove prostore in jih namazati z medom
     -postaviti jih za stalno na konec čakalne vrste pri zdravniku
     -bančne kartice uničit
     -dati penzijske dohodke 300€
     -dovolil tankanje bencina enkrat na mesec za 20€
     -ogrevanje na koln, če bodo čakali v vrsti 24H
     -električne varovalke pa samo 1A, tako da se ne morejo ogrevati, ne prati na štrom.
     Radijsko postajo, TV samo en kanal z vsakodnevnim nagovorom Smrt fašizmu svoboda stanja v vrstah na mrazu, pa pranje na roke.

     • Tone

      Da bi ta program uresničili, boste morali uvesti fašizem.

     • domovina mili dom

      Ta kombinaški plan so nad ljudmi izvajali komunisti. Pa bi za vajo ponovili tistim, ki to teoretično obožujejo.

     • Tone

      Komunisti so preblagi za tvoj plan. Niti v najtršem stalinizmu ga niso dosegli. Mogoče Pol Pot.

     • domovina mili dom

      Si pozabil par ne par vožnje z avti, 24 h čakanja v vrstah za premog. Boni za bencin…. malo pobrskaj po spominu ali pa si morda včeraj zapustil toplo varno okolje….

     • Tone

      Kaj pa ima ta folklora s tvojim programom?
      Malo se pozanimaj, kdaj so bili ti pojavi in koliko časa so trajali. Poleg tega so bolj zabavni kot grozni, kar za tvoj program ni mogoče reči.

      https://www.youtube.com/watch?v=VE0-6Y8WEe0

     • Zgornji

      Heh, Dober !!! :-)

  • Orbit_NG

   Pa še to ne, bo bolj na nivoju arabskih čečkarij, ki se ne razume…

  • Steiermark

   Mislim, da bi se Mladina morala preimenovati v glasilo za dementne in rdeče!

  • Soave

   No, saj se spomnimo. . . . . . . tudi Ciciban obravnava važne teme.

 • opazovalec

  Zanimiv forum, po 7 urah od objave članka, nobenega konkretnega komentarja, samo sranje po avtorju, pa brez navedbe v čem se moti. Ni kaj visok nivo debate. Ali je gimnazijski maturant ali kaj več ne vem, vem pa da vsaj približno piše razumljivo, slovensko in z neko vsebino. Primerjajte njegovo pisanje z znamenito urednico preminulega Škandala, nosilko nagrade Zlati Stojko uin na sploh s pisanjem (Brščič me je včeraj prijetno presenetil) na tej strani. Samo nakladanje brez resnih dejstev……. Ali se bo našel junak, ki bo oporekal trditva v Mladini. Sam se enkoliko spoznam na statistične podatke in načelno ni v trditva nič narobe.
  Kdor pa se zavzema za zmanjšanje javnega sektorja, pa naj tudi napiše, da je potrebno zdravstvo in starostno oskrbo ustrezno zmanjšati. Predstavljata namreč okoli 1/3 javnih uslužbencev, pa tudi šolanje je potrebno skrčiti, recimo kot v prenekaterem okrožju ZDA, kjer je šola pač samo 3 dni na teden. Če pa junaki/borci za zmanjšanje JS zamnjujejo JS in JU pa lahko zmanjšajo JU samo tako, da skrčijo štervilo uniformiranih vojakov in policistov, so pač 1/2 JU. In v tej ihti za zmanjšanje naj ne pozabi, da pomeni dopolnitev vojske s 1000 vojaki 3% rast JU ali 0.5% rast JS. Pa se menda zavzemate za močnejšo vojsko, ali ni tako.

  • AlojzZ

   Selektivno zmanjšanje javnega sektorja. Ne zmanjšati število učiteljic in učiteljev (osebe, ki so v stiku z otroci in jih vzgajajo ter izobražujejo), zmanjšati število tistih, ki učijo učitelje učiti, ki postavljajo zakone in pravila o učenju …

   Opazovalec, si zadovoljen?

  • antimur

   Si pa res velik intelektualni revež, da ne dojameš karkoli izserje Repovž in njegova pisunska golazen je vse odvraten napad na svobodno Slovenijo, takšnemu sranju ne more nihče odgovoriti z argumenti, vse kar meče ven v svojem sovraštvu, je ogabno izdalalstvo in zasluži najstrožjo kazen za izdajo domovine, tiste, za katero se je njegov “slavni dedek” boril in pobil mnogo ljudi, toda med njimi zelo malo okupatorjev, v glavnem Slovence.

  • Capi

   Ajejej……..a misliš da je JU samo vojska in policija?? Imaš en cel kup agencij in uradov ki so sami sebi namen, požrejo pa ogromno denarja……..praviš da je dopolnitev vojske s 1000 vojaki 3% JU……ja, pa kaj…….bolje imeti 1000 vojakov, kot pa 1000 pisarniških moljev, ki ne vedo za kaj in kaj delajo…….
   Bom takole rekel, JU, državne službe se skrivajo za Javnim sektorjem, ki ga potrebujemo.
   Ne potrebujemo pa več kot polovico zbirokratizirane Javne uprave, sploh pa ne potrebujemo raznorazne agencije za meglo mešat, ki so na nivoju države….. se bom potrudil in poizkusil najti seznam, ki je nekje na net-u

   • opazovalec

    Capi, najprej razčistiti pojme, nato pa besedovati.

    V JU je okoli 30.000 zaposlenih, od tega okoli 15.000 iniformiranih vojakov, policistov in pravosodnih policistov. Se pravi okoli 1/2. In teh kadrov kritično primankuje. JU (in državne službe, v veliki meri pod javno upravo) se nič ne skrivajo za javnim sektorjem. Prav pa ugotavljaš, da JS potrebujemo (zdravstvo,šolstvo,…). O potrebnosti prenekatere agencije se res lahko povprašamo, toda majhna država potrebuje iste agencije kot velika, vsaj Bruselj tako zahteva….. Seznam pa le poišči, je javno dosegljiv, recimo https://www.ajpes.si/novicahttp://www.mju.gov.si/si/delovna_podrocja/place_v_javnem_sektorju/analize_zaposlenosti_in_plac/

 • učko

  Ka zdej tle delate reklamo za Mladino ?!

  • Orbit_NG

   Se pove dejstva kaki drek je od Mladine.

 • Antonius

  A je pomembno kaj v Mladini lažejo?!! Saj jo itak skoraj nihče ne bere.
  Je pa res, da njihove plače niso slabe, ker jim jih zagotavlja denar, ki ga njihovi *sponzorji* nakradejo iz slovenskega zdravstva.
  Njen urednik (Re)povž je ogaben, da bolj ne more biti. Dobro se zaveda kakšno svinjarijo počne, pa jo kljub vsemu dela.
  Celo o odloženem v vece školjko je mogoče človeku kakšno *prijazno* povedati, o (Re)povžu pa prav nobene.

  • BolimeĐoko

   pa še grozno slinasti so povži. Uni, ki imajo Re spredaj pa še prav posebej, he, he

   • KAPIBARA

    Lazar je pa še brez hiške

 • luckyss

  Če gremo po vrsti…
  Davki so precejšnji, vendar ta denar polni “skupno” blagajno…
  Plače SO nadpovprečno obdavčene in to zavira potrošnjo ter večjo gospodarsko rast…
  Migrantov je veliko v tranzitu, a jih k sreči malo ostane pri nas..se pa to lahko tudi spremeni..
  Naša vojska pa je farsa in je v takšni obliki ne rabimo…Naše nebo čuvajo potencialni agresorji in naši janičarji služijo v tujini..
  Morali bi imeti močno policijo, Teritorialno Obrambo in rezerviste po vzoru Švice ali kot smo to že imeli med osamosvojitveno vojno…Našim mladeničem pa dvotedensko usposabljanje za rabo pehotnega orožja tudi ne bi škodilo…

  • Anton

   Tukaj se pa strinjam s tabo. Le vojske za mladino bi dal na 6mesecev, tuudi za punce in homoseksualce saj smo enakopravni.

   • KAPIBARA

    Na državni prznik, bi morali pozdraviti Državno zastavo, ne pamahat z mavrično..

 • domovina mili dom

  V tem njegovem kontekstu se postavi vprašanje:” bolni um ali zloba, to je sedaj vprašanje”.

  • Oregon

   oboje, pa še blesavost.

   • Zgornji

    AMENNN – Žaaal !!! ! !!!

 • Oregon

  pa to je gnnoj od gnoja. Financiranje smo pa videli, nedvomno, dokazano, celo zi denarja za zdravstvo. Pokvarjenci prve sorte.

  • BolimeĐoko

   Ja, no…. pa jim ni treba hodit v ambulanto, ker jim “zdravje” , kar na TRR priteče.
   S tem bistveno prispevajo k skrajševanju čakalnih vrst, to pa je še narbl aktualno, de, he, he

 • Hun

  in kaj bo naredil Jansa…zaposlil nove vztrajnike v DU

  • Anton

   Tapru boš ti letu…

   • Hun

    na tvojo mamo bom uletu…od uzad

    • Zgornji

     Tud to ti nebo pomagalo, ker boš direkt naprej letel brez jajc .

     • Hun

      oouujeeaaa!

    • Anton

     Od udzad ud žabar.

 • VERRZIFIKATOR

  Izumitelj R.Povž

  STARINA IN NAPREDEK

  Napredno menda v žlahti je z mladostjo,
  vsaj tako preteklost prepričuje,
  zgodovina sliko izrisuje,
  da mladost pometa pač s starostjo.

  Mladi so napredni, mladi nada,
  revolucij vseh gonilna sila,
  ta, ki vse režime je zlomila,
  zavolj mladih vedno pada vlada.

  Kaj bilo bi svojčas brez mladine,
  ko bi nje nikoli ne imeli,
  še naprej v stoenkah bi sedeli,
  čakajoč, inflacija da mine.

  Pa se mladec sleherni postara,
  leta tu so, težja so bremena
  in dejanja bolj okorna, lena,
  kdor zanika, zgolj sam sebe vara.

  Kdor razumen je, se prilagaja
  letom svojim, gubam in starosti,
  nerazumen v najstniški norosti
  misli, da je mlad in da ugaja.

  Da dovolj je zgolj se razglasiti
  za napredno, večno mlado silo,
  to da vžgalo bo, naprej gonilo,
  moglo obnemoglost preglasiti.

  Taka dobro znana je starina,
  ki že zdavnaj vsa je nazadnjaška,
  toga in alzheimersko hujskaška,
  le napis ostal ji je: Mladina.

 • Anton

  o Gregcu škoda besed, pač človek je zmeden in potrebuje nekaj časa da pride k sebi, če sploh

  sarkazem press

  • Zgornji

   Ja, bolj Ne, kot ja – Bolj Ne pride, kot pa da pride .

 • Krtača 20

  Če že zavajate bralce na tem portalu, pa dejte objavit statistične podatke o vseh teh temah, da vidimo kolk vas je u hlačah. Sam pljuvanje brez osnovnih podatkov ne zaleže več.

  • resnicaboli

   Nič ni zavajanja vse je res.

 • Gavtroža

  Saj vsi vemo , da je Mladina komunistično trobilo, laž je za njih sveta resnica.

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • FORT WORTH

  Da mladina sploh prezivi potrebuje financiranje iz tajnih fondov…
  Da jim naklada vsa leta pada jih sploh ne gane.
  Financno so tako ali drugace preskrbljeni.
  To trobilo sluzi zavajanju, ustvarjanju sovraznosti, komunisticni propagandi in pranju denarja.
  To laznivo trobilo je potrebno ignorirati, osamiti in zakonsko prepovedati !

  • Steiermark

   Potrebno je samo prepovedati oz. preprečiti pretakanje našega denarj njim, z udbovsko mafijskih finančnih tokov! Pozapreti vse te voditelje udbomafije pa pozapreti……potem boddo pa padli tudi vsi ostali “sfukatorji in tepihovalci” Sloveenije, s sedežem v murglah!

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

  • Srce

   Kaj hočemo, nekateri nikoli ne odrastejo. Ata komunizem in mama socializem skupaj z mafijo lepo skrbita za njih.

 • traktor

  Imamo pa nenormalno veliko število idiotov. Eni največjih so tile.

 • antimur

  Za današnji pražnični dan domovine, bi voščil vsem zavednim Slovencem veliko veselja in radosti v svoji domovini, z željo, da bomo ohranili jezik, navade, kulturo ter svobodo. Seveda ta želja ni namenjena Kučanu, novinarjem Mladine in ostalim levo fašističnih medijem, Levici in podobni antislovenski drhali, saj bi jih verjetno s takšnim voščilom užalil, kajti svobodna Slovenija ni njihova intimna opcija.

 • von Rhein

  Spet staro neodgovorjeno vprašanje. Kdo pomaga pisati neumnosti pod katere se pospisuje repovžek? Sam bi težko napisal prosti spis v osemletki za pozitivno oceno.

  • Tone

   “Repovžek” se vsaj podpiše, ko se bodo še Novini “novinarji”, bomo pa lahko primerjali, kdo je boljši.

   • von Rhein

    Re povžek ima zagotovljeno varstvo na Miklošičevi 9.

   • tohuvabohu

    Repovžek se rad podpiše pod ukradene članke.

    • Tone

     Daj, izprsi se!
     Navedi en ukradeni članek in komu je ukraden.

     • tohuvabohu

      Eh, daj no, za kaj me imaš, saj nisem “po žup prplavu”.
      Ukradel je več člankov z gospodarskega področja (o katerem nima pojma, pa je vseeno “pisal”) Stanislavu Kovaču. Takrat je bil Repovž še na Delu, Kovač pa na pokojnem Magu.
      https://www.finance.si/188856

     • Tone

      Eh, daj no, tu ne gre za nobeno krajo, samo prepirajo se, kdo je prvi v Sloveniji uporabil pojem oligarhi. Ni ukraden članek, ni ukradena informacija, niso ukradeni deli članka.

     • tohuvabohu

      Kovač trdi drugače. Oškodovan je bil on. Zakaj bi pa jaz verjel tebi, ki nimaš nič pri tem?

     • Tone

      On je v afektu, jaz pa vidim objektivno samo to, kar pove. Zakaj bi mu kaj verjel, saj ne zna povedat, kaj je konkretno bilo ukradeno.

     • tohuvabohu

      Objektivno, hehe. Kdo te pa sili, da mu verjameš? Tako kot ni nobenega razloga, da jaz verjamem tebi.

 • Tweety Bird

  Tako verodostojnega tednika kot je Mladina ga v Sloveniji ni. V Mladini se nič ne piše ad hoc… vse je premišljeno in raziskano. Za Mladino lahko resnično rečemo, da je v službi resnice, ne pa Nova24tv ki je v službi laži !!!

  • sprehajalec

   mladino vodijo “poredni Mladinci ZSMS” Che Guevara profila. Ki so se dobro omastili z dilanjem na Javnem.

  • montyamp
  • tohuvabohu

   Baje so v Celju na tleh pod plakati našli ptičje perje …

   • Zora

    Od osla lahko pričakuješ samo neumen odgovor.

    • Tone

     Ne žali oslov!

 • dare326

  Mladina izgublja vse, razsodnost in bralce. Zagrizen in zelo obveščen levičar je nehal kupovati Mladino.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!!

 • Zora

  Javni sektor: premalo medicinskih sester najmanj 1000, policija: premalo policistov, vojska: premalo vojakov… kje tukaj vidite prevelik javni sektor? Torej Mladina ne laže. Obdavčitev plač že večkrat videne primerjave… Ko se bodo začeli pisuni nore24 podpisovati z imeni in priimki za svojimi zmazki, potem verjetno ne bodo več pisali takih neresnic.

  • Krtača 20

   Podpis. +++++++++++++++++

  • soc

   Bebček neprijavljeni, vaši na Mladini pišejo z imenom in priimkom, pa lažejo kot pes teče, brez kakršnihkoli etičnih zadržkov. Tule anonimno le opravljate dodatno agitpropovsko delo.

  • sprehajalec

   Slovenija JE najbolj obdavčena država na svetu, kot lahko vidiš iz naslednjega članka.

   https://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/slovenija-najbolj-obdavcena-drzava-na-svetu

   Ima 52 sodnikov na 100.000 prebivalcev, Avstrija 22. Zanimivo bi bilo napraviti še ostale primerjave po drugih poklicih.

   Težava slovenije in njenega javnega so socialistične delovne norme.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

  • Zgornji

   NISO PROBLEM TAKI JAVNI USLUŽBENCI KI DELAJO KORIST IN DOBRO (ZDRAVSTVO , POLICIJA, VOJSKA) , PROBLEM SO VSI TISTI KI SE PARAZITIRAJO PO VSEH NEKORISTNIH PISARNAH IN URADIH KI SO SAME/I SEBI NAMEN IN JIH JE V LJUBLJANASTANU OGROOOOOOOMNO PREVEČ !!! ! !!!

  • von Rhein

   Navedeno število…premalo je kompenzirano s …preveč po državnih uradih,agencijah,direktoratih in tudi invalidnih občinah.

  • Hun

   ja delavcev v JU je premalo…v DU pa obcutno prevec uradnikov..to je dejstvo, ki dusi podjetno Slovenijo

  • traktor

   Potem je rešitev uničit vse privatno, pa gremo vsi v JS. Pa še to, ničesar ni res, kar si napisala. V JS in državnih podjetjih je slaba organizacija, pogosto se dela premalo, brez odgovornosti in brez prave organiziranosti in povezanosti. Če bi se to uredilo, tudi kadra ne bi primanjkovalo.

 • Krtača 20

  Tolk ste nesposobni “novinarji” na tem portalu da tud lagat ne znate.

  • Steiermark

   Laž in prevara sta vaši odliki, rdečih pederajzarjev, ki še naprej nabijate in navijate, da bi nas lahko ponesli v “naročje” pedofilskega demokratičnega socializma, po vzoru s. Koreje ali pa šeferja Venezuele!

  • komar marko

   saj v teh stvareh ste VI pravi specialci.Nihče vas ne more ujeti.

  • Zgornji

   Saj lagati se Nesme !!! ! !!!

 • Peter

  Kdo pa sploh bere to sranje, razen tumpeka, seveda, no.

  • Tone

   Misliš Mladino ali Novo?

   • šmentanamuha

    Ah, ja, tebi so pa res vedno potrebni podnapisi …

    • Tone

     Dodaj podnapis, prosim, prosim!

 • komar marko

  Ta cajtng d idiotov uporabljam za odvajalo. Samo pogled je dovolj!

  • Zgornji

   Heh Dobra !!! ;-)) !!!

 • Peter

  “Simbolika, katere ideologi so v preteklosti na našem ozemlju že sejali sovraštvo in smrt, v slovenskih mestih ni dobrodošla,”

  Komentar SMC na pojav “sovražnih plakatov” v veleju….

  U lublan je zelo dobrodošla točno taka simbolika, de.

 • Aron

  Mladina navede studije, statistiko, primerjalne stevilke… Nova demantira brez navedbe kontraargumentov, ideolosko bruhanje. Pac na nivoju nevednega bralstva.

  • komar marko

   ja od kje bo pa TUMPKO črpalnorosti????????????

  • Morala

   Lepo, da sebe tudi steješ zraven…

  • von Rhein

   Če že je prirejeno ali ponarejeno.

   • Aron

    Dej postrezi z nasprotnimi podatki al vedno na suho kozle streljas?

 • Jani Steiner

  Samo ukinit jim subvencije in gotovi so.

  • centurion

   Subvencije prihajajo iz zdravstva.
   Kretničar teh financ je tov.Zemljarič.
   Giovanni Della Terra.

 • centurion

  Včasih so jih zbirali v Lj.Polje, v Idriji….
  Zdaj so že vsi pri MLADINI.

  • Zgornji

   Dobra Resnica !!! :-) ;-)) :-)

 • montyamp

  Mladina se financira iz naslova preplačanih žilnih opornic .
  Jahte v hrvaškem morju tudi plačuje in vzdržuje slovensko zdravstvo .
  Miklavćić vam bo povedal več .
  Zato je zdravstvo v kur.. , ker Zemljarič ,stari udbovski fosil z orodjem kot so kastrirani UDBOVSKA DECA , marionetarski opranoglavci , vodi zdravstvo kot je vodil UDBO , ki tudi crkuje .
  Se pravi da moramo uničiti zdravstvo , da bo crknila UDBA , agresivni parazit , ki botruje vsem bankrotom pod alpami .

  • Zgornji

   Hmmm, … Očitno , .. in žal – Žalostno – če bo do tega res moralo priti .

 • montyamp

  MLADINA , financiranje časopisa po UDBOVSKO .
  http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/

  • Tone

   Udba torej financira verodostojen medij, Orban pa neverodostojnega.

  • Tweety Bird

   LAŽ !!!

 • Tweety Bird

  Tako verodostojnega tednika kot je Mladina v Sloveniji ni. V Mladini se nič ne piše ad hoc… vse je premišljeno in raziskano. Za Mladino lahko resnično rečemo, da je v službi resnice, ne pa Nova24tv ki je v službi laži !!!… Kapish?

  • mona lisa

   Če piše take idiotizme potem je pa res verodostojen in v službi resnice. verjetno v službi UDBE.

  • centurion

   .. vse je premišljeno in raziskano…
   Je.
   Že 75 let.

  • šmentanamuha

   Tunek, oladi!

  • Soave

   Ho. . . . ho. . . . . . in resnica je v službi tov. Kučana !!

  • Olga2345

   Širitelj(ica) sovraštva, grozenj, izključevanja in podtikanja! Zagovarja fake news medij, ki živi na žilnih opornicah (pokradenem zdravstvenem denarju preko Zemljaričeve hobotnice)!

 • Zgornji

  JA, LAŽEJO IN ZAVAJAJO , IN HOČEJO SAMO ŠE BOLJ ZMESTI ŽE TAKO ZMEDENO LJUDSTVO !!! ! !!!

 • radames

  Dokler se Mladina financira z udbovskim denarjem imajo še domišljijo pisanja. Potem, ko tega denarja ne bo več, bodo z davki kradli naš denar in začeli pisati v stilu titovega govora z dne 26. maja 1945 z balkona ljubljanske Univerze.

 • Tone

  Mladina podatke za Slovenijo primerja z drugimi državami.
  Članek pa tega kar piše Mladina, v ničemer ne demantira. Same politikantske puhlice, ki prepričajo samo že prepričane bralce.

  • branči

   boš videl politikantske puhlice in sveto resnico, ko se z novo vlado zapre financiranje iz državnega proračuna!

  • xtc

   Nehaj nabijat traparije,SLO je bistveno preobdavčena in premalo sprivatizirana,večina normalno razvitih držav ima sprivatizirano domala vse,mi pa še kar kolhoziramo.
   Ali DB je družba v večinski državni lasti ampak je delniška družba v kateri inma največji delež država,seveda pa je menedžerski kadre strogo usmerjen v dobiške ne socialo.

   • Tone

    Ne seri! Francija je kapitalistična že 200 let, pa zdajšnja vlada razmišlja o privatizaciji velikih firm.

    • xtc

     Serješ ti,seveda o Franceki dolgo rabili ,da sprivatizirane razbremenijo državo lenuhov,ki se tam zaredite.

 • Gr Enze

  ZADROGIRANI PIJANI PANKRTI TO JE RDEČA MLADINA !

  • Zora

   Pijanec si verjetno ti. Iz gostilne si prenesel svoje pijanske umotvore na splet.

   • Gr Enze

    KAJ SI PA TI ? MOGOĆE OBOJE PI….A IN K…A ? RDEĆA

 • dr Janez Sveti

  Propagandni pamflet Mladina, lahko piše,karkoli želi, saj ga berejo samo še intelektualno nezahtevni bralci, ki ne morejo pozabiti svoje brezskrbne mladosti. Financirani s strani ukradenega kapitala, ki je naložen v tujini in se obrača v Sloveniji, pač nimajo izbire, saj samooklicani “novinarji” ali bolje rečeno pisuni, nimajo izbire. Počet ne znajo pametnega nič in če izgubijo dohodek,ki jim ga namenjajo za njihove reklamne vložke lahko neslavno končajo kot alkoholiki ali pa na štriku.

  DR Janez Sveti Mamula

  • Tweety Bird

   Ti pa si budala par excellence !!! Zabiti desničar…Janšev ritoliznik !!!

   • šmentanamuha

    A je kej narobe povedu?

    • Tweety Bird

     Za zabite desničarske voluharje je Mladina prezahtevna.

     • Za vas je pa zbiranju ponudb že excelova tabela problem!

     • učko

      Za njih je še zbiranje, prebiranje in odstranjevanje lastnih odpadkov in iztrebkov prezahteven posel.

     • šmentanamuha

      Se še spomnim, ko si razgrajal po njihovem portalu, pa se te pol zbrisali.

     • FORT WORTH

      Hehehe

   • dr Janez Sveti

    Zdaj se pa zmeni z Garfi, ker on me ozmerja z levičarjem. Saj je vseeno, ker sta vidva oba na strani butljev. Butelj si ti in butelj je on.
    Jaz sem genij in me nikamor ne bosta predalčakala, ker sta preveč zabita.
    DR Janez Sveti genij

  • Tone

   Slovenijo lahko rešijo le intelektualni nezahtevni bralci, ki edini poznajo in razumejo Resnico.

   • traktor

    A ni, po vaše, resnica stvar interpretacije?

   • dr Janez Sveti

    Resnica ni bela ali črna. Ima veliko odtenkov sive.
    DR janez SVeti vesoljc

   • šmentanamuha

    Sej se ti ni treba kr naprej tko vn metat …

  • traktor

   Zakaj pa Mamula?

   • dr Janez Sveti

    Zaradi njega so postali znani.
    DR Janez Sveti ExYU

   • Aton

    Ker bi bil to najlepši otok za uredništvo Mladine

 • Ponosen Slovan

  Poslanstvo Mladine se je končalo, ko so pomagali zrušiti socialistični sistem. Po tem pa bi se morali ukiniti, ker razen zgage ne počnejo nič.
  Iz zanimivega politično-kritičnega časopisa je nastala neberljiva godlja skrajno levih ekscesov in cinizma.

 • xtc

  Repovž je imeniten prikaz SLO levičarja, umski bolnik in ekonomski nepismenec,ki bi živel na delu drugih.

  • učko

   Tam je cela familija runkena v tisto smer, ne morš zamert !

 • učko

  Mladina je ravno nasproten cajtng, kot pa je NovaTV, vendar v nekaterih segmentih bolj profesionalen, žal. Tako da se na Novi lahko od teh režimskih pisunov marsikaj naučijo. Predvsem pa imajo tudi dobrega karikaturista.

  • FORT WORTH

   Oni sami so nicvredna karikatura.
   Ce jim ugasnejo financiranje, lahko zaprejo vrata v roku 1 (ene) ure.

  • Olga2345

   Laž je nesmrtna duša komunizma!

   • učko

    Kdor ni vsaj malo samokritičen, je obsojen na neuspeh in propad. Tak je, žal, tudi vaš, nekdaj tudi naš, vodja JaJo, narcisoiden, domišljav, aroganten, “prepameten” itd !

    • Olga2345

     Me prav zanima, kaj bi vi naredili, če bi nekdo nekaznovano o vas v medijih širil LAŽI, tako kot o Janši!!
     Sicer pa se v totalitarizmu, ki grozi Sloveniji pod udbomafijo, se to lahko jutri zgodi tudi vam! Saj veste, da revolucija žre lastne otroke!

     • Hun

      ustanovil medij in sam siril lazi, polresnico in resnico o politicnih nasprotnikih…in kaj je postal..isto kot njegovi nasprotniki

     • Olga2345

      Laži o komunistu in šefu zločinske Udbe?!!! Perković in Mustać že sedita! Laži, da Slovenija ni Kučanova intimna opcija? …Dajte no!

     • Hun

      Migrantje so posledica pohlepa elit…te elite pa prebivajo v nasi in cezatlantski civilizaciji

     • Olga2345

      Poročanje o nezakonitih migrantih je laž?

     • Hun

      napadanje z zaljivkami in hujskanje k napadom nad migranti je smrduharsko in nevarno pocetje

     • montyamp

      Ja , to so elite ki so ušle mirovniku Adolfu , kot titobandito .

     • Hun

      ti ne ves kaj pises

     • Hun

      To so samo realne posledice…bogatenje elit je dejanski vzrok…desnicarji in liberalci to bogatenje v nedogled podpirate

     • montyamp

      Laž ima večji učinek kot resnica .
      Zmaga laž pametnejšega .
      Zmaga je naša .

     • Hun

      resnica vedno zmaga…samo na dolgi rok

     • montyamp

      Ja , zazidarska .

     • Hun

      25% Slovenskih drzavljanov ni nobena zmaga

     • Tone

      Ne 25% Slovenskih državljanov, 25% tistih, ki so volili. Volilnih upravičencev je dvakrat več, Slovenskih državljanov pa še več.

     • Hun

      hvala za pojasnilo….
      se tok huj pretiravanje s strani SDS!!!

    • Olga2345

     Govorite o Kučanu?

    • montyamp

     Poišči boljšega , sanjač zavožen .

    • tohuvabohu

     Že skoraj štiri desetletja propada, pa še kar ni propadel, hehe. Nekaj ne špila v tvoji butasti logiki.

     • Zora

      Ne ptopada zaradi vas, njegovih podpornikov, ki ga vneto častite in volite, da lahko pridno vleče poslansko plačo in nič ne naredi. Vse kar zmore so butasti domišljavi twiti.

 • Olga2345

  Kako priročno….v levičarskem Velenju “najdejo” (podtaknejo levičarji) plakate z nacistično vsebino! Nihče ni videl tistega, ki jih je lepil (UDBA), našli pa so nek spletni naslov (s katerega so udbaši po navodilu Murgleoneja) natisnili plakat……
  Vse se dogaja v času sestavljanja vladne koalicije (kjer vsi levičarji grozijo zmagovalcu volitev)…. !?
  Policija “išče” (komu bi prilepila) žrtev…..
  Najbolje, da preberejo svoja tajna navodila in gredo k udbomafiji v Murgle….že tako bi morali Murgleoneja zapreti zaradi udbaških zločinov, zaradi katerih sedita Perković in Mustać v Nemčiji! Tudi to, kar dela zdaj, ko ruši iz ozadja demokradijo), se imenuje v pravni državi terorizem!

  • Olga2345

   Kučan bi rad prilepil krivdo vodji opozicijske SDS, ki jo levičarji ves čas izključujejo in putiniziral in fajonizacija Slovenijo! Neka presstitutka je že začela s Kučan Goebbelsovem agitoropom!

 • učko

  Levuharska internacionala poziva: LOPOVI, POSILJEVALCI, BUZERANTI, SODOMISTI, PREVARANTI VSEH DEŽEL, ZDRUŽITE SE, PROTI SLOVENCELJNOM, KI HOČEJO ŽIVETI SPODOBNO IN ČLOVEKA VREDNO ŽIVLJENJE, POKRADITE JIM VSE PRIGARANO PREMOŽENJE IN JIH NA KONCU POBIJTE !!!!

 • tohuvabohu

  Že mogoče, da je ilegalnih prehodov meje zadnje čase manj. Zdaj jo raje preplavajo.

  • Tone

   Za duhovitost petica, za izmotavanje cvek.

   • tohuvabohu

    A smem prašat, kaj je izmotavanje?

    • Tone

     S to duhovito pripombo si hotel povedati, da prehodov ni manj (saj tisti, ki plavajo niso prišteti). Temu jaz rečem izmotavanje, da ne bi bilo treba priznati “neugodnih” podatkov.

     • montyamp

      Kateri pa so neugodni ???
      To da Mladina laže in zavaja za pokraden denar iz zdravstva ???

     • Tone

      Spet se izmotavaš!
      Zate, ki trdiš drugače, je neugoden podatek, da je letos emigrantskih prehodov manj. Ker je to v resnici ugoden podatek, sem dal narekovaje.

     • montyamp

      ZKP .
      Laž je nesmrtna duša Repovža kot predstavnika murglosrbske stalinistične struje politične prostitucije .
      Pošteno delati za preživetje je eno , pošteno lagati za pokraden denar iz zdravstva je pa nekaj drugega .

     • tohuvabohu

      Obožujem tvoj smisel za humor. Btw, izmotavanje je balkanizem.

     • šmentanamuha

      :)

 • Cucurbita Pepo

  Ali se ni javni sektor povečal pod vodstvom Janeza?? Za mene sta mladina in nova24 ena slabših medijev v državi z neinteligentnimi, neizobraženimi napol pismenimi novinarji in še bolj mentalno zavrtimi podporniki.

  • Soave

   Kje pa si bil zadnja štiri leta, ti buča ?

  • učko

   Odgovor na tvoje retorično vprašanje je: “Ne, javni sektor se pod JaJotom ni povečal, se pa tudi ni kaj prida zmanjšal”. Tako govorijo podatki.

   • Cucurbita Pepo

    Število zaposlenih v javnem sektorju se je v času Janezove vladavine povečalo. Očitno ste našli napačne podatke, ali pa sploh niste pogledali.

    • samotoje

     Število zaposlenih se je v času desne vlade res povečalo, ker je Slovenija predsedovala EU. Večina zaposlitev je bila začasnih, tiste, ki pa so se najbolj izkazali, pa so tudi zaposlili. Dejstva, dejstva.

   • sumljivislon

    !…….Danes je Dan Državnosti – vse lepo :)

  • samotoje

   Predlagam nov praznik: Dan razsvetljenih buč.

   • Tone

    Temu prazniku se reče Noč čarovnic ali Halloween.

 • elh.

  Kaj tile govore in pišejo je vseeno. Berejo jih samo znotraj njihovega kroga, pa še ti v dokajšni meri z rezervo jemljejo, kar tile novinarski vajenci pišejo. Osebno si pa žele, da jim sicer ne bo treba njihove javno izkazane levičarsko-modne poze spreminjati, torej, da bo desnica vseeno dovolj močna, da bo uredila nujne stvari, ki jih levica ne zmore.

  • Tone

   Kako pa vi, ki ste zunaj njihovega kroga, sploh veste, kaj Mladina piše, da lahko kritizirate?

   • elh.

    Vsake toliko časa kakšen, recimo Repovžev preblisk preskoči mejo svojega kroga. Pa ne zato, ker bi bil ultra pameten.
    Je kar v navadi, da levi na vrh postavljajo sicer najmanj kompetentne ampak najbolj vodljive.

 • učko

  Repouž kot faliranec visoko kotira v režimskih krogih, bil je celo predsednik društva pisateljev. Jebat ga, režimska golazen ima še vedno privilegije, še bolj kot za časa partije. Za tole se lahko zahvalite tudi JaJotu !

  • montyamp

   Predsednik društva anonimnih alkoholikov je še vedno ???

 • učko

  Vsebina tega članka bi morala biti glavna vsebina vseh predvolilnih soočenj, pa ni bila. To pa za to, ker se levuharji bojijo te teme, desnakarji pa so preneumni, da bi kakršnokoli pravo temo “sforsirali” v režimskih medijih, čeprav bi se to dalo. No, desnakarji so tud preneumni, da bi v teh debatah zmagali. Vedno zgubijo tako, kot v debatah o 2. svetovni vojni. Ker so pač umsko inferiorni levuharjem, žal.

  • montyamp

   Res škoda da slovenska strpnost pušča provokatorjem smetiti po portalu .
   Sanjači naredite škode kot izdajalci , kar na koncu seveda ste .

 • učko

  No, sem se pa odločil, da boj jaz nekaj napisal v zvezi s tem. Ker bo to zelo obsežno, zahtevam za to plačilo. Ker pa plačila od nikogar ne bom dobil, si ga bom sam vzel od Vas. Torej levuharji in desnuharji, zdele vas bom kot Učko malo razsvetlil, v zameno pa Vas bom tudi malo žalil, kot plačilo za moj trud. Torej na delo!

  • Olga2345

   Vseglihar ni vreden besed…

   • učko

    Dokler boste desnakarji taki bedakarji, bo mafijski režim delal kar bo hotel in dobil vse volitve !!!!!

    • Olga2345

     Samo z goljufijo!

  • tohuvabohu

   Poslušajte naš’ga Učka,
   zasvetila mu je lučka.

 • montyamp

  Ko bo crknilo zdravstvo , bo crknila Mladina .
  Le kako obdržati zdravstvo , da crkne samo Mladina ???
  Na volitvah podpreti tiste , ki bodo razgnali UDBOVSKO KRIVOSODJE , ki botruje stanju v državi , katerega nam niti Venezuelci ne zavidajo .

 • montyamp

  Časopis ki živi od čakalnih vrst , je poln skrajno neuravnovešenih izkrivljencev , saj jemati denar namenjen zdravljenju bolnih , je nekje na nivoju politkomisarskega zazidavanja živih političnih nasprotnikov .
  A so to mogoče mladiči ušivih gošarjev ???

 • učko

  Tržni kapitalizem temelji na dobrih idejah, razvoju, znanosti in seveda potrošnikih s čim večjo kupno močjo. Brez potrošnikov se tržni kapitalizem čez noč sesuje. Torej, če nimate nikogar, ki bo kupil vaše izdelke, jih nima smisla niti razvijati niti producirati, menda je to jasno! Torej je tudi vsaka znanost odveč.
  Previsoki davki, ki jih v Sloveniji nabija komunistično-mafijski režim imajo seveda fatalne in katastrofalne posledice. Še najbolj škodljiva pa je “destimulativna” davčna politika, ki jo lahko imenujemo kar “kaznovalna davčna politika”! Ta “destimulacija” oziroma “kaznovalnost” se kaže predvsem v “progresivnosti” tega obdavčevanja, ko stopnje obdavčitve rapidno rastejo s samo uspešnostjo posameznika oziroma z rastjo njegovih prihodkov. V taki davčni politiki so ljudje destimulirani, da bi več in bolj delali, delodajalci imajo ogromne stroške, delovna sila pa je vseeno nezadovoljna, ker se posrednik, torej država, obnaša kot kaznovalni policaj. Zaradi tega se kapital, ki rabi visokostrokovne in visoko motivirane kadre, raje obrne v kakšno drugo, manj problematično državo. Tako morajo tudi naši sposobni mladci in strokovnjaki odhajati s trebuhom za kruhom v svet, kjer jim bo tisti kapital zagotovil njihova pričakovanja. Režim pri nas pa raje uvaža 3x zapečene, ki nikrad niso delali in nikol ne bojo delali, tudi ne znajo delati !!!!!

  • montyamp

   Tisti ki bojkotirajo volitve pa so krivi za vse to .
   Izdajalec .

   • učko

    27 let sem hodil na volitve in volil SDS. Pa si JaJo tega, s svojimi rezultati ni zaslužu. Bil sem na vseh volitvah, razen na enem brezveznem referendumu. Letos sem reku, da ne grem več na volitve, ker nimam več koga volit, ker ni prave politične ponudbe. Tako kot jaz razmišlja tudi 50 % državljanov te države. Nihče si ne zasluži priti v parlament, same zgube. No, pa sem se na volilno nedeljo, ne vem zakaj, spet odločil iti na volitve in sem volil SDS, ker kar koli drugega bi bilo brez veze. No, tudi SDS je brez veze, volil sem ga kot vedno, kot najmanjše politično zlo. Iz našega kraja je prišel v parlament tip, ki je bil od nekdaj “niko i ništa”, pa naj mu bo, no. V glavnem, kurc vas gleda, pizde nesposobne SDS-ovske !!!!

    • montyamp

     Saj niti nisi tako glup , kot se delaš .
     Ko boš imel boljše orodje kot je Logar , za lov na murglosrbe pa povej .

 • montyamp

  UDBOSODJE noče najti finančnih povezav med zdravstvom in murglosrbsko mafijo , ker bi po leta trajajočih preiskavah našlo samo sebe .
  Kako naj Kućan obsodi Zemljarića in Miklavćića , če še Janše ni mogu spraviti v zapor ???

  • Tone

   Zakajj pa ti, ki dokaze o teh povezavah očitno imaš, jih ne dostaviš UDBOSODJU in medijem, magari Novi.

   • montyamp
    • rubec

     Teslo tega ne razume. On je samo en navaden Tone ki fuka balone.

     • Tone

      Pa vsak poči, preden mi pride. Ves sem zafrustriran.

    • Tone

     Ne rabim dokazov zase, dostavi jih policiji.
     To niso dokazi, to je novinarski članek. Pa o kapitalističnem lastništvu nimaš pojma. Novodobnih lastnikov delnic nič ne za nima, kaj podjetje dela, zanima jih le donos. Delnice so za njih samo papirji, s katerimi trgujejo.

     • učko

      Jebat ga, tudi ti si lahko delničarski kapitalist, če je to tako dobičkonosno !

     • Tone

      Tako je to običajno. Če ti misliš drugače, bi moral postreči s podatki, da kdo kupuje Mladinine delnice, čeprav ta posluje z izgubo. Za privatnika je to neumno, za državno podjetje pa kaznivo.

   • učko

    Kwa je Tone, a me n’č ne bereš !?! No, ti bom gor še nekej napisal v zvezi z udbosodjem.

    • Tone

     Ne.

 • učko

  Še nekaj o stimulaciji in destimulaciji. Kazni so za to, da ljudi odvračajo od dejanj, ki družbeno niso zaželjena oziroma so prepovedana. Torej je učinek kazni “destimulacija” posameznika, da bi storil neko dejanje, ki je pod sankcijo. Progresivna davčna politika je točno to! Kaznovanje za uspešnost, več kot naredite, bolj ste tepeni, z višjimi procenti !
  Če pa hočete v podjetju stimulirati ljudi, potem jih morate “plačati pod pogojem” da dobro delajo. Če jih samo dobro plačate in od njih ne zahtevate, potem bodo delali slabo ali nič, ne glede na to, koliko jih boste plačali.
  Torej je destimulativna oziroma kaznovalna davčna politika izjemno škodljiva. Zaradi te politike so plače v tržnem delu gospodarstva bistveno nižje kot bi bile sicer. Zaradi tega je tudi masa prispevkov v končni fazi nižja, nižje so osnove za penzije, obrtniki težko prodajajo storitve in izdelke ljudem, ki imajo malo denarja, oziroma so revni. Taka levuharsko komunistično-fašistična politika UBIJA TRŽNO GOSPODARSTVO in ubija standard ljudi !!!!!

  • montyamp

   A zato si volil levico ???

  • Srce

   Kaj ti ni jasno? Dobro plačani morajo biti naši, če kaj znajo ali ne, če kaj delajo ali ne. Nihče ne sme biti bolje plačan od naših. To je vsa politika, ki jo rdeči znajo in zmorejo.

 • Srce

  Drži, da dosežemo davke Severne Koreje so rezerve še ogromne.

  • montyamp

   Smo že na konju , 30 000 jih je v Avstriji .

   • Srce

    Ogromno v Nemčiji in Angliji, nekaj jih je odšlo čez lužo, kmalu bo ogromno prostora za migrante. Če jih bodo rdeči hoteli futrati, bodo morali sami poprijeti za delo.

  • Krtača 20

   Ko boš imel tuki eno tako stolpnco kokr jih majo tam miljon, pol pa dajej Severno Korejo za primerjavo. V Severni Koreji dajejo po moje Slovenijo za primerjavo…..kaj se zgodi če janša zaj….

   • Srce

    Kaj si hotel s tem povedati?
    Da se v Severni Koreji še niso navadili jesti beton?

 • montyamp

  Za stanje v državi je krivo UDBOSODJE .

 • učko

  Še ena podrobnost o “destimulativni” davčni politiki. Na “stopnjo destimulacije” vpliva predvsem “progresiva” oziroma povečanje stopnje obdavčitve v odvisnosti od višine prijavljenega dohodka. Večja kot je ta “progresiva”, večja je “destimulacija”. Sama višina davka niti nima neposrednega učinka na “destimulacijo”. Če je davek visok, ni pa progresiven, potem niti ni tako destimulativen, je pa socialno ubijajoč. Torej, če imate že v pri nizkih dohodkih visoko davčno stopnjo, jo niti ne morete kaj prida povišati in učinek destimulacije niti ni tako velik je pa, kot sem rekel, socialno uničujoč. Torej, če hočete imeti uspešno tržno gospodarstvo, morate imeti srednje velike davke, ki pa niso progresivni. Če pa že so progresivni, morajo biti “nizko progresivni”. In najbolje bi bilo, da ne bi bilo davčnih stopenj, torej “stopnic”, ampak bi se davčna stopnja povečevala “zvezno” oziroma “kontinuirno”, recimo kar po enačbi premice “k*x+n” ! Tako zaposleni ne bi prišli v situacijo, ko bojo rekli, da se jim ne splača več delati, kar bojo sicer padli v višji davčni razred in bo njihovo neto dohodek, kljub večjemu bruto dohodku, nižji. Te “davčne štenge” so največja neumnost naših “režimskih dacarjev”, oziroma idiotov !!!!

  • tohuvabohu

   Tako kot mogim, tebi očitno ni jasen način obračuna dohodnine. Davčni razredi ne obstajajo in nihče ne “pade v davčni razred”. To so pravljice za nepoučene. Obstaja lestvica za obračun dohodnine, ki je enaka za vse davčne zavezance in se uporablja pri vseh na enak način. In seveda je efektivna davčna stopnja zvezna funkcija davčne osnove, torej nikakor ne drži, da lahko delavec zaradi nadur, dodatkov, nagrad itd. zasluži manj kot bi brez njih. Izobražuj se, cepec!

   • učko

    No, potem sta tudi Akrapovič in Boscarol “davčno nepismena”. Ker sem kar precej let delal v enem izmed teh podjetij pa vem, da imajo tam računovodstvo na najvišjem nivoju.

    • tohuvabohu

     Točno. Vsak obračunovalec plač to dobro razume, menedžerji pa večinoma ne. Poduči se, miško. Na spletu lahko dobiš črno na belem, kako se računa dohodnina.
     Še tole bom povedal: nekateri menedžerji (ne vem, ali iz nevednosti ali iz pokvarjenosti) svojim delavcem odsvetujejo zahteve po višanju plač, izplačevanju dodatkov in nadur s strašenjem, da bodo “padli v višji davčni razred”. To je velika laž in podlost.

     • učko
     • tohuvabohu

      Jaz imam to v mezincu. Kaj pa ti razbereš iz tega?

     • učko

      Ti imaš uso pamet u mezincu! Tukaj so ti prikazani dohodninski razredi, butelj oslast. Zraven vsakega razreda pa davčno obremenitev glede na višino dohodka. Zdej ne vem ali si čorau, al si sam neumen, od foha sigurn ne !!!!

     • tohuvabohu

      Kje pa vidiš omenjene kakšne razrede, cepec? V naslovu je lestvica. Sicer pa očitno ne razumeš vsebine. Prvič, spregledal si tretji stolpec (pomena itak ne razumeš). Drugič, spregledal si, da je dohodnina vsota tretjega in četrtega stolpca. Tretjič, spregledal si, da je izračun dohodnine v celoti zvezen, torej je teorija, da se s povečanjem davčne osnove neto plača lahko zmanjša, butasta tako kot ti, siromak.

     • učko

      Bluziš kot bi gledal nek drugi dokument, mogoče si si rit obrisal in bereš-šlogal iz tistega papirja. Če bereš dokument, katerega link sem ti dal, vidiš 5 davčnih oziroma dohodninskih razredov, imenovanih “stopnje dohodnine”, kar ti piše točno nad razpredelnico. Potem pa: nad …. do . To vidijo vsi, ki berejo ta članek, sam ti bereš svoj posrani sekret papir in runkaš kot bi klamfe srau ! Ti si navaden domišljavi seronja, s katerim ne more biti nobene, še manj pa strokovne debate !!!! V kakšni javni upravi drkaš kurac, najbrž si tako kot Primc al pa kar on !

     • tohuvabohu

      Zakaj se razburjaš, ubožec? Nisem ti jaz kriv, če si en navaden polizobražen cmakač. Hehehe, vsi da vidijo “razrede”, gotovo imajo tako bujno fantazijo kot ti, sirota. No, a si že pogruntal, kaj predstavlja tretji stolpec? Ko se ti bo to usralo, se pa javi.

   • tohuvabohu

    Žal pa tega v glavnem ne vedo niti politiki niti časnikarji, pa tudi med menedžerji in poslovneži je veliko takih butalcev. Ko je bilo volilno soočenje na Pop TV z vodjem Urošem Slakom in štirimi poslovneži, so vsi skupaj ponavljali to lažnivo floskulo, da me je bilo kar groza.

   • učko

    Olga ti je dala pluska in to samo za to, ker mene izpodbijaš, LOL ! Olga, Olga …

 • učko

  Torej, davki se morajo zmanjšati, ne povečati. Vendar pa bi bilo nujno potrebno davkoplačevalski denar zavarovati pred levuharskimi lopovi in nesposobnjakovići. Davkoplačevalski denar se v veliki meri troši neracionalno in kriminalno, torej se ga krade !!! To počnejo levuharji že od nekdaj. Oni se ne sprašujejo kako nekaj ustvariti, pač pa kako si nekaj, kar drugi ustvarijo, prilastiti. A je že kdo od profesorjev, ki so kradli davkoplačevalski denar, recimo iz naslova “stalne pripravljenosti”, kazensko odgovarjal. Vse bi jih bilo potrebno sodno sprocesuirati, torej jih kaznovati in jih nagnati iz javnih služb z doživljenjsko prepovedjo zaposlitve v javnih in državnih službah !!!!!!!

 • učko

  Zakaj slovensko (udbovsko) sodstvo ne kaznuje svojih levuharjev, ki kradejo davkoplačevalski denar? Zato vendar, ker so “NJIHOVI” !!!!!! Za to pa imamo najvišje davke na svetu, denarja pa nikjer, upokojenci životarijo v bedi, zdravstvo je brez denarja in ponuja samo še čakalne vrste, namesto zdravstvenih storitev, denar imajo samo še levuharji, ki pa ne čakajo v čakalnih vrstah, ampak kot režimski privilegiranci pridejo vedno prvi na vrsto. To je sicer še inercija iz prejšnjega sistema, ki je temeljil na razredni diskriminaciji, torej na “naše komuniste” in ne-naše sužnje. Tako je , žal, še danes.

 • učko

  Vi morate vedeti, da za vsakega neracionalno zaposlenega v javni upravi, torej lenuha, morajo štirje delati po 10 ur na dan. Čisto enostavna matematika, ne !!!!!

 • exposingthetruth1111

  Uspešna država je samo tista z manj birokracije in z manjšim, efektivnim delovnim javnim sektorjem – dobre plače niso problem, če so res kvalitetni in efektivni pri delu. V določenih branžah se moraš nonstop trudit zakaj bi JS bil nasprotje tega ?

  aja saj res. šiht po vezah in pol do penzije zagotvoljeno – ne glede na reference, znanje, delo, volje do poštenega dela in izobrazbo.

  • Hun

   SDS je del problema

   • AlternativaZaSlovenijo

    Verjetno tvojega.

    • Hun

     vecine drzavljanov Slovenije

   • exposingthetruth1111

    možno, bomo videli. Se pa strinjam, da bi bilo pametno narediti neposredno javno demokracijo in da vidimo kako stojijo stvari resnično pri ljudeh, predvsem pri neopredeljenih, katerih jih je veliko, katerih sploh ni šlo volit. Sploh me bolj kot programi strank zanima mnenje pri ljudstvu, mnenje vsakega posameznika za kaj točno se zavzema pri ključnih vprašanjih gospodarstva, azilne poltiike/ migrantov, javnega in privatnega šolstva, velikost Javenga sektora, reforma zdravstva (kako zmanjšati čakalne vrste in hkrati povečati kvaliteto zdravstvenih storitev)…itd.

    Jaz imam polno rešitev, ki bi jih dal na referedumsko vrašanje, brez potrebe po politikih in ostalih posrednikih ki imajo svoje interese in koristi, ki gladako negirajo moje predloge.

 • exposingthetruth1111

  V JS je ogromno rezerve kjer se lahko prepreči razmetevanje javnega denarja za parazite.

 • Krtača 20

  Eh ja, izobražujte se desni, izobražujte: https://youtu.be/XIUWZnnHz2g

  • učko

   Jah, levuharjem se ni treba, ker itak nič ne delajo, je že Kumrovc prezahteven !

  • Bozz

   Neoliberalizem je posledica socializma/komunizma. V zahodnem svetu namreč nimamo kapitalizma vse do 1913 dalje. Centralna banka je namreč steber, ki predstavlja 90% komunizma. Preostali steber je davek na dohodek (kraja denarja), ki z vsemi preostalimi davki (na lastnino, zemljo, hrano, DDV, inflacija (skriti davek), itd.) doseže 50% pa vse do 95% kraje premoženja posameznika. ZDA je vzpostavila centralno banko (FED) leta 1913, prav tako jo ima EU in preostale države sveta. Samo za vas komuniste/socialiste je značilno, da za vse kar ste sami odgovorni oz. je odgovoren vaš komunistični ekonomski sistem, preusmerite krivdo na kapitalizem, ki ga v zahodnem svetu (ZDA) ni več od 1913 dalje. Marx je zapisal, da bodo komunisti papirnat denar odklopili od zlate osnove, da bodo tako načrtno razvrednotili papirnat denar, kar je storil Nixon v ZDA leta 1972. Torej čista komunistična poteza. Vi neumni levičarji pa še danes mislite, da imamo v svetu kapitalizem. Dobro ste oprani ali pa zavestno in načrtno lažete.

   Ja, izobražujte se levi, izobražujte. Centralna banka je STEBER KOMUNIZMA in ne kapitalizma.

   Dva vira:
   http://laissez-fairerepublic.com/tenplanks.html

   “Although Marx advocated the use of any means, especially including
   violent revolution, to bring about socialist dictatorship, he suggested
   ten political goals for developed countries such as the United States.
   How far has the United States — traditionally the bastion of freedom,
   free markets, and private property — gone down the Marxist road to fulfill
   these socialist aims? You be the judge. The following are Marx’s
   ten planks from his Communist Manifesto.

   5. Centralization of credit in the hands of the state, by means of a national
   bank with state capital and an exclusive monopoly.

   The Federal Reserve System, created by the Federal Reserve Act of Congress in 1913, is indeed such a “national bank” and it politically manipulates interest rates and holds a monopoly on legal counterfeiting in the United States. This is exactly what Marx had in mind and completely
   fulfills this plank, another major socialist objective. Yet, most Americans naively believe the U.S. of A. is far from a Marxist or socialist nation.”

   http://www.libertyzone.com/Communist-Manifesto-Planks.html

   “The 10 PLANKS stated in the Communist Manifesto and some of their American counterparts are…

   5. Centralization of credit in the hands of the state, by means of a national bank with State capital and an exclusive monopoly.

   Americans call it the Federal Reserve which is a privately-owned
   credit/debt system allowed by the Federal Reserve act of 1913. All local
   banks are members of the Fed system, and are regulated by the Federal
   Deposit Insurance Corporation (FDIC) another privately-owned
   corporation. The Federal Reserve Banks issue Fiat Paper Money and
   practice economically destructive fractional reserve banking.”

 • učko
 • učko

  Vprašte se, zakaj morajo naši delavci, dnevni migranti, ki delajo v Avstriji, doplačati od 6 do 15 tisoč evrov potem še v Sloveniji !!!! Zato, ker je na Udbo-davkarija požrešna k’ hudič !!!!

  • Hun

   ne udbo- davkarska..ampak uradnisko- davkarska pozresna crna luknja

 • Hun

  SD in SDS so na intelektualno izobrazen nacin ugrabl demokraticno Slovenijo…sta dve stranki, ki imata najvec strankarskega kadra v drzavnem birokratskem aparatu…SDS mece pesek v oci, da se borijo za drugo razredne drzavljane….v bistvu se na “demokraticn” nacin borijo samo za svoje strankarske clane…
  SDS ni sistemsko cisto nic drugacna od SD…SDS ni resitev za problem, temvec del problema- strankarsko kadrovski monopol v drzavnih institucijah

  moje mnenje

  • stajerc5

   Zakaj ne poves do konca, da si se noro zacopal v Lunatika!? Pazi se, saj ves kako je Tic koncal…

   • Hun

    se en k ljubi SD

  • slosin

   to, da ima poleg SD SDS največ osebja v državnem birokratskem aparatu je čista bedarija….. Boš rekel, do jih je SDS v 5. letih našopal toliko, kot levičarska SD in njej podobne stranke…

   • Hun

    lahko si poisces na netu…ce ze omenjas vse druge leve stranke..potem omen se vse desne stranke, ki imajo clane kadrovane v drzavnem aparatu…ovca glupa, ki se zdj vrjame v Bozicka, ces da stranke delajo za dobrobit volilcec

    • slosin

     levakar glupi, 6 let vladavine desnih in 22 let levih….in levi nastavljajo na položaje desne…..svašta…..kolk razredov osnovne šole si naredu, da ti to ni jasno…..? Verjeti v Božička je manjši greh, kot pa verjeti v Milana Malega aus Murgeldorfa…

     • Hun

      kolk jih je zaposlila SDS ko je dvakrat vladala?

  • david23

   In na podlagi česa ti to veš? A so ti zaposleni pokazali članske izkaznice ali kako?

   • Hun

    studiram in dojamm..internet je čudo v kombinaciji z kvalitetnim cloveskim mozgom

 • Maca

  Tale “cajtng” ni mladina,
  to je čist` navadna svin`a!

 • Bozz

  Marxism is ignorant of the Pareto principle | Jordan Peterson & Bret Weinstein
  https://www.youtube.com/watch?v=i0iL0ixoZYo

 • AlternativaZaSlovenijo

  Hočejo me prepričat, da smo v raju. Pa kdo je tu nor? Ej lewaki, jaz ne potrebujem vas, da delate za mene, jok brate odpade, ne rabte mi obljubljat nebesa, ker nebes niste sposobni ustvart. Pravzaprav na tem svetu lewaki nisti za nič druzga spsosobni kot gobezdat, kateri do lewakov je pa kdaj kaj koristnega delal za družbo, pa predvsem za sebe. Domoljublje pa vam je itaq španska vas.

 • Hribouc

  UdboMladina – ploskoglavci , privilegirani plačanci, psi čuvaji ruknjene NOB OF Revolucije

 • macon

  Repovžem in podobnim družbenopolitičnim delavcem nese nekam do njihove riti in normalno, da njihovo ničvredno delo ni nadpovprečno obdavčeno, ker je vredno okoli 0. Te pozicije so režimsko darilo svojim lajajočim cuckom, ki so zato prilezli več stopnic nad nivojem njihove realne sposobnosti.

  Iz hvaležnosti in ker morajo potem branijo levi režim, da bi obdržali lastne privilegije in plen.

 • bubamara

  Možganski trust tale Repovž. Elita SLO novinarstva.

  • Jaka Sraka

   … a je že maturiral….

   • KP

    Če je že mutiral? Bo. Ravnokar.

 • slosin

  Mladina poneumlja mladino…

 • hribovc

  @Tako Mladina dojema stanje v Sloveniji: Nimamo visokih davkov, plače niso nadpovprečno
  obdavčene, ni veliko migrantov in nimamo velikega javnega sektorja!
  … pa še nekaj nimate, lutka repovž, jajc !!

  • Peter

   Ne rabi.

  • učko

   Jah, tle gor mamo tud enga originalenga osla, imenovanega Tohu…bumbar, k’ je še bolj levuharsko blesau. Mal si dol preberte kwa piše al piša al sere !

   • tohuvabohu

    No, ali si že prokužil, kaj je v tretjem stolpcu tabele? Pretežko, kajne glupan?

 • mare

  Iz avantgardne revije v 80. letih, je danes revija kup socialističnega sranja…

  • slosin

   …če nam zmanjka skret papirja, bo Mladina rešitev za naše riti…

   • učko

    Predrago brisanje riti, se mi zdi ….

 • garfi

  mladina udbopartijski fakenews

 • Broni

  Tale primerek človeške vrste izhaja iz tipične socialistično buržuazne družine, kateri so med vojno stregli in močno služili na račun nemške posadke v Šentjanžu, kasneje pa z nagrabljenimi dobrinami revežev, ki so bi izgnani, hudimano dobro služili. Gostilna je moj dom, so prepevali in tlačili rajhs marke v žepe. Res pa je, da so nekaj nagrabljenega morali dati tudi Vidmarjevemu Cirilu in njegovim hostnim razbojnikom, da so jih pustili pri življenju. Slišati je bilo, da kadar še komu v rit leze, da očala dol…

 • terminalar

  Nimamo visokih davkov, plače niso nadpovprečno obdavčene, ni veliko migrantov in nimamo velikega javnega sektorja!
  Tolažim se s tem, da tudi avtor nima prav mnogo pameti.