Tako odbor za zunanje zadeve Matjaža Nemca brani zmerjanje Orbana in Janše z nacistom v Mladini!

Foto: STA

Svoj politični tednik Mladina bodo v sredo pred pritiski iz tujine branili poslanci vladne koalicije na nujni seji odbora za zunanjo politiko, ki ga vodi Matjaž Nemec (SD), in odbora za kulturo, ki ga vodi Violeta Tomić (Levica). Mladino je po oceni vladnih poslancev LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB (pa tudi Levice) ogrozila nota veleposlanice Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi zunanjemu ministrstvu Miru Cerarju, s katero je ta protestirala, ker je ta levi politični tednik na naslovnici njihovega premierja Viktorja Orbana upodobil kot nacista. Veleposlanica je zunanje ministrstvo prosila za pomoč, da poslej v tem tedniku tega ne bi več počeli. Z zunanjega ministrstva so veleposlanici odgovorili, da ne morejo nič, ker na politični tednik Mladina vlada ali zunanje ministrstvo nimata vpliva.

Prenos konflikta na raven zunanjepolitičnega odbora parlamenta, kamor veleposlanice sosednje države, ki jo obtožujejo napada na svobodo tiska v naši državi, predsednik Matjaž Nemec (SD) ni povabil, bo zanesljivo poslabšal odnos med državama, čeprav koalicijski poslanci ne predlagajo izgona diplomatke ali prekinitve diplomatskih odnosov z Madžarsko, da bi zaščitili pravico svojega političnega tednika Mladina, da diskreditira šefa vlade sosednje države in, kar je bolj običajno, Janeza Janšo. Te svobode zmerjanja nota ni nič ogrožala. Stranke, ki sestavljajo vlado, diskreditiranje največje opozicijske stranke (in tudi Orbana) v Mladini, kot vsi vemo, večinoma podpirajo in jim še na misel ne pride, da je v označevanju konkurentov ali politikov sosednjih držav za fašiste kaj spornega.

Da Mladina izvaja njihovo politiko, dokazuje tudi reakcija s sklicanimi sejami pomembnih odborov ta teden. Deloma je odnose z Madžarsko vlada Marjana Šarca že poslabšala, kar se je javno manifestiralo, ko je nova infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek razglasila, da ne potrebuje sodelovanja sosedov pri projektu drugi tir. Premier Viktor Orban se je odzval, da bodo pač okrepili sodelovanje z Italijo in s Trstom, ki je alternativa, ko gre za ladijske tovore, če si slovenska vlada zaradi ne povsem jasnih razlogov ne želi poslovnega sodelovanja pri logistiki. Za Mladino je značilno, da kot nacista in fašista zadnja desetletja redno upodablja in s tem diskreditira predvsem Janeza Janšo, ki je najmočnejši politik desnice v Sloveniji, pa tudi druge politike iz SDS. Ko so v to svojo politično propagando dejavnost pred leti vključili tudi posnetke majhnih otrok Branka Grimsa (SDS), so se v težavah znašli celo na sodiščih

Začetek kampanje Nemca in Tomićeve
Komentar o nenavadni paniki, ki je zajela tudi Društvo novinarjev Slovenije ob noti veleposlanice sosednje države in molku, ko je šefica našega generalštaba hkrati zaradi manj ostrih očitkov nad Bojana Požarja poslala kriminaliste in tožilce, lahko preberete tukaj. Oba šefa odborov, Matjaž Nemec in Violeta Tomić, ki sklicujeta razpravo o ravnanju sosednje države, sta kandidata na evropskih volitvah z možnostmi za izvolitev. Uradna volilna kampanja se začne skoraj hkrati s to sejo. Nemec je drugi na listi SD, za Tanjo Fajon, Tomićeva pa je nosilka liste Levice. Obe levi slovenski stranki, ki jima pripadata, sta do Viktorja Orbana in Fidesza zelo kritični, ker sodita v družino desnih krščansko-demokratskih strank, še bolj pa jezo na levi Orban sproža, ker mu je zadnja leta s spretno politiko uspelo pridobiti velikansko podporo volivcev na Madžarskem in v prah in pepel sesuti sestrske stranke SD in Levice na Madžarskem, ki se z zapravljivim vladanjem v preteklosti niso preveč izkazale. Pred evropskimi volitvami so razmerja sil po projekcijah, ki jih objavlja Evropski parlament, takšna, da bi Fidesz dobil 13 sedežev, tri še bolj desne (in radikalne) stranke, socialdemokratske stranke tri sedeže, liberalna in zelena pa po enega. Nihanja podpor na Madžarskem, na vrhu z modro barvo je Fides, so bila po projekcijah EU parlamenta v zadnjem letu takšna:

Kot pri aferi z objavo posnetkov prisluškovanja pogovoru hrvaškega duhovnika in poslovneža v medijih Ivana Tolja s poslovnežem Ludom Bammensom, ki je poskušal kot direktor mednarodnega sklada pred leti prevzeti POP TV, a mu ni uspelo, je tudi pri noti veleposlanice velika logična luknja. Pri zgodbi o posnetkih prisluškovanj tujim podjetnikom, ki so jih, tako se zdi, v medije poslali kar iz vlade, manjka, kako je Bammens poskušal vplivanje izpeljati. Koga na POP TV je poklical, če sploh je, da bi preprečil poročanje o tem, kdo je snemal pogovore Jerneja Sekolca in Simone Drenik, ki sta se nekoč kot popolna amaterja pogovarjala po povsem nezavarovani telefonski liniji o stvareh, o katerih se še po šifrirani ne bi smela in so ju zelo verjetno posneli obveščevalci celega kupa obveščevalnih služb. Nenavadno je, da teh nezavarovanih pogovorov na mednarodnih linijah ni opazila Sova, ki pa očitno natančno nadzoruje pogovore tujih poslovnežev v in o Sloveniji. Na posnetku sta predsednik odbora za zunanjo politiko Matjaž Nemec (SD) in predsednik komisije za nadzor obveščevalcev Matej Tonin (NSi):

Pri madžarski noti v pobudi koalicijskih poslancev pa manjka, kako je zunanje ministrstvo, ker Madžarska pri nas nima nobenih pristojnosti oblastno posredovati v medijih, reagiralo in s tem ogrozilo svobodo poročanja Mladine, njenega urednika Gregorja Repovža in novinarja Boruta Mekine. Zdi se, da ni bilo nobenega posredovanja in si vse skupaj vladajoči povsem izmišljajo za potrebe volilne kampanje, Mladina pa napihuje, ker ocenjujejo, da je to zanje zastonj reklama.

Precej značilna politično-propagandna naslovnica levičarskega tednika Mladina, ki je sprožila dogajanje, je bila takšna:

Veleposlanica sosednje države pa se je odzvala tako:

Sporočilo veleposlanice je čudno v delu, ko trdi, da naslovnica tednika Mladina krši načela svobode tiska in izražanja. To precej zanesljivo ni res. Lahko je žaljivo, nikakor pa to ni kršitev svobode tiska in izražanja. Z zunanjega ministrstva so veleposlanici Madžarske odgovorili, da “pri izvajanju politik in aktivnosti dosledno spoštujejo načelo svobode medijev in svobode izražanja ter ne posegajo v uredniško politiko posameznih slovenskih medijev, niti je ne ocenjujejo”.

Poslanci vladne koalicije nameravajo na skupni seji odborov za zunanjo politiko in kulturo, ker jih ta odgovor očitno ni zadovoljil in mislijo, da sta nota in odziv zunanjega ministrstva nezaslišan pritisk na Mladino, ta teden izglasovati, da obsojajo vmešavanje Madžarske v uresničevanje pravice do svobode izražanja v Sloveniji, še posebej v tonu note madžarskega veleposlaništva, s katero od ministrstva za zunanje zadeve pričakuje, da bo preprečilo prihodnje objave, gre za nedopusten pritisk na medijsko svobodo iz tuje države, kar je nesprejemljivo za demokratični politični sistem in pravno državo ter v nasprotju s temeljnimi vrednotami, na katerih je zgrajena Evropska unija.

Vladi nameravajo koalicijski poslanci predlagati še, “da v posodobljenih zakonskih rešitvah posebej pozorno zavaruje pravico do svobode izražanja, vztraja pri transparentnosti lastništva medijev, spodbuja svobodne in pluralne medije, ter predvidi varovalke, ki bode preprečile nedopustna vmešavanja, pritiske ter poskuse vplivanja s strani drugih držav”.

Ta zadnji sklep je enako čudaški kot trditve madžarske veleposlanice, da Mladina krši načela svobode tiska in izražanja, ko slika na svoji naslovnici Orbana kot nacista. Zakonskih rešitev po ustavni ureditvi vlada nikakor ne sme sprejemati ali posodabljati. Za to so pristojni le poslanci sami v državnem zboru. Točno ti poslanci, ki nameravajo pozvati vlado, naj dela, za kar ni pristojna in česar ne sme.

Komentar o dogajanju, ki sem ga napisal pred dvema tednoma, ko sem že vedel za zahtevo za izredno sejo odbora za kulturo (ne pa še odbora za zunanje zadeve), lahko preberete na povezavi.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Frank Novak

  Narod hlapcev pac ne spostuje pokoncnega Orbana.

  • Andrej

   Mi ne potrebujemo pokončnega Orbana. Mi imamo komuniste. Ti pa niso pokončni, ampak pritlehni.

 • karpelec

  Levi petelini in njihove kure bodo imeli še dolgo rdeča ušesa, predno se najdejo in srečajo na evropskem g..ju.

 • Antonius

  Rešitev je, da Serpentinškova vlada Orbanu zagrozi z vojno napovedjo in v kampanjoli pošlje obrambnega ministra Erjavca in zzb Turnška na slovensko madžarsko mejo.
  Ali bo dal Orban denar za drugi tira, ali pa bomo v nasprotnem primeru napadli tudi Poljsko.
  Čas je, da Serpentinšek udari po bruseljski mizi in da Merklovi in Macronu vedeti, do kam je meja slovenskega potrpljenja.

 • VERRZIFIKATOR

  Matija Dajčman

  PRAVI NEMEC

  Nemec je, ki pesem ga opeva,
  Nemec vsak dan bolj se povzdiguje,
  Nemec spravlja na domače, tuje,
  Nemec pred ničemer ne zardeva.

  Nemec s Führerjugend paradira,
  Nemec se obdal je zdaj z mladino,
  Nemec piše novo zgodovino,
  Nemec lovorike s tem pobira.

  Nemec v novi red evropski vključil
  zdaj je še Madžarsko, kmalu Poljsko,
  in potem politiko okoljsko,
  ni še konca, zlepa ni zaključil.

  Nemec zlahka bo z nacisti zmerjal,
  Nemec firerje vse kritiziral,
  Nemec pravo stran samo podpiral,
  Nemec druge s sabo bo primerjal.

  Nemec vozil bi po lastnem tiru,
  Nemec bi v evropske skočil loge,
  Nemec bi delil igralcem vloge,
  Nemec končno bo v bežečem diru.

  Nemec misli, vse me občuduje,
  Nemec kar sam sebi se nasmiha,
  Nemec kakor gliha s sabo štriha,
  pravi Nemec Nemca pomiluje.

 • Franc Šink

  Kdor brani Mladino. brani prav za prav SD.

  • SIMON ROZIC

   Brani svojo neumnost in pokvarjenost!

 • pajot

  A je že kdo zmeril temule Osipenkotu njegov IQ? Dvomim.

  • VERRZIFIKATOR

   Bodi vsaj ti malce še razumen,
   saj pod ničlo vendar ni meritev,
   fant pač umobolna je stvaritev,
   ne samo, da skrajno je neumen.

   • SIMON ROZIC

    Takšni so “izbranci” naši,
    prav zato smo v hudi kaši;
    kuhajo jo vso strupeno,
    skupaj z Levico leno !

  • šmentanamuha

   Osipenko …:):)

  • zokispoki

   Njegova stevilka cevljev je enaka kot njegov IQ !

   • VERRZIFIKATOR

    Zoki, no, kako pa ocenjuješ?
    Spet ga lomiš, so številke druge,
    nehote si delal jim usluge,
    Zoki, velikosti precenjuješ.

    Štirideset tale ne doseže,
    si zares si dobro ga ogledal?
    Boš meritev nam potem povedal,
    velikosti, ne možganske teže.

 • montyamp

  Tišina in posluh !
  Zaseda CENTRALNI KOMITET SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOSLOVENIJE — SD .
  Zasedanje poteka v židovski hiši , katero so komunisti ukradli poštenim ljudem , ker bi v nasprotnem primeru zločinci svoja zlodela načrtovali v lisičjih luknjah .

  • SIMON ROZIC

   Res sprevrženo in ogabno, brez slabe vesti lomastijo po
   truplih svoje umazane preteklosti !….

   • VERRZIFIKATOR

    Naj spomnim malo na preteklost, takole 32 let bo dovolj.

    Nemška ljudska

    ČE PRAV SE SPOMNIM

    Če prav se spomnim, svojčas Nemec neki
    na nos je padel v nekem čudnem stanju,
    pristal nato na večnem potovanju,
    končal je plovbo po življenja reki.

    Nek drugi Nemec, vendar ta je mlajši,
    ni padel daleč ravno od drevesa,
    zato še večje nebuloze stresa,
    hudič ima tako ga kajpak rajši.

    Se zdi, kot da je ta na nos priletel
    in ne njegov sorodnik že pokojni,
    kot da bi ta kasiral knock out dvojni,
    bo kmalu tudi Nemec ta odletel.

    Ne bo več v Bundestagu fant posedal
    in širil svoje puhle nebuloze,
    bo tulil in se zvijal brez narkoze,
    sam sebi Nemec mlajši bo presedal.

 • Peter

  “da v posodobljenih zakonskih rešitvah posebej pozorno zavaruje pravico
  do svobode izražanja….”

  Torej, za naše pravica do svobode izražanja, za nenaše sovražni govor…

  • šmentanamuha

   Tako nekako, ja.

 • Franjo Trojner

  V Sloveniji se je levičarjem čisto zmešalo! Zaradi njihove kronične nesposobnosti se nam pred očmi dobesedno sesuva država, oni pa paranojično preganjajo namišljene fašiste doma in v nam vseh sosednjih državah.
  Kreteni levičarski so po svetu in doma, kot stekli psi čisto zblazneli, kar je samo po sebi zelo skrb vzbujajoče za razvoj krščanske družbe, krščanske Slovenije, krščanske EU in krščanske napredne civilizacije na splošno. Skrbi nas naj tudi molk kritične javnosti, ki se je pred histeričnimi, fanatičnimi napadi levice čisto zaprla vase. Zdrav dialog je po zaslugi vsiljive, nasilne, fanatične politične levice čisto zamr, kar ne obeta nič dobrega, vsaj zgodovina nam tako pripoveduje.

 • FORT WORTH

  Samo se boljseviki in to v letu 2019 zmerjajo nasprotni politicni pol z nacisti in fasisti itd, medtem, ko so oni dokazano veleizdajalci osamosvojitvene vojne za Slovenijo.
  Njihov sef pa je prikrito kolaboriral s svojo stranko v BG in posiljal sifrirana sporocila…

 • šmentanamuha

  Pred norostjo levičarjev nas lahko rešijo samo volivci, ki bodo spregledali pritlehne manevre postkomunističneg delovanja starih struktur v novi navidezno demokratični preobleki. Dokler ljudje ne spregledajo te igre v dovolj velikem številu, ostajamo ujetniki preteklosti. Najbolj neprijeten občutek, ki je resnično lahko razlog za zaskrbljenost, je, da so komunistični dinozavri uspeli sproducirati toliko podmladka. Ko poslušam Luko meseca ali Kordiša, je isto, kot da poslušam svojo mamo in očeta, ampak njiju lahko razumem.

 • milanček

  ta dva ki sedita nasproti eden drugemu na zg. sliki sta pravi možganski trust, nemec in cerar možganska invalida!

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBNA – ŠALA
  ŠE 1X
  O
  POKOMUNISTIČNIH – “FAŠISTIH”
  ZA
  EX KP, ZL POKOMUNISTE JE VSAKDO ,
  KI POKOMUNSTOV – NE MARA
  “FAŠIST” Se zdi.
  ŠALA.

  “VSEPOVSOD SAMI – FAŠISTI”

  EX “ZL, zdaj LEVICA” poslanec LUKA MESEC
  – čaka na zeleno luč
  na semaforju v bližini – PARLAMENTA R. Slovenije.

  ZRAVEN LUKE MESCA ENAKO ČAKA – MLADA MAMICA, KI DRŽI ZA ROKO
  CCA 4 LETNEGA SINČKA.
  LUKA M. prijazno pogleda malega fantka v oči
  in se mu nasmehne.
  4 letni fantiček
  – pa Luko MESCA – SAMO NEPRIJAZNO POGLEDA,
  – SE MU SPAČI
  – IN Luki MESCU – POKAŽE – J E Z I K !
  Luka MESEC
  – UŽALJENO REČE – SAM SEBI:
  ” TAKO
  MAJHEN JE ŠE – PA JE ŽE – ” F A Š I S T” !
  L..R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  “VSEPOVSOD SAMI FAŠISTI”

  KAZANJE JEZIKA – PRI NEOTROCIH

  https://www.google.com/search?q=kazanje+jezika&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjqldSE2uXhAhWxtIsKHW1mDPsQ_AUIDigB&biw=1920&bih=937#imgrc=4uU1hi4_BMb8mM:

 • Steiermark

  Svinje rdeče komunistične pač pljuvajo po vsem in vsakomur, ki se ne spajdaši z njimi in noče iti po njihovih zločinkih stopinjah! Sicer pa je , predvsem za Orbana boljše, da se poveže z Italijo oz. Salvinijem, s katerim sta na isti “valovni dolžini” in razumevata dobrobit za svoj narod, ne pa kot te rdeče jugosrbske pokveke, ki nam uničujejo , našo domovino, jugočudribudriji s krvavimi koreninami, katero so nam po osamosvojitvi , ponovno vkradli!

 • Iva

  Z zunanjega ministrstva so veleposlanici odgovorili, da ne morejo nič, ker na politični tednik Mladina vlada ali zunanje ministrstvo nimata vpliva.

  Seveda nimajo, saj gre za obraten vpliv – lastniki Mladine (Kučanova izpostava – KB1909) imajo vpliv na vlado in zunanje ministrstvo, megleni Cerar pa tega ne opazi?!

  • pajot

   rešitev je zelo preprosta. Kdor me pozna,ve,kaj mislim.

 • mginko

  Taka je pač nekultura komunistične “elite” . Narod še kar spi.

 • Olga101

  Tovariši levičarji (komunisti), kaj pa svoboda novinarskega dela in naslovnic v primeru Demokracije in Nove 24?!!

 • Common Sense

  Maneken Nemec išče svojo nišo. Itak je čisto nepomembno kaj Nemec reče. Sicer pa, tip, ki šele pri 27 letih konča srednjo šolo ni ravno nek svetilnik pameti.

 • Nata

  + + + + + + + sijajno, g. Jančič !!
  Ko komunisti razkladajo o medijski svobodi, mi pa slabo postane.
  Zunanje ministrstvo pravi, da nima nobenega vpliva ? ? ? ? ?

  Hudir pocitraj vse levake !! Kateri hudir v državi je pa potem tako vpliven, da lahko prepove oglaševanje v neki reviji, ali na portalu ???
  Da lahko kaznuje za neprimerno pisanje ??

 • Nata

  Šmentana muha je dobro napsal-a, da nas lahko rešijo samo volivci !!
  Ampak, vemo kako je, ali ne ? Sem prebrala tale članek na Demokraciji

  http://www.demokracija.si/fokus/za-koga-voliti-v-ep-dvk-slovencem-v-tujino-razposlala-popolnova-prazne-glasovnice-brez-kakrsne-koli-informacije-o-kandidatih.html
  in napisala

  Samo vprašanje . Ali na DVK ni nikogar iz desnice ? So tam sami komunisti ?
  https://www.dvk-rs.si/index
  Tam se kar naprej – kar se tiče naših državljanov, ki živijo izven SLO –
  dogajajo nepravilnosti !! Kako to ? Kdo dovoli, da gredo take
  glasovnice naprej ??

 • Antonius

  Psihopatologija!
  Potomci norcev na povezavi, so multikulturna prihodnost Evrope.
  https://www.youtube.com/watch?v=AjlHmfgr_qU

 • xtc

  Slo komunistična drhal pod komando kučana,počne isto kot je počela za časa Tita.
  Proizvaja samo sovražnike in to namišljene,ker pravih pač ni.
  Seveda pa vdsi malce bolj trezni zaradi Kočan & Co norosti,SLO postaja vse bolj nezaželena tako v EU ,kot ZDA,nekateri nas že odkrito podijo iz EU zaradi komunizma in prepirljivosti
  Ladijski promet se bo preusmeril v Trst in Rijjeko,tovorni na Brener in Hrvaško na Madžarsko,prav tako železniški in SLO bo počasi a zanesljivo kolapsirala,nihče od sosedov se z nami ne bo želel zapletati v spore še manj sodelovati država pa bo počasi postala tretji svet.

 • freedomfighter

  Svoboda medijev pa to…tega orbanovi fani ne razumejo…zgleda na madzarskem kar vlada regulira kaj smejo pisati mediji…in to ne le domaci ampak celo tuji…zelo demokraticno se vidi da orban zagovarja pluralno druzbo in ne komunizma

 • Get Smart

  Mladina je v lasti dveh UDBA nabiralnikov MURGL KOMUNISTIČNE Jugoslavije: enega v Italiji (transmedia = kb1909 = safti) in enega v Luxemburgu (vegaFinanz).

  • Get Smart

   Svoboda fridomdrkalčka ali kogarkoli drugega sega do svobode drugega in je JASNO ZAPISANA V ZAKONU.
   Sranje po glavi ljudi in sranje v moji dnevni sobi ni svoboda fridomfajterčkov, če je jaz tako ne določim.
   MURGL JUGOKOMI Mladina je izkoristila svojo pravico do svobode izražanja, izrazila se je, a ker je V NASELJU s hitrostjo 120 km/h povozila otroka, bo seveda za to svojo »svobodo« ODGOVARJALA.
   Tako gre svoboda, demokracija, pravo.
   LAŽ in BLATENJE LJUDI je kaznivo dejanje.

   Če pa govoriš resnico, te po zakonu ni možno preganjati. Po zakonu v svobodnih in demokratičnih ureditvah, lahko pa človeka, ki govori resnico, seveda zlahka preganjajo po MURGL JUGOKOMUISTIČNIH zakonih.

 • Janez Kepic-Kern

  JE TOLE
  ZA MOJ OBČUTEK – NAJBOLJ POMEMBNO !
  KDOR MORE
  NUDITI OPORO – VZORNEMU G. SODNIKU Z. RADONJIĆU
  NAJ
  MU JO NUDI !
  STORIL JE POMEMBEN KORA,
  NEKAJJ POZITIVNEGA – ZA VSO R. SLOVENIJO, ZA VSE NAS !
  Najbolj
  pomembno
  se mi zdi,
  da – SE STROKOVNO VESTNEMU IN POKONČNEMU G. SODNIKU – Z. RADONJIĆU
  NUDI
  DOVOLJ
  OPORE IN POMOČI – OD VSEPOVSOD,
  DA
  NE OSTANE – SAM !
  IN
  DA GA V RAZNE NEČEDNOSTI VPLETENI – SODNI PRAVNIKI IN OSTALI VPLETENI !
  NE
  BODO – SAMEGA IN BREZ OPORE – “ZMLELI !
  Jaz sem penzionist brez vpogleda
  in vpliva – na sodna dogajanja !
  Samo močno odobravam – NAČIN DELA G. SODNIKA Z. RADONJIČA.
  HVALA
  MU ZA NJEGOV POGUMEN NASTOP.
  ODPOR DP NEKOREKTNOSTI – V SODSTVU ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Samo-Sefika Zorec

  A ni JJ bil urednik Mladine? In sedaj se pljuva po njegovi zaposcini

 • piko8

  Tega nemca bi z lahkoto in mirne duše poimenovali * BEBEC *!!!

 • Janez Kepic-Kern

  VSEM SLABIM “PREDSTAVNIKOM” NAS
  OK
  SLOVENCEV. Brez dlake na jeziku !
  ŽE SPET – SE ZDI
  – SE PONAVLJA SITUACIJA,
  – KOT NPR. V PRIMERU – “NLB-IRAN GATE”
  OB TEMAH KOT
  JE ZGORNJA

  IN OB
  – NAPADIH ISLAMISTOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN LJUDI

  – OB IZJEMNO SLABEM STANJU IN DELOVANJU
  SODSTVA IN OSTALIH INSTITUCIJ PRAVA V R. SLOVENIJI,

  – OB ENAKO IZJEMNO SLABEM STANJU V Z D R A V S T V U NASE R. SLOVENIJE
  IN NA ŠTEVILNIH DRUGIH PODROČJIH

  PONAVLJA SE SITUACIJA,
  DA
  – ” ŽAL NAŠI IN
  – ŽAL IZVOLJENI ALI
  – “ŽAL” IMENOVANI NA POMEMBNA – JAVNA MESTA V NAŠI DRŽAVI R. SLOVENIJI
  NE
  NAREDIJO NOBENEGA JAVNEGA NASTOPA – NA TV !
  V KATEREM BI IZRAZILI JASNA OSEBNA IN URADNO POLITIČNO DRŽAVNA STALIŠČA
  DO
  ZGORAJ – NAKAZANIH – JAVNO POMEMBNIH PEREČIH TEM.
  O
  VZROKIH ZA NJIH
  JAVNO NEAKTIVNOST
  – V ZA VSE POMEMBNIH PEREČIH TEMAH
  TU
  NITI NE BI PISAL : ponavadi gre za banalne vidike kot so – da dotični, na visokih položajih
  – niti nimajo znanj,
  – ne volje po dopolnitvah – njih “neznanja”
  – da o oportunizmu, in “bednem” gledanju – bodo, naj se angažirajo – prvi – ostali, zakaj ravno – jaz !? itd. itd.

  Qb – NAKAZANEM – BI RAD IZRAZIL
  LE
  MOJE OSEBNO
  GLEDANJE NA – NEAKTIVNOST, NA NEODZIVNOST ITD.
  ZELO
  VIDNIH
  POLITIČNO DRŽAVNIH VISOKIH IN NAJVIŠJIH “FUNKCIONARJEV” ,
  KI
  NAJ BI BILI NEKAKŠNI – “PREDSTAVNIKI” – NAS – S L O V E N C E V !

  Vsako “neagiranje, neodzivanje – teh “predstavnikov”
  štejemo

  – mi Slovenci,
  ki smo vsaj 40 let že
  NEPRIMERNO BOLJ AKTIVNO,
  ODZIVNO, POZITIVNO, ITD.
  V DOBRO NAŠIH SONARODNJAKOV VSEH PLASTI IN STAROSTI – DELALI !

  ŠTEJEMO,

  NEAKTIVNOST, NEODZIVNOST ITD. – TEH – “PREDSTAVNIKOV”
  KOT – SRAMOTNO,
  KOT “DOKAZ”,

  DA SO – “NEVREDNI” – NJIH “POLOŽAJEV”, KI JIH ZASEDAJO

  IN
  DA SO SEVEDA TUDI,
  “ŽAL FORMALNO KOREKTNO”
  – A GLEDE DA PRAKTIČNO “NEZAZNAVNE POZITIVNE ” UČINKE
  NJIH ZASEDANJA TEH POLOŽAJEV
  TUDI

  – VELIKO ” P R E – DOBRO PLAČANI”!
  V visokem %
  – nedvomno – “PREDOBRO PLAČANI”. !

  Pozitivnim izjemam
  kot je vzorni g. sodnik Z. RADONJIĆ – se opravičujem
  – za tako moje
  – in ne samo moje – trdno – MNENJE. Mnenje, k se ga pa da – tudi – dokazati !

  Enako
  naj si omenjeni nakazani, večinoma – “SAMOVSILJENI ” PREDSTAVNIKI – NAS SLOVENCEV
  NIKAKOR
  NE DELAJO ILUZIJ, UTVAR ITD.
  DA
  SO – KAKORKOLI – S STRANI – NAS – OK SLOVENCEV -KAJ – SPOŠTOVANI !
  ČE
  KOGA OD JAVNO DELUJOČIH OSEB V SLOVENIJI – MI”OK” SLOVENCI – RES -SPOŠTUJEMO
  TO
  ŽE NA PRIMEREN NAČIN – JAVNO – IZRAZIMO !
  Torej,
  naj si večinoma “žal” naši – “PREDSTAVNIKI” – NE DELAJO UTVAR, NAJ NE ZAVAJAJO – SAMIH SEBE
  DA
  SO KAJ – JAVNO, MED NAMI SLOVENCI – KAJ POSEBNO – SPOŠTOVANI.
  Večinoma – niso – prav nič spoštovani !
  Le na – javni – SCENII – so. Le to in nič drugega !
  in
  kot rečeno – VEČINOMA SO VELIKO “PREDOBRO – PLAČANI,

  ŽAL – FORMALNO KOREKTNO – A MOČNO – “PREDOBRO PLAČANI”. Kar je možno dokazati.
  S slabim stanjem na večini področij v naši R. Sloveniji. Dejstvo

  ODZIV
  “žal” naših predstavnikov” na novejšepomembne javne dogodke v svetu
  in
  na javne probleme v naši Sloveniji
  je
  bil: SKROMEN, “REVEN” ALI “NIKAKRŠEN”. ALI GA TUDI
  – SPLOH – NI BILO.
  Koga
  in
  ZAKAJ – SPLOH – PLAČUJEMO – POŠTENI SLOVENSKI – DAVKOPLAČEVALCI !?
  PONAVLJAM.
  “ŽAL NAŠI”
  SD, LEVICA, LMŠ, SMC, DESUS, SAB ITD. POKOMUNISTI !
  SE ZDI
  SE SPRENEVEDAVO
  IZGIBAJO – OBSODBI – ISLAMISTOV
  IN
  IZRAZOM OGORČENJA – ZARADI NAPADOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRŠČANE !
  ALI JE KDO ZBRAL – JAVNE IZJAVE
  “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK VIDNIH LJUDI IN STRANK?
  Ali
  SPLOH KAJ – OBŽALUJEJO,IZRAŽAJO OGORČENJE – ZARADI
  NAPADOV
  ISLAMISTOV – NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRISTJANE?
  Ali
  pa se kot nekateri ex KP, ZK BEDNI PROVOKATORČKI TUKAJ
  – LE HINAVSKO IN UMAZANO NASLAJAJO
  NAD
  NASILJEM – NAD – KRŠČANSTVOM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KAJ
  PRAVI SD, EU TANJA FAJON IN “LEVICA” L. MESEC, KORDIŠ

 • Anton

  sej al sploh kej razume kar bere?

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!