fbpx

Tako Odlazkovi mediji promovirajo Cerarja za ustavnega sodnika

Miro Cerar v Odlazkovih medijih (Vir: Twitter)

V zadnjih tednih imamo na slovenki medijski sceni, v realnem času, možnost opazovati, kako določene ljudi, za določene funkcije promovirajo osrednji mediji. Ko rečemo osrednji mediji, to mislimo z vidika dosega – ko govorimo o Odlazkovem Reporterju in njegovih tabloidih, seveda mislimo pogojno. Dejstvo pa je, da si je nekdanji novi obraz in nekdanji premier Miro Cerar ml. za medije, preko katerih si bo delal reklamo za mesto ustavnega sodnika, izbral prav Odlazkove medije.

Miro Cerar, nekdanji premier in član vladne koalicije pod vodstvom Marjana Šarca, se je v zadnjih dneh preko Odlazkovih medijev spet skušal lansirati v javnost kot moralna, pravna in politična avtoriteta, čeprav je bil v tem pogledu diskreditiran že pred časom.

Nekateri politiki, v tem primeru Cerar, očitno stavijo na slab kolektivni spomin. Nekateri se še namreč spomnimo njegove vlade in vseh fijaskov glede poze o etičnosti, ki je nikakor niso uspeli udejanjiti v praksi, pa tudi številnih zaušnic s strani ustavnega sodišča, ki si jih kot “vrhunski pravnik” nikoli ne bi smel privoščiti.

Je Cerar sploh lahko ustavni sodnik?
Bojan Požar
je na svojem Twitter profilu objavil, da je v nekaj dneh v kar dveh različnih Odlazkovih medijih imel dva intervjuja in na naslovnicah teh revij bil predstavljen kot moralna, pravna, intelektualna, politična avtoriteta. Zdaj deli packe politiki, ki je nekam zdrvela, odkar njega ni, v Reporterju, enem od omenjenih glasil, pa je seveda udaril po domnevnem pomanjkanju hrbtenice s strani koalicijskih partnerjev; v ozadju česar se skriva tista levičarska mantra, da nimaš hrbtenice, če greš z Janšo v koalicijo, čeprav je jasno, da je hrbtenica še kako potrebna, z ozirom na to, kakšen “antijanšističen” pritisk, kakšno histerijo glede Janeza Janše izvaja tranzicijska levica.

 

Požar je tudi namignil, za katero funkcijo ga “pri Odlazkovih” rinejo v ospredje. Zanimala naj bi ga kar funkcija ustavnega sodnika. Človek bi mislil, da bi nekdo kot je Cerar, po vseh ustavnopravnih polomih v škodo Slovenije sposoben več samorefleksije. Odvzem poslanskega mandata Janezu Janši v času njegovega vodenja države, referendum o 2. tiru, financiranje zasebnih osnovnošolskih programov so le nekateri pravniški zdrsi oziroma zaušnice ustavnega sodišča, ki jih je Cerar “kasiral” v kratki politični karieri. Z njimi je dokazal, da ni le zanič politik, temveč tudi pravnik.

Aleš Ernecl