Tako perverzno so na 24ur iz Jankovića, čigar sinovoma so odpisali 29-milijonski dolg, naredili žrtev: Župan najbolj oškodovan? Se hecate?!

Uroš Slak in Zoran Janković (Foto: posnetek zaslona)

Pri televizijskem programu POP TV in portalu 24ur.com se potem, ko se je v odpis dolga sinu Zorana Jankovića vmešala policija, na vse moči trudijo Jankovićeve prikazati kot žrtve dogajanja. Tako se je ljubljanski župan z veseljem odzval vabilu v oddajo 24ur Zvečer, kjer je gledalce prepričeval, kako naj bi bil sam najbolj oškodovan, prav tako pa je trdil, da so njegovi sinovi drago plačali za svoje napake. A to ni niti blizu resnici, voditelj Uroš Slak bi ga namreč s pravimi vprašanji lahko povsem sesul, pa ga ni povprašal o življenjskem slogu, ki ga na Instagramu razkazuje partnerka Damijana Jankovića, in o tem, kje ji denar za to. Med drugim je Janković v oddaji samozavestno o sebi govoril tudi v tretji osebi, prav tako pa naj se ne bi bal možnosti odpoklica župana, saj je trdno prepričan v to, da še vedno uživa močno podporo Ljubljančanov.

Celotno Slovenijo že dalj časa razburja odpis 29-milijonskega dolga Damijanu in Juretu Jankoviću, sinovoma ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Kot eden od upnikov je pritožbo na odpis vložilo kar sodišče, zdaj pa se je v zadevo vmešala tudi policija. Dogajanje je bila tudi osrednja tema sredine večerne oddaje 24ur Zvečer na pajdaško-kapitalističnem programu POP TV, kot gost pa se je na vabilo pričakovano z veseljem odzval tudi župan Janković. “Dejstvo je, da smo imeli v Sloveniji prisilnih poravnav nekaj čez 200, da je šlo za okoli 300 milijonov evrov, vi pa ste obravnavali samo primer s priimkom Janković,” je župan Janković že uvodoma dal vedeti, da naj to ne bi bilo nič neobičajnega, poudaril pa je, da naj se niti en upnik ne bi pritoževal. No, to je debela laž, saj se je prejšnji teden tik pred rokom pritožilo Okrožno sodišče v Ljubljani, niso se pa pritožila nekatera izmed podjetij v državni lasti, ki so prav tako upniki, kot smo na Nova24TV že poročali, pa obstaja velika verjetnost, da so odpis dolgov omogočili prav fiktivni upniki.

Janković tarnal, kako drago so za napake plačali sinovi, Slak ga ni povprašal o življenjskem slogu Damijanove partnerke
V oddaji so spregovorili tudi o upniku Janu Becu, ki je po vseh indicih tesno povezan z družino Janković, kar sam Zoran Janković pa je priznal, da je Becu za 380 tisoč evrov prodal terjatev, ki bi jo, če bi njegov sin tako zahteval, prodal tudi za en evro. Po TV Slovenija, kjer so izpostavili trditev Damijana Jankovića, da naj bi tudi on klavrno končal, so tako poskusili tudi pri 24ur.com, kjer izpostavljajo trditev Zorana Jankovića, da je Jure Janković drago plačal za svoje mahinacije, zaradi katerih je izgubil hišo. A ob tem niso problematizirali življenjskega sloga njegovih sinov, ki se ga tudi ob takšni medijski pozornosti ne sramuje partnerka Damijana Jankovića Ursula Gawish, ki naroča v zlato ovite zrezke v vrednosti 300 evrov in se hvali z modnimi kosi prestižnih blagovnih znamk. Zorana Jankovića voditelj Uroš Slak ni vprašal, od kje ji denar za to, na Nova24TV pa smo poročali, kako je lansko leto dobila status samostojne podjetnice.

Na spletnem portalu 24ur.com skušajo takole bralce prepričati, da je Zoran Janković največja žrtev dogajanja (Foto: posnetek zaslona)

Janković se ne boji odpoklica z županskega mesta, hvali se z zaupanjem Ljubljančanov
Janković se je v oddaji počutil vidno nelagodno, svojo ošabnost pa je med drugim izkazoval tudi tako, da je o sebi govoril kar v tretji osebi, prav tako pa naj se po svojih besedah ne bi bal uvedbe možnosti odpoklica župana, saj naj bi mu, kot pravi, Ljubljančani zaupali. V oddaji je tako dobil priložnost, da se je lahko pohvalil s svojim delom in da je spomnil, kako je zmagal na petih volitvah že v prvem krogu. A rezultati njegovega dela so evidentni, v Ljubljani smo vsako jutro priča prometnemu kolapsu, cene stanovanj so podivjale v nebo, na račun turizma pa lahko bogatijo samo Jankovićevi prijatelji, ki gradijo hotele. Prav tako že dolga leta propada kompleks Stožice. Kot smo že poročali na Nova24TV, Jankoviću tudi po koncu županovanja najverjetneje ne bo hudo, z obiskom v Moskvi naj bi si po nekaterih špekulacijah prislužil službo predsednika uprave slovenske podružnice ruske državne Sberbank, kjer ga po vsej verjetnosti čaka vsaj 0,5 milijona evrov bruto plače letno!

Javnost je nad poročanjem POP TV in 24ur.com zgrožena!
Javnost je ob takšnem delovanju POP TV zgrožena, gre sicer za komercialno televizijo, a njeno delovanje smo prisiljeni plačevati vsi naročniki televizijskih paketov v Sloveniji, pa čeprav tako nekakovostnega propagandnega programa ne želimo gledati. V nadaljevanju prilagamo nekaj odzivov z družbenega omrežja Twitter.

Rok Krajnc