fbpx

Tako pred volitvami bežijo iz Vlade: Makovec Brenčič, ki si je nezakonito izplačevala naš denar, bi rada dobro plačano službo v tujini

Dr. Maja Makovec Brenčič in dr. Miro Cerar (foto: STA)

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstva za kulturo so ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič predlagali kot najbolj primerno kandidatko za delo v Unescu. 

Pol leta pred novimi parlamentarnimi volitvami se po obnašanju vodilnih obrazov znotraj SMC zdi, da imajo dovolj. Medtem ko njihov koalicijski partner SD že začenja s svojo volilno kampanjo, se zdi, da se SMC pripravlja na umik iz aktivnega političnega delovanja. Tako se te dni ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič zanima za službo v Unescu. Kakor poroča Dnevnik, sta jo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvo za kulturo po direktivi ministrstva za zunanje zadeve postavila na sam vrh primernih kandidatov, domnevamo, da zaradi vseh njenih “zaslug”.

Zasluge dr. Maje Makovec Brenčič zagotovo odražajo kvaliteto njenega delovanja. Tako še vedno ni implementirala odločitve Ustavnega sodišča RS o financiranju zasebnih šol. Znašla se je v težavah zaradi izplačila nezakonitih dodatkov za stalno pripravljenost na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, da preplačila sejnin Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) niti ne omenjamo. Vrh njenih dosežkov pa zagotovo predstavlja predzadnje mesto na predsedniških volitvah 2017.

Ministrica Makovec Brenčič ni osamljeni primer
Makovec Brenčičeva pa ni edina, ki se počasi poslavlja. Pravosodni minister Goran Klemenčič, ravno tako iz vrst SMC, kandidira za komisarja za človekove pravice pri Svetu Evrope. Glede na njegovo dosedanje delo je to najbrž eden od bolj zanimivih položajev, ki bi jih lahko našel. Navsezadnje je Komisija za preprečevanje korupcije med njegovim predsedovanjem zagrešila vrsto nepravilnosti, med katerimi je tudi nezakonito poročilo o premoženju takratnega premiera Janeza Janše, zaradi katerega je padla takratna vlada.

Toliko o odgovornem in moralnem, neuradnem vodilu SMC, s katerim je sedanji premier Miro Cerar dobil zadnje državnozborske volitve leta 2014. Od takrat je bilo slišati samo še: “Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve.”

Ivan Šokić