fbpx

Tranzicijska levica v strahu: Tako režim straši in odvrača SMC in DeSUS od povezovanja s Slovensko demokratsko stranko v novo koalicijo!

Nekdanja predsednica DeSUS Aleksandra Pivec in gospodarski minister ter predsednik SMC Zdravko Počivalšek (Foto: STA)

Tranizicijska levica si preko osrednjih medijev na vse kriplje prizadeva, da bi odvrnila stranki SMC in DeSUS od povezovanja s Slovensko demokratsko stranko in Janezom Janšo. Drugače si ni mogoče razlagati pompoznega naslova članka, ki ga povzema državna Slovenska tiskovna agencija STA “Anketa Dnevnika: Podporniki SMC in DeSUS večinsko proti povezovanju s SDS, podporniki NSi večinsko za” – tega povzemajo vsi mediji, ki delajo v interesu LMŠ, SD in Levice.

Danes je očitno, da so osrednji mediji, ki delajo po diktatu tranzicijske levice, pospešeno stopili v bran režimu, saj je ta v času, ko se celotna Slovenija sprašuje glede oblikovanja nove koalicije, objavil članek v katerem ta razkriva rezultate ankete, ki seveda povsem po “naključju” razkrivajo, kako podporniki strank SMC in DeSUS naj ne bi bili naklonjeni povezovanju z relativno zmagovalko volitev. Janez Janša je namreč v ponedeljek vsem parlamentarnim strankam poslal vabilo na pogovore o ključnih strateških izzivih Slovenije, ki bi lahko bili podlaga za povezovanje v koalicijo Za Slovenijo. To pa plaši tranzicijsko levico, da bi izgubila oblast.

Izpostavili, da naj bi bili le podporniki NSi večinsko za
V Dnevniku so tako navedli podatek, da je na vprašanje, če odobravajo odločitev SMC, da gre v koalicijo z SDS, 56,2 odstotka vprašanih odgovorilo z ne. Povezovanje naj bi podpiralo 28,1 odstotka vprašanih, 15,6 odstotka pa naj bi bilo neodločenih. “Od tistih, ki so v preteklosti kadar koli volili SMC, jih koalicijo s SDS podpira 16 odstotkov, nasprotuje pa ji 82 odstotkov.” Niso pozabili niti na stranko DeSUS, ki je prav tako izrazila pripravljenost na pogovore, namreč izpostavili so, da povezovanje DeSUS in SDS naj ne bi odobravalo 51 odstotka vprašanih, za pa naj bi bilo 34,9 odstotka vprašanih. Neopredeljenih pa naj bi bilo 14,1 odstotka. Po navedbah novinarja Zorana Potiča je med volivci DeSUS dobrih 55 odstotkov takšnih, ki naj bi imeli zadržke do sodelovanje, okrog 40 odstotkov pa takšnih, ki so sodelovanju naklonjeni.

Foto: Printscreen

Glede povezovanja SDS in NSi so zapisali, da je 43,7 odstotka vprašanih naklonjenih, 41,7 odstotkov pa nenaklonjenih. Od tistih, ki so kadarkoli volili Toninovo stranko je skoraj 55 odstotkov takšnih, ki so naklonjeni koalicijskemu povezovanju z SDS, 36 odstotkov pa takšnih, ki povezovanju niso naklonjeni. V podanih rezultatih ankete, ki jo je za Dnevnik izdelala Ninamedia, so razkrili tudi podatek glede podpore sodelovanja med strankama SMC in LMŠ, pri čemer so poudarili, da je bila naklonjena dobra polovica, proti pa slaba tretjina.

Foto: Printscreen

Ustvarjanje javnega mnenja
Mnenjske agencije naj bi sicer zgolj pridobivale javno mnenje, a v javnosti je globoko zakoreninjeno prepričanje, da ga pogosto tudi ustvarjajo. Ninamedia, ki je izdelala anketo za Petanovo trobilo, je vnovič dokazala, da nadaljuje staro prakso. V zadevi afera Uradni list je naprimer očitno sugerirala vprašanja s katerimi je dala vedeti, kako naj bi predsednica nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijović pretiravala, ko je ta vložila prijavo zaradi lobiranje takratnega generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja.

Dejstvo pa je, da mainstream mediji delajo vse kar je v njihovi moči, da bi pisali proti SDS. Nič čudnega ni, da je v času, potem, ko je prvak LMŠ Marjan Šarec najavil odstop, novinarka Dnevnika Meta Roglič zavzeto spraševala vsakogar, razen prvaka SDS Janeza Janše, če je pripravljen na sklepanje koalicije s SDS. Podobno pa se je prejšnji ponedeljek dogajalo na forumu Kluba slovenskih podjetnikov, kjer je novinarka Lea Majcen iz Planet TV obračala besede Mateja Tonina, da bi ji ta kaj več povedal glede morebitnega nastanka koalicije NSi s SDS.

Nina Žoher