Tranzicijska levica v strahu: Tako režim straši in odvrača SMC in DeSUS od povezovanja s Slovensko demokratsko stranko v novo koalicijo!

Foto: STA

Tranizicijska levica si preko osrednjih medijev na vse kriplje prizadeva, da bi odvrnila stranki SMC in DeSUS od povezovanja s Slovensko demokratsko stranko in Janezom Janšo. Drugače si ni mogoče razlagati pompoznega naslova članka, ki ga povzema državna Slovenska tiskovna agencija STA “Anketa Dnevnika: Podporniki SMC in DeSUS večinsko proti povezovanju s SDS, podporniki NSi večinsko za” – tega povzemajo vsi mediji, ki delajo v interesu LMŠ, SD in Levice.

Danes je očitno, da so osrednji mediji, ki delajo po diktatu tranzicijske levice, pospešeno stopili v bran režimu, saj je ta v času, ko se celotna Slovenija sprašuje glede oblikovanja nove koalicije, objavil članek v katerem ta razkriva rezultate ankete, ki seveda povsem po “naključju” razkrivajo, kako podporniki strank SMC in DeSUS naj ne bi bili naklonjeni povezovanju z relativno zmagovalko volitev. Janez Janša je namreč v ponedeljek vsem parlamentarnim strankam poslal vabilo na pogovore o ključnih strateških izzivih Slovenije, ki bi lahko bili podlaga za povezovanje v koalicijo Za Slovenijo. To pa plaši tranzicijsko levico, da bi izgubila oblast.

Izpostavili, da naj bi bili le podporniki NSi večinsko za
V Dnevniku so tako navedli podatek, da je na vprašanje, če odobravajo odločitev SMC, da gre v koalicijo z SDS, 56,2 odstotka vprašanih odgovorilo z ne. Povezovanje naj bi podpiralo 28,1 odstotka vprašanih, 15,6 odstotka pa naj bi bilo neodločenih. “Od tistih, ki so v preteklosti kadar koli volili SMC, jih koalicijo s SDS podpira 16 odstotkov, nasprotuje pa ji 82 odstotkov.” Niso pozabili niti na stranko DeSUS, ki je prav tako izrazila pripravljenost na pogovore, namreč izpostavili so, da povezovanje DeSUS in SDS naj ne bi odobravalo 51 odstotka vprašanih, za pa naj bi bilo 34,9 odstotka vprašanih. Neopredeljenih pa naj bi bilo 14,1 odstotka. Po navedbah novinarja Zorana Potiča je med volivci DeSUS dobrih 55 odstotkov takšnih, ki naj bi imeli zadržke do sodelovanje, okrog 40 odstotkov pa takšnih, ki so sodelovanju naklonjeni.

Foto: Printscreen

Glede povezovanja SDS in NSi so zapisali, da je 43,7 odstotka vprašanih naklonjenih, 41,7 odstotkov pa nenaklonjenih. Od tistih, ki so kadarkoli volili Toninovo stranko je skoraj 55 odstotkov takšnih, ki so naklonjeni koalicijskemu povezovanju z SDS, 36 odstotkov pa takšnih, ki povezovanju niso naklonjeni. V podanih rezultatih ankete, ki jo je za Dnevnik izdelala Ninamedia, so razkrili tudi podatek glede podpore sodelovanja med strankama SMC in LMŠ, pri čemer so poudarili, da je bila naklonjena dobra polovica, proti pa slaba tretjina.

Foto: Printscreen

Ustvarjanje javnega mnenja
Mnenjske agencije naj bi sicer zgolj pridobivale javno mnenje, a v javnosti je globoko zakoreninjeno prepričanje, da ga pogosto tudi ustvarjajo. Ninamedia, ki je izdelala anketo za Petanovo trobilo, je vnovič dokazala, da nadaljuje staro prakso. V zadevi afera Uradni list je naprimer očitno sugerirala vprašanja s katerimi je dala vedeti, kako naj bi predsednica nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijović pretiravala, ko je ta vložila prijavo zaradi lobiranje takratnega generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja.

Dejstvo pa je, da mainstream mediji delajo vse kar je v njihovi moči, da bi pisali proti SDS. Nič čudnega ni, da je v času, potem, ko je prvak LMŠ Marjan Šarec najavil odstop, novinarka Dnevnika Meta Roglič zavzeto spraševala vsakogar, razen prvaka SDS Janeza Janše, če je pripravljen na sklepanje koalicije s SDS. Podobno pa se je prejšnji ponedeljek dogajalo na forumu Kluba slovenskih podjetnikov, kjer je novinarka Lea Majcen iz Planet TV obračala besede Mateja Tonina, da bi ji ta kaj več povedal glede morebitnega nastanka koalicije NSi s SDS.

Hana Murn

 • Antonius

  Od straha so zaradi SDS in Janše posrani, da bolj ne morejo biti.
  Kravja rit je bolj čista od njihovih spodnjih gat.
  Volite, podprite Janšo in SDS, da jih končno z njihovim drekom skidamo na kup politikantskega gnojá.

  • Gren

   ZAPOMNITE SI V KRAVJIH RITIH JE BOLJŠI MATERIJAL KOT V RDEČIH GLAVAH ! ( BERI KOMUNISTIČNIH )

  • Vera

   Vem,da bi po ponudbi predsednika države ,zdaj Janša poiskušal sestaviti koalicijo,toda,če vidi kako se spet obnaša leva stran, bi jaz na njegovem mestu rekla :” Ne grem se več” .Če bodo predčasne volitve, naj narod dvigne te lene riti iz kavčev in gre na volišča. Na vsako”pasjo procesijo” (prireditve ) res ni treba iti vsako nedeljo .

   • mona lisa

    Vdobro nas upam da <<<janša ne bo rekel da se več ne gre ampak da bo razgnal parazite.

    • Vera

     ” Iz vaših ust,v božja ušesa” . Bojim se, da s tem strašenjem delate napako,ker levaki se ga itak bojijo,ker bi naredil pravi red, kar se tiče vladanja doma in odnosov s sosednjimi državami v EU-ju, in v celotnem zahodnem svetu ,vključno z Američani,saj so se levaki preveč usmerjali k Rusom.

     • NoName

      Stranke bi morale biti usmerjene k reševanju problemov in gleda Slovenije.
      Plačo prejemajo zato, da delajo in ne zato, da posamezniki odločajo s kom bi in s kom ne.

  • AlternativaZaSlovenijo

   hahaha, res je, se pozna, da se ozonska luknja tanjša.

  • WISKY 1000

   In rešimo Slovenijo ugrabljeno od ne sposobnih komunajzarjev.

 • pajot

  Butalci naj bi bili radi še naprej jebani v mozeg in tazadnjo. To jim sporočajo mainstream mediji.
  Ne bo se izšlo,banda krvavih rok in kradljivih žepov.
  Tokrat gre zares.

 • Vana

  Saj ni res !! V Delu pa cela stran o tožbi J.J. , ki se bo obravnavala na Celjskem sodišču. Prej so bili tiho, sedaj je pa zopet prišel pravi trenutek!!

  • mapu

   Ja strah se seli v njihove glave….saj se mi kar smilijo te leve ovce.

   • Vana

    Pohoditi jih bo potrebno do konca. Brez usmiljenja.

   • janko

    Smilijo? Še živali niso tako škodljive….

  • joza joza13

   Že 10x videno. Nič novega. Sploh me več ne presenečajo. Zmanjkalo jim je idej.

   • Vana

    Hm? Si prepričan?

  • VERZIFIKATOR

   Medko Piškotar

   KROJAŠKA

   Danes spet ga moram ukrojiti,
   saj prišla je z vrha direktiva,
   roka roko tokrat naj umiva,
   treba nekaj pač bo ukreniti.

   Pri krojenju res sem avtonomen,
   le da v levi gre rokav levica,
   pa je ukrojena vsa resnica,
   moj odgovor vsakič je nedvomen.

   Ves dan nove kroje sem sestavljal,
   in kolege hitro zanketiral,
   njih odgovore brž posortiral,
   vse po direktivah sam prepravljal.

   Sem krojač najboljši za ankete,
   te vam uredim takoj po meri,
   ve se, kdo, kako, zakaj kateri
   nosi naj najvišje epolete.

   Prvo mesto mora obdržati,
   ve se, klovn naš številka ena,
   konkurenca ni mu dovoljena,
   moral večkrat isto sem vprašati.

   In dobil odgovor vsakič isti,
   da večina je na naši strani,
   drugi zgolj bedaki zapeljani,
   rezultati so enotni, čisti.

   Takšno torej moje je življenje,
   vsak da iste se stvari sprašujem
   in anketo stokrat izpolnjujem,
   da dobim želeno javno mnenje.

 • bubamara

  V bistvu je v SLO enako kot v ZDA. Isti scenarij. 80% medijev pljuva po Trump-u, ker so financirani s strani “človekoljubov”. Vendar je ZDA stara demokracija in ljudje znajo uporabljat možgane. Butalcem so možgane oprali (če so jih sploh kdaj imeli), zato levičarji harajo za lastne interese na račun davkoplačevalcev.

  • joza joza13

   Meni se zdi, da se v ZDA enako dogaja kot pri nas in ne obratno.
   Zakaj se mi zdi to pomembno ugotoviti in registrirati?
   Spomnim se, morda je že cca 10 let naza, da se je v javnosti nekajkrat pojavila informacija, da bomo Slovenci najverjetneje postali testna država za … demokracijo, demokrstične experimente – ali nekaj takega s strani zahoda, ZDA itd.
   Potem je o tem vse utihnilo.
   Se morda še kdo tega spomni?
   Ali morda celo kdo ve kaj več o tem projektu?

   • Mirko

    Če bo testna država za demokracijo, poprta s strani ZDA, začnem iskati opcijo za vadbo kot tukaj https://www.ipsc.si/ ker povsod kjer je ZDA “vzpostavljala demokracijo” se je pojavila oborožena opozicija. To pa zato, ker vedno volim opozicijo.

    • joza joza13

     Ne Mirko, ni bilo tako mišljeno.
     Gre za testiranje 2 mio naroda (beri volilnega telesa) kako odreagira na razne medijske spine, kampanje, fake rezultate javnomnenjskih raziskav itd.
     Zakaj, ker je mnogo ceneje testirati na 2 mio družbi kot pa npr na 500 mio. Vzorec je dovolj reprezentativen… in predvsem uporaben v večjih družbah, državah … razvitega sveta.

     • Mirko

      Ampak bom vseeno šel na tečaj ipsc, če se bo komu zahotelo ustanavljati oboroženo opozicijo, nikoli ne veš, kdo jo bo fural.

   • Lustrator

    Oprosti, a če je dejansko obstajala ta ideja, je to ena najslabših kar sem jih slišal – že v rangu tistih, da država bolje upravlja s premoženjem od privatnih lastnikov. Razlika med ameriškimi in slovenskimi volilci je kakor razlika med dnevom in nočjo. na eni imaš državo, ki je svojo samostojnost dosegel šele pred 30 leti in je pod neprekinjeno komunistično enoumno propagando že salbih 80 let, na drugi strani pa eno najstarejpših demokracij, ki niti v enem samem trenutku ni bila okrnjena s strani nobenega totalitarizma. In zato so Američani danes tam kjer so, Slovenci pa tam kjer smo. V ZDA bi SDS veljala za sredinsko stranko, pri nas jih mediji in večina javnosti klasificira med skrajne desničarje in celo naciste, medtem ko bi v ZDA prav vsem strankam slovenskega parlamenta razen SDS in Nsi rekli to kar so: komunisti, medtem ko jih pri nas naslavljajo z izrazi kot sredinci, levica, socialni demokrati in podobnimi neumnostmi, ki z realnostjo nimajo ničesar skupnega.

    • joza joza13

     Še vedno te lahko to preseneti?
     Nisi še čisto pravi. Ko boš, boš to začutil. Verjemi.
     Spodaj sem Mirku podrobneje opisal, kako sem sam takrat zadevo razumel in ves ta čas sem bil malce pozoren na morebitne vzporednice. Precej jih je mogoče najti.
     Se ti zdi zares nemogoče, da bi se naša mafija lahko šla tovrstne projekte npr z Demokrati USA?
     L.p.

     • Lustrator

      Niti malo se mi ne zdi nemogoče, da bi se udbomafija družila z ostalimi nepridipravi tega sveta, trdim pa, da sta si ameriška in slovenska javnost ter vsi družbeni sistemi tako različni (ponavadi kar nasprotni), da je to kot da bi zdravilo za človeka testiral na žuželkah. lahko poskusiš, a rezultati ne bodo imeli nobenega smisla.

  • Lustrator

   Natančno tako.

 • matjazr7

  Bo za njih še večji problem, če ne gredo v koalicijo, saj je na novih volitvah za SMC zagotovljen izpad iz parlamenta, za DeSUS brez Karla s tole anemično Aleksandro pa tudi tam tam. Tako da je za ti dve stranki edina opcija vlada s SDS in da se izkažejo v novi vladi do te mere, da jih bodo neopredeljeni volivci opazili in jih na naslednjih volitvah nagradili. Za SDS podobno. Lahko gredo na predčasne volitve, dobi sedež, dva več, vlade v novi sestavi ne bo videla, ker bo levica pobrala 60% ali več. Edino NSi lahko taktizira. Nove volitve verjetno približno isto glasov, pa sami se odločajo ali gredo v vlado, to ali naslednjo. Edina razlika, koga smatrajo za boljšega predsednika vlade, Janšo ali Šarca.

  • bad brains

   Pravzaprav je zanimivo, kje so našli podpornike teh strank, da so podali svoje mnenje…. Po anketah jih praktično ni več in če imajo v SMC vsaj malo samoohranitvenega nagona, bodo šli v vlado JJ. To jim je edina možnost. Smešno pri tem pa je, ker so ravno režimci tisti , ki so SMC zbili na ničlo, hehe, zdaj pa od njih ta isti pričakujejo, da se odločijo za volitve. Presmešno.

 • Andrej

  Bodimo realni. Vse te obrobne strančice so same v svoji osnovi razklane in jih druži samo strah pred Janšo. Kakršnakoli koalicija s temi dobičkarji je nesmiselna. Za medije je pa jasno, da ne poročajo, ampak ustvarjajo mnenje.

 • Jan Kovalski

  Saj to kar piše v naslovih verjetno drži. Tudi in predvsem da gre za podpornike, ne pa za člane strank, ker je teh tako malo, da če bi jih iskali cel mesec bi jih težko skupaj zbobnali za eno anketo.

  Prvič od kar občasno spremljam to stran sem opazil da je številka prekoračila 40 milijard:
  https://commodity.com/debt-clock/slovenia/

  • RATATA

   Res je, da je prvič presegla 40… toda tudi za 1 euro na sekundo hitreje raste naš dolg!!
   Prej 55, zdaj 56 eur na sekundo!!!
   Od predvčerajšnjim ko sem pogledal in je bilo še malo pod 40 se je moralo bekaj zgoditi..

 • tomven

  Že Levstik je dolgo nazaj napisal:… ‘poštenega boja ž njim so se bali … (Martin Krpan)
  Kako prav je imel.
  Ubogi rdečkarji, njih verniki in ostali lizači…

 • rubec

  Slovenija je menda edina država, kjer novinar ne mora imeti ustrezne izobrazbe. Po drugi strani pa je slovenija edina država, kjer mora novinar, da dobi naziv raziskovalni, imeti uspešno dokončan šestmesečni tečaj “Vse o mikrofonu in kje se ga prižiga”, za tiste, ki hočejo delati na rtv pa še nadaljevalni tečaj pod strogozaupno oznako “In kje se ga ugasne”.

  • Andrej

   Ne menda, ampak definitivno smo svetovni prvaki v tem, da gredo taki “novinarji” v Bruselj za nekakšne EU poslance. Krave bi se režale, če jih ne bi bilo preveč sram. Edino SLO volilca ni sram, on še vedno bukovo vztraja. Pa ne bi rad žalil bukovega gozda.

   • Black_hawk

    Smeh kakšne osebke zaposlujejo na POPtv, saj boljših verjetno ne dobijo.

    • Lustrator

     Boljših ne vzamejo. Tu je velika razlika.

 • AlternativaZaSlovenijo

  V Turingij (Nemčij) je AfD podprla FDP skupaj z CDU in tako so dobili nelevičarskega predsednika. Levičarji pa v jok in demonstracije. Za njih demokracija ne obstaja. Najbolj goreči antifašisti-beri levičarji so postali najbolj goreči fašisti.

 • Ehnaton

  Da tranzicijski nomenklaturi zaradi tega, kar jim je zakuhal Šarec kuzla v rit skače je več kot očitno. Med drugim se ne ozirajoč na fiasko kampanije z Dončičem v politiki, ki ga je po naročilu iz Murgelj sproducirala Mediana, Delo sklicuje na to isto agencijo za ustvarjanje javnega mnenja, ki je že tri dni po odstopu propadlega Šarca na novo izmerila večinsko mnenje javnosti, ki je kakor za predhodne volitve. Zato se pridružujem pozivu Antoniusa, ne ždite v zapečku in čakajte na nekaj, kar samo od sebe ne bo prišlo nikoli.

 • Minovak

  Me pa res zanima ta anketa, ki je bila, mimogrede, že pred objavo določena in to v Dnevniku, ki ga noben več ne bere. Že nekaj let gledam v naši trgovini, kako zjutraj dobijo 10 številk in jih zvečer 10 tudi vrnejo. Levaki bi naredili vse, da ostanejo na oblasti (beri koritu) in se napajali z denarjem poštenih, delavnih ljudi, kar levaki niso bili nikoli. Njihovo načelo je:

  Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.
  Ne kradi! Vlada ne mara konkurence.

 • Joc 52

  V arhivih se je nasel (Omerza?) zapisnik iz Tacna, kjer kucan pravi, da jih naj ne skrbi, ker imajo svojega krta v Demosu. Ali kdo ve, ce se je razotkril ta krt? Dimsi mi je se najbolj sumnjiv. Menjal je stranke po vetru.

  • macon

   Bučar in Spomenača. Rupel pa je sistemski komformist.

  • Waltter

   Peterle?

 • mapu

  Ha,ha ha Ninamedia ha,ha,ha neka zblojena agencija brez licence ha, ha samo levuharji ji verjamejo, kot ponavadi…

 • skorpijon93

  večino časa od osamosvojitve slovenijo vodijo radikalni levičarji in stanje ne more biti drugačno

 • skorpijon93

  češka,slovaška si muslimanov ne uvažajo , na živi višegrajska skupina !

 • macon

  Zadosti je samo ustrezna zakonska obravnava bančnega milijardnega kriminala, ki bi spravila za rešetke več deset levih barab in udbomafiji bi se vsa kriminalna struktura sesula kot domine ali hišica iz kart, kučan pa bi končno postal navaden upokojenec, ki bi ga kdo kaj vprašal samo na kako obletnico.

  Kar se mene tiče, bi moral za veleizdajo izročitve orožja TO in “daril” iz Elana že davno hoditi pred sodnike in odsedeti kako desetletje, skupaj z zaplembo vsega nakradenega.

  • hajduk

   Kdo točno so tistih deset komunističnih družin, ki obvladujejo cel aparat, verjetno politični direktorji Gorenja, Telekoma, Petrola, Pivovarne, Merkatorja,… še vsaj štiri bi moral naštet. Oni imajo ves denar, oni so proizvajalcci dobrin, oni so tudi trgovci, da denar potem kroži nazaj do njih, razen kar gre za deficite z nemškimi partnerji.

   Pozabi orožje TO, očitno smo imeli vsi puške, pravi veleizdajalec je tisti, ki je po zmagi razoroćil celo Slovenijo. Smo ja kar 50 let zidali kasarne in kupovali orožje, skoraj vse je šlo čez noč, neka industrijska super sila pa nismo in nikoli ne bomo, nikdar ne bomo sanirali take milijardne izgube in kupili vso orožje nazaj.

 • Garbage man

  Milči hodi s plenicam po Ljubljani.Moli Boga da prej crkne, preden šerijatsko pravo postane edino pravo v Sloveniji!

  • Black_hawk

   Ampak res.

 • Black_hawk

  Stokrat raje vidim SDS na vladi kot vse druge. So še najbolj normalni.

 • Peter

  Treba je spremljati, v katero stranko bo zdaj prestopil Moedoerndoerfoer, potem bo marsikaj jasno, no.

  • rubec

   A Mödörndörför? To je pa ja jasno, v SDËS.

   • Peter

    Lahko je tebi afne guncat, k maš švabski leptop, no.

    • samotoje

     Ne kompliciraj, čez cirilico s selotejpom une ő pa ű prilepi pa bo.

   • samotoje

    Ave, Mödörndörför.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Je tranzicijska levica v strahu ker je pokradla samo za 1/3 žaklja pa še to pokradeno bodo morali vrnit.

 • Garbage man

  Dumb & Dumber , Komunist & Komunist

  • Peter

   Do you realise what you’ve done?

 • JANEZ GUS

  To je bilo za pričakivati.Režimski rdeči mediji z vsemi topovi po SDS in tistimi,ki si upajo z njimi.

  • Peter

   Jasno, če kdo, potem “osrednji” mediji nikoli ne razočarajo, no.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pa še res je, 100% predvidljivi in transparentni.

 • Peter

  Precednik je opravil prvi krog pogovorov. Sledi nekaj slik na instagramu, potem klic v štab (treba preveriti, kaj svetuje penzjonist/biciklist, če je že našel, kje je doma), potem pa se bo, mogoče že odločil, no.

  • Joc 52

   Dober, bravo

   • Peter

    Nič bravo, tako je, no.

 • šmentanamuha

  Slovensko volilno telo bo moralo enkrat odrasti. Lumpenproletarci bodo morali slej ali prej prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Res pa je, ko se ljudje in podgane enkrat navadijo na življenje v kloaki in se naučijo v njej preživeti, mislijo, da je to edini način in da drugače in boljše ne more biti.
  Zdaj se vidi, kakšno škodo je napravil komuno-socializem. Ljudje dobesedno otrpnejo ob misli, da bi morali prevzeti sami odgovornost za svoje življenje, svoja dejanja, svoje počutje, svojo državo. Upajmo, da se nas prihodnje generacije ne bodo sramovale, zna se zgoditi, da bomo zaradi nezrelosti zakockali svojo državo.

  Bojte se Kučana in njegovih ne pa Janše.

 • hajduk

  Poenostavimo, nihče noče sodelovati z Janšo. Zakaj je tako? Mogoče boljše vprašanje, kako je to sploh možno?
  Včasih je imel take probleme Jelinčič, še SDS so se ga izogibali. Ker niso delali nič pametnega, pred hrvati nas SNS očitno ni branil, v parlamentu je pa Jelinčič samo afne guncal, potem so šli v njegovo stranko samo taki, ki so bili itak problematični in niso hoteli imeti veze s komunizmom, iz osebni, poslovnih ali načelnih razlogov. In potem je leta pobiral tistih 10% glasov čudakov, ki menda obstajajo v vsakem narodu, dokler jih ni razmontirala Kresalova, ko so rabili denar za krizo. Jelinčiča so procesirali in člani so se razbežali kot, da ga splih ne poznajo, istočasno se je začel krepiti SDS.
  Zdaj je pa Janša tak kot je bil prej Jelinčič, zdaj pa za lkanstvo SDS govorijo, da so same pijane barabe in lopovi, pobral bo pač kar bo lahko, več glasov pa ne bo dobil.
  SDS je v resnici čisto drugačna stranka, čeprav si res pomagajo s propadlimi gradbinci, birokrati in državnimi sekretarji SLS, ima stranka tudi precej svojega vplivnega kadra. Tudi program in politika SDS je precej drugačna od nacionalnih socialistov, že to je drugače, da demokrati niso več socialni ampak samo še slovenska stranka. Je bil Janša le predsednik Sveta EU, saj zato zveni tako radikalno, če so pa v EU parlamentu vsi taki. Slovenija je drugačna, ker so stranke isto kot nekoč partija, razdelili so se na partijske politične sekcije in zdaj vsakdo okopava svoj komunistični fevd, njim je fino.
  SDS je dovolj močna, da ne rabijo nikogar, saj ne bo nikogar na volitve, imamo preveč slabih izkušenj, pri Janši držijo skupaj in niso ignorantski idioti, to je ena stvar več kot jo premorejo vse ostale stranke in zato izstopa, kar pomeni zmago na volitvah.

 • hajduk

  To pomeni, da se ne smemo bratiti s hrvati, pod katere nas rine Kučan.
  Saj zato je to povedal, slovenci nismo enotni, pol je hrvatov po rodu, zakaj bi se potem kregali še stoletja, če itak ne moremo zaustaviti njihove hegemonije, ki nas je razžrla od znotraj.
  Srbov se pa Kučan boji kot Hudič križa, izdal je partijo, izdal je Titovo pot, saj je udbaš in točno ve kakšna je kazen za veleizdajo. Bodo pač nastali dve Jugoslaviji, zahodna in vzhodna, tolažimo se lahko, da bo naša bolj stroga, a dobra po srcu.

 • mona lisa

  Podgane ze stikajo glave in kujejo kako bi onemogočili sDs in Janšo. Vedo da jim je potem odklenkalo in ne bo več denar v potokih tekel na njihove račune.

  • hajduk

   Saj je će bil Janša, celo dvakrat. Kdo ga je pa poslušal, oni so še naprej opravljali svoje delo, kot običajno in pokradli še več kot prej. Zdaj čakajo pa že na penzijo, v službah jih počasi menjavajo njihovi otroci ter drugi člani družinskih klanov. Njim je vseeno kdo bo vladal, brez birokratov in strokovnjakov po celi državi itak sam ne more nič. Bolje za Janšo, če jih bo poslušal in ubogal, potem bo mdo šli morda kdaj še v njegovo smer.

 • Peter

  Danes je tov Večji krogec v manjši krogec izjavila, da desna vlada ni v nacjonalnem interesu Doline.
  Zdaj me pa zanima:
  – kakšen % dolinčekov to podpira? (če kaj takega izjaviš imaš v rokah študijo, ki to izjavo podpira, rajtam)
  – je v nacjonalnem interesu Doline potem vlada tov Alenka Vinidtajm Bratušek?
  – je v nacjonalnem interesu Doline dejstvo, da se ona in Alenka in tistih nekaj burkežev, ki slišijo na ime SAB svaljka po parlamentu?
  – Se vam zelo kolca po sredstvih iz x-tira, ki jih zdaj za vašo “stranko” očitno ne bo?
  Res bi me zanimali odgovori tov Večji krogec v manjši krogec.
  Če bi imeli dolinski družbenopolitični delavci, ki sebe imenujejo voćdog, novinarji ipd kaj med nogami, bi jo to že sami vprašali, no.

  • hajduk

   Predstavljaj si dva balona, povezana s slamico, ki jo lahko zapremo z ventilom. En balon je precej manj napihnjen od drugega. Odpremo ventil na slamici in zrak steče med balonoma, v nasorotju s pričakovanjem, se zrak iz do konca napolnjenega balona v hipu stisne v napol praznega.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Saj, če bi baba dala tak primer, kot si ga opisal, bi se izkazala za kolikor toliko inteligentno, tako je pa izpadla kot kura.

    • hajduk

     Pojma nimam kako je nadomestila Šrotove milijarde, nekaj so govorili o bančnih garancijah, to je menda neka količina denarja, s katero morajo razpolagati banke, sicer bi se denar razvrednotil ali nekaj takega. No, nekaj je zagotovo šlo, Prot je v restu, graščino in audija so mu pustili, keš so pa strici pobrali nazaj iz nabiralnikov, nekdo je seveda pobral bančne provizije.

  • macon

   Levi mafijaši zmeraj izgledajo smešni in nori, če njihovo govorjenje dobesedno poslušaš. Če v njihovih govorih zamenjaš besede ljudje, družba ali nacionalni interes s pripadniki leve mafije, pa dobijo povsem razumljiv pomen.

   Torej baba je povedala, da desna vlada ni v interesu leve mafije, ki krade milijarde in ima inštitucije v primežu.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Haha, dobra!

 • Ježek Teka Teka

  Dokler komunjare ne sestavijo novo antislovensko koalicijo se bodo plazile do Pahorja … JJ ne sme priti na oblast za nobeno ceno …

  • hajduk

   Pahor se pripravlja, da bo prevzel Kučanovo mesto.
   Kdor misli, da bo vsaj on kaj boljši, bo bridko razočaran.

   • Joc 52

    Toliko celo komunisti niso prismuknjeni…..barbika gre na odpad

    • hajduk

     Pahor je bil zadnji predsednik partije in posledično udbe, mladinci so razpadli zadnji oziroma so preprosto ustanovili Združeno listje, SD ali kaj so že danes.
     Kučan je končal predsedniški mandat in se umaknil v senco.
     Take moči ne izgubiš zlepa, v Pahorja vlagajo že več kot 30 let in on se je navadil lahke oblasti, saj sploh nihče ne, da je najvišja avtoriteta v državi, čeprav njegova funkcija zgleda zgolj protokolarna.

     • Joc 52

      Zame je bebo na kvadrat

 • AlternativaZaSlovenijo

  Najboljša fora bi bila, da obstoječa koalicija v razpadu sestavi novo vlad iz istih strank in da PM v odstopu postane nov PM. Še krave se bodo smejale in to bi rad doživel. Bi bilo v nacionalnem interesu krav in bikov.

  • Peter

   Hm, mislim, da so naše krave na nekoliko višjem entelegenćnem nivoju kot naši levičarji. Zato se režale ne bojo, sam debel bojo gledale.
   Pa, btw, ne misli, da se to, z “novo” koalicije ne more zgodit, no.

 • Joc 52

  Ne samo njega, se bi se najdli izdajalci demokracije

 • Viktorh

  Verjamem, da so dovolj stari, odrasli in zreli, da se dogovorijo za vlado, ki bo prinesla napredek, razvoj, zadovoljstvo…

  • Vera

   ” Upanje umre zadnje ” .

  • marker

   Tega nočejo. Hočejo samo dobre plače, čimmanj dela in veliko dobro plačanih privilegijev. Država in državljani so jim zadnja briga. Pa za upokojence tudi. Zaradi izgube neupravičenih.privilegijev se bojijo Janše. Takega privilegija, kot ga je dobil brezposelni levičar Jakič.

 • Ehbolimedžoko

  Ali pri nas res rabimo Volitve, ko vam vse to lepo napravijo LEVOSUČNI mediji SAMI ?

  ” NAJTEŽJI in NAJBOLJ DELIKATEN POSEL, NAM ZASTONJ OPRAVIJO LEVOSUČNI MEDIJI”
  Mipaničhvaležnizato.press

 • NoName

  Vlada je padla zaradi nesposobnosti posameznikov, zdaj je čas, da se izkaže od strani večine volilcev izvoljena stranka.

 • xtc

  Sleje kot preje se bo SLO levakom zgodilo enako kot ZDA demokratom narod jih bo počaso odj………………… ker so preveč sektaški in izključevalni.

 • Ježek Teka Teka

  Mal sem bral poste na kurah in javni hiši … 80% jih je proti komunjaram … razen nekaj plačancev … mogoče je še upanje …

  • AlternativaZaSlovenijo

   Da bi te Bog uslišal!

 • šmentanamuha

  Levičarji blefirajo. Mislijo, da bodo s protijanša histerijo pridobili stare in nove volivce. Kako podcenjujoče do volivcev. Kdor jih je do zdaj volil, naj se zamisli, za kakšnega bedaka ga imajo.

 • Slovenka

  Mimogrede, če bo Janša sestavil vlado, bo to čudež. Pivčeva je dobila grožnjo s smrtjo, če bodo šli v vlado, LMŠ pa aktivno podkupuje Počivavška: Odločitev, ki bi lahko omehčala Zdravka Počivalška
  Zelena luč vlade za podržavljanje velikega dela slovenskega turizma lahko vpliva na jutrišnje pogovore SMC pri SDS; https://www.delo.si/novice/slovenija/odlocitev-ki-bi-lahko-omehcala-zdravka-pocivalska-276438.html.
  Brez božje previdnosti las ne pade z glave. Kar bo, pač bo. Narod si na volitvah piše sodbo sam in ko enkrat spravi v DZ take in drugačne tipe, o njegovi usodi odločajo oni.
  Vsekakor se nam obetajo zanimivi dnevi.

 • Stajerka

  …za na vrh pa še tole….

  Pivčevi naj bi grozili s smrtjo, če se odloči za sodelovanje z Janšo

  Aleksandra Pivec prejela grozilno pismo.
  Policija je novi predsednici DeSUS-a Aleksandri Pivec zagotovila izredno varovanje, potem ko je prejela pismo z grožnjami. Kot neuradno poroča 24ur.com, naj bi Pivčevi grozili s smrtjo, če se odloči za sodelovanje pri oblikovanju Janševe koalicije.

  https://www.zurnal24.si/slovenija/pivcevi-grozili-s-smrtjo-ce-se-odloci-za-sodelovanje-z-janso-341411

 • Slovenec

  Da bi se vsaj ljudje spametovali in podprli desno opcijo.

 • Stajerka

  ….to pa se bere kot kriminalka…….no, mogoče pa tista o obisku FBI vseeno ni tako nedolžna in daleč od resnice……

  Ima podjetje, ki straši Američane, vezi tudi s Slovenijo?
  Avtor: Matic Tomšič
  Ameriško podjetje Clearview AI, ki je z družbenih omrežij potegnilo več milijard fotografij ljudi, z njimi urilo umetno inteligenco za prepoznavanje obrazov in policiji v ZDA nato na skrivaj prodajalo orodje za identifikacijo osumljencev, načrtuje mednarodno širitev. Med 22 državami, ki so jih kot potencialne nove trge označili na zemljevidu sveta, je tudi Slovenija.
  https://siol.net/digisvet/novice/ima-podjetje-ki-strasi-americane-vezi-tudi-s-slovenijo-518060

 • Slovenka

  Ah.

 • JANEZ GUS

  Kje so zdaj tisti VEČINSKI PODPORNIKI DESUS IN SMC,ki nasprotujejo vstopu v vlado JJ.Kdo pa je delal anketo.Dnevnik.Stem sranjem rdečim si ne obrišem niti riti.

 • JANEZ GUS

  Prvo naj gredo k barabi iz tga portala obrnit gajbo.Ta rdeča svinja je vsega zmožna.

 • Vlado77

  Usmerjeni mediji so zagotovo velik problem. Prava agitacija ani JJ. nenormalno za demokracijo.. Sicer se zelo podobno dogaja v ZDA in vseh EU državah. Zato Nemci ne vidijo bistva problema,ki jim je zakuhala Merkel in še vedno verjamejo v uboge “begunce” v resnici preračunljive ilegalne migrante, ki jim delajo samo škodo. Mediji vse to molčijo ali zakrivajo. Isto velja v Franciji,Švedski, VB, Belgiji, Nizozemski,Španiji. Ko bo ta problem prevelik pa nam ne bo pomoči.