Tako se kalijo novi Zemljariči in Isajlovići: Poglejte, koliko nas je stalo Štromajerjevo “socialistično” udejstvovanje v študentski politiki, preden je napredoval v državno politiko!

Jernej Štromajer in Dejan Židan.

Štromajerjev življenjepis izpade bleščeče z vidika njegovih sposobnosti, da maksimalno izkoristi denar davkoplačevalcev v svojo osebno korist. Že kot študentski funkcionar je bil zasenčen s številnimi aferami, nato pa je bil tudi direktor v močno preplačanem Kampusu, ki nas je stal vrtoglavih 1,8 milijona evrov. V oči bode tudi neverjetnih 85 tisoč evrov za analizo smotrnosti nakupa lokala v središču Ljubljane in kopališča Laguna. Študentske organizacije so sicer črna luknja za denar davkoplačevalcev, Štromajer pa ni edini, ki se je tam izučil “posla” in napredoval v državno politiko!

Že življenjepis Jerneja Štromajerja daje vedeti, da je ta vidni in eden izmed bolj radikalnih članov Socialnih demokratov Dejana Židana specializiran za maksimalni izkoristek davkoplačevalskega denarja v osebno korist. Bil je namreč namestnik predsednika študentske organizacije Slovenije, predsednik ljubljanske študentske organizacije in direktor socialnega inkubatorja Študentski kampus, trenutno pa je državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pri ministru Jerneju Pikalu, ki se je pred tem ukvarjal z indoktrinacijo študentov na režimski Fakulteti za družbene vede. In to kljub temu, da pred tem ni bil izvoljen za poslanca.

Škandaloznih 85 tisoč evrov za analizo smotrnosti nakupa
Pod njegovim predsedovanjem je študentska organizacija v Ljubljani plačala kar 85 tisoč evrov za analizo smotrnosti nakupa lokala v središču Ljubljane in kopališča Laguna. Policija je takrat med drugim, kot je za medije potrdila tudi ŠOU v Ljubljani, zaradi podkupovanja delegatov na skupščini priprla nekdanjega Štromajerjevega svetovalca Željka Milovanoviča, a se je organizacija od tega distancirala. Portal 24ur.com je takrat poročal, da je Milovanovič celo grozil predsednici ŠOS Katji Šoba. Kasneje je bil oproščen, danes pa se pojavi kot mestni svetnik na Listi kolesarjev in pešcev v Mariboru.

Jernej Štromajer in Jernej Pikalo ne izgubita apetita po davkoplačevalskem denarju – tako sta lani protestirala proti vladi, v kateri je sodelovala njuna stranka SD (Foto: Facebook)

Najbolj prekaljeni izkoriščevalci davkoplačevalskega denarja iz študentskih organizacij pogosto napredujejo v državno politiko
Štromajer pa še zdaleč ni edini, ki je iz študentskih organizacij napredoval v državno politiko. Na Nova24TV smo že pisali, kako se je vodja operativnega jedra stranke Verjamem Igorja Šoltesa pred volitvami leta 2014 Uroš Novak nato redno zaposlil na zavodu Študentski kampus. Politične aspiracije si je izpolnil tudi nekdanji predsednik Študentskega zbora ŠOU Rok Hodej, ki je bil zaposlen v kabinetu bivšega predsednika Mira Cerarja, bivši predsednik ŠOS Mitja Urbanc pa je bil zaposlen v kabinetu ministrice Maje Makovec Brenčič na MIZŠ.

Foto: ŠOU.

Kampus, kjer je bil Štromajer direktor, nas je stal 1,8 milijona evrov
Javnost je pred časom še najbolj razburila investicija v Študentski kampus, kjer je bil Štromajer, kot že omenjeno, direktor. ŠOU v Ljubljani je zemljišče in objekte odkupila kar od nekdanjega študentskega funkcionarja in zanje plačala vrtoglavih 1,2 milijona evrov, slednji pa je zgolj nekaj mesecev pred tem na javni dražbi zanje odštel 350.000 evrov. V tem poslu pa niso bili oškodovani zgolj študenti, pač pa v nekaj letih tudi vsi davkoplačevalci. Študentski funkcionarji so namreč študentski kampus postavili na zemljišču, preko katerega poteka načrtovana železniška proga, vse skupaj pa utemeljili kot naključje. Kljub temu da bodo objekti kmalu porušeni, so v kampus investirali okoli 1. 800 000 evrov. Ob tem se lahko vprašamo, ali je bil kampus postavljen le zato, da so Štromajerju zagotovili direktorsko funkcijo?!

Foto: sta

Študentske organizacije so črna luknja za denar davkoplačevalcev
A Kampus je le najvidnejši primer odtekanja denarja iz študentskih organizacij. Iz naših virov smo namreč že pred časom izvedeli, da ima ŠOU s številnimi nekdanjimi študentskimi funkcionarji sklenjene mastne pogodbe o sodelovanju. Takrat smo izpostavili npr. Andreja Boleta, bivšega ministra za obštudijske dejavnosti, iz kvote skupine Povezani (že omenjeno operativno jedro Šoltesove stranke Verjamem), ki je imelo pogodbo za 2500 evrov mesečno. V ŠOU je bil, kot smo poročali zadolžen zgolj za fizično prisotnost na študentskem kampusu. Študentski funkcionarji prav tako dobivajo honorarje tudi za številne neobjavljene raziskave. Kot smo tudi poročali, so v ŠOU zgolj v enem letu kar 85 tisoč evrov namenili raziskavam, ki jih javnosti nikoli niso predstavili. Vodja ene izmed takšnih raziskav je bil Klemen Balanč, ki je bil tudi na mestu predsednika ŠOS, raziskavo je pomagal izvesti inštitut IPM, ki ga vodi Domen Kos, takratni generalni sekretar ŠOS. Balanč še danes meni, da so rezultati raziskave poslovna skrivnost, ki je ŠOU ne sme razkriti javnosti. Velja poudariti, da v okviru tega “inštituta” deluje tudi Alem Maksuti, ki se v zadnjem času redno pojavlja na dogodkih zloglasne levičarske evroposlanke Tanje Fajon, kjer razpravljajo o tem, kako omejiti svobodo govora.

V študentskih organizacijah poniknejo vrtoglavi zneski davkoplačevalskega denarja (Vir: erar)

J. Ž.

 • antimur

  Pred to zločinsko bando nas rešijo še samo kandelabri.

 • Artur

  Butalski zlovenistan idealno gojišče narodnih parazitov in mešalcev megle.75 % Idiotskih Butalcev niti ne razmišlja s kakšnim deratizacijskim sredstvom bi to gamad iztrebili .

 • Hun

  So v stranki SD spremenil kriterije za nove člane?! Ni bil pogoj kandidata za članstvo SD influentnost na FB in instagramu. Norma , predpogoj za kandidata, doseči najmanj 100všečkov?

 • SIMON ROZIC

  Kdo pa je tega Štromajerja naredil, se res ni nič potrudil in si ni
  vzel časa za popravke; meni se zdi podoben mojemu lajavemu
  psu (rotvajlerju), ki ne utihne, tudi če ga poliješ z mrzlo vodo !….
  Najprej sem mislil, da vnuk od Makarovičke, ampak ona ima samo
  mačke in nima otrok…odpade!
  …da na bo napačno razumljeno, psa imam zelo rad, za to naj mi pes
  oprosti, da sem ga primerjal s takim bebcem!

  • Silos

   Ali sta kaj v sorodu s korbišem?

   • SIMON ROZIC

    Ne žali mojega psa, ker ima častitljiv rodovnik!
    Kaj pa ti?

 • Janez Kepic-Kern

  HVALA ZA DOBER PRISPEVEK
  O
  ” SD – PONOSNIH NASLEDNIKIH KP STALINSTOV
  KOMUNISTOV – ZLOČINCEV”
  Ki so bili nesodni, bratomorni KP polit morilci njih sonarodnjakov
  -Slovencev.naših prednikov.
  Na kaj so v SD – pravzaprav – “PONOSNI”? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Nej vsi vedo

  Govno v glavnem. Poročil bo Albanko in nadaljeval – z mešanjem dreka.

 • Iztok Pušnik

  Če bode šlo z reklamo tako dalje, bodo pri SD zamenjali Fajonko s Štromajerjem. Časa je še dovolj. LOL

  • učko

   Jah, bi znalo bit kej na tem !

 • Vera

  Židana in njegove mulce, tudi čaka kazen , če ne prej pa za 7 let .

  • učko

   Teh 7 let za barabe pa je blo mim že 10x pa še vedno nič !

  • SIMON ROZIC

   malo bo že treba pohitet, drugače bo Slovenija prazna Slovencev

 • GverilaStyle

  A ta pikalo tud še ni iz omare stopu???!!!

  • SIMON ROZIC

   Ne,ker bi razpadel !

 • tohuvabohu

  Tako se kotijo novi …

 • xtc

  Tale ije izvrsten primerek nizkega IQ njegovih volilcev.

 • Rožle

  BRAVO DOMEN !!!
  BRAVO NAŠI ORLI !!!
  ŽIVELA PLANICA !!!

 • Common Sense

  Strohmeyer je arhetip tipičnega mlečnozobega mladinskega političnega povzpetnika Zveze socialistične mladine Slovenije. Če se kdo še spomni teh časov…. Mimogrede, v njegovi volilni enoti Bežigrad II ni bil izvoljen. Tu je zato, ker “svoji” poskrbijo za “svoje”.

 • montyamp

  Slovenska politika je kot pasji azil brez čuvajev in z odprtimi kletkami .
  Mladiči morilske hunte so pač ekonomski morilci slovenskega naroda in denarja katerega UDBOVSKA GVERILA krade poštenim državljanom .
  SD , je naslednica SAVEZA KOMUNISTA YUGOSLAVIJE , pravilniki ki so plod CENTRALNOG KOMITETA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOSLAVIJE so njihova BIBLIJA .

  • SIMON ROZIC

   ….saj so zadnjič povedali, kako ponosni da so! -Oni še “serjejo” rdeče, če pa ne, pa tako
   vidijo! Pri denarju pa jih najbolj veseli kapitalizem!

 • Nšo-či

  A tožilcem se pa ta zgodba nakupa Kampusa ne zdi vredna pregona? Jih v oči ne bode izjemna razlika v ceni in pa dejstvo, da je Kampus zaživel na bodočem Tivolskem loku, ki je že dolgo opredeljen v prostorske načrtu. Gradnja je bila predvidena keta 2020. Bo država označila Kampus kot črnjo gradnjo in ga podrla? Ali bo Štromajer to preprečil in vladi zasejal strah pred otroškimi protesti? Bodo otroci končno odrasli in se vprašali katere riti jim odžirajo študentske zaslužke? Po mojem mnenju bi tale Štromajer doktorat moral opravljati v zaporu ne pa v ZDA.

  • Peter

   Ne, ni vredna pregona. Si še kdaj slišala, da bi se karšenkoli postopek proti levim končal drugače, kot z oprostilno sodbo, če niso slučajno že prej izbrisali ali založili dokazov?

  • Common Sense

   Za njega ni pregon, ker bo “oproščen” zaradi pomanjkanja dokazov. Za njega in njim podobne je primerna le palica. A ker palica v demokratični družbi ne gre, jih je treba udariti po žepu. To je edini lek. Edini. Cut the funding. Po domače: zapreti pipico.

 • soc

  Zgodbo ljubljanskega Kampusa bi veljalo podrobneje raziskati. Smrdi. A ker so zraven naši, murgelski mediji tega gotovo ne bodo storili. Nova24?

 • montyamp

  ZAKAJ NE ???
  Zato ne , ker ste fašist komunistični hlapci – UDBOVSKA DECA , naredili iz Slovenije vukojebino iz katere na leto zbeži 10 000 Slovencev , s trebuhom za kruhom in pred quazi libealnim ortoašizmom ultraidiotov ki se skrivajo za nazivi združenega levičarstva .
  Komunist so narod pohabili do mere , kjer se ljudje s politiko več nočejo ukvarjati .
  STRPNOST MED PODGANAMI === SAMOMOR .

 • mojadezela

  Preklet gnoj ciganski!

 • ZatonMesecnikov

  Prakso, da se takšni kalijo v Študenstki organizaciji, preden prestopijo v politiko, je pokazala zadnja Tarča v četrtek, ko se je tisti funkcionar evidentno delal norca iz slovenskega občinstva.

  Žal mi je, da v Sloveniji prevladuje prepričanje, češ, kako se “znajdejo” in da pač “vsi kradejo” in je to opravičljivo in dokaz neke sposobnosti. Da bolj kot se znajdeš v ribarjenju v kalnem, boljši si. Ter potem takšne tudi volijo.

  Neke kvazi vrednote so se razvile v zadnjih 70 letih in so kot ujetniška kugla na nogi slovenskega naroda.

 • Dragan Krstič

  Predstavljam vam Rdečega Balona Smrti, ki nam popestruje portal s svojimi komentarji.

  • Peter

   Povsem možno. Glup, nesramen, neotesan, na smrt sovraži vse kar ni levo…

   • Iztok Pušnik

    Na tvojo žalost in žalost še marsikoga, zna Štromajer svoji opciji pridobivati volivce…

    • Peter

     Na mojo žalost zna očitno precej bolje pridobivati zase davkoplačevalski denar. Za tebe pa ne vem, mogoče si navdušen nad tem, kako veselo troši tudi tvoj denar, no.

     • Iztok Pušnik

      Nisem navdušen. Navdušen tudi nisem nad tem, da mu nihče ne pristriže peruti. Pa tako so nekaterih ob koritu polna usta…

    • Common Sense

     Ne zna. V volilni enoti Bežigrad II je “popušil”.

     • Iztok Pušnik

      Prazne marnje. Kako bi Štromajer iz Slovenskih Konjic mogel premagati političnega starosto Milana Brgleza v Bežigradu??? Pravi “pušanac” je seveda uspel politični starosti Gorenaku v Celu!!!

   • hladnik

    Ljubi pa denar. To pa šteje.

   • Dragan Krstič

    Rdeči Balon je b il na tem portalu že pod nickom Luca Marchiesi, UDBA, Maršal Tito.
    Zanimivo je, da je pred leti zaprosil amerišk državno upravo da mu omogočijo brezplačen študij na eni od njihovih univerz, kjer pa le more pljuva po ZDA. To je “hvaležnost” rdečega ljigavca.

 • Darth Vader

  bravo…odličen članek…..naj se bere, katera roka(realni davkoplačevalci) te kretene hrani ter kakšno nizko stopnjo razvitosti zavesti imajo…..le kako naj bi takšen profil low-life klovna prispeval svoje najboljše za davkoplačevalce republike slovenije, ko pa ni sposoben iti preko kraje, laži, prevare……ta klovn na sliki izgleda kot mali podivjani demonček….narcisek in klasičen sociopat….ve se kako se s takimi dela :)

 • Janez Kepic-Kern

  PA?
  TOLE JE ZRELO ZA RAČUNSKO SODIŠČE – SE ZDI.
  Samo !
  Kjer ni TOŽNIKA – NI SODNIKA.
  To vemo vsi.
  Kdo bo torej PRIJAVIL URADNIM organom – vse te
  tako lepo prikazane, podane – MAHINACIJE TEH “SD” LJUDI? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • samotoje

  Odličen tvit G. Preaca:SOCIALIZEM JE KOT MIŠOLOVKA: deluje, ker miš ne razume, čemu je sir zastonj.

 • Dragan Krstič

  Če bi se Strochmayer rodil med 2WW ne bi bil Jernej ampak Erwin, Adolf ali celo Hermann, tako kot so starši poimenovali našega velikega komunista Rigelnika. Me prav zanima po kom je dobil to ime.

 • Artur
 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?

   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Država ne ukinja … država ne dela, država samo je,
    je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
    transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
    Država obstaja kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
    (ali pa kaviaržido kominternističnih
    in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
    skupnih poslih.

    Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
    MORATE povedati, katera!

    =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
    =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

    MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
    VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
    MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
    KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

    ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
    resnicoljubno …
    .
    Torej, tega in onega ne dela neka država (država to, država ono, država je grda … VSE TO
    JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL
    JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN,ki je
    predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    sami pa si med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina revolucije.

    • Get Smart

     Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
     IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
     220 MILIJONOV € za projekt,
     ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
     40 milijonov €

     in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
     = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
     ampak jih
     je nagnal domov BREZ PLAČILA.
     ———
     * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
     ki je pokazal socialno ozaveščenost«
     ———
     Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
     Kaj odmeva v Stoščah?

     – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
     – ZA koga? Za PARTIJU?
     – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
     – “Evviva communismo!”
     – “Bandiera rossa la triumfera!”

     Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
     osvobodila.

 • Get Smart

  POLITIKA pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  .
  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Onaniranje o “ekstremističnih levicah” je bulšitizem.
     extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = WTF???
     .
     LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
     = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka.
     .
     Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
     .
     NESKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”
     (SD DeSUS ŠARAC bratušak sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE),
     kot vemo, UBIJA otroke, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, parazitira na tvojih žuljih …
     .
     Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
     .
     A razumete otroci? A zmorete razumeti in nehati onanirati kretenizme?

     Pamet v glavo.

 • Peter

  Oni (SD) so ponosni nasledniki Zveze komunistov.
  Je treba povedati še kaj, no?

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM – SPODNJI MOJ SPODNJI ZAPIS.
  KER
  IMA NEKAJ TEŽE.
  PA?
  TOLE JE ZRELO ZA RAČUNSKO SODIŠČE – SE ZDI.
  Samo !
  Kjer ni TOŽNIKA – NI SODNIKA.
  To vemo vsi.
  Kdo bo torej PRIJAVIL URADNIM organom – vse te
  tako lepo prikazane, podane – MAHINACIJE TEH “SD” LJUDI? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ “DOMOVINE”

  https://www.domovina.je/kak

  POGLEJTE, KAKO JE FDV DR. J. ŠTROMAJER V ZDA – “POGOREL”
  V ZDA AKADEMSKI DEBATI O T.I. SVOBODNEM IN SOVRAŽNEM GOVORU.
  IZ “DOMOVINE”

 • janezxy

  Že vizuelno je pravi Brajdić

 • Amerikanc

  Zaradi gornjih parazitov so delavske plače kakršne so in penzije so, kakršne so !

 • samotoje

  Tole bi morala biti novica v Sloveniji in v ponos bi nam moralo biti: Nobelov nagrajenec za fiziko leta 2016 in profesor na Princetonu Duncan Haldane, po materi Slovenec, je prisegel kot slovenski državljan. In je silno ponosen, da je tudi Slovenec. Ob takem človeku bi se morali vprašati, zakaj nam tukaj kažete primerke nižje razvitih vrst. Z njimi naj se ukvarja policija.

  • Iztok Pušnik

   Viš, kak dobro je, da slediš Hanza TV pa Žurnal24. Jas skos sam tu na totem portalu visim, pa mi marsikaj zaminivega pobegne…

   • samotoje

    Kaj pa sta Hanza TV in Žurnal 24?

    • Iztok Pušnik

     Pa dobro no… režimska TV pa neki režimski portal…

     • tohuvabohu

      Beri med vrsticami …

  • Peter

   Ja, dobili smo Nobelovca.

  • šmentanamuha

   Bravo, hvala za info.

  • samotoje

   Kar dolgo tega mi ga je predstavil skupni znanec iz Clevelanda. Najprej se je opravičil, ker ni znal slovensko. In obljubil, da se bo naučil. Si predstavljaš?

 • FRANC3

  Če si levičar, ti je dovoljeno vse. Rdeče krivosodje ga bo zaščitilo.

 • šmentanamuha

  Rdeči pujsi so že prav patetični v svojem pohlepu na eni strani in svoji nekompetentnosti na drugi strani. Še bolj patetični pa so njihovi volivci. Res moraš biti trčen v glavo, da tole voliš znova in znova, vsem njihovim rabotam navkljub.

 • Andrej

  A niso študentje ponos države? Pametni, napredni, inovativni…. Pa jih navaden pigzigmer nategne na suho.

 • Marija

  Ajej od vseh vsak čaka na svoje Drobtinice.Po jugo znajdi se in ti so uspešni.Poštenje jim ni privzgojeno,če pogledate. Njihove pedigreje.