Tako se Marjan Šarec norčuje iz državljanov: Ministrici Klampferjevi za kršenje zakonov čestital za pogum!?

Foto: STA

Po tem, ko je Upravno sodišče RS v zadevi glede prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru tožbi organizatorja koncerta Mirana Trola ugodilo v vseh točkah, je postalo jasno kot beli dan, da je bil koncert prepovedan nezakonito. Glede na to, da je bila aktualna ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer tista, ki je v času prepovedi koncerta v vlogi načelnice mariborske upravne enote odigrala glavno vlogo, bi človek pričakoval, da bo ta prevzela odgovornost in odstopila ali se vsaj opravičila. Seveda se v praksi to ni zgodilo. Še več! Sedaj se je v njen bran postavil še predsednik vlade Marjan Šarec in v posmeh državljanov zatrdil, da je bila tedaj pogumna, ko se je odločila za prepoved. Iz tega izhaja, da za Šarca kršenje zakonov = pogum. Adijo, pamet!

Šarec se je v bran Klampferjevi postavil v soboto ob robu srečanja pod Najevsko lipo, ko je ta v izjavi za medije podprl ministrico, ki je kot načelnica upravne enote leta 2017 sprejela odločitev glede prepovedi koncerta. Po poročanju STA je ob tem še zatrdil, da ji lahko za pogum samo čestita, “ker je tedaj prevzela svojo odgovornost in sprejela odločitev na podlagi razpoložljivih podatkov”. Podal je še prepričanje, da bomo v Sloveniji potrebovali več poguma pri sprejemanju odločitev, kar je izpostavil tudi v nagovoru zbranim pod Najevsko lipo.

Prepoved sprožila pravi mednarodni škandal
Radikalni levičarji in mainstream mediji so z roko v roki in ob pomoči Klampferjeve poskrbeli, da je do prepovedi koncerta maja 2017 prišlo. In to kljub temu, da je organizator koncerta, ki je bil polno razprodan že dneve pred koncertom, vseskozi sodeloval s policijo in v zvezi z njihovimi zahtevami tudi zmanjšal število udeležencev koncerta po tem, ko je Socialistična partija Slovenije napovedala proteste. O prepovedi so takrat razpravljali tudi v državnem zboru, sprožila pa je pravi mednarodni škandal, kar ne čudi glede na to, da so o prepovedi koncerta obširno poročali tudi hrvaški mediji, ki so bili naravnost šokirani, kako se v državi članici EU cenzurira koncert.

Marko Perković Thompson (Foto: STA)

Spomnimo. V zvezi z razsodbo smo ministrici Klampferjevi poslali novinarska vprašanja, če se namerava zaradi odločitve sodišča zdaj opravičiti in odstopiti s položaja ministrice.

Odgovorila je: “Lahko povem, da je nekaj dni pred napovedanim koncertom upravna enota prejela s strani Policijske uprave Maribor predlog za prepoved omenjenega koncerta, kateremu je bila priložena tudi varnostna ocena prireditve. Iz te varnostne ocene je izhajalo, da bi lahko prišlo do izvrševanja kaznivih dejanj oziroma do pozivanja k izvrševanju kaznivih dejanj. Upravna enota je sledila varnostni oceni policije. Istočasno je bil napovedan tudi protestni shod proti Thompsonovemu koncertu. V tistem trenutku smo ocenili, da bi lahko prišlo do ogrožanja življenj, zdravja in premoženja ljudi in smo skladno z določili zakona o javnih zbiranjih na podlagi varnostne ocene policije koncert prepovedali.”

Dodala je še, da bi danes ravnala enako, če bi bila izkazana varnostna ocena, iz katere bi izhajalo, da bi lahko prišlo do izvrševanja kaznivih dejanja ali do pozivanja k izvrševanju kaznivih dejanj, da bi lahko bili kakorkoli ogroženi javni red, zdravje in premoženje ljudi.

Ksenija Klampfer (Foto: STA)

Tedaj se je odzvala tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki je prepoved obsodila kot kontraproduktivno ter dejala, da je glasba namenjena povezovanju ljudi. Ukrepal je tudi premier Andrej Plenković, ki je hrvaški veleposlanici naročil, naj preveri situacijo in poizve glede razlogov za prepoved koncerta. Karl Erjavec, ki je tedaj zasedal mesto zunanjega ministra, se je v svojem stilu cinično odzval s pripombo, da tudi v nekaterih hrvaških krajih Thompson ni imel koncerta, pri čemer je seveda zamolčal, da se koncert sploh ne bi odvil v objektu v lasti občine, ampak v dvorani v zasebni lasti.

Če ima Thomson brez težav koncerte v sosednji Avstriji, Švici, Nemčiji, ZDA, Kanadi, Avstraliji, pa je pri nas slika povsem drugačna. Vendarle pa je odločitev upravnega sodišča organizatorju koncerta dala zagon, da bo ta vnovič poskušal organizirati koncert. Naravnost žalostno je, da so levičarji naredili takšen bavbav zaradi koncerta hrvaškega glasbenika in to samo zato, ker ta poje domoljubne pesmi. Višek pa predstavlja obnašanje Šarca, ki s svojimi izjavami daje vedeti, da je hvale vredno in pogumno, da prvorazredni kršijo zakone, v tem primeru ustavno načelo svobode izražanja in svobode združevanja, ko pa se navzkriž z zakonom znajdejo navadni državljani, je slika drugačna. Žalostno in nesprejemljivo!

Hana Murn

 • Beli Sneg

  Kaj ste pa pričakovali od nekoga ki je lesarsko šolo delal s popravci. Njegovo domet je na ravni Cimerotiča. Lep primer je današnje komentiranje v zvezi z izbiro Timmermansa. Po moje je njegovo izražanje na nivoju osnovnošolca v četrtem razredu. Tole je izrekel:” Zdaj smo videli neki predlog. Za moje pojme to ni slab predlog. Tudi če bi se tako zgodilo, je to kar dober predlog.” Da ne govorimo o neznanju ekonomije, prava in razumevanja najbolj osnovnih pojmov. Zato je klafarci tudi čestital.

 • Dada

  Če vam je ustaštvo blizu, potem greste na koncert. Meni ustaše, četniki, domobranci niso intimna opcija. Tompsonu pa so….

  • šrauf

   Dadice, ti kar pojdi na koncert Arkanove Cece…

   svoji k svojim press

   • Dada

    Ne hodim na koncerte, you tube dela bolje in zastonj. Ceca, ha,ha,ha stara kobila
    A ti greš na ” Za dom spremni.”.. ha,ha,ha večni uporniki, tudi, ko ni komu. Tako je JANŠA zabluzil.

  • Fosa Stefan

   seveda tebi so komunisti, ki so vec slovencev pobili, kakor Nemcev.
   ponosen sem, da je bil moj oce domobranec. komunisti so pobijali in kradli ponoci in se spravlajli na neoborozene ljudi. to delajo se danes. citiram kucana: NAJPREJ DISKREDITACIJA (PATRIJA) NATO LIKVIDACIJA TUDI FIZICNA; kdaj bo kucan placal stroske in obrekovanje za patrijo, kdaj bo kucan vrnil denar od orozja, ne jansa kucan je tisti, ki je pokradel zgaga, surc, repe, so pa itak pretitutki, ki poznajo samo aport, h nogi, grizi, pusti,…..taki so tudi njihovi izdelki

  • JANEZ GUS

   Tvoj zločionski boljševizem,ki je pokončal NE PRIMERLJIVO Z USTAŠTVOM VEČ LJUDI,si zabij v svoje vsrano dupe.

 • Antonius

  Če bi Šarec imel zares kaj v glavi, mu frizerka nad čelom ne bi rabila farbati tistega pramenenčka sivih las.
  In tale Ostržek bo vodil Evropo?
  Kako bo cepec presojal kaj je pametno, če niti tega ne ve, kaj je abotno in slaboumno.

  • tomven

   To mu bo razložil milanće.

   • JANEZ GUS

    Ko bo Milanček videl,da je tale Maraanček dovolj časa v riti,bo postal Miro

  • zokispoki

   Kako bo cepec presojal, kaj je pametno ? Ce niso vile, bo pac lopata, kenede. Blamaza nam je zagotovljena !

  • Anton

   pri besedi cepec se je le treba malo ustaviti, kot orodje kot ga mi kmetje uporabljamo za mlatanje žita je bržkone koristno, tako da za tega Serpetinška bi dal kot primerjavo kako drugo besedo. Je pa res, da kot vsako orodje, ki je v rokah neveščih rok, le to lahko tudi nevarno/neproduktivno.

   sarkazem press

 • Observer

  Dobr vas Miran Trola s temle Thompsonom.

 • Stajerka

  ….sodišča ne bodo reagirala??…..tulijo in cvilijo, ko se čutijo ogrožene s strani navadnih državljanov……ko jim politiki kakajo po glavah, pa tiho in s sklonjeno glavo nazaj v mišjo luknjo……

 • Sonce

  Hebe se mi za nekega Thompsona

  • antimur

   Da slučajno nisi nimfomanka, saj se ti za vse =be, od Thompsona, do migrantov, do odnosa pokvarjene vlade do državljanov, do domoljubja itd. Ne =be se ti pa za Kučana in njegovo golazen, zanimivo, oziroma skrajno zavrženo in žalostno.

 • VERZIFIKATOR

  Marjan Perko Klamfar

  DARJANČKOV KONCERT POD LIPO

  Darjanček, to dete nebogljeno,
  ki še vedno zgolj le imitira,
  lastnih misli še kar ne kreira,
  končno misel je privlekel eno.

  Misel to pod lipo je izrekel,
  kjer je nebogljenec koncertiral,
  pravzaprav še dalje imitiral,
  tole iz rokava je izvlekel:

  »Ksenija, prav tedaj si naredila.«
  več ni zmogel Darjanček dodati,
  tudi ni se mogel nasmejati,
  da pisala bi o tem občila.

  Naj pojasnimo, kaj stvar pomeni,
  Darjanček je Kseniji čestital,
  ker izvedla neko je storitev,
  da koncerta ni bilo na sceni.

  Da koncert je ta bil odpovedan,
  Ksenije edino je zasluga,
  nje storitev plačana usluga,
  saj korak je bil pač zapovedan.

  Darjanček to dete nebogljeno,
  ki zdaj imitira mimikrijo,
  se navdušil je nad lumparijo,
  misel vzel za svojo – posvojeno.

  Lastnih namreč Darjanček naš nima,
  kar ga strički, tete naučijo,
  to ponavlja, gre za parodijo,
  mislim posvojenim revček kima.

 • Joško

  Za kršenje zakonov moraš biti pa res pogumen; no ja, ne vsak. Navaden državljan je za kršenje zakona takoj kaznovan. Ministri, načelniki uprav, sodniki, tožilci pa so za kršenje zakonov nagrajeni z boljšimi službami, višjimi plačami in kuvertami.

 • von Rhein

  Serpentinšek alias Šmarec se je svoje čase norčeval iz bab.Nekaterim je bilo to tako všeč,da so ga izvolili na pozicijo iz katere se sedaj,ko ima četo goril okrog sebe,norčuje iz vseh. Meni je sicer všeč situacija,ker se norčuje tudi iz tistih,ki so ga porivali po stopnicah navzgor in so tako butasti,da mu aplavdirajo ,ko izreče kakšno tofovsko misel.

 • antimur

  Ta prasec pokvarjeni Šarec, ne samo, da ne spoštuje voljo državljanov v skrbi za varnost in normalno družbo, ta norec ne spoštuje niti sodstva, še manj pa Ustavo RS. Ko človek vidi ob tem telebanu še pokvarjenega in omejenega prorusa Erjavca, ki se kljub odločnemu nasprotovanju volilcev in njegovi zahrbtnosti in v nebo pijoči nesposobnosti, še kar rine zraven, ti pa mine do življenja. Popolnoma so izgubili vso verodostojnost, kjerkoli capljajo ti kučanisti, od proslave do spominskih slovesnosti, vsepovsod onečaščujejo s svojo prisotnostjo, naše spomine na preteklost. Ko jih bomo pregnali, bo imel nadškof Zore veliko dela, da bo na novo požegnal te prostore in pregnal smrad smrdeče kučanistične golazni, seveda, če ni tudi on eden izmed teh Soros-Kučanovih podrepnikov.

 • Janez Kranjski

  Kaj pa se ima policija za mešat v koncerte – kakšna ocena nevarnosti za JRM. Za koji kurac pa je klamferca bila načelnica če posluša policaje – a oni vodijo občinsko upravo? Sedaj naj ona poravna odškodnino iz svojega žepa ali šarčina iz sklada za debile.

 • totex39

  Ukvarjanje vlade s takimi stvarmi pove vse o njej in še slabše se nam obeta, kajti nimamo pravih ljudi, ki bi naredilo konec vsemu temu, ampak posamezne stranke vedno bolj sledijo stranki, ki nas na vse načine hoče vrnite v stare čase.

 • Franc Šink

  Na gornji sliki izgledajo kot neki potujoči glumači ali cirkusanti.

 • lokec

  Kdaj bo koncert od Thompsona, da ga čujem dobro.

 • JANEZ GUS

  Slovenci,vsi na koncert Tompsona,da smrdljivemu kučanovemu šarcu pokažemo vso njegovo bedo zblojenosti.Jebeš ti takega premiera.

  • Hanzi

   Stari, kaj ti jemlješ, da ti tak špila?

  • SloUltras

   Sigurno. Komaj čakam da na slovenskih tleh dočakam mokre sanje vsakega ustaša!
   No tanajbol “domoljubni” sdsovci seveda to podpirate. Ampak na srečo ste še v lastni volilni bazi v manjšini..

   • JANEZ GUS

    Dobro preberi,napisal sem SLOVENCI,izuzeti pa so rdeči retardi,musliči,čefurji beograjskega pašaluka.

    • SloUltras

     Jaz sem Slovenec. Ti pa očitno podpornik ustaštva in četništva na SLOVENSKI ZEMLJI.

     Veliko to pove o tvojem domoljubu.

     • JANEZ GUS

      Ti slovenček,kdo je več zločinov naredil SLOVENSKEMU NARODU ustaši ali tvoji rdečuhi.Pa ne zagovarjem ustašev,kot vi rdečuhi radi pripenjate drugim etikete.

     • SloUltras

      Moji rdečuhi?? Jaz sem prva, PRVA generacija ki ni bila niti pionirček.. tako da rdečuhe išči pri Janezu, Grimsu, Zveru in še in še.. partijskih knjižic je tam mnogo.

      Ustaštvo in četništvo pa na slovenska tla ne spada, pa če ti je všeč ali ne.
      Če ljubiš Slovenijo sovražiš vse kar prezira Slovenijo.
      V to vsekakor spada tudi Thompson ki je za nas rekel da smo alpski četniki.
      Zame smrtna žaljivka, tako da vztrajam.
      Kdor si želi Thompsona na moji zemji, je zame izdajalec moje domovine.

     • JANEZ GUS

      Ne zgražaš pa se nad komunistično ideologijo in simboli in ko ti državni vrh v Stožicah poje bandero roso.Tak domoljub rdeči si ti.Tisti ki to odobrava je super-vele izdajalec moje domovine z Kučanom in vso njegovo falango na čelu.

     • SloUltras

      In da tega ne obsojam , zato seveda imaš dokaz??
      Komunizem je sprijena ideologija. V samo jedro te ideologije je seme ogabe vsajeno.

      Ampak seveda za razliko od tebe, ki pozivaš nas Slovence na koncert Thompsona, meni niti v sanjah ne pade na pamet da bi pozival v Stožice na proslavo komunistične ideologije.
      In to je med nama velika razlika. Meni ne pade na pamet pozivati na druženje s sovražniki Slovenije, ti pa pozivaš!!

     • JANEZ GUS

      Še enkrat in to zadnjič.Moti te koncert Tomsona,ki nima nič proti Sloveniji,če si bral njegov intervju ali oddajo s Pirkovičem,ki so rdečuhi na Hanzi greznici izrabili za njegovo -demokratično odstavitev-Ne zgražaš pa se z javnimi nastopi Kombinatk,Pino Tomažič,ki javno ščuvajo k nasiljuin propegirajo komunizem ali pa z nastopi komunistične zblojenke ,srbske kurbe svetlane in njenega jebo ji pas mater.Pa še ,ne menjuj nickov kot gate.

     • SloUltras

      Še zadnjič tudi jaz.
      Obsojam in preziram komunizem ustaštvo in četništvo. Vse tri naštete stvari bolj kot nacizem sigurno.
      To da ustaši nimajo nič proti Slovencem, je bučka.

      Kar se pa nickov tiče. Nikoli menjal.
      Mam ga tu, mam ga na youtubu, mam ga na vsakem forumu istega. Sloultras
      Ali v celoti Slovenian Ultras.
      Ali pa SloUltras88

     • piko8

      Ti in tebi podobno misleči so narodni izdajalci!!!

     • SloUltras

      A res?? Ti pa domoljub ane? :))
      Dobro razmišljaš, zelo dobro.
      Vidiš lastni nos? Jaz bi rekel da ga ne…

     • piko8

      Še nisem spremeniv mišljena!!!

     • SloUltras

      Jaz pa v jok in na drevo :))
      Ker sem desničar ki ne volim SDS mi je jasno kaj sem za vas… komunist. Do tam vam pač seže pamet

     • piko8

      Če podpiraš VELE IZDAJALCA kurčana, potem o tvoji inteligenci ne dvomim!!

     • SloUltras

      In kučkota podpiram zato ker v dno duše sovražim ustaše?

      Tebi resnično ni pomoči.
      Sklepanje na ravni male šole..

     • SloUltras

      Pa sej razumem. Ko argumentov zmanjka, je najlažje nekomu prilepit etiketo .. tako kot ti meni … Komunist. Kajti kdor ni z nami je komunist. Drugega ne more bit ane…

   • pajot

    čez Ceco se pa nisi pritoževal,kenede?

    • SloUltras

     Absolutno se!! Arkanova kur*ba ni prav nič drugje zame kot Thompson. Še manj nacionalistični balkanski pevci se mi kozla da nastopajo tu pri nas. Kaj šele arkanovka..

     • pajot

      Dobr.

 • marker

  Absolutna si je tudi upala razlastiti imetnike podrejenih obveznic. Janković si bo upal speljati kanalizacijo čez vodno zajetje. Bankirji so si tudi upali prikazati ob podpori politike večjo luknjo kot je bila. Pri nas si vsi preveč upajo, namesto kaznovanja pa prejemajo celo pohvale.

 • kokobily

  Glavno, da so v agendo prihajajočega predsedovanja EU zapisali “VLADAVINA PRAVA”

 • xtc

  No ,če je bila pogumna in sprejela odgovornost-za nezakonito sprejeto stvar,bi bilo prav ,da pokaže še pogum in da sprejme poslefice-odstopi zaradi nezakonitega ravnanja.
  Torej Xarchi hvali nezakonito postopanje-ob enem pa govori o vladavini prava.
  Seveda bodo skušli koncert zopet onemogočiti,če ne drugače z zrežuranimi incidenti-Kučanova tolpa pač ne bo odnehala,dokler jih z šefom vred ne poroči Matilda.

 • Franjo Trojner

  Cepec ostane samo cepec, pa če ga še tako lepo zapakiraš!
  Na volitvah se je videlo, da volilci lepo zapakiranemu cepcu niso nasedli, volilo ga je samo 10% tistih, ki so na volitve odšli.
  Da je cepec lahko postal predsednik vlade, je v prvi vrsti krivo kronično pomanjkanje sposobnega kadra na politični levici in nizka politična kultura v Sloveniji. Panični strici in tete iz ozadja, ki se jim rep vleče globoko v totalitarne čase, so se po zmagi stranke SDS na volitvah zbali za svoj vpliv in bogatstvo, ter njim neškodljivega cepca ustoličili za predsednika vlade.
  Da cepec tudi, v vlogi predsednika vlade ostane še vedno predvsem in samo cepec, pa vsem nam dokazujejo njegovi javni nastopi, ter nedelo njegove nespodobne in nesposobne vlade.
  Z izjavo o delu sedanje ministrce, v primeru nezakonite odpovedi koncerta Thomsona še, kot nižje uradnice, je cepec v vlogi predsednika vlade znova dokazal svojo omejenost, saj javno zagovarja in nagrajuje kršenje zakonodaje.
  Imamo vrinjenega predsednika vlade, katerega vlada sama pogosto krši še veljavno USTAVO in da je mera polna, zdaj k temu nagovarja še vse prvorazredne državljane.
  Adijo pamet in adijo USTAVA, čas je za neomejen kretenizem in kaos.

 • igor

  Hrvaski nacionalizem. Hvala, ne. Tukaj je Slovenija.

  • JANEZ GUS

   Vsak ima pravico in mora bit nacionalist.z proti nacionalističnimi floskulami operirajo samo skrajni levičarji oz. levičarji in njim podobni mašetarji.

   • JANEZ GUS

    Samo ne v škodo drugega.

   • igor

    Dam si ga nes, al se pa odsel na Jug kamor sodiš ocitno.

  • pajot

   Srbski ti pa ne gre v nos,ali kaj?

   • JANEZ GUS

    Izrazi rdečuha na problem nacionalizma.

 • Andrej

  Vsak fuzbal Maribor – Olimpija je nevarnejši kot tale pevec.

 • igor

  Tukaj je Slovenija.

 • koza

  Desni, ali i duhoviti Zlatko Lukež piše: “Hrvati su živjeli u Austrougarskoj, skraćeno AU, zatim u Jugoslaviji, skraćeno YU, a sada žive u EU. Sve se mijenja samo “U” ostaje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!