Tako se rdeči tajkun Hakl, v strahu, da se bo znašel za zapahi, norčuje iz novega vodstva policije!

Uroš Hakl za zapahi (Foto: Twitter)

V strahu, da bo končal za zapahi, se Uroš Hakl prek svojega Večera že norčuje iz novega direktorja policije Antona Travnerja. Kot smo na Nova24TV že poročali, bi bil lahko Hakl med ovadenimi v zadevi milijonskega oškodovanja proračuna, prav tako pa je v sumljivih okoliščinah prevzel tudi Večer. Družina Hakl je sicer zelo blizu Dejanu Židanu, njegov oče Boris Hakl pa si med drugim polni žepe na račun Lekarne Ljubljana, ki ji zagotavlja informacijski sistem. Ko je poleti informacijski sistem odpovedal, se je Ljubljana tako sredi poletja na vrhuncu turistične sezone znašla v tretjem svetu. 52 lekarn je ostalo zaprtih, na območju Ljubljane pa deluje le 14 zasebnih lekarn, ki so tudi v tem času poslovale nemoteno.

Zaradi nove vlade pod vodstvom Janeza Janše so se številni pripadniki globoke države ustrašili izgube svojih neupravičenih privilegijev. Takšen je tudi primer Uroša Hakla, lastnika mariborskega časnika Večer, kjer se že norčujejo iz novega direktorja policije Antona Travnerja.

Njihov novinar Rok Kajzer je pripravil hujskaški članek z naslovom “Anton Travner, vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije, je človek, nad katerim visi afera DCAF.” Na družbenem omrežju Twitter so z Večera sporočili še: “Če bi v politiki (in policiji) veljali visoki standardi, Anton Travner nikoli ne bi smel postati v.d. generalnega direktorja @policija_si. Travner je namreč več kot tesno povezan z afero DCAF.”

Za vsem skupaj naj bi sicer po naših informacijah stal Damir Črnčec, oproda Marjana Šarca, ki je kot sekretar za nacionalno varnost v zadnjih tednih, tekom krize ob izbruhu novega koronavirusa, vsaj navidez, popolnoma izginil. Kot smo na spletnem portalu Nova24TV že poročali, Črnčec te dni izkorišča za aktivno blatenje Janševe vlade in njihovih prizadevanj za zajezitev epidemije prek Twitterja in očitno tudi prek globoki državi zvestih medijev.

Damir Črnčec (Foto: STA)

Hakl se boji, da bo kmalu končal za zapahi
Odkar so leta 2011 kriminalisti iz Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zaradi suma zlorabe proračunskega denarja za Pomurje potrkali na vrata bližnjega sodelavca nekdanjega predsednika stranke SD in tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, državnega sekretarja in vidnega člana SD Andreja Horvata, je bila v lanskem letu le vložena obtožnica. Informacija o tem je pricurljala iz specializiranega državnega tožilstva, ko smo poizvedovali glede dogajanja s postopki, v katerih je vpleten Uroš Hakl, ki naj bi bil skupaj s Horvatom med ovadenimi.

Med imeni so poleg Horvata in Hakla izpostavljali še Haklovega bivšega šefa, takrat solastnika agencije Pristop, Andreja Drapala, direktorja podjetja Oikosa Jurija Kobala, direktorja socialnega podjetja Pribinovina Gorana Miloševića in nekdanjega namestnika direktorja vladne službe za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Igorja Strmšnika.

Medijska SD druščina je postala tarča preiskav zaradi suma, da so v letih, ko se je Pomurje socialno zlomilo pod težo propada Mure, prek prijateljskih navez z razdeljevanjem poslov oziroma denarja proračun oškodovali za več kot milijon evrov. Mimogrede, Kazenski zakonik za tovrstna dejanja predvideva do osem let zaporne kazni. Ko smo nedavno povprašali, koliko kazenskih postopkov tožilstvo vodi zoper Hakla, so nam le odgovorili, da nam zaradi varstva osebnih podatkov in interesov morebitnih kazenskih postopkov ne morejo posredovati teh podatkov.

Foto: STA

Kako je Hakl prišel do Večera?
Policija bi pod drobnogled utegnila vzeti tudi Haklov prevzem Večera. “Povedno je, da so Večer nazadnje prodali za milijon evrov, kar je precejšnja bagatela,” je pred časom za spletni portal Nova24TV povedal politični in medijski analitik dr. Matevž Tomšič, glede morebitne združitve Večera z Dnevnikom Bojana Petana pa je dodal še: “Oba časopisa sta zelo levo usmerjena, sta izrazito politično opredeljena. Pri Dnevniku je tako že od vedno, Večer pa včasih ni bil tako politično opredeljen, a v zadnjih letih nedvomno je. Sta pravzaprav na isti liniji in z vidika medijskega pluralizma to ne bo prineslo čisto nobenih sprememb.”

Matevž Tomšič (Foto: STA)

Prekmurska hobotnica Hakl-Židan-Polanič: Sin Uroš obvladuje medije …
Poročali smo sicer tudi, da je družina Hakl tesno povezana z Dejanom Židanom, kar se nedvomno odraža tudi v uredniški politiki tega časopisa. Prevzem Večera s strani Uroša Hakla je sovpadal z obdobjem, ko je Židan prevzel predsedovanje Socialnim demokratom. Hakl je prav tako na mesto svojega Pomurskega vestnika kot odgovorno urednico nastavil kar Židanovo svakinjo Natašo Gider, a omenjeni časopis je pred kratkim prodal podjetjem v krogu tajkuna Martina Odlazka.

Predsednik SD Dejan Židan (Foto: STA)

… ata Boris pa si polni žepe na račun Lekarne Ljubljana!
Njegov oče Boris Hakl je sicer pred tem prek murskosoboškega podjetja Hakl IT, d.o.o., že leta 2011 dobil za 960 tisoč evrov vredno pogodbo vzdrževanja aplikativne programske opreme za Lekarno Ljubljana, ki jo je takrat vodil Marko Jaklič, najbolj zloglasni slovenski črnograditelj in čudežni deček ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića.

Kot so takrat poročale Finance, ki so na portalu javnih naročil zasledile, da je Lekarna Ljubljana oddala posel vzdrževanja za pet let kar brez javnega razpisa. Pri tem je zanimivo, da je takrat imelo podjetje družine Hakl izključne pravice za programsko opremo, ki jo uporabljajo v Lekarni Ljubljana. Naši viri iz Lekarne Ljubljana so nam ob pripravi članka takrat zatrdili, da je družina Hakl posel dobila izključno na podlagi političnih zvez z ljubljanskim županom Jankovićem, saj so v času sklepanja pogodbe vsa ljubljanska mestna podjetja, razen Lekarne Ljubljana, prehajala na informacijski sistem SAP.

Lekarna Ljubljana (Foto: STA)

Haklov informacijski sistem poleti ohromil ljubljanske lekarne
Poleti je sicer Ljubljana na vrhuncu turistične sezone zdrsnila na raven držav tretjega sveta, saj je za obdobje več dni popolnoma odpovedal računalniški sistem, ki ga je Hakl dobavil javnemu zavodu Lekarna Ljubljana, katerega 52 poslovalnic je ostalo zaprtih. Ob tem so mnogi presenečeno ugotovili, da v celotni Ljubljani deluje le 14 zasebnih lekarn, ki so poslovale nemoteno, spomnimo pa naj, kako je ljubljanski župan Janković skušal uničiti številne zasebne tekmece.

Rok Krajnc

 • Janez Korenjak

  …vsa ljubljanska javna podjetja so takrat prešla na SAP, pravi avtor članka. SAP je najdražji ERP (ERP je kratica za poslovno programsko opremo) in stane vsaj toliko, če ne več, kot je Hakl IT nategnil ljubljanske lekarne. Vzdrževanje je v cenovnem redu “falcona” in vsaka, tudi minorna modifikacija stane bogastvo.

  Ob tem pa – zgolj za okus – so na trgu dostopne odprtokodne (brezplačne!) ERP rešitve, naprimer odoo.com.

  Mimogrede: omenjena odprtokodna rešitev je zasnovana tako, da je ni mogoče zaustaviti z izsiljevalskim virusom, kot se je to zgodilo v Ljubljanskih lekarnah.

  Ampak kaj bi z odprtokodnimi rešitvami, če so pa zastonj in ni provizije. Brez provizij pa se slovenska dogovorna ekonomija hitro ustavi…

  • zokispoki

   To pa je golazen . Komunisticne podgane !

 • karpelec

  Prekmurska oproda je nedotakljiva, ker ima podporo modrookega možiclja

 • pajot

  Tale gumpec,ki se reži skozi rešetke,prav prosi,da bi jih dobil po dominah.
  Se bo našel kakšen heroj,ki bi mu jih malo naložil?

 • rabarbara

  Saj se lahko norčuje glede na to, koliko kriminalcev pri nas pristane za zapahi…. Pa ne mislim na paštetarje… Ti sedijo vsaj 3 leta

 • JANEZ GUS

  Hakl,še malo se strpi.Boš prišel na vrsto.

 • sloustava

  No, no, Hakli: zahaklali vas bomo in se smejali! Kdor se zadnji smeje, se smeje najslajse! Mogoce vam bo pa Zidan , morda celo Kajzer, nosil zdravila iz Lekarne Ljubljana. Jankoviceva farmacevtka jih bo morala nosit pa kar njemu…ravno tako na Dob…Na Crnceca pa ne racunaj, saj brani svojo rit…brezkompromisno, laznivo, zahrbtno in bebavo.

  • Korl

   Ja, čudim se in hudo mi je, da se dal Damir tako zapeljati.

 • montyamp

  Če bi Madžari obdržali prekmurje , slovenska politika ne bi hirala z žveplenim pritlikavcem in uvoznikom romunskih okuženih svinj .
  Mi lahko kdo našteje tudi , če je prišlo od tam kaj normalnega , bom nič jezen ???

  • VERRZIFIKATOR

   Émil Kücsánbacsi

   OGRSKA APOKALIPSA

   Z Ogrskega pride vsa nevarnost
   z vzhoda gre Apokalipsa vedno
   in mori na tujem res dosledno,
   silna nam potrebna je preudarnost.

   Tam vse revolucije zgubljene
   so bile v nedavni zgodovini,
   Oger na zahod se rad prislini,
   nepošteno bitke so dobljene.

   Je Madžar zelo avtoritaren
   že po krvi pa po srcu, vzgoji,
   vidi se po nosu mu, po hoji,
   da najraje je totalitaren.

   Mikloš Horthy, ta iz groba vstaja,
   viktorjanska se poraja doba,
   ena sama z njo panonska zloba
   nad sosednje narode prihaja.

   Kaj še? Ja, domači izdajalci,
   ti viktorijanci so največji.
   Diktaturo kdo lahko prepreči,
   saj povsod so njeni izvajalci?

   Je junak, panonske sin ravnine,
   ta ob meji v bran se Ogrom stavi,
   če je treba, po madžarsko pravi,
   da je ustvarjalec zgodovine.

   Ta bo vedel, kaj nam je storiti,
   ta ustavil sam bo invazijo,
   v boj povedel vso tovarišijo,
   premoženje spretno znal poskriti.

   Kaj ne znal bi, treba ni, da hlini,
   mu ne padla z glavice bo krona,
   saj potomec to je madžarona,
   sin njegov najmanjši in edini.

 • VERRZIFIKATOR

  Uroš Kahl

  ENI HAKELC

  (v kvazi-mariborščini)

  Eni hakelc tam visi na zido,
  fsak večer ga vidiš, ko greš mimo,
  tam ustvarja to bolano klimo,
  tudi fčeraj sem ga zopet vido.

  Čisti hakelc, čisto je rdeči,
  da se že na daleč vidi f temi,
  ravno prav visoko je nad tlemi,
  da se fčasih skriti mu posreči.

  Zaj se dela norca s policije,
  da se policaj bo sam zatakno,
  hakelc pa se pravi čas umakno,
  dobro čujem, kak on norce brije.

  Hakelc, pa kaj to je hakl pravi,
  na katerega se kaj natika?
  Pravi, sámo da se f tisto ftika,
  kar ne briga ga, mu je v naravi.

  Hakelc, pa večer pa fse to stanje,
  kaj te misliš, kaj bo še iz tega?
  Kaj? Večer ga bo požrl fsega,
  rajši črna noč, saj tu že dan je.

  Fsak večer samo si ven še upa,
  hakelc toti, ki visi na zido,
  čakaj malo, pa boš kmalo vido,
  obvisi za zmeraj, iz obupa.

  • Simon Rožič

   …a je tista “slavna” ničvredna Večrova kolumnistka Slapšakova njegova ljubica?
   Zdita se mi pravi par !

   • VERRZIFIKATOR

    Simon, se želodec mi upira,
    saj razumeš, SLABŠA Kot je tista,
    je lahko samo solatna glista,
    ta pa drisko, kakor veš, odpira.

    HAKEJC mi deluje bolj mladostno,
    torej vidiš v njem gerontofila?
    No, saj res, je že prehuda sila,
    skupaj spadata oba – norostno.

    • Simon Rožič

     Hvala! Sem vedel, da 100% obvladaš ! Vsaka ti čast
     in pazi nase!

     • VERRZIFIKATOR

      To pa res umetnost ni nobena,
      vsak dveletnik jasno razlikuje,
      kaj je v kahli in kaj zasmrajuje
      mu okolje, to je enkrat ena.

 • Simon Rožič

  Oj, Hakl, enkrat se boš zagotovo krepko “zahaklal” ! – upam, da kmalu!

 • lokec

  Ti dve šipki v rešetki je možno poravnat ta tretjo pa zavarit.

 • Mademoiselle

  Oh, ne mine dan, da nimate tega kljukca na slikah.
  Predlagam, da se raje pozanimate katera računalniška podjetja bi lahko proizvajala respiratorje. V Sloveniji.

 • mona lisa

  To mafijo bi trebalo razgnat in kaznovati nakradeno pa vzet vstran. Zdaj bi ta ogromen denar še kako prav prišel državi.

  • Maži Tjaži

   In kam se je Crni damir in njegova mala kamniška podgana skrila ???

  • maček ivan

   Tega denarja ni več v državi. Niso vsi amaterji kot on iz TEŠ-a, ko je mel kup gotovine in zlata doma v zidnem sefu, pa najbolj ni vedu zakaj in odkod ga ma.
   So bolj in so manj zjebani v glavo. Eni pa preprosto verjamejo, zdaj skoraj ne morejo verjeti, da so odrezani od korita in zaščite, beri sodišča in tožilstvo.

 • Andrej

  Tudi Haklom se včasih zahakla.

 • Amerikanc

  Narisal si je gumijaste “rešetke”, ker so ga do sedaj gumijasti sudje pustili na svobodi. A časi se spreminjajo in prave rešetke ga čakajo; za vse lumparije, ki jih je počel.

 • Stajerka

  ….vsem novinarčkom, ki počepajo pred lopovskimi lastniki in uredniki, se bo vrnilo kot bumerang v betice…..in prav je tako…….na njih bodo pozabili vsi, od lastnikov do globoke države…….po njihovih nesramnih dejanjih se jih bodo spominjali samo pošteni državljani – in to ne v najlepši luči……da si kdo ne bi delal utvare!!!……

 • milanček

  Bog daj moji zavedni Slovenci! a kdo ve, če je takratek iz murgel že škripnu? Da Bog da je!

  • maček ivan

   Penin še ni zmanjkalo v TUŠ-u, vsaj zaenkrat ne.

 • Gren

  ZAPRET VSE RDEČE LOPOVE Z ŽIDANOM IN KUČANOM IN MOJŠKRO !

 • totex39

  Nova vlada je prevzela državo v težkih časih, zato se mora ukvarjati s virusom, ki ga prejšnja vlada ni znala omejiti. Šele ko bo tega konec pridejo vsi lopovi na vrsto.

 • Den456

  Čas je, da tudi te Hakle nekdo zahakla.

 • Miro Jereb

  Enkrat v življenju sem videl kuro tekati še skoraj 10 m v vseh smereh…brez glave, ker je klavcu ušla….No tako se levaki sedaj obnašajo…

 • Pater

  Janša daj te komuniste že enkrat pošlji na Dob, državi samo škodo delajo

  • Korl

   Dob pa preselit v Turčijo, he, he

 • Aresnica

  Za SLOvenijo bi bilo dobro, da bi tega SLOmafijskotajkuna Hakla zaprli.Ta pokvarjenec je močno vpet v Kućanov forum 21-podpirajo ga kvazi Intelektualci 75 in seveda forum 571-skratka blago rečeno mafija.
  _________________
  Lep pozdrav