fbpx

Tako sta se objemala predsedniška kandidatka in Zoran Janković – še nedavno osumljen izsiljevanja spolnih odnosov

Maja Makovec Brenčič in Zoran Janković v objemu (foto: Twitter)

Politika na levem političnem polu se očitno res najbolje opiše s tisto grdo besedo na k. Volilni štab predsedniške kandidatke Maje Makovec Brenčič je obiskal ljubljanski župan Zoran Janković, še nedavno osumljen izkoriščanja mlade farmacevtke za spolne odnose, njegov obisk pa je piar ministrice ovekovečil s strastnim medsebojnim objemom. Slabšo reklamo bi si težko izmislili. 

Zoran Janković, ujet v policijske prisluhe, ko je farmacevtki in mamici dveh otrok pri direktorju Lekarne Ljubljana Marjanu Sedeju uredil zaposlitev za nedoločen čas, v zameno pa od nje zahteval spolne odnose, je v torek obiskal volilni štab predsedniške kandidatke Maje Makovec Brenčič na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Za župana Ljubljana je sicer značilno, da rad hodi po mestu in “šerifuje” naokoli, zato tudi ni nenavadno, da se je oglasil v volilnem štabu Maje Makovec Brenčič. Mnogo bolj sporno je, da se je slednja z njim tesno objela, vse to pa so objavili na spletnih omrežjih kot veliko senzacijo. Velik spodrsljaj!

Stranka etike in morale bi morala prva obsoditi Jankovićeva podla ravnanja
Glede na to, da so prisluhi, v katere se je ujel Janković, kljub sodni izločitvi in uničenju pristni in zelo obremenjujoči, bi njegovo nemoralno in podlo ravnanje morala obsoditi vsaka ženska, še posebno tiste, ki delujejo na področju javnega, to je politike. Očitno je kandidatki Makovec Brenčičevi malo mar za krivice številnih žensk, še posebno, če padejo v roke prvorazrednega Jankovića. Naj spomnimo, da ministrica za izobraževanje in predsedniška kandidatka prihaja iz stranke SMC, ki je pred volitvami kot temelj volilnega programa predstavljala zavezanost etiki in vrednotam, zato bi morala biti do tovrstnih vprašanj še bolj občutljiva, a so na vse to že pozabili in zavozili, saj se je po razkritju obremenilnih kriminalističnih prisluhov z Jankovićem na Magistratu srečal tudi predsednik vlade Miro Cerar z delegacijo in s tem izkazal vso podporo županu Jankoviću, ki je bil vpleten tudi v prisluhe prejemanja podkupnin.

C. Š.