fbpx

Tako strpno pa “burek koalicija” vabi v svoje vrste: Z obrazi poslancev SMC in DeSUS na kombiju in asociacijo na propad!

Obrazi poslancev SMC in DeSUS. (Foto: Socialna omrežja)

Protestniški kombi z obrazi poslancev SMC in DeSUS je bil opažen pred vhodom v hram demokracije. Poleg pa še napis: “Posebni prevoz, linija: propad”. Vse skupaj bolj izgleda kot grožnja kot pa vabilo v koalicijo, ki že obstajala in je klavrno propadla.

Po seriji propadlih poskusov privabljanja in celo kupovanja poslancev SMC ter DeSUS, kjer ni manjkalo celo spornih praks s koruptivnimi in kaznivimi znaki, smo v uredništvo prejeli nov “izum” tranzicijske levice, s katerim bi privabili poslance, saj vse skupaj izgleda, kot da jim je število 46 nedosegljivo in se jim vztrajno izmika.

Po neuspelem poskusu Jožeta P. Damijana in debaklu Karla Erjavca, ki mu je propadel poskus rušenja vlade z lastnimi poslanci, tranzicijska levica namreč še ni obupala pri rušenju sedanje vlade.

Strel v prazno
Pred Državnim zborom Republike Slovenije se je namreč pojavil protestniški kombi z obrazi poslancev SMC in DeSUS, toda vse skupaj bolj izgleda kot grožnja in kot prijazno vabilo, kar je v navadi pri sklepanju političnih zavezništev in koalicij. Strokovnjaki za marketing bi takšen poskus označili kot popoln strel v prazno, posledično bodo tudi LMŠ, SD, SAB in Levica še nekaj časa ostale opozicijske stranke.

Kot kaže bodo LMŠ, Levica, SAB in SD še nekaj časa v opoziciji. (Foto: STA)

Na neprijavljenem shodu več kršitev prometne zakonodaje in zakona o nalezljivih bolezni
Policisti so v petek na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda. Okoli 19. ure so se udeleženci v okoli 20 osebnih vozilih začeli voziti mimo državnega zbora v Ljubljani, nato pa krožili po okoliških ulicah do približno 20.30 ure. Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Pri varovanju shoda so policisti ugotovili 14 kršitev prometne zakonodaje. Devetim kršiteljem so izdali plačilni nalog (zaradi vožnje v rdečo luč, uporabe mobilnega telefona med vožnjo, uporabe svetlobnih in zvočnih signalov, razvrščanja v križišču in hoje peščev po vozišču), 5 kršiteljem so izrekli opozorila. Ugotovljeni sta bili 2 kršitvi zakona o nalezljivih boleznih, bilo je izrečeno eno opozorilo in izdan en plačilni nalog. Prav tako je bila zaznana ena kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru, kjer je bil izdan plačilni nalog.

Sara Kovač