Tako v Izoli slavijo Titov kult osebnosti brez sledi temačne preteklosti!

Foto: Twitter

Naloga razstav in muzejev je, da celostno prikazujejo obravnavano tematiko, da dosežejo objektivnost podajanja informacij. Očitno pa to nekaterim tudi leta 2018 ni jasno. Kulturno društvo “Tito” Izola namreč v spominski sobi na Koprski ulici v Izoli razstavlja predmete jugoslovanskega diktatorja Tita in ga s tem poveličuje, medtem pa “pozablja” na njegove najbolj negativne in črne strani. S tem se tako izkrivlja zgodovina in slavi diktatorja, ki nas je pahnil v bedo in pobil par sto tisoč ljudi.

Obiskovalci stalne razstave o Titu si lahko ogledajo vrsto Titovih portretov, kipcev, uniform, knjig, majic, značk, ne manjka pa niti jugoslovanska zastava. Za jugonostalgike takšen prostor zagotovo predstavlja idealen prostor, medtem ko lahko kritični obiskovalci kaj kmalu opazijo, da je predstavljena le ena stran, saj ni sledu o tisti temni strani komunističnega sistema, na čelu katerega je bil v času Jugoslavije prav Tito.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Titu pripisujejo krivdo za smrt 570.000 političnih nasprotnikov, s čimer ga uvrščajo na 10. mesto voditeljev, ki je zakrivil množične poboje v 20. stoletju, takoj za Sadamom Huseinom, ki mu pripisujejo 600.000 žrtev. Zgodovinar dr. Jože Dežman v svoji knjigi Ni bilo lahko, a smo obstali in stojimo opisuje grozote, ki so jih preživele žrtve komunističnega režima. Pričevanja žrtev, ki so preživele komunistično tiranijo, so pogosto grozljiva, a prav ta so tista, ki razkrivajo resnično delovanje morilskega totalitarnega sistema, ki so ga navzven poskušali kazati v precej lepši luči, kot je ta v resnici bil.

Pričevanja sirot govorijo sama zase
Nedolžni otroci so bili z vseh koncev izpostavljeni trpljenju, trpinčenju in zlorabam samo zaradi navideznih zločinov svoji staršev. “Mama je ostala sama s štirimi nepreskrbljenimi otroki. Ni bilo hrane in obleke, kar so pridelali, so partizani pobrali. Vlagatelj je v šoli čutil razlike, da so ga obravnavali drugače, ker je bil sin domobranskih staršev,” je razkril eden izmed otrok sirot, ki je na lastni koži izkusil posledice titoizma.

“Kdor nima očeta, bo dobil v šolski kuhinji malico. Prišla sem tudi jaz, a kuharica mi je zabrusila, da belčkom ne bodo dajali. Komaj petnajstletna sem odšla delat v Metko. Jaz bi bila kmalu ob službo, ker nisem hotela podpisati, da bom dala del svoje plače za borčevski spomenik. Take stvari so se dogajale nam, drugorazrednim državljanom.” Če bi lahko za nekatera pričevanja dejali, da so preprosto produkt komunističnega režima, pa slednje pričevanje predstavlja dokaz, da je bil primež morilskega režima na Slovenskem živ tudi po osamosvojitvi. “Ko sem šel po vasi, so za menoj vpili: ‘Lej tega, ta belga.’ Vse sem prenesel in sem bil tiho, saj me je mama tako učila. ‘Sej bo čas naredil svoje,’” je večkrat ponavljala: “Se bodo že naveličali. Ko sem res mislil, da je čas naredil svoje, me je zelo prizadelo, ko se je leta 1994 sin hotel vpisati v policijsko šolo, kamor pa ga niso sprejeli zaradi moje preteklosti.”

Josip Broz Tito (Foto: Twitter)

Posilstva in načrtna diskriminacija
“V šolskem letu 1952/53 sem moral tako kot drugi zaznamovani ponavljati razred, da bi imel pozneje oteženo šolanje. To je bila direktiva krajevnih oblastnikov, kot je pozneje izvedela mama.” “Nekateri odrasli so nam govorili, da pač moramo biti tiho, ker smo sinovi domobrancev in nimamo pravice govoriti. Takšno in podobno odločanje me je globoko prizadelo, ko smo desetletni fantiči želeli postati člani gasilskega društva. Njegovo tolmačenje, da ostali fantje lahko, jaz pa ne, ker sem domobranski sin, je v meni sprožilo globoko razočaranje.” To sta le dva primera pričanj, ki jih lahko najdete v Dežmanovi knjigi in jasno dokazujeta prisotnost načrtne diskriminacije. Leta 1945 in še naprej so tedanji policijski uslužbenci izvajali množična posilstva, kar dokazuje naslednje pričanje: “Teh večkratnih posilstev, ki sem jih doživela kot punčka, ne bom nikoli pozabila. Vse svoje življenje živim s temi travmami in jih nikoli ne bom izbrisala iz spomina.”

Foto: Twitter

Slovenska zemlja je že med 2. svetovno vojno, predvsem pa po njej, doživela največje prelivanje bratske krvi v zgodovini. Komunisti so namreč po uspešni izvedbi revolucije v škodo lastnega prebivalstva prevzeli oblast in na desettisoče otrok, žensk in moških brez slabe vesti pognali na drugi svet. Kljub temu, da so bili številni podvrženi brutalnim oblikam mučenja in izživljanja, so grozote komunizma poskušali čim bolj prikriti in celo slaviti Tita, kot v tem konkretnem primeru razstave v Izoli. Žrtve in slovenski narod si zaslužijo objektivno raziskovanje sramotnega dela naše zgodovine.

H. M.

 • Vrhovni sodnik
 • Valter BraniSlav

  Josip Broz seveda ni bil ne angelcek ne svetnik. Ce bi bil ne bi nikoli prisel do oblasti kajti shizofrena balkanska ljudstva svetnika ne bi ubogala.
  Je pa Broz bil od vseh takratnih moznosti najmanjse zlo.
  Prav vsi Slovani smo imeli komunizem. Mi smo po zaslugi Tita imeli najmilejso obliko.
  Vi kar sanjarite in se zrite, preteklosti se ne da spremeniti.
  Jaz sem Titovi SFRJ hvalezen za prost dostop do solanja in za odprte meje.

  • Darth Vader

   mojga soseda so janičarji na meji med avstrijo in jugoslavijo ustrelili, ker je hotel zbežat ven iz te mentalne in materialne revščine v kombinaciji z nevidnim zaporom – Jugoslavije…..tko da meje niso bile odprte…..

   • Krtača 20

    Če bi imel čisto vest, nebi bežal. Je že pizdarije delu.

    • Darth Vader

     ker ni bilo mogoče kupiti televizij, videorekorderjev in podobne zahodne tehnike v jugoslaviji, jo je nekaj časa švercal zainteresiranim domačinom….nato je pa izvedel, da je zbirno mesto vseh delavcev v zahodni nemčiji, in je hotel it delat za normaln denar (marke in ne hiperinflatorni jugodinarji), so ga pri poizkusu prečkanja meje ustrelili……

   • Valter BraniSlav

    In zakaj ni odsel legalno, s propustnico Ali potnim listom?

  • AlojzZ

   odprte meje ???

   Zanimivo. Odprte so bile samo za tiste, ki so hodili ubijat uspele ubežnike. Ali pa za UDBAše, ki so prodajali drog, cigarete in podobno …

   Ja, res zanimivo.

   • Valter BraniSlav

    Ni res. Ne zmisljuj se.
    Se ena “resnica” nove24….

   • Tone

    Uf, zakaj nisi to prej povedal? Jaz sem hodil po celem svetu, pa sploh nisem vedel, da ne smem.

 • večni srb

  Gremo po vrsti.
  Ne moreš siroto spraševat zakaj so ga zmerjali z belčkom, če pa ni imel mame in očeta, nobenega starša sploh, ne belega, ne rdečega in nič vmes. Ni pa nikakršnega dvoma, da ima vsak človek ata in mamo, ampak nihče ne more biti kriv katerim staršem se je rodil, ker si jih ni nihče sam izbral. Razen, če zdaj verjamete že, da nerojeni otroci zmorejo tudi to, ampak to je drugo.

  Druga stvar je pa standar, ki so ga sirote ubitih in umorjenih domobrancev uživali pred totalnim porazom, menda je jasno, da so vse kar so imeli vzeli nekoč žrtvam, nato zmagovalcem, ki so hoteli vsaj nekaj nazaj. Saj ni bilo nič več njihovo, če so pa vse dobili z izdajo,ropanjem in uničevanjem svojih sonarodnjakov, tisto je bil vse krvav denar, ki si ga sirote tudi niso mogle zaslužiti, če so bili pa še otroci.
  Verjamem, da so komu zbili dvojko na enko, iz čiste zlobe, ne boste pa me prepričali, da so odličnjaka ocenili kot idiota, ker to bi bilo smešno in ne bi bilo nikogar več v tako šolo.
  Zakaj bi izdajalec rinil v ljudsko milico, to meni tudi ni jasno, če bi jaz bil komandir, bi ga nagnal kot psa, ker takih, ki hočejo nad svojimi še represijo zganjat, zagotovo nihče ne mara, še manj mu lahko zaupa.
  Zakaj ga ne bi vzeli vsaj v prostovoljno gasilsko društvo, pa sploh ne razumem, v najslabšem primeru bi se lahko nenadoma vnel in zgorel sredi gašenja požara. Morda zato, neko osnovno izobrazbo pa le morajo imeti celo gasilci.

  • Joško

   Kako si ti pameten. Pazi, da te kdo ne ukrade; levaki obožujejo take pametnjakoviće.

 • večni srb

  Kar se razstave tiče, nekdo je očitno počistil podstrešje.
  To poceni propagandno gradivo in relikvije nacional socializma, s človeškim obrazom, verjetno danes ne impresionirajo več nikogar.
  Se pa načelno strinjam z avtorjem članka, ne bi bilo napačno, če bi kdo prinesel na razstavo še eno staro gajbico za sadje in zelenjavo, polno človeških kosti.

 • Valter BraniSlav

  Grozen komunizem pravite, ah in OH in sploh, za zjokat.
  No, ce je bilo vse tako zanic, kako to da sta Jansa in Vasle bila komunista? Jansa je vodil pionirje v Jajce in se zaklinjal na nasega najvecjega revolucionarja Tita. Vasle pa je bil kanditat za predsednika SFRJ po kateri danes tako pljuva.

  Sta Jansa in Vasle tako:
  Zabita da sta nepravilno ocenila situacijo pred par desetletji?
  ali
  Pokvarjena da vedno drzita z onim ki je na oblasti?

  • Olga_10

   Janša je prišel iz Jajca, vi ste pa še vedno v kurji riti!

   • Valter BraniSlav

    Jaz sploh nikoli nisem bil ne v Jajcu, partiji ali udbi.

    • Lustrator

     So pa oni v tebi, kar je precej huje.

  • Darth Vader

   sej sem bil jaz tudi titov pionirček in ne boš verjel, nisem imel NOBENE izbire al to hočem al ne…..in zato, ker so me našemili v neko pokveko s plavo čepico in rdečo rutico, še ne pomeni, da sem danes komunist, sem čisto nasprotje tega – mi komuniste pobijamo – mentallno, zgodovinsko, ker v Sloveniji vi niste na svojem mestu…..

   • Valter BraniSlav

    Ta dva sta bila veliko vec kot pionircka.

  • Joško

   Prijatelj, ene in iste stvari ponavljaš dan za dnem in na različnih portalih!

  • slosin

   …nikoli ti ne bo jasno, da nekateri spregledajo, drugi ne…

   • Valter BraniSlav

    Oportunisti vedno soregledajo “pravocasno?

    • Lustrator

     Se ti zdi v Sloveniji res oportuno biti protikomunist medtem ko komunisti obvladujejo družbo celo še v večji meri kot v času Juge (skoraj celotno gospodarstvo, banke, pravosodje, izobraževanje, medije, civilne iniciative, kulturnike,…)???

     • Valter BraniSlav

      Daje te preganjsvica.

 • Anton

  Uporabnik je blokiran.

 • VERRZIFIKATOR

  Levi Devžej

  NOVA DEMOKRATSKA IZVEDBA

  Spet začeli so se ven metati,
  zlahka vsi po vrsti prepoznavni,
  že z višine nekaj milj zaznavni,
  pravijo ki sebi demokrati.

  Gesla po potrebi demokratska
  bodo stresali vsi z levo roko,
  in trdili, sejejo da moko,
  to ubogim da pomoč je bratska.

  Ena linija je demokratska
  in na tej stojijo neomajno,
  ki obljubljajo obilje bajno,
  drugo zanje banda psihopatska.

  Demokratski da so vsi totalno,
  za enakopravnost v vrsti prvi,
  kdor ni z njimi, ta konča na vrvi,
  to je zanje karseda normalno.

  Le kako jih poimenovati,
  tukaj ni potreben kakšen -izem,
  bo zadoščal ta neologizem:
  so totalitarni demokrati.

 • čips

  Med nami so in so bili dobri in slabi ljudje prav tako casi. So slabe in grozne stvari s katerimi cez cas lahkonzivis a pozabit in oprostiti jih ne mores in, ko gledam.tole sobo si zamislim kako bi se pocutil nekdo, ki so ga zverinski mucili in pobili… po moje ta dusa gre se enkrat skozi vse bolecine, ko vidi tole. Zelodec se mi obraca. Ze res,da je tito del zgodovine ampak ne taksne na katero smo lahko ponosni.

 • Olga_10

  Vsak, ki podpira zločince in Tito je bil zločinec, je posredno tudi sam zločinec!
  Volimo desnico, da naredi red!

  • Joško

   Asortimanti le teh so v naslednjih sobah,…

 • Joško

  Levaki, nekaj zgodovinskih dejstev ne boste mogli nikoli zabrisati; to, da so bili komunisti ubijalci, morilci, posiljevalci, lopovi, lenuhi, s tem se morate sprijazniti.

 • Krtača 20

  Dokler je bil Tito, je bil na balkanu mir in sožitje. Po njegovi smrti pa sama morija in genocid. Tako da nehajte zavajat ljudi. Če so za časa Tita zaprl kakšnga belčka pa mal preluftal, je še zmer boljš kot po njegovi smrti, ko so taisti belčki strelal po narodu. Prek dejstev žal ne bo šlo.

  • zvone gabrijan

   Šnops tako zgodaj ali pa sploh ni potreben? Pa psihiatra obišči.

  • gorenc

   Mir je bil zato ker se je v jugi živelo na račun inflacije,vse je bilo brez finančnega kritja,več se je porabilo kot ustvarjalo.Ni pomagala niti Markovičeva reforma vezave dinarja na konvertibilno DM,takoj se je pokazala nemoč jugoslovanskega gospodarstva,ki je kljub vezavi na DM gospodarstvo stagniralo in državo pahnilo v še večjo inflacijo hiperinflacijo 3000% do zloma gospodarstva.Zato nehaj govort o nekem sožitju med narodi,tito je bil totalno nesposoben da bi napravil sožitje med narodi,sožitje je lahko le ,če je v državi dobro gospodarstvo.

  • Liberalec

   Z teboj podobnimi nima smisla razvijat diskurza.

  • sprehajalec

   hebeš gospodarja, po katerega smrti se bajta sesuje…

  • Dostmamrecesije

   Ti bom poslal psihiatra na dom, da te ozdravi vseh komunističnih groženj. Napotnico že imam.

   • Tone

    Kako pa ti lahko dobiš napotnico za nekoga drugega. In še to prek vrste. No, zdaj se vidi, kdo uničuje zdravstvo.

 • totex39

  To je pač slika države, ki slavi kult diktatorja in tukaj se vidi, da so naši vodilni isti zločinci, ker še vedno dopustijo , da se zločinec časti. Taki državi ni več pomoči!

 • Caetano

  Pa saj to so cisti indoktriniranci in pripadniki kulta.

 • sloustava

  To delajo samo ljudje brez morale, vesti, zgodovinskega znanja in postenja. Koper pac….bolj rdec kot paradajz! Tudi zupan je enkrat zelen, rdeci in je rdec….Zbudite se Koprcani, zbudimo se Ljubljancani, tudi tu je zupan neverjetno ZA preteklost in se boji prihodnosti! V to Mariboru imate tudi cvet mladosti od zupana, tudi Celje je prestreljeno z SLSovimi komunisti. A volivci smo Slovenci in posteni drzavljani! Volimo tako, volimo prihodnost in boljsi jutri. Tudi zase!!

 • Shadow

  Zastopnik Kulturnega društva Tito iz Izole je Jadran Poje, kandidat stranke SD na lokalnih volitvah, rojen leta 1961, po izobrazbi avtotapetnik, po poklicu skladiščnik. Iz aplikacije ERAR se lahko vidi kdo ta izolska jajca financira.

  “Pod Titom je bilo bolje” trdi Poje v javno objavljenih izjavah.

  Gre torej za izolsko izpostavo ljubljanske komunistične umobolnice. Prišel bo čas, ko bo te tipe in njihove otroke sram, da so sploh obstajali, kaj šele, da so imeli ‘razstavni prostor’.

  • čips

   Hehehe avtotapetnik?!?!? Stari ej ne morem se nehat smejat… avtotapetnik???

   • Tone

    Vsekakor boljša kvalifikacija za poslanca kot učitelj predmeta predvojaška vzgoja, ki trideset let ne obstaja več, ali pa miličnik.

 • Dostmamrecesije

  Ja, Primorska je zelo naklonjena Titu. Ga neizmerno ljubijo. Veliko ljudi ima tudi hišne ljubljenčke z imenom Tito. Bolano nakubik.

  • centurion

   Izola je tako ali tako polna rdečega dreka.
   Po letu 1945 so nasilno izselili avtohtone prebivalce in v stanovanja
   naselili rdečo in južnjaško golazen.
   Prijatelj iz Izole mi je povedal, da je sedaj to mesto
   obmorska izpostava za Šiptarje in muslimane, ki jih podpira
   SD in sploh leve stranke.
   No, ko sem nazadnje bil v Izoli pred prazniki, sem tudi sam videl
   “kulturo” islama in mumije na sprehodu po starem mestu. Gnus.
   Temu gnezdu tov tita sem se pa ognil.
   Zasluži le paket z 10 kg TNT.

 • pajot

  Lahko bi prodajali tudi titotovo scalnico. Baje pomaga proti bradavicam.

  • totex39

   Hahaha, nova tržna niša za titovce, ki bi jo z veseljem kupovali.

 • Antonius

  Italijanski okupator je med vojno zahteval, da vsi primorski Slovenci govorijo izključno italijansko. Kdor ni spoštoval direktivo je bil preganjan in poslan v koncentracijsko taborišče. Začuda so največ Primorcev odšpecali ravno Titovi komunisti. Po nalogu Moskve so slovenski komunisti verjeli, da bo po koncu vojne primorska itak ostala integralni del komunistične Italije, zato so v duhu moskovskih priporočil, slovenski komunisti izdajali italijanskemu okupatorju svoje sodržavljane.
  Očitno so Primorci še vedno hvaležni Titovim izdajalcem, ker so jih med vojno izdajali italijanskemu okupatorju. Zato jih tudi v velikem številu še vedno hvaležni volijo.
  Ljubljana se ponaša pa s srbskim *župančićom*. Njegov predvolilni napor je mogoče poslušati na osrednji tržnici v Ljubljani, ko je ob koncu tedna mogoče po ozvočenju poslušati mederatorjevo srbščino, ki otroka vzpodbuja pri štetju telovadnih sklec. Z njim Janković Penismanković nagovarja južno govoreče naj volijo prebarvane in preimenovane a še vedno Kučanovo partijo, komuniste.

 • METULJ

  JA, KJE PA SO V TEJ RAZSTAVNI RDEĆI LUKNJI V IZOLI, SLIKE IN FOTOGRAFIJE ŽRTEV POVOJNIH POBOJEV SLOVENCEV, A? BANDA RDEĆA!!

  POVOJNE POBOJE SLOVENCEV, JE BREZ DOKAZANE KRIVDE POSAMEZNIKU, UKAZAL TA VAŠ TERORIST IN KLAVEC TITO!

  MRTVE IN ŽIVE SLOVENCE SO TAJNO STRAHOPETNO ZAZIDALI ZA SEDMIMI BETONSKIMI PREGRAJAMI!! AMPAK, PRIŠLA JE RESNICA O TEM NA DAN!!

  TA STRAHOTNI POVOJNI POKOL SLOVENCEV JE EDINI V VSEJ POVOJNI EVROPI!!

  PA TOLE:

  SLOVENIJA JE PRERKRITA S TAJNIMI GROBNICAMI TUDI MED VOJNO USTELJENIH PARTIZANOV. KAJTI TA KLAVEC TERORIST BEDNA ZLOČINSKA SVINJA TITO JE PREKO KARDELJA, ISTE RDEĆE TERORISTIČNE SVINJE UKAZAL S PISNIM TAJNIM ODLOKOM V VSA VODSTVA PARIZANSKIH ČET V SLOVENIJI SLEDEČE:

  V VSEH PARTIZANSKIH ČETAH POBIJTE VSE KULAKE, KULAŠKE SINOVE, DUHOVNE, INTELEKTUALCE!! SEVEDA SO TE POBOJE IZVAJALI TAJNO, ZAHRBTNO, ZLOČINSKO!!
  ZAHRBTNIH POBOJEV SO SE KLAVCI TITO IN OSTALA SVOJAT NATRENIRALI V RUSIJI, MOSKVI, CENTRU TAKRATNEGA RDEĆEGA KOMUNISTIČNEGA ZLA!

  IN TEGA ZLOČINCA TITA SEDAJ SLAVI V SLOVENIJI RDEĆA LUZERSKA BANDA! BEDNIKI BREZKORISTNI, PARAZITI SLOVENCEV, PFUUJJ, NESNAGE SLABOUMNE!!

  SLOVENCI, ČAKA NAS ČIŠČENJE RDEĆE ZALEGE!!

  ZAPOZNELA LUSTRACIJA V SLOVENIJI JE NA POHODU!! RDEĆE PODGANE, SKRIJTE SE V LUKNJE KAMOR SPADATE, HEH!!

  • 10mile30

   izdajalcev se ne poveličuje in rehabilitira

 • Za vse te bolnike “pod Titom je blo boljš” imam samo eno zdravilo: Takim bi dal vsem “titove medicine pit” to je da doživijo isto, kar so doživljali takrat vsi, ki jih je režim preganjal, zapiral, streljal in sicer maltretiral.
  Od Hrvatov bi najel Goli otok za 50 let in tja poslal vse jugonostalgike. Terapija 100% učinkovita.

 • slosin

  in ti častilci morilca se derejoi, kako so desni častilci kulta JJ…bolniki…

  • Lustrator

   Najbolj tipično “orožje” komijev je vedno samorefleksija. Prav VSE kar govorijo o nasprotnikih, je potrebno samo obrniti v drugo smer in dobiš čisto resnico. Praktično brez ene same izjeme.

 • stroke

  Druže Tito, vstani, odpadki se spet kopičijo.

  • Peter

   A je biu smetar? Sm mislu, d je biu šlosar, no.

   • janko

    Ta je pa dobra, no .:)

  • domovina mili dom

   S polresnicami nas hočejo prepričati predvsem v neresnično polovičko.

  • pajot

   He,he,he…ne bo vstal..zaman si želiš…majmune jedan….

 • antimur

  Dokazano je, da je bil ta revolucionarni prasec Broz, zločinec najhujše vrste, zato je velika verjetnost, da takšna nerazgledana banda, ki ga že prav po božansko slavi in časti, ni daleč od njegovih strahotnih in nečloveških dejanj. To naredi iz ljudi pomanjkanje osnovnih vrednot, kot so domoljubje, negovanje tradicije, kulture in jezika. To so osnovni in temeljni apostolati, ki zagotavljajo preživetje naroda. Tej golazni pa ne pomeni slovenstvo popolnoma nič, celo preganjajo ga in zamenjujejo z internacionalizmom, zadnje čase pa predvsem z multi-kulti.

  • macon

   To so pokvarjeni levi ritolizniki, ki jim zelo paše, da se delajo nekonformistične upornike in individualce. Seveda vedo, da jim ne bo nič hudega, če bodo odkrito mahal iz rdečo zastavo in Titovo sliko. Taki se zmeraj prilagajajo sistemu, nekoč so se plazili pred Titom, danes častijo kučanovo bando.

 • janko

  To je totalitarizem in zato je potrebno te stvari zakonsko PREPOVEDATI!!

  • totex39

   Ampak banda se totalitarizma vedno bolj oklepa.

  • domovina mili dom

   Samo s kaznovanjem ne bo šlo. Ker prepovedano je najslajše. Doseči je potrebno stanje, ko bo beseda komunist, rdeča zvezda, ljudje okrvavljenih rok, sramota do te mere, da bodo ljudje pljunili na ta simbol in s tem dejanjem postali heroji.
   To pa lahko samo izobraževalni sistem pripomore, ker starši so še vedno okuženi z socializmom.

   Zato se komunisti bojijo zasebnega šolstva.

 • domovina mili dom

  Ljudje še niso zreli za demokracijo.Krvavi titokretenizem še vedno pušča post travmatske sindrome.

 • Peter

  Temu, da ljudje slavijo neke propadle države, neke namišljene in izmišljene heroje, se ne da izogniti. Vedno bodo obstajali taki, ki se jih ne prime nobena razlaga, temveč gonijo svojo mantro naprej.
  Problem pa nastane, ko del politike začuti, da na ta račun lahko nabere veliko volivcev in je pripravljen za to tudi kršiti vse moralno pravne norme, no.

  • Žal še kako res. Ampak če bi en naredil ‘hitlerjevo sobo’ v A ali D bi vsakdo dojel idiotizem takega početja. Pri Titu pa pamet odpove …

   • Peter

    Je napis še vedno na Sabotinu?

    • Še. Poleg tega so še ene trije po primorskem.

   • Tone

    Naj nekdo poskusi s ‘Hitlerjevo sobo’, mislim, da to pri nas ni prepovedano.

  • Olga_10

   Vendar naj za to tudi odgovarjajo kazensko! Tito je bil diktator, ki ima na vesti preko pol milijona ljudi, nekateri pravijo celo milijon! Zakaj pa ne propagirajo tudi Hitlerja? On ima na vesti “samo” 40 MILJONOV ljudi, komunisti pa pet krat toliko – 200 MILJONOV!

   • Peter

    Kot vidiš, v Rusi obstajajo norci, ki slavijo Stalina.

   • Vojteh Dovč

    koliko so jih pobili amerikanci??? in še niso nehali

    • Lustrator

     Najštej mi 3 demokratične in človeštvu neškodljive države oziroma režime, ki jih je od začetka svojega obstoja napadla vojska ZDA, torej 3 države, ki si NISO zaslužile ameriške klofute.

 • šmentanamuha

  Izola ima visok delež južnjakov med prebivalci, zato me to ne preseneča.

  • MižekFiga

   Ta je dobil najcenejši maloobmejni dokument (za Italijoi najbolj).

  • Vojteh Dovč

   res šišptarjev pun huraaaaaaac-
   -17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ…
   Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega Balkana, bolj natančno Albanije. Ko je Janša zasedel visoka mesta v državi so te govorice potihnile, saj so se vaščani Grosupljega bali sankcij, saj se je Janša izkazal kot zelo avtoritativna osebnost. Kot mladinec je bil v Jugoslaviji zaprisežen komunist, saj je bil mnenja, da lahko po Titovi smrti prevzame njegovo mesto kot avtoritativni vodja države. Ko je bil zaradi radikalnih militantnih pogledov izključen iz komunistične partije je postal zaprisežen antikomunist. Leta 1991 je kot poveljnik teritorialne obrambe dobil priložnost, da se maščuje komunistom in Srbom za travme iz otroštva in mladosti.

 • MižekFiga

  Kdo mu bo narisal BRKE, da bo bolj podoben ruskim levičarjem?
  Samo v gatah, kakšen … ???
  Skupaj z Bentlyem al RR ali Mercedesom ali …. ; Kje so vsaj slike ?

 • Dostmamrecesije

  Ta Izola je res eno navadno nagnusno komunistično gnezdo. Redeča zvezda, komunizem, Tito.

  ŽE OMEMBA TEH BESED BI LAHKO BILA DOVOLJ, DA BI ŠEL V AREST, NE PA, DA ŠE POSTAVLJAJO SPOMENIKE TEGA MORILSKEGA OBDOBJA. FAK OFF!!!

  • Vojteh Dovč

   res šiptarjev pun huraaaaac.

   -17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ…
   Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega Balkana, bolj natančno Albanije. Ko je Janša zasedel visoka mesta v državi so te govorice potihnile, saj so se vaščani Grosupljega bali sankcij, saj se je Janša izkazal kot zelo avtoritativna osebnost. Kot mladinec je bil v Jugoslaviji zaprisežen komunist, saj je bil mnenja, da lahko po Titovi smrti prevzame njegovo mesto kot avtoritativni vodja države. Ko je bil zaradi radikalnih militantnih pogledov izključen iz komunistične partije je postal zaprisežen antikomunist. Leta 1991 je kot poveljnik teritorialne obrambe dobil priložnost, da se maščuje komunistom in Srbom za travme iz otroštva in mladosti.

 • Olga_10

  Ustaška država je spoštovala mednarodne konvencije, komunistična Titova država ni spoštovala nicesar! Kdo je večji zlocinec?!

  • Striker

   Olgica, tebi se je pa skisalo od hudobije, Ustaši so bili poleg četnikov in balij največje zlo na Balkanu https://www.blic.rs/vesti/svet/najkrvolocnije-ustase-ovi-ljudi-pocinili-su-takva-zverstva-da-su-ih-i-nacisti-hapsili/h0m65bs. In za 300.000 pobitih v Sloveniji po WWII ni kriv samo Tito, ampak tudi zavezniki, ki so vrnili pobegle zločince, ravno zaradi takih dejanj, ki so jih delali med vojno In Srbin Simo Dubajić jih je po lastnih besedah pobil še premalo, ampak namesto, da bi jih odvlekli v Hrvaško in Bosno, so jih pobili v Sloveniji, tako, da se je kri prijela slovenskega ozemlja.

   • sprehajalec

    Tudi dance so vrnili na Dansko, pa Norvežane. Pa jih niso pobili…..

    • Striker

     Tudi Slovenci, ki so služili v nemški vojski so se vrnili v Jugoslavijo, pa jih niso pobili.

     • FUCK COMMUNISM

      Ne lapej! Kokr kerga…

     • Striker

      No, potem pa daj kak link oz. povej, kje si zvedel in koga so ubili, ali pa ne lapaj.

     • janko

      Koker kerga ,ja. Vsak je šel skozi križev pot UDBE. Kdor je kakršnokoli greško priznal (da je streljal na partizane itd), so ga ubili. Mnogi so šli skozi Goli otok in kot invalidi pretrpeli preostanek življenja kot drugorazredni ljudje. To sem slišal v mladosti iz prve roke!

  • Tone

   Vsekakor ne tisti, ki je s spoštovanjem mednarodnih konvencij pobil najmanj 80 000 ljudi zaradi političnega prepričanja in nacionalne pripadnosti. V taborišču, organiziranem po mednarodnih pravilih.

   • sprehajalec

    Gulagi so pa seveda bili organizirani po konvencijah….

    • Tone

     1. Gulagi so bili v Sibiriji.
     2. Tvoja logika je na ravni malega Janezka: Mihec je tudi lizal marmelado – in misli da je zato njegov prst v marmeladi nedolžen. Beda!

     • sprehajalec

      če si kritičen, bodi do vseh kritičen. ne samo tistih, ki pašejo v koncept ZZB NOVJ.

     • Tone

      Kritičen ali pa ne, sem do tega o čemer se trenutno pogovarjam. Ali bi vedno moral še dodat spisek vsega, do česar sem še kritičen? Neumnost. Tvoja obremenjenost z mano in ZZB NOVJ je tvoj problem, rešuj ga kakor veš in znaš.

  • Vojteh Dovč

   ustaška država je spoštovala mednarodne konvencije itd —tako kot sedaj?????
   -o amerikancih pa niti besede——-Kdo je zdej večji zlocinec?!

   • sprehajalec

    Ko boš našel množične grobnice tipa Huda Jama kot posledice ameriških likvidacij, se pa oglasi Vojc…

  • Baader-Meinhoff

   Ti si retardirana koza. Bolje da utihnes s takimi nebulozami.

   • janko

    Ti utihni, delaj kaj, razmišljanje ni za tebe!!

  • žogica

   Ti ustaška stara koklja, si pa čisto zblaznela, sram te je lahko.

   • sprehajalec

    Hihihihi Žogica, na Olgo se upaš spraviti. levičarji ste kot trop cuckov, se počutite močne pa bevskate…Pa na kup letite.

    O ustaših (Levičarjih z močnim socialnim programom, po vzoru fašistov, ker je bilo to takrat moderno) pa ne veš ničesar.

    • Peter

     Ja, vedno napadajo v tropu, garjavi cucki, no.

 • MižekFiga

  Najhitreje in najlažje bo te politične ztaplete razvozlal Jekleni Janez in stranka SDS.
  Evropa nas še vedno čaka. Zelo blizu smo, samo tov. ddr. Kučana odpravimo v Rusijo ali bližje, v danes še srpski Novi Sad. Bojim se, da bomo plačevali še stroške za njegov pogreb.

  • Vojteh Dovč

   17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ…
   Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega Balkana, bolj natančno Albanije. Ko je Janša zasedel visoka mesta v državi so te govorice potihnile, saj so se vaščani Grosupljega bali sankcij, saj se je Janša izkazal kot zelo avtoritativna osebnost. Kot mladinec je bil v Jugoslaviji zaprisežen komunist, saj je bil mnenja, da lahko po Titovi smrti prevzame njegovo mesto kot avtoritativni vodja države. Ko je bil zaradi radikalnih militantnih pogledov izključen iz komunistične partije je postal zaprisežen antikomunist. Leta 1991 je kot poveljnik teritorialne obrambe dobil priložnost, da se maščuje komunistom in Srbom za travme iz otroštva in mladosti.

   • sprehajalec

    Praviš Vojc, Anton Janša, čebelar nekoč tudi Šiptar…….

   • MižekFiga

    No, odkrij nam še zgodovino tov. ddr. shiptarja Kuchana Milovana. Vprašali ga bomo po tvoji resnici.

 • ljubinica

  Castilcev Tita zgoraj zapisano ne gane.
  Vedeti je treba, da so bila primorska mesta Izola, Piran, Koper nekoc italijanska. Naseljena z Italijani, ki jih je Tito po vojni pregnal ( kolikor jih ni pobil) v Italijo. In v ta krasna mesta naselil Balkance. Razumljivo, da mu bodo Balkanci vecno hvalezni ….

  • sprehajalec

   Italijani so šli. Prišli so pa Italijanski komunisti, ki so bežali pred roko pravice. To je manjšina. Pa seveda potem jug.

 • Adolf Hitler

  Upam da bo gdo fuknu molotovko notr al pa naj se zamorci malenkost not pozabavajo!

 • Ribič

  Slabši od Severne Koreje smo. Jebeš tako državo, ki krši ustavo, zakonodajo in dovoli žalit poštene domoljube Slovence. Marš rdeča zalega.

 • Osti jarej
 • Adolf Hitler

  PA ŠE TO ČE HOČETE Bestseller GA IMASTE TU!!!!!
  TO JE SPOROČILO LJUCTVU PRED KATERO IMA ELITSKA KASARSKA
  JESUITSKA BOLJŠIVIŠKA IN PROSTO ZIDARSKA KI JIH JE NA SMRT STRAH
  DA SO NJIHOVO DNEVI ODŠTETI KER TUDI SO ČASI HLAPČEVSTVA SO MIMO ZDRUŽITE SE IN DELITE SPOROČILO KAJTI Z TEM BO ZADNJA ELITA ZDROBLJENA IN ZATO ZDROBITE GNOJ KER ZEDINJENI ZMOREMO
  V S E
  TU IMAM ŠE NEKAJ ZA VAS KER ČE BOSTE TO OBJAVILI VAM BO LJUCTVO HVALEŽNO ZA VSE VEČNE ČASE IN SE STAVIM DA NE BO SPEČI JANEZEK TEMVEČ PREBUJEN IN PREUBRAZEN JANEZ KI BO KONČNO ZAČEL RAZMIŠLNAT Z SVOJO LASTNO GLAVO KAJTI KAJ BOSTE TU VIDILI VAM BO ČISTO ŽIVLJENJE PREUBERNILO NA GLAVO KER RESNICA OSVOBAJA!!!!!

  Here you can see the whole 6-hour documentary, which contains knowledge and truths about which the German people in Germany should learn nothing.

  And that’s why you want to forbid you to watch this movie.
  Censored on YouTube, Facebook, iTunes, Vimeo, Dailymotion and other popular video hosters.
  Then we’ll do it ourselves :)

  The documentary ‘Adolf Hitler’s Greatest Story Never Told’ is for the German people.

  The history of Adolf Hitler and Germany through the First World War to the 1920s where Adolf begins in politics. For the first time you will learn the whole story without the Hollywood lies.

  Real movie documents of that time – banned in Germany – a film that speaks the truth. If you want to understand the Second World War, you have to understand World War I and everything that went down in Germany in the 1920s. Please look with open eyes.

  Danger. You probably have not known what you can see here, so please look with care and do your own research ….

  The message we want to convey to you has nothing to do with hate or lies, but we want to spread understanding and truth to all people, so that they look with open eyes what was really happening then, not the victors and their vassal states through history falsifications and Hollywood movies have described.

  Information must be free, otherwise we as humans can not be free.

  Thanks to Dennis Wise and the people who work here and have this website and movie for all of you here and have described the truth.

  82526

  Category Doku Entry Navigation

  Watering: The asylum home is dominated by brute force

  Conrebbi: “The Bundestag, the Left and the annoying legacies”

       

  Source and comments here:

  http://thegreateststorynevertold.tv/

  Print or save as PDF

  Random quote

  Strictly speaking, only a few people really live in the present, most people only plan to live properly.

  – Jonathan Swift

  Next quote »

  Do not believe anything and check yourself!

 • Osti jarej

  ….raje kljune držite…..poglejte,no,kako se vaši tačrni s kameltrajbarji pajdašijo

  • sprehajalec
   • Osti jarej

    …ni izgovora piki……to gre v kontekst gibanja neuvrščenih……kar počne vatikan je pa čisto druga storija…no,pravzaprav je “zakuhal” tudi tita…..spreglej že enkrat,al pa odšetaj

    • sprehajalec

     To je tvoje mnenje glupača, na katerega nihče nič ne da. Zaganjanje v nekaj ves čas…. ponuditi nimaš pa ničesar.

     • Osti jarej

      …..koliko pritiska si fasal?…..zgodovino pišejo zmagovalci……kako so prišli do cilja??…..ki opravičuje sredstva??….če bi hitler ne popušil,bi enega Slovenca na tem ozemlju več ne bilo…..yebaj se

     • sprehajalec

      Tako, kot jih v Avstriji ni več. 1000 let so bili del Svetega Rimskega cesarstva nemške narodnosti, , tudi danes bi bili tukaj. zanimivo pa je, da se učijo nemško v šolah, da bi nekoč dobili službo.

      Pristisk tebe daje že ves čas. Sipaš pa sipaš nesmisle tukaj, pa neke ultralevičarske pamfletke. V neko hipijevsko komuno sodiš ciganskega stila.

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …nehejte se že napenjat……človek je legenda,klanjal se mu je cel svet….hitler se je pa do svoje smrti moral skrivati…..tudi v bariloče argentina….ni čudno,da so vsi tabeli tja pobegnili

  • garfi

   leviČĆar

 • garfi

  STOP SOROS !!!
  STOP KUČAN !!!
  STOP “LEVICA” šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd !!!
  SVOBODA SLOVENIJI – 3.JUNIJ DAN UPORA PROTI MURGELSKIM OKUPATORJEM !!!

  • janko

   **********
   Tako je!!

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  Buchela pravi …

  . Kar se tiče preganjanja Židov je bila to nacistom (Nemcem) dodeljena naloga. To nalogo so dobili od Vatikana, ki je s to zvijačo Židom odprl VSA vrata na tem svetu. Namen posvečuje sredstva, saj veste. Do te vatikanske zvijače, so bila Židom marsikatera vrata še vedno zaprta. In Židje so najbolj neusmiljena rimska specialna enota, namenjeni največjim svinjarijam (boljševistična revolucija) in vzgoji najobetavnejših pankrtov (Hitler, Stalin, Tito, Goering, Pijade, ….).

  Preganjanje Italijanov (kar načeloma nekoliko preseneča…) pa je lahko samo del premikanja meje med italijanskim in nemškim zasedenim slovenskim ozemljem. Ta meja se je precej premikala. V času zadnjih dveh stoletij po rimski “francoski revoluciji”, je ta meja skakala za stotine kilometrov sem ter tja. Od konca 1, svetovne vojne, ko je nemška stran osvojila in po razpadu Avstroogrske izgubila ogromno slovenskega ozemlja, je minilo nenazadnje samo dvajset let. Koliko svojih pa so Italijani kolonizirali na slovensko ozemlje, ki so ga dobili za nagrado po prvi vojni? Težko verjamem, da bi Globočnik čistil primorsko za Slovence, on jo je morda želel očistiti za Nemce.

  Tudi izgon Židov iz Slovenskih dežel okrog leta 1500 je bil povezan s spoznanjem lokalnega slovenskega plemstva, da so prav Židje načrtovali in usmerjali “turške vpade”, ki jih je plačeval in vzpodbujal Vatikan.

  Nedvomno so Židje zakrivili kup strahotnih dejanj, vendar jih ne smete videti kot samostojno enoto. Židje so najbolj brezobzirni in surovi od vseh Vatikanskih enot. Vatikansko satanistično plemstvo jim je zaupalo svoje finance (Rothshildi in podobni) in boljševistično revolucijo. Sklepam pa lahko, da so bili najbrž tudi gonilo inkvizicije.

 • Osti jarej

  Blogger Buchela pravi …

  Ne usmerjajte svoje jeze v vojake. Osredotočite se na vojskovodjo! Ta, katerega prestol je v Rimu, naj bo tarča vaših besnih misli in ostrih besed. Brez glave je telo mlahavo. Psi mrtvega gospodarja postanejo zbegani in plašni, čeprav so se prej za živega borili na smrt.

  Dokler bo vaša jeza usmerjena v pse, ki popadljivo lajajo in režijo na nas, ne pa v gospodarja, ki jih hujska, nimamo upanja na zmago.

 • Osti jarej

  citiram:

  Buchela pravi …
  Ljudje hitro nasedemo priporočilom. Še posebej hitro, kadar nam jih pove kdo, ki nam je zlezel pod kožo. Zato so rimski pankrti posajeni na vse strani. Na Reporterju jih je najbrž celo več, kot pa na Delu. In kot je nekoč nekdo napisal med pripombami pod članek, sta Janša in Jankovič oba malteška viteza.

  Vsi se pogosto soočamo z znanci in celo prijatelji, ki bodo vztrajali pri hvaljenju Tita in jih ne bomo zlahka prepričali v nasprotno. Enako je s Francem Jožefom, Marijo Terezijo in tudi z manj znanimi Antonom Korošcem, Josipom Pogačnikom, Janezom E. Krekom, Ivanom Tavčarjem in podobnimi, ki so nam vsi naredili nepopisno škodo, saj so bili rimski pankrti in so ubogali navodila. Ko je v 90. potekalo sistematično zasedanje slovenskega ozemlja s strani Hrvaške, se se čudil njihovi doslednosti, ne glede na vlado in trenutnega predsednika. Takrat sem rekel, da mora obstajati neka skrivna oblast, ki jo poslušajo vsi in ki zagotavlja nemoteno izpolnjevanje korakov iz “velikega načrta”. Takrat sem prvič zaslutil, da je naš največji sovrag v Vatikanu.

  Kako nagnusno se pretvarjajo vidite iz nedavne knjige Beli panter, ki jo je podpisal (ne pa napisal) Janša. Če naj uspešno deluje v taboru najbolj zagretih slovenskih domoljubov, bo podpisal celo knjigo, ki zanika uradno rimsko razlago naše zgodovine. Namen pač posvečuje sredstva.

  30. december 2014 13:53

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ..hu s d fak is bučela??!!

  piše,riše,pa nikome niš…

 • Peter

  Kulturno društvo Tito, no.

 • Peter

  Prodam 20m v usnje vezanih Zbranih del maršala Tita ali zamenjam za voz gnoja.
  Ponudbe pod Drek za drek.

 • po Titu Tit

  največ častilcev Tita je med SDS : vasle piškotek z gorenakom piškotkom, to sta tak sfinkteraški par, ki se sedmih col rektalno ne ustraši, pa psihošiptarček janšari, gonič letečih slonov, pa tretjerazredni Orbanovski pisuni z Nore teve, ki se napajajo pri Đuričevi in pri Haucovih kriminalcih na NKBM, vsi samo tekmujete, kdo bo objavil več Titovih fotk. očitno se je tem komunajzarskih piškicam zažrl pod kožo in se zdaj kot garjavi kleropsi in goniči trudijo, da bi se ga otresli, kot bolh. SDS je pasji kartel in partijski krožek v ilegali, ki se je prikril, še prej pa ukradel Pučniku stranko

  • Peter

   Lucujev stil…

   • po Titu Tit

    to je pa kompliment : na NOvi med tretjerazrednimi, ki poskušajo napredovati med drugorazredne, ni namreč niti enega novinarja, ki bi Lucuju segel do kolen, ki bi imel toliko podatkov -recimo o kontrabantarski in kriminalni preteklosti Ivanovega očeta v času delovanja med domobranci v POlhograjskih Dolomitih in nikogar, ki bi vedel več o šipcih, ki menjajo stranke in delujejo kot plačanci RKC, ZKJ, kogarkoli, ki jih zasipava s privilegiji ali pa dopušča njihovo trgovino z orožjem za lastni žep

  • slosin

   iz katerega pasjega zavetišča si se vzel, da tako po pasje lajaš?

  • borko

   spet lažeš,,,ne,,,še vedno lažeš

 • Peter

  Prodam 20 m v usnje vezanih Zbranih del Josipa Broza Tita ali zamenjam za voz gnoja.
  Ponudbe pod Drek za drek.

 • Peter

  Oprostite, ni jih 20 m, samo 18,5 jih je…ampak zgledajo pa veličastno, no.

 • Peter

  Je pa res, da so imeli Slovenci titeka vedno zelo radi.
  Kmalu po vojni so si nekaj let trgali od ust, da so mu leta 1952 lahko kupili krasnega črnega Rolls Roycea, no.
  Lahko si ga ogledate v Muzeju v Bistri.

 • Montana

  Me sploh ne preseneča, da imajo to bedarijo v Izoli. Tam za državne praznike ne visijo slovenske zastave; ker tam ni slovenskih domoljubov ali pa se sramujejo obesiti slovensko zastavo! Sam sem bil ob državnem prazniku v Izoli, pa sem bil razočaran z njihovim odnosom do države. Eh, naj slavijo svojega diktatorja Tita, ki je bil mimogrede tudi pedofil!

  • freedomfighter

   Mimogrede predstavi dokaze da je pedofil preden prodajas svoj fake news

   • Tone

    Saj je že večkrat pisalo na NovaTV, kaj bi še rad.

    • freedomfighter

     Hahaha ja to pa je dokaz ko en zblojen novinar napise da je tito pedofil…kot ferbcen clovek pac rad raziskujem novice ki niso podprte z dokazi in moram povedati da nisem se nikjer zasledil nobenega dokaza ki bi govoril o tem da je bil tito pedofil…nasel sem veliko dokazov o nesteto grozotah njegovega rezima o pedofiliji pa ne duha ne sluha…to mi je tako neumno ker lahko pisejo toliko negativnih resnicnih stvari o diktatorji ampak si raje zmisljujejo in zgubljajo kredibnost…resno mi ni jasno kako so lahko novinarji tako neumni

     • Tone

      A misliš, da bi tapametni hoteli delat na NoviTV? Oziroma ali bi jih sploh sprejeli?

   • Lustrator

    Se šališ ali res tako slabo poznaš svojega idola?

   • Montana

    Nisem ti jaz kriv, če ne poznaš življenja svojega idola.

  • Lustrator

   Naj slavijo ja, ampak ne v republiki Sloveniji, ki naj bi leta 91 tako pravno kot formalno dokončno prekinila z Jugoslavijo in komunizmom. naj vrnejo vse tu pridobljeno premoženje z nepremičninami, državljanstva in nasvidenje v S. Koreji, Kubi, Venezueli ali Belorusiji, kjerkoli jih bodo pač totalitarce hoteli vzeti za državljane. V Sloveniji ne izpolnjujejo niti osnovnega minimuma za državljanstvo.

 • FUCK COMMUNISM

  Ta kvazi muzej in svinjak poln svinjskega dreka sta si na las podobna!

 • freedomfighter

  Tito majstore…komur muzej ni vsec naj ne hodi tja ce pa je vecini obcanov vsec pa je to njihova pravica

  • Lustrator

   Komur Slovenija in demokracija nista všeč in se mu kolca po Jugoslaviji in socializmu, naj bo tudi toliko pošten, da na najbližji upravni enoti vrne državi Sloveniji vse dokumente, vso premoženje pridobljeno na tleh Slovenije in odprdi nekam, kjer s svojim svetovnim nazorom ne bo ogrožal v ustavi in ustanovitvenem referendumu zapisanega pravnega in moralnega reda.

   Na kratko: Komunisti raus. To je demokratična Slovenija, izven zapora tu nimate kaj iskati.

   • jovan jovan

    Takoj, ko sektaši vrnete vse premoženje in znanje pridobljeno v socializmu! Če ne bi bilo socializma, bi vidva z ivanom še danes kravo pasla. Raus je neki sektašem in domosrancem bližnji model že tulil in dobil po pichki! Zgodovina se ponavlja.

    • Lustrator

     Je demokracija in domoljubje zate sektaštvo ali kaj mi želi na tem mestu povedati častilec kulta smrti in diktatorjev?

     Omenjaš premoženje pridobljeno v socializmu – se šališ? Kakšno premoženje neki? Slovenija je v času socializma zaostala za vsemi evropskimi državami in leta 90 smo bili tako nekako na standardu države tretjega sveta oziroma povojne Avstrije – če pa sam sodiš med priviligirane potomce komunističnih morilcev, ki so v socializmu dobro živeli, se na tvojem mestu ne bi hvalil.

     PS; Govoriš o modelu s katerim ste se komiji ilegalno in izdajalsko pajdašili za izbris slovenstva, zdaj pa kažete tace proti LEGALNI IN ZAPOVEDANI kolaboraciji za obrambo naroda pred komunističnim genocidom? Da te ni sram.

   • freedomfighter

    Zgleda da se na primorskem pac ne strinjajo s tabo in ne vem kaj je narobe z muzejem o jugoslaviji in titu…ne da se zbrisati zgodovine in ce ima del populacije in to kar velik del populacije pozitivne spomine na jugoslavijo je to njihova pravica…ne vem pa ali si ti utopist ali ne ker dobro ves da vecina ljudi samo kurca demokracijo…levi in desni…eni bi razpustili demokraticne vrednote v imenu sociale drugi pa v imenu nacionalnih vrednot

    • Lustrator

     Seveda se zgodovine ne da zbrisati, nasprotno – potrebno je o njej izobraziti prav vse sloje prebivalstva, da ne bomo nikoli več ponavljali napak preteklosti in se zgledovali po pozitivnih idejah, ljudeh, ureditvah. Titova komunistična Jugoslavija nam je lahko edinole s svarilo, a ne dokler se o njej govori v tonu nostalgije, namesto ostre obsodbe in izgona vseh, ki imajo do nje kakršnekoli simpatije. Živeti v državi, ki sovraži avtohton narod in njene vrednote, pač ni mogoče v miru.

     • freedomfighter

      Ja pa a ti razumes da je 20 ali pa 30 % ljudi v sloveniji ki so bili povsem zadovoljni v jugi pa niso to tisti ki so imeli posebne ugodnosti ampak navadni drzavljani…a nimajo te ljudje pravico biti nostalgicni…in se to ce bos izgnal vsakega ki ima kaj dobrega povedati o jugi in socializmu bos moral spraznit polovico evropejcev…ce pa mislis da je bilo v jugi vse ampak cisto vse slabo potem pa tako ali tako skoda debate ker vsak normalen clovek ve da imajo vsi ampak vsi nacini druzbe in vladanja dolocene pozitivne in negativne lastnosti…vprasanje je samo katerih ima vec in ce pri vseh slabih straneh juge ne mores priznati tistih nekaj pozitivnih lastnosti ki jih del populacije ceni potem res ne vem…govor o spravi je nemogoc dokler en drugemu ne priznajo svojih napak in dosezkov

     • Lustrator

      SFRJ je bila totalitarna, protidemokratična tvorba , ustanovljena in vzdrževana na temelju množičnih pobojev, mučenj, zapiranj, izgonov onemogočanj, cenzure in linčev vseh za katere je partija menila, da so njeni sovražniki. Seveda v vseh sistemih in državah obstajajo tudi pozitivne plati življenja, a za te ni zaslužna SFRJ, ampak kvečjemu posamezniki sami.

      Oboževanje in nostalgija do SFRJ ni torej prav nič drugega kot oboževanje in pogrešanje časov v katerih je bilo človeško in narodno življenje ter svoboda bolj zatirano kot kdajkoli prej. Ljudje, ki to počnejo, zanikajo svojo narodnost, državljanstvo, identiteto na podlagi katere naj bi sploh živeli skupaj, zato nimajo do Slovenije NIKAKRŠNE državljanske pravice.

      O spravi pa bomo lahko sploh GOVORILI v trenutku, ko bo iz Slovenije izbrisana prav vsaka sled komunizma, ko bodo vsi njegovi podporniki pred sodiščem odgovarjali za svoje grehe in odstranjeni iz javnega življenja in se seveda zanje tudi pokesali pred žrtvami/svojci/narodom. Žrtve komunizma pa bodo tiste, ki se bodo potem same odločile ali lahko ta greh odpustijo ali ne. Ampak pot do tam je še dolga.

     • Tone

      Ti si gotovo največja žrtev komunizma, kaže da so tudi lobotomijo delali, prasci.

   • Tone

    1. Jaz se nisem boril za drugo enoumje.

    2. Zdaj vidim, zakaj je socializem propadel, bil je premalo demokratičen in vas ni vse pozaprl ali izgnal.

    3. Ali si se ti strnjal s socialističnim svetovnim nazorom in zato nisi vrnil vseh dokumentov in premoženja in odprdel kam drugam?

    • Lustrator

     ???

     • Tone

      No, kaj ti ni jasno? Malo sem dopolnil.

  • Peter

   nekoliko čudno si tole postavil.
   kako pa veš, da je večini občanov všeč?

   kaj je njihova pravica, da jim je všeč, ali da hodijo tja?

   • freedomfighter

    Njihova pravica je da hodijo tja…ce jih pa prevec moti imajo pa pravico na naslednjih volitvah zamenjati zupana ki je to dovolil…torej ce bo dovolj obcanov to motilo kot moti nekatere komentatorje bodo muzej zaprli drugace se bo pa spet pokazalo da vecina ljudi le nima tako slabega mnenja o jugi in titu…kar je tudi njihova pravica

 • ĐĐ Style

  Jaz ne maram domobranskega gnoja in zato ne hodim v Grahovo, nevem zakaj desni vedno rinete in se spotikate od največjega Slovenskega sina TITA

  • Valter BraniSlav

   Tako se govori.
   VECNA SLAVA SPOMINU NA MARSALA TITA NAJVECJEGA SINU NASIH NARODOV IN NARODNOSTI .
   AMEN

  • Valter BraniSlav

   ❤❤❤

  • Republic Commando

   Slovenskega sina? Ki nikoli ni spregovoril SLO v javnosti? Celo v sami Sloveniji ne. Fak ej, rdeči ste v glavo še slabš kot sem mislil.

   • ĐĐ Style

    Gremo desni hvaliti Melanijo. Slovenko, ki se tega močno otepa. Tito je bil car, JJ še do nivoja kurirčka ne zleze.

 • Grenze

  Komunisti so in bodo LOPOVI LAŽNIVCI MORILCI POSILJEVALCI NAJDRAŽJI PLAČANCI NA SVETU KORAJŽNI SO KO JIH JE VELIKO SKUPAJ POSAMEZNIKI SO PA ZELO ZELO BOJEČI TAKO REKOČ USRANI IN POSCANI TO SEM VIDEL NA LASTNE OČI LETA1991 KO SO BILI NA DOPUSTU V AVSTRIJI SLUČAJNO IN TO TAKI KI SE DANES ŠOPIRIJO KOT PAVI TAKRAT SO PA HRABRO POBEGNILI DANES SE TO NE BI VIDELO KER BI VERJETNO NOSILI PAMPERS PLENICE ZA ODRASLE . TO SO TITOVI HEROJI !

  • borko

   to stari

  • jovan jovan

   Nekaj se jih je skrivalo celo v kleti Cankarjevega doma. Vsaj en!

   • Lustrator

    Imate komunisti morda neko novo vojaško taktiko kjer se glavni general postavi pred tank in z glavo juriša na puške sovražnika?

    Najbolj patetično je brati tovrstne nebuloze s strani ljudi, ki ne le, da se niso borili za Slovenijo, ampak so bili (ste še) ZA ohranitev jugoslavije in proti slovenski samostojnosti. Vaše srepo sovraštvo do največjega osamosvojitelje je seveda logično – vzel vam je domovino in v vaše domove posledično prinesel standard, ki ga vaše komunistične riti ne zaslužijo.

 • Valter BraniSlav

  CE BI JOSIP BROZ BIL SE ZIV NE BI IMELI PROBLEMOV Z MIGRANTI IN IZROJENO LEVICO.
  ON BI PROBLEM RESIL V 2. DNEH.
  VECNA SLAVA SPOMINU NA MARSALA TITA NAJVECJEGA SINU NASIH NARODOV IN NARODNOSTI.
  AMEN.

  • Valter BraniSlav

   Tole za Tita: ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

   • slosin

    valter, a ti tu pa tam tud kakšnega spuhaš…?

    • Valter BraniSlav

     A mislis 420?

     • slosin

      predvidevam, da je še kaj močnejšega kot 4.20…

     • Valter BraniSlav

      Vino se vvedno

     • Valter BraniSlav

      Sedaj samo rdece vino, 1 kozarec zvecer, 2x na teden.
      Ko sva bila z zeno mlada sva pred seksanjem pokadila 1 joint, 4 x na leto. Potem sva se ljubila ob Mozartovem Requiemu. Ko so igrali Tuba Mirum sem se izpraznil vanjo. Trajalo je kakih 15 minut nama pa se je zdeli 500 let.

      Na ta nacin sva zaplodila mlajsega sina. Njega financne ne zanimajo, samo gledalisce in glasba. Morda je kriva trava?

      Druge droge nikoli.

 • jovan jovan

  SF-SN

 • Peter

  Nobenega zanimanja za knjige, madona, pol je res, d sam nepismeni verjamejo, da je biu tito heroj, no.

  • Valter BraniSlav

   Bil je velik heroj, no.

   • janko

    “Zato jer smo gradili lik ličnosti.” Namerno.

    • Valter BraniSlav

     CE ne bi Titove, bi pac Stalinovo.

 • Jure kavčičeu

  “Poglejte kako brez sramu na vseh cerkvah obešajo križe in pri tem pozabljajo na njegove temačne strani”

  • Valter BraniSlav

   A nisi se opazil da je nova v sluzbi “resnice” ?

  • janko

   “Glejte na križ, od njega prihajajo velike milosti.” Meni kot človeku se tudi zdi kruto videti križ, ampak sporočilo vere, nazadnje celo iz Medžugorja, govori očitno drugače.

 • SIMON ROZIC

  Te prečudovite komunjarske kreacije bi lahko nosili SD-jevci na svojem
  biciklističnem romanju ! Tako bi prihranili davkoplačevalski denar za
  posebno “garderobo”, ki gotovo ni bila poceni, če računamo še
  bogate provizije za “šivilje”….a ne?

 • Franjo Trojner

  Vsakodnevno vseprisotno javno pojavlanje
  in čaščenje totalitarnih komunističnih simbolov in vidnih predstavnikov nekdanje totalitarne komunistične oblasti služi levičarjem vseh sort za zastraševanje drugače misleče javnosti.
  Sporočilo levičarjev je nedvoumno in pomeni točno tisto kar so leta 2013 zapisali na steni ene od trgovin diskontnih trgovin na Zaloški cesti v Ljubljani: ” Kristjani, klali smo vas 1945, klali vas bomo 2013″.
  Ni mi jasno kako lahko pošten ,razgledan, dobronameren človek danes časti lik in delo Tita, ko pa je tudi USTAVNO SODIŠČE v svoji razsodbi zapisalo : ” Simbolna razsežnost Titove ceste je neločljivo povezana s simbolnim pomenom imena Josipa Broza – Tita, jugoslovanskega maršala in kasnejšega dosmrtnega predsednika SFRJ. Ime Tito ne simbolizira zgolj osvoboditve ozemlja današnje države Slovenije izpod fašistične okupacije v drugi svetovni, temveč simbolizira tudi povojni totalitarni komunistični režim, ki so ga zaznamovale obsežne in grobe kršitve človekovih pravic in temeljnih svoboščin,”!!!! Še en dokaz več, da politična levica z čaščenjem totalitarnih komunističnih simbolov in vidnih predstavnikov bivšega totalitarnega komunističnega režima načtno terorizira drugačo mislečo javnost, kar je za vsako demokracijo totalni absurd.
  Da politična levica vse to počne načrtno se vidi tudi v njenem krčevitem, nepopustjivem boju, ko v parlamentu preprečuje sprejem resolucije komisije EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme: fašizem, komunizem in nacizem.
  Toti socialistični diktator Tito je vedno živel, kot princ, ljubic in otrok pa je imel več, kot njegov prijatelj Honecker. Vsem kumunistom in ostali ubogi raji je bil za vzgled, z svojim življenskim slogom jim je zelo nazorno kazal kako se v socializmu ne sme živeti. Svojo priljubljenost med narodom si je vedno znova utrdil z škornjem in puškinim kopitom. Narod ga je zelo ljubil, saj je pomenilo ne ljubiti Tita, zagotova in hitra pot v nebesa. Zelo rad je imel tudi kulake, zato je kulakom v dobro ustanovil kolhoze, tistim kulakom, ki pa to ni bilo všeč, pa je na svoj poseben inovativen način pričaral raj na zemlji, še raje pa v nebesih. Še posebej je imel rad Slovence, to je pokazal tudi s tem, da je Slovenijo zelo redko obiskal. In, ko nas je, smo šolarji, delavci, študentje ter ostala raja čisto neprisilno pod budnim diktatom partijskih šefof Tita vzhičeno pričakali na točno določenem mestu in vzklikali gesla in parole v skladu z navodili, čuvala pa nas je tajna partijska policija verjetno zato, da se komu od udeležencev od ginjenosti s srečanjem Tita, kaj ne zgodi. Tito je bil dober človek, rad je imel svoje ljudi, zavzemal se je tudi za višji standard zapornikov, hotel je da tudi zaporniki letujejo, zato je odpr Goli otok!!! Bil je res pravi človekoljub, seveda, če odmislimo vse tiste, ki jih je po vojni dal iz človekoljubnih nagibov izvensodno zverinsko pobiti!!!! Bil je tudi velik in zvit politik, ko se je zbal, da bi mu Stalin lahko prevzel kraljestvo, se je raje obrnil k zahodni civilizaciji in se dobrikal ZDA , ki so mu v zahvalo dajale žito in denar, da se je sam še naprej lahko šel socializem. Res je, Tita smo imeli vsi zelo radi, tako domača, kot tudi tuja javnost si je zelo oddahnila, ko je za večno legal k počitku.

  • DJURO SUMAR

   TITO – največji sin slovenske matere.

   • Valter BraniSlav

    Tito junak. Da bi on bil ziv ne bi imeli migrantske krize.
    VECNA SLAVA SPOMINU NA MARSALA TITA NASEGA NAJVECJEGA SINU NASIH NARODOV IN NARODNOSTI, PRESVITLEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA VELICASTNEGA.
    AMEN.

 • DJURO SUMAR

  Tudi cerkev bi morala vsak dan svojim vernikom pokazati tudi svojo črno plat.
  Ker me to ne zanima, ne grem v cerkev. Koga ne zanima Tito in Jugoslavija, naj ne gre na ogled razstave.

  • xtc

   To kramo je treba zasežt,in zmetat v mline in šterc,vsako javno kazanje pa na 20 let strogega zapora z težkim prisilnim delom in krožnikom župe na dan-kot v njrgovih časih.

   • Valter BraniSlav

    A tebi v zivljenju ni popolnoma nic uspelo da si tako jezen?
    Tito je ze 38 let mrtev. Kaj si v 38 letih ustvaril ti?

   • DJURO SUMAR

    Očitno si še mnogo slabši od njega, saj bi še hujše svinjarije počel danes, v mirnem, demokratičnem okolju. Sram naj te bo.

  • Valter BraniSlav

   Tako se govori.
   NE DIRAJ MI TITE.

 • xtc

  Čaščenje zločinca in pedofila bi moralo biti prepovedano z ustavo.

  • Valter BraniSlav

   Bil je junak ki mu ni bilo para.
   Pri 26. se je porocil z 14. letno Pelagrijo, mamo Zarka. To je bilo takrat normalno.

   • Lustrator

    Pri tvoji vrsti ljudi je res marsikaj normalno, pri poštenih in civiliziranih Slovencih kakršni so živeli tu pred vojno pač ne.

    • Valter BraniSlav

     Razlike v letih: Pelagrija 12, Jovanka 32, maserka Davorjanka 66.
     Uspesni moski ciljajo na mlajse
     Edina izjema sem jaz, moja Alexis Gomez je le 2 leti mlajsa.

 • Aresnica

  Diktator-Zločinec,Barabon imenovani tito je nekaj ur pred smrtjo pel ruske pesmi oziroma v ruskem jeziku.- Očitno je bil po narodnosti RUSkega porekla.
  _____________
  Lep pozdrav

 • Valter BraniSlav

  Zakaj pa niste vsi vi ki are tako hudo trpeli odsli v ZDA? Kdo vam je branil.
  Jaz sem se imel c SFRJ bajno pa sem vseeno odsel in se imel se boljse v ZDA.
  Zakaj niste sli se vi?

  • Tone

   Samo zaradi ljubezni do tebe nismo šli. Če bi se 2 000 000 Slovencev odločilo iti Ameriko, bi Amerika meje zaprla in tudi ti ne bi mogel tja. Ali pa bi bilo na Atlantiku tako, kot je sedaj na Sredozemlju.

   • Valter BraniSlav

    Saj vas 2 miliona ni trpelo, najvec 200 tisoc. Tako stevilko pa bi ZDA komot absorbirale.
    Po 1945 so ZDA potrebovale delavno silo. Zakaj sedaj pizdite?
    Dajete vtis trpece zene ki vsem razlaga kako jo moz tepe in zanemarja. Vendar, ko jo vprasas zakaj vztraja v slabem zakonu nima odgovora.
    Ocitno vi uzivate v bedi. Ste mogoce mazohisti?
    Jaz namrec nisem.

 • Valter BraniSlav

  Ne simfajte cez Tita.
  Zagreta partijca Jansa in Vasle vas bosta prijavila na UDBI.

 • METULJ

  HEH, KAKO TRETJERAZREDNA RDEĆA PLAČANA BANDA TU S SVOJIMI BEDNIMI PRISPEVKI KAŽE SVOJE UMSKO RAZKOŠJE! BOSTE DOBILI POTEM NAGRADO, BON ZA ENO KRANJSKO KLOBASICO VSAK!!

  PA ITAK SE VIDI, DA JE RDEĆI ZLOČINSKI BANDI V SLOVENIJI ZAČELO PRIMANJKOVATI CVENKA, DA BI NAJELA PLAČANCE, VIŠJEGA INTELEKTA!!

  TAKO SE V RDEĆEM DREKU UTAPLJA IN ZGINEVA KONČNO V SLOVENIJI TA RDEĆA NEKORISTNA ZAJEDALSKA TOLPA VEDNO BOLJ IN BOLJ ŽALOSTNIH KLOVNOV!

 • don johnson

  Kaj ima Izola veze s izpirjencem titom.Med letoma 1953 in1956 je prislo do exodusa to takra t tam italjanskega zivecega zivlja. Mogoce so temu zlocincu hvalezni zasluzni prisleki iz juge(londonski memorandum 1956) katerim je omogocil okupacijo njihovega imetja.Stavim da v veliki vecini ne vedo da je iz izole izhaja veckratni svetovni in olimpijski svetovni prvak Ninno Benvenuti.- odraz pranja mozganov.

 • Osti jarej

  …vsak svoj kult slavi….v bistvu pa vsi enega….hja….hmmmm

 • miroslav

  Skoda da Broz ni dokoncal naloge in iztrebi za vedno fasistone in domače izdajalce……belogardisti bezali ste in se boste,zgodovine pa ne boste obracali po svoje

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!