Tandem Pirnat-Šarec nas je pripeljal v izredno stanje! 253 Slovencev je že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju!

Foto: STA/Nova24TV

Kljub temu, da je bilo v prejšnjem tednu očitno, da število primerov okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji strmo narašča, sta predsednik vlade Marjan Šarec in direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nina Pirnat vneto zatrjevala, kako naj ne bi bilo razloga za paniko. Da naj bi bilo potrebno zaupati stroki in ne zapirati šol in vrtcev. No, na ta račun smo zamudili ogromno časa, kar odraža tudi zadnja uradna statistika in sicer, da smo v ponedeljek, 16. marca do 14. ure zabeležili že kar 253 primerov okužb, kar je 34 več kot dan prej. 

“Potrebno je upoštevati stroko. Ukrepati sorazmerno. Ukrepati tako, da ne bomo povzročali še večjih posledic,” je zatrjeval Šarec, Pirnatova pa poudarjala: “V času, ko virus ne kroži po populaciji, se moramo vprašati, zakaj bi šole in vrtce mi zapirali? Kaj bomo s tem povzročili otrokom, staršem in celi skupnosti?”

Kot lahko vidimo iz priloženega grafa, število okužb z novim koronavirusom strmo narašča. Če smo 4. marca uradno zabeležili prvi primer okužbe, je bila teden dni kasneje, konkretneje 11. marca, slika povsem drugačna, zabeležili smo že namreč kar 57 primerov okužb. Največji porast okuženih do sedaj beležimo v petek, 13. marca, ko se je z novim koronavirusom okužilo kar 45 novih pacientov. Tako je, ko se situacijo podcenjuje in se prične ukrepati šele, ko vrag vzame šalo. Namesto, da bi ukrepe videli že tekom spremljanja situacije v sosednji Italiji, je bil prvi resni ukrep: zaprtje šol, sprejet šele prejšnji teden.

Legenda: Rdeča barva – skupno število okužb, modra barva – novo število okužb (Vir NIJZ)

Glede na veliko hitrost širjenja koronavirusa se je vlada Janeza Janše odločila, da ustavi javni prevoz razen prevoza s taksiji in odredi zaprtje nenujnih trgovin, restavracij in lokalov. Med vikendom je bilo namreč mogoče videti kup ljudi, ki so kljub pozivom stroke, da naj ostanejo doma, hodili na pijače in brezskrbno klepetali, kot da bi bili imuni na okužbo z novim koronavirusom.

Dve osebi sta v kritičnem stanju
Vodja strokovne skupine, ki zagotavlja podporo Kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije, Bojana Beović, je na tiskovni konferenci v ponedeljek popoldan sporočila, da trenutno zdravstveno spremljajo 130 bolnikov. 29 bolnikov je hospitaliziranih, dvema izmed njih (v Ljubljani in Mariboru) se stanje hitro slabša. Od bolnikov na oddelkih za intenzivno zdravljenje se jih po njenih besedah pozdravi približno polovica. “Pri najhuje bolnih se faza, ko se stanje zelo poslabša, ko pride do hude pljučnice, zgodi približno en teden po začetku bolezni. Glede na to in na število prej omenjenih pozitivnih, lahko v naslednjih dneh pričakujemo več bolnikov s hujšim potekom bolezni,” je poudarila.

Foto: Printscreen NIJZ

Bolezen ima po besedah Beovićeve značilen potek. “Za zdaj zbrani podatki, predvsem s Kitajske, kažejo, da od okužbe do pojava simptomov bolezni traja od pet do šest dni, pri približno petih odstotkih okuženih pa se lahko znaki bolezni pojavijo tudi šele po 14 ali več dnevih. Simptomi bolezni so lahko zelo različni, prve dni kot čisto navaden prehlad in kot tak lahko tudi mine,” je opisala Beovićeva. “Pri približno 20 odstotkih zbolelih se razvije pljučnica, ki pri petih odstotkih terja intenzivno zdravljenje.”

Foto: STA

Če je potek bolezni blag, se ljudje pozdravijo v sedmih do 14 dnevih. Če pa je potek bolezni hud, lahko zdravljenje traja od štiri do šest tednov, preden si bolnik opomore. Ko je bolnikovo zdravstveno stanje spet dobro, virusa ne izloča več, je še opisala. Beovićeva je po navedbah STA tudi potrdila, da se v stroki pojavljajo domneve, da bi lahko nekatera zdravila za lajšanje bolečin in vročine slabo vplivala na potek bolezni. Zaenkrat stvari po njenih besedah sicer niso jasne, a vendarle bi bilo po njenem mnenju v tem trenutku za ljudi bolj smiselno, da za lajšanje težav uporabljajo zdravila na osnovi paracetamola in ne nesteroidne antirevmatike.

Foto: Krizni štab Republike Slovenije

V resnici je okuženih od petkrat do desetkrat več
Zaskrbljujoč je statistični podatek, da je število okužb in smrti zaradi koronavirusa po svetu že višje kot na Kitajskem. Zgovorne pa so besede slovenskega zdravstvenega strokovnjaka in imunologa dr. Alojza Ihana, ki je dal javno vedeti, da se ne smemo pustiti začarati s številkami z novinarskih konferenc. “To so le tisti okuženi, ki so zaradi posebne pozornosti pretestirani. V resnici je okuženih od petkrat do desetkrat več. Če ne vzdržujemo distance z drugimi ljudmi, ne prispevamo k zajezitvi okužbe. S tem bomo mogli živeti kar nekaj časa in upam, da bomo država, ki bo to epidemijo uspešno zavrla.” Po njegovih besedah so najbolj ogroženi kadilci, starejši in kronično bolni. Padli Šarčevi vladi pa očita ključno napako, da niso reagirali po prvem tednu zimskih počitnic, ko se je neuradno začela epidemija koronavirusa v Sloveniji. Ker zdravila ni, je po besedah Ihana edina rešitev socialna izolacija.

Za nazaj se sicer spremeniti veliko ne da, lahko pa sami z odgovornim ravnanjem poskrbimo za to, da se okužba ne širi naprej. Bodimo odgovorni in ostanimo doma, je napotek, ki ga med ljudmi vneto daje v vednost Krizni štab Republike Slovenije. Ne želimo si namreč italijanskega scenarija.

Hana Murn

 • Korl

  GOTOVI smo !

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ne pa nismo. Če se bomo držali navodil in jih resno upoštevali bomo prebrodili ta virus

 • Beli Sneg

  Seršetinškove kure so kokodakale da mask ne rabimo in da naj si umivamo roke in kihamo v komolec. In to takrat, ko so vsi na Kitajskem in v sosednji Italiji hodili z maskami po ulici. In “najbolj sposoben” zunanji minister Cmera je daroval Kitajski 1,2 miljona mask. Ker jih Slovenci ne rabimo??? Zdaj pa nabijači na POP-u nabijajo, kako so trgovke nezaščitene. In seveda kriva je nova vlada, ki dela tri dni, vključno z vikendom. Hinavci pa pred enim tednom tega niso ugotovili.
  Serpentišek pa je še pred enim tednom na novinarski konferenci zdravstveno stoko zmerjal, da naj ne delajo panike.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Nova tudi malo pretirava. Kaj ti pomaga maska, če nekdo kihne v tebe. Oči, lasje so nezaščiteni. Moral bi imeti cel skafander pokrit od glave do pete, pa še razkužiti bi moral cel skafander, ko prideš domov. Pa še maska mora biti ta prava. Raje upoštevaj dovolj dolgo distanco, glej da v okolici noben ne kiha in kašlja, ko prideš domov odloži stvari in si dobro umij roke.
   Maske in vsa ostala zaščitna sredstva so bolj za zdravstveno osebje, da se oni ne okužijo od ljudi, ki kihajo in kašljajo in so prenašalci virusa.

   • Beli Sneg

    Trgovke, delavci v domovih za ostarele in vsi ostali ki delajo s strankami niso zaščiteni. Vsaka maska je boljša od nič. Da jih pa niso propagirali pa zato ker jih niso preskrbeli.

    • AlternativaZaSlovenijo

     To deloma drži. Za trgovke je sploh problematično, da sprejemajo od strank kartice, denar pa še distanca ni ta prava. To je velik problem, Pa bom spet rekel, da za trgovke in trgovce maska spet nič ne pomaga, če jim virus zleze skozi oči, ali pa če si ni umivajo pošteno rok, če sprejemajo kartice ali gotovino. Trgovci na blagajni in tudi ostali bi morali imeti obvezno še razkužilo, pa še neko prepreko do strank.
     Za ostarale v domovih, ki so okuženi je pa sploh štala, posebno ker so dobili to preko zdravnika. Za take modele pa ni opravičila. Tam je štala.

     • Hribouc

      Za trgovke je bila vseskozi čisto elegantne, ne idealna zaščita.
      Tudi v trgovini, kjer na policah prodajajo naštete materiale, jih niso uporabili za svoje devce/ke:

      zaščitna očala-kolikor hočeš tipov
      rokavice
      in maska
      da o delovni zaščitni obleki, makar tekstilni ne govorim

      Prejšnji teden spregovoriti o tem je bil še hudič, samo čez vikend je to nuja in lastniki trgovin ne ukrepajo, delavke se ne uprejo.

      VSE SE JE SPREMENILO; KO JE ZALAUFALA VLADA IN TO ČEZ NOČ- VSE JE UKREPALO IN ZADIHALO DRUGAČE.

      Prej je bila klima. ni problema, kihaj v komolec ! Reči ne smeš nikomur naj se umakne v vrsti za teboj-zdaj vse beži.

     • Korl

      Najbrž niso računali, da se to tako naglo potencira in so hoteli “prihraniti” KAOS prihajajoči vladi. :(((

     • Korl

      Gospodarji so tukaj PRVI, ki morajo poskrbeti za svoje delavce. Ne morejo čakat, da jim bo Janša povedal vsako malenkost. Smo v dobi interneta, če ne najde na domačih straneh, mora podledat malo tudi ven, kaj in kako drugi počnejo.

     • Arne Hodal

      napisano drži, vendar kje naj gospodar dobi zaščitne maske če jih ni?

     • Hribouc

      Si prebral kaj je izjavu šef CZ za Notranjsko, ko so zbolele prostovoljke RK, ki so merile temperaturo šoferjem na meji-v Slo Novicah ? Da niso imele stika koža na kožo!
      Idioti, pa ti so nori.Šef CZ cele pokrajine ! Pazi!
      Na sliki pa vidiš bele skafandre, očala in maska, nič rokavic in veliko kože na obrazu gole – veš koliko šoferjev je dihalo direkt vanje ves dan, več dni.,..pa koliko kapljic z virusom na zaščitni obleki – pa kako so jo slačile, oblačile, čistile ? -GROZA!

    • Vera

     Baje, da bodo začeli izdelovati maske v Boxmarku v Kidričevem ,ko dobijo material ,stroji so že pripravljeni,kolikor gre verjeti direktorju Trobišu.

    • Hribouc

     Poglej video iz Singapura, poraf imaš! Maske, navadne kirurške, da ne špricaš okol sebe, to je važno! Pri nas pa, Šarčevi umetniki so nas pitali po Tv in po Radiju z bedarijami.
     Če se mi kej zgodi al pa kirmu mojih, naj beži Šarac u vražju mater – se ne bo skril dovolj na globoko!

     • Slovenka

      3 metre visok zid mu ne bo pomagal. To ni Jelovica, ko razkačeni Hribouc v akcijo hiti.

     • Hribouc

      Ko je heca konc, je heca konc.

   • Hribouc

    Sem se nekdaj, zdaj se ne strinjam več-ko se spominjam situacij v trgovini, pred lekarno, itd

   • Simon Rožič

    …vdih in izdih skozi usta in nos sta življenjskega pomena ….to menda že veš!

   • Arne Hodal

    čE NEKDO KIHNE V TEBE JE SAMO EN ODGOVR –> s kepco po nosu! Kdor sedaj v času viška krize naokoli trosi virus, se bo zresnil samo ob fizični kazni.

   • Hribouc

    Ejga, slučajnično sem slušal en video glih ravnokar:L
    Pravi Gorenc iz Jesenica – g.Ahmet Bešić iz Singapurja
    https://www.24ur.com/novice/tujina/singapur-ena-izmed-najuspesnejsih-drzav-v-boju-proti-koronavirusu.html
    KAJ SO STORILI?
    Singapur. Dren do neba, Folka, de se rola. Dobeden umru, umrl!
    Zaprli mejo s Kitajci.
    Kontrola. Karantena 14 dni.
    Čiščenje rok na vsakem koraku, voda in milo, razkužila
    Uporaba navadnih kirurških mask vsepovsod – se vidi na filmu
    Kazen nespoštovanja samoizolacije, karantene 30.000Eur
    Zaprte cerkve, mošeja, hrami.
    Državne subvencije za samozaposlene in za vse firme-ker , če se ustavi tok denarja…itd. poglejte sami, a nede, kenede ?

  • Poštenjakar

   Najhuje je bilo, ko je pretnarca za povratnike iz IT svetovala, če nimajo vročine in simptomov, lahko grejo v službo in da ne širijo virusa

   • AlternativaZaSlovenijo

    Če bi Šarčina ostal na oblasti ali pa da bi imeli predčasne volitve bi bila Slovenija druga Italija.

    • pajot

     Dvomim. Oblast bi bila namreč tiho,smrtne primere pa bi pripisali navadni gripi.
     Tako kot so bili tiho v Anhovem,ko so ljudje umirali zaradi azbestoze.

   • VERRZIFIKATOR

    KJE PA SI?

    Virko Koronar

    KJE JE TISTI Z VIČA?

    Je kdo videl zadnje čase tiča,
    ki bila ga polna je Ljubljana,
    ko bila drugače je bolana,
    je kdo videl torej Janka z Viča?

    Sejo sklical svojih naj bi tičev
    Janko z Viča, a se nič ne javlja,
    se nikjer ta z Viča ne pojavlja,
    niti v krogu lastnih fičfiričev.

    So imeli ga za postopača
    še pred kratkim, rad se je sprehajal,
    Janko z Viča rad bi vsem ugajal,
    zdaj pa, mar ga pičila je kača?

    Kje je torej tisti Janko z Viča,
    ko Ljubljana cela je bolana?
    Skrije, pravijo, se že zarana,
    na ujetega spominja ptiča.

    Ga je ptičja gripa položila
    ali virusov se je prestrašil,
    Janko z Viča je drugam odprášil
    ali se je druščina poskrila?

    Prej imel je skoraj vse že v lasti,
    zdaj pa kot oskubljen ptiček hira,
    ali Janko z Viča nam umira
    ali obtičal je v lastni pasti?

    Na odgovor željno čakam, veste,
    da še enkrat vidim Janka z Viča,
    in pozdravim ga: »Ja, glej, hudiča,
    še si živ, a zdaj pometaš ceste?«

  • Hribouc

   Nova vlada ima shranjene dokaze.
   Sodišča bodo delala.

   • JANEZ GUS

    Bojim se na kontinuiteto.

    • Hribouc

     Po 100 pogrebih bo narod začel misliti drugače.
     Nič več ne bo tako ,kot je bilo,Jutri bo nov dan!

     Končno se bo izpolnilo Kučanu točno tisto, kar je namenil nam vsem!Brezkompromisno – do zadnjega lasu na glavi,
     ki so nam ga ukrivili v 80 letih.
     Ne boj se.
     Vsi sistemi in sistemčki tega in drugih Vesolij težijo k izravnavi! In se poravnajo.

   • mona lisa

    Upam da res.

    • Hribouc

     Pod točko X bi moral današnji zbor štaba za N.varnost sprejeti sklep, da se spiše sum ali kar kazenska prijava za ekipo Šarac-Pirnat-Šabeder in ostali iz IQ skupine, ki so zafurali situacijo, ki bo konec tega tedna butnila tako, da se bo vse treslo in jokalo!
     “Dobro so vedeli kaj delajo in ljudje umirajo!”

   • Vanja

    Kaj pa kriminalna in lopovska dejanja Janše in njegovih ministrov in svetovalcev? Kdaj bodo ta na vrsti? V tridesetih letih jih he že toliko, da bi bili z njimi dolgo zasedana vsa sodišča v državi!

    • rabbit

     Katera, daj dokaze na policijo pa da vidimo.

     • Hribouc

      Bo spisala lepo use po vrsti.
      Ne ve usega na pamet.

     • rabbit

      Pa misliš, da zna pisati?

    • šmentanamuha

     Zdaj smo na boljšem toliko, da vemo, kdo sprejema odločitve in daje navodila.

    • Hribouc

     jebenti, to mi pa moraš malo naštet, de se znajdem in ti odgovorim. Tukaj sem pa hitrem, veš.
     Mislim, prvo navedi krimi dejanje in ime zdraven, pa leto “izdelave” tut plosm, a nede, kenede!?

    • Božidar Rodica

     Ja ma se ti blede.. nisi ti kriv levake si mislu

   • Dizzy Spellbound

    Srčno upam, da bo tako…………..

   • Slovenka

    Samo kaj bo počela Kozlovičeva. Na okolju se ni izkazala!

    • Hribouc

     Nič ne bo delala 2 godine, siguno ne.Mora bit mir in nič ideološkega. Počas se žaba dere.

  • Marija

   Namsto,da bi jih pripeljali v Sloveniko so jih poslali na Kitajsko seveda plsčali smo jih mi.Nič nimam proti,da se pomaga ampak obenem,bi jih morali uvoziti tudi v Slovenijo.

  • Dizzy Spellbound

   Cerar, hvala ti, da si poslal maske na Kitajsko. Ti dr. prava, sedaj imamo vladavino prava z začimbo koronavirusa……………..

   • šmentanamuha

    Saj res, le zakaj je Cerar poslal toliko mask na Kitajsko in to tik pred izbruhom? 1.200.000 komadov! To bi bilo dovolj za vse nas.

 • rabarbara

  Kakšna bo kazen

  • borko

   sam res kje pa je pahi…da bi en selfi z korono naredil

 • Tadeja

  Vi pa manipulurate z številkami,prikrivate okužene,prenehali ste z testiranjem in zavajate narod.

  Katastrofa.
  Sedaj pomilostite še Bavčarja in bo ekipa popolna.

  • Anton

   da take kvasiš moraš bit pa res že prizadet in to v taki situaciji kot je sedaj, ko se vsa Slovenija bori za zajezitev virusa, ti opletaš s politiko RESNO!

  • Winstonblue

   Ja pa tebe dat pod ključ da ne boš javno trosila bedarij baba fuknjena.

   • borko

    to je hči od Franta

    • Winstonblue

     Hehe

 • Tadeja

  Kaj ste pa vi naredili,…
  Prikrivate okužene,manipulirate z številkami,konec testiranj in pomilostitev zapornikov.
  Lepo ste postlali javni upravi in za ministre ekipo nesposobnežev

  • Joc 52

   preberi si še 1x, morda 2x, če bo treba večkrat kaj si napisala in boš morda dojela svoje nebuloze

  • von Auersperg

   Bolečina vas, rdečih koritarjev, je neizmerna in vsak dan bo huje in huje, kajti treba se bo soočiti z edino preostalo opcijo, poštenim delom v gospodarstvu.

   Zato vse svoje moči raje usmerite v kruto realnost, ki vas je končno zasluženo doletela in se lotite kateregakoli poštenega dela, saj to pot pisanje političnih pamfletov in podtikanje tistega, kar ste sami počeli 79 let, ne bo nikoli več prineslo plodov.

   • šmentanamuha

    Da bi le bilo tako. Problem je ker so ti nevladniki na sociali in javnem denarju v večini preko 30+ in so se začeli zavedati svoje vedno večje neuporabnosti. Oni menijo, da je švercanje ilegalcev in protestiranje proti Janši delo.

  • borko

   ha ha da te kap ne rukne,,mirkaj

 • Anton

  kokoš neumna kako pa je vedla da virus že ni v populaciji, da tako vehomentno besediči?

 • Joc 52

  morda bi prekvalificiral sabotažo v državno izdajo, izdajo proti ljudstvu

 • JANEZ GUS

  Janez,ne čakaj.Ura je 12.Takoj razformiraj rdečo greznico RTV To žvepleno trobilo je leglo podtikanj,zavajanj,natoljcavanj………

 • Stajerka

  ….maske, z brezposelnimi ministri in sekretarji, naj se spravita šivat…..TAKOJ……pa da ne bi razmišljala o kakšnem plačilu??……

 • JANEZ GUS

  A kdo ve,kam se je zavlekel slovenski Cavsesku.Da se ni skril na njegovo trobilo RTV greznico pod kakšno mizo.

 • Hribouc

  Hudičeva trojica, ki je Slovenijo pahnila čez rob.
  Negativna selekcija , milo rečeno, kapitalnih trotov akademske elite postrevolucije.
  Šarac-Pirnat-Šabeder.

 • Stajerka

  …..wtf……BRAVO JANŠA!!!……v kretenizmu presegajo sami sebe in to bi naj bili kulturniki, intelektualci??……to so: egoistični kreteni……in popolnoma nič drugega…..

  https://twitter.com/JJansaSDS/status/1239559965569941504

  • Korl

   Saj, ko so prevzeli oblast, so nam prvo hoteli zamašiti usta, potem pa harat najprej .
   Kakšna pamet, saj ne moreš verjet. Kritika, če je prava, je vedno dobrodošla,
   ker več ljudi, več ve.

 • Hribouc

  BILO JE VODENJE!
  Komedijant & Diletantka& Semenarnar!
  V popolnoma napačno balkansko jebivetar smer.
  “Nema problema” Balkan kultura!
  Kašljaj v jebeni komolec !
  ———————————————————————————
  Zdaj pa mamo KUČANOV ŠPAS TEATER MATILDA !

 • Selčan Danijel

  Po pomiritvi pandemije bo čas za analizo stanja in se vprašati za odgovornosti za nastale posledice. Vsega ne gre prepisati Šarčebvi vladi, so pa soodgovorni za nepotrebno škodo in morda celo izgub življenja. Če hočemo pravno državo – ki jo bo potrebno še zgraditi – se bodo po mojem mnenju zaradi malomarnega vedenja vlade ovadbe kar vrstile . Spet bodo levaki noreli, da gre za revanšizem, pa kaj potem. Kljub posledicam pandemije bo prišel čas čiščenja Avgijevega hleva, ki se mu reče Slovenija. Ampak JJ in SDS bosta milostna ki bodo mnogim oportunistom in levim zlobnežem celo odpustila, kajti gledati bo treba naprej in najti zavezništva tudi z kadri in strankami predsem na levi sredini. Preživljamo čase ko se bo levo-desna vlada izkazala za učinkovito in uspešno . Naš narod bo spoznal da je možno sobivanje, sodelovanje desno leve koalicije in delati za dobro VSEH Slovencev. In ravno sobivanje zmerno različnih strank bo naš narod na naslednjih volitvah zagotovo bogato nagradil . BOG ŽIVI SLOVENIJO .

  • Joc 52

   če mene vprašaš se levaki sami izločajo iz takih koalicij, bolj realna je desno – sredinska koalicija, taka kot je sedaj; komunajzarji so samo še za na smetišče, poglejte kaj počnejo še v teh kritičnih časih – samo provocirajo, sejejo sovraštvo,…

 • sloustava

  Smrt in vse bodoce smrti zaradi COVID19 gre in gredo na pleca teh dveh laznivcev, igralcev. No, tale Nina je celo dr. Tovarisica Nina, kaj pa Hipokratova zaprisega? Sla pa-pa? Kaj pa morda denarci? Dobrodosli? Ne vem, vem pa, da vase obnasanje in laganje pred kamero zasluzi pregled! To pa vem!

 • totex39

  Upam, da bodo vsi kazensko odgovarjali za njihova nesposobna zavajanja in da jih nikoli ne bomo videli več na tako pomembnih položajih.

 • Slovenka

  To si se odlično spomnil. Kaj, a ni šivilja? To bi bil opravek zanjo! Ni več ministrica, ni poslanka, čas ima, po dolgem času bi strokovno delala!

  • Winstonblue

   Jaz pa misllim da je bolje da se ničesar ne dotiika, bo najmanj škode. Za tisto kar pa najbolj zna bi jo bili pa zelo veseli v azilnem domu.

   • Slovenka

    To je tudi res.

  • Vera

   Naj se javi v Boxmarku v Kidričevem, kjer nameravajo začeti delati maske .

   • Slovenka

    Glej, glej. Dober predlog. Na Slovaškem arestanti šivajo maske. Tudi pri nas bi bilo pametno razmisliti o takšni potezi.

 • Simon Rožič

  Šarec -Pirnat , dva, ki nista dozorela svojim funkcijam in tudi nikoli ne bosta!
  Zakaj? Sama sebi zadostna kljub skrajnemu neznanju!

  • mona lisa

   Tu zraven postavit še debila Šabedra.

   • alojz

    Mislim, da Šabeder ni imel veliko možnosti. Je moral šefa poslušat.

   • plavi-mil

    G.Šebedru delate krivico, naredil je več, kot so mu dovolili.

   • Andrej

    Šebeder je bil EDINI, ki se je zavedal resnosti in naredil vse, kar je bilo v njegovi moči. Ampak, s tako ekipo več ni mogel. Morali bi mu dati priznanje.

   • Simon Rožič

    …cela reporterska ekipa na SL! je bila kot viroza v enem!

 • Korl

  Čuvajmo se pa tudi na MOLITEV ne pozabimo !

  Molitev za zdravje v času epidemije koronavirusa
  Oče usmiljenja in tolažbe,
  tvoj Sin Jezus Kristus
  nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.
  Pomagaj našim bratom in sestram,
  ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.
  Nakloni jim izboljšanje zdravja,
  njihovim svojcem pa poguma in zaupanja.
  Vsem zdravstvenim delavcem nakloni moči in zdravja,
  da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov;
  raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.
  Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov,
  da bomo rešeni bolezni
  in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.
  Amen.
  Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
  Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
  Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

  ________________________________________
  Molitev papeža Frančiška k Mariji
  O Marija,
  ti vedno svetiš na naši poti
  kot znamenje zveličanja in upanja.
  Mi se izročamo tebi, Zdravju bolnikov,
  ki si bila pod križem pridružena Jezusovi bolečini
  in ohranila svojo vero trdno.
  Ti, rešitev rimskega ljudstva,
  veš kaj potrebujemo
  in smo tudi prepričani, da boš t
  o priskrbela,
  da se bo kot v Galilejski Kani
  spet lahko vrnilo veselje in praznovanje
  po tem trenutku preizkušnje.
  Pomagaj nam Mati Božje Ljubezni
  oblikovati se po Očetovi volji
  in storiti to, kar nam bo rekel Jezus,
  ki je sprejel nase naše trpljenje
  in si je naložil naše bolečine,
  da bi nas preko križa povedel
  k veselju vstajenja. Amen.
  Pod tvoje varstvo pribežimo
  Sveta Božja Porodnica.
  Ne zavrzi naših prošenj v naših preizkušnjah,
  temveč reši nas vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica.

  • Black_hawk

   Papež je prepovedal maše, procesije, uvedel prisilno obhajilo na roke, kljub temu da je v nasprotju z vsakršno katoliško teologijo in tradicijo. Če vrh Cerkve ne zna narediti normalnih odločitev kdo jih potem bo?

   • Andrej

    Dobro, pametnjakovič, če že pojma nimaš vsaj tiho bodi, da se ne osmešiš. Pa tole si zapomni, da je sveta maša spomin na Kristusovo zadnjo večerjo. Takrat ni Kristus nobenemu z roko v usta tlačil kruha.

    • Black_hawk

     Ne vem v kateri veri ste vi jaz sem v katoliški, kjer velja hostija=BOG. Vsaj zaenkrat no.

     • Andrej

      Hostija ne more biti = Bog. Bog je bistveno večji. V hostiji je le del Boga, toliko, kot ga človek lahko sprejme vase. Ustvarjeni smo po Božji podobi in ne kot bogovi.
      Rimskokatoliška cerkev uči, da se pri posvetitvi zgodi tako imenovana transsubstanciacija: duhovna substanca kruha in vina se spremeni (kar pa ne vpliva na materialno podobo kruha in vina). Do spremembe pride v trenutku, ko duhovnik izgovarja posvetilno molitev, učinek posvetitve pa je trajen: kruh ostane Jezusovo telo in vino ostane Jezusova kri, dokler ju kdo ne použije in se razgradita v telesu. Na tem prepričanju je osnovano tudi čaščenje Najsvetejšega.
      Ne gre za materialno spremembo hostije, ampak za duhovno. Božja duhovnost se zlije s človekovo. Jezus nam je ta zakrament dal, ker brez materialne podlage ne moremo dojeti duhovnega daru, ki nam ga daje. Zato pri krstu voda, pri evharistiji hostija, pri birmi, posvetitvi, poslednjem maziljenju olje, poroki štola in prstana, spravi znamenje križa. Vse to je nekaj otipljivega in na to otipljivo lahko vežemo duhovno.
      V izrednih okoliščinah pa ima Papež in tudi škofovska konferenca pooblastilo, da kaj spremeni. V hostiji je namreč toliko materialnega, na kar se lahko vežejo tudi virusi, da lahko postane nevarna. Tukaj ne ukrepati bi se reklo preizkušanje, izzivanje Boga.

   • Korl

    Mislim, da si tule ” …uvedel prisilno obhajilo na roke ….” malo kiksnil, kajne ?
    Najbrž si imel v mislih duhovno obhajilo in NE prisilno obhajilo.
    Prisilnega obhajila Katoliška cerkev ne pozna.

    O duhovnem obhajilu pa se poduči tule :
    https://katoliska-cerkev.si/kako-prejemamo-duhovno-obhajilo

 • Simon Rožič

  Pohvaliti moram zloženko, ki smo jo dobili vsi na dom; zelo enostavno
  obrazloži najnujneje, kako ravnati v tem kritičnem času! NI odveč! Hvala!

 • Black_hawk

  Če je tako resno zakaj potem delavci niso doma, firme poslujejo normalno, zaprte so pa cerkve hehe in to naj bi nas rešilo?

 • montyamp

  In tole hordo strašil mi plačujemo , zato da nam uničuje vsakdan .

 • montyamp

  Če je kdo prićakoval nekaj pametnega od exkluzivne partizanske koalicije , se mora v prvi vrst vprašati po mentalnem zdravju .
  Iz magarca se dirkalnega konja narediti ne da .

  • Maži Tjaži

   In kam se je Crni damir in njegova mala kamniška podgana skrila ???

   • montyamp

    Sta šli na triatlon z žveplenim .
    Saj veš kako je nastal triatlon .
    Komunisti so se šli , peš , v jezero kopat .
    Nazaj so prišli s peciklami .

 • prodriges6

  “sanjsko moštvo” bi moralo odgovarjati finančno in moralno za nastalo situacijo, ki jo nova vlada sedaj uspešno rešuje. Saj so gospa leta in leta vlekli enormno plačo iz naših žepov sedaj pa naj odgovarjajo, kompletna ekipa, naj jih udari po žepu, prejšna leta so kofetkali po pisarnah inštituta. Ne prosimo ampak ljudstvo ZAHTEVA, da nova vlada kazensko preganja krivce za nastalo situacijo.

 • montyamp

  Da bi lahko govorili o pravni državi , jo moramo najprej imeti .
  Zato pa o udbovskem krivosodju lahko govorimo in pišemo , ker ga imamo .
  Ko bodo sodišča očiščena patološke navlake produktov partijskih orgij , se Slovenija lahko nadeja pluralnega novinarstva .
  Kdaj in kje so morilci storili normalno državo ???
  Nikdar in nikjer .
  Res ni lahko med temi kumrovškimi ultra-idioti .

  • Vanja

   Pravna država, kaj je to? SLO je še ni imela. Tu so zaščiteni samo lopovi velikegaga kalibra Janševega kova. Težko bi našli hujšega lopova, goljufa in vojnega dobičkarja, barabo, ki svoje svinjarije skriva s hujskanjem, potvarjanjem,… ki je iz človeka in ljudi ustvaril trope ovac in volkodlakov

   • maček ivan

    Še en anti – Janša majmun….This fuckin loser is block
    Preden te pa blokiram, pa še tole. Bom te kar z tvojim protistrupom.
    … “i tito je krao, a je i nama dao”…
    Tudi Janša in njegovi niso bili ravno perle, ampak smo tudi ostali delovni prosperirali. Ta golazen, kao rdeče zvezdnata, pa vžgi po Slovencu.

    • maček ivan

     Tak zaj sem pa te odfukal, majmun.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Sej tvoje klobasanje bi bilo celo smešno, če ne bi bilo žalostno. Predvsem je žalostno, česa vsega ti nimaš v glavi. Tam imaš vse drugo, le možganov ne.

   • šmentanamuha

    Ej, s tabo je huje kot sem mislila. Spomnim se stavka, ki sem ga pred nekaj leti izustila: “Janša sploh ni človek”, potem pa sem doživela razsvetljenje v obliki poziva “Smrt Janši” in to na javnem portalu MMC. Ko sem prišla k sebi in so mi možgani sprocesirali to sublimno informacijo, sem se jim lepo zahvalila, da so mi pomagali spregledati, kako deluje sublimno sporočilo in njihove hujskaške namere. Zdaj sem na bloku in tam ne morem več komentirati. Če ne bi doživela tistega šoka, bi verjetno še vedno pisarila take kot jih ti pravkar. Zato malo zadihaj in se zamisli nad tem, kako dobro si zdresirana. Dreserji dobro vedo, kaj delajo, umazane živali pač ne.

    • Joc 52

     hvala, lepo povedano…a ne vem, če bo razumela, da je zmanipulirana do nezavesti

   • Vana

    Neverjetni ste !! Ste pa na koncu dobro napisali. . . . . . mi, tule smo ovčke, vi pa prav gotovo spadate k volkodlakom Kučanovega kova .

 • Slovenka

  Serpentinškovo serpentinovanje se je zaključilo s smrtonosnim sijajem. Kakšen sramoten odhod z oblasti!

  • DEATH TO COMMUNISM

   Ta Šarčev pezde se ne bi smel nikoli več na ulici počutiti varno!

   • šmentanamuha

    Zato si je sezidal visoko ograjo okol bajte.

    • Joc 52

     ne bo več dolgo varovana oseba…..vsaj dve okoli kepe

 • Viktorh

  Le zakaj se čudimo? Tako se je kadrovalo pri levičarjih. Ni pomembno kaj zna, važno je, da je naš.
  Takšnih kadrov je na tone in težko se jih bomo znebili.

  Več desetletna tradicija komunističnih fakinov se je ukoreninila v sistemu.

 • mona lisa

  Za prejšnjo vlado in to gosko Pirnatovo ni opravičila. Trebalo bi jih kazensko ovadit zaradi trpljenja ljudi, smrti in seveda za rado ogromne gospodarske škode. Vse bi bilo drugače če bi pravočasno ukrepalo.

 • Mademoiselle

  Pa dobro Nova24, saj to vsi že vemo. A zdaj boste imeli to ves dan na prvi strani? A bi lahko dali kakšno bolj pomembno novico kot največjo, ne da gledamo tega kljukca? Npr. Novice o gospodarstvu, ipd…?

  • Beli Sneg

   Ne vem če veste? Če ste s Serpentinškom skakali v prazen bazen so posledice. Tako kot so Hanziji ponavljali laži o JJ po 24 ur na dan, je treba ponavljati kdo je zajebal s corono.

   • Mademoiselle

    Brez skrbi, ne skačem v prazen bazen, še najmanj pa s serpentino. Desnica bi morala biti boljša, samo to :)

    • Beli Sneg

     Ne gre samo zate. Gre za Bultalce, ki imajo spomin zlate ribice. Na naslednjih volitvah bodo spet na kavču, ali pa volili kar bodo izbrale murglje.

     • Joc 52

      tokrat pa ja ne, upamo

  • Korl

   Če te je STRAH raje moli, kot da tule stalno nekaj šinfaš.
   “Mirna kri, duha krepi “

   • Mademoiselle

    Hvala za kompliment. :)

 • neukročen

  Šarca lahko človek še razume, če je imel težave s srednjo lesarsko ne moreš pričakovati da bo strokovnjak za pandemije.

  Je pa tole kar je delala Nina Pirnat iz NIJZ razumljivo samo v kontekstu tega da je kader SD.Glede na to da se je že vedelo kaj se dogaja v Italiji mejijo njena dejanja na veleizdajo. S tem ko se je vsak dan prismejala pred kamere in razlagala da je sicer vse ok, ampak naj si umazane živali kar lepo umivajo roke in kihajo v komolec, drugače pa kar mirno v šole, iz smučanja v italiji v dom za upokojence in na koncert Bocellija, je dala pospešek pandemiji.

  Za tako v Sloveniji nebi smelo biti več tolerance – če tako zamočiš je konec sinekure v javnem sektorju – po malem !

  • Maži Tjaži

   In kam se je Crni damir in njegova mala kamniška podgana skrila ???

 • trumpet2018

  Beovičeva nima pojma o zadnjih raziskavah pri američanih in kitajcih, odgovovarja na splošno v stilu ” to še ni povsem raziskano” kako da ni, samo najti je treba, dober vir je peak prosperity, pa tudi nekaj drugih npr medcram itd. Pirnatova je strokovnjakinja na področju magnetne resonance, kjer tolmaći rezultate preiskave, je dobra strokovnjakinja na svojem področju, o epidemiologiji in mikro biologiji pa nima pojma in se je samo osmešila.

  https://www.youtube.com/channel/UCD2-QVBQi48RRQTD4Jhxu8w

  https://www.youtube.com/channel/UCG-iSMVtWbbwDDXgXXypARQ

 • Borut Stari

  V Murglah programirana izvedba je dala žezlo ,mandatarja in po leplenju koalicije z antijaša lepilom tudi licenco PV v roke neizkušenega vendar ubogljivega lokalnega politika. Klovn kakršen v resnici je, nedorasel dodeljeni vlogi, je zadano vlogo PV, s pomoćjo slabo preračunane kombinacije režiserja gladko zapravil.

  • Korl

   To je bila samo Drnovškova fasada brez njegove vsebine,
   ampak zdaj moramo zdravo misliti in situaciji primerno ukrepati.

 • if

  Šarc, Pirnat, Slovenijo sta napadala z naklepnim mobingom in malomarnsotjo, oboje v službi nedemokratičnih sil.
  S položaja svoje pristojnosoti sta z izvajanimi vsebinami dokazala, da sta nekompetentna in zato neupravičena do pristojnsoti, ki sta jo zasedala.

 • Ivan Podpecan

  Bravo desni, še naslednjih 10 let bo za vse kriv Šarec in še naslednjih 100 let Kučan, le JJ ostaja nezmotljiv vodja in božanstvo.

  • trumpet2018

   a ta profil si danes ustvaril da boš lahko smetil

  • Andrej

   A to ste imeli že danes zjutraj šnelkurz?

  • šmentanamuha

   Imaš prav. Posledice neukrepanja Šarčeve vlade bomo čutili še naslednjih 10 let, posledice kučanistov pa čutimo že 30 let in jih bomo še dolgo, če ne bo nekdo radikalno ukrepal in zajezil komunistične kuge,

  • rabbit

   A si se že javil, da boš prostovoljec, da boš okuženim vsak dan v izolacijo nosil hrano.

  • Joc 52

   danes je opozicija dobila naloge za napadanje; so se očitno pobrali od prvega šoka – partijski komisar že na polno

 • piko8

  Ta dva modela kazensko ovadit!!!

  • trumpet2018

   sodstvo je še vedno v rokah levičarjev, zato ne pričakuj kakšnih ovadb ali obtožb, obsojen pa še noben levak ni bil, če se prav spomnim, vsaj od tistih vplivnih ne.

   • Joc 52

    res je, trenutno a vse pride še na vrsto; zato v strahu iščejo napakice

  • Maži Tjaži

   pa ne samo to…vsej Serpentinškovi kliki je treba na živo JAJCA odrezat…

 • Marija

  Za te ukrepa sem vpila že na začetku januarja.In slabo mi je bilo ko sem gledala ta poročila teh saboterjev.Ninbes za tako početjd.Upam samo upam,da bodo tj odgovarjali,kaj so narediliSloveniji.

  • Korl

   Ko stegneš papke, te ne zanima več nič.

 • Amerikanc

  Pustite sedaj Śarkota in se ga ogibajte na daleč, tega prepotentnega nesposobneža. Zapomnite si ga raje do naslednjih volitev, da ne bo spet kdo stisnil za leve zlizance.

  • samotoje

   Ne vem, če bo utegnil kandidirati. Čaka ga namreč veliko pojasnjevanja in razlaganja. Najprej o tem, kam je šel 1 milijon za OŠ Frana Albrehta.

 • MEFISTO MODRI

  Mar ne bi bilo lepo, če bi imeli predčasne volitve?

  Ne bi imeli zoprnih ukrepov za preprečevanje virusa, med p biredvolilno kampanjo navijali za korona Šarca in se delali, da nimamo epidemije.

  Pa še Luka Mesec, 75 levih “razumnikov” in Ljudmila Novak ter najmanj en komentator, ki se na tem portalu oglaša pod več imeni, bi bili srečni ter zadovoljni.

  • Andrej

   Če bi imeli predčasne volitve bi do takrat imeli tudi rešen problem starostne oskrbe. Nihče se ne bi ukvarjal z virusom in četrtina starejših od 70 let bi pomrla. A si to hotel?

  • maček ivan

   In vsi bi prepevali, “lepo je v naši domovini maladino brat”.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Tisti komentator je Tunek. Pijani prleški posrani levuhar Tunek!

 • Robert

  Janša- nevaren virus

  • Winstonblue

   Taki rdeči provokatorski kot si ti so najhujši.

 • rabarbara

  A je res, da bo, iz stranke izključeni Ferjan, prišel v DZ kot poslanec stranke SDS /reporter /

  • Vera

   Je to tisti Ferjan ,ki je bil nekaj časa zaposlen ,kot novinar na NOVI 24 TV ? Le zakaj je šel za podžupana tistemu lisjaku v Tržič ?

   • Viktorh

    Da.

 • Zoran Tomše

  Ma kriv je Janša in noben drug. Naj se Janša obesi

  • Winstonblue

   Glavni krivec je tvoj foter ki te je naklepal tisti kurbi tvoji materi pa je tebe smrada isprdela. Obesi se ti pička ti materina.

   • Zoran Tomše

    Glej,tvoj IP srm našel,tako da ti kmalu pridem na vrata. K tebi in tvoji familiji. Bomo potem videli kdo,kako in kaj..

    • Winstonblue

     S tole groznjo grem na policijo, imam dobre veze tam, ti me pa kar najdi in pridi, pa verjemi da ti bo to zadnje.

     • Traktor

      Prijavi ga pa mu jebi majku .

     • Winstonblue

      Saj ga tudi bom, treba je počistit s takimi.

   • Zoran Tomše

    Z JJ sem bil na Dobu. Zaprt zaradi takih kot si ti. Tako da mi tudi tebe in tvoje familije ne bo problem odsedeti. Mala malica.

  • šmentanamuha

   Predvidevam, da je to sarkazem, sicer lahko zaključim, da si slaboumen.

   • Winstonblue

    Tu ni kaj zaključevat, jasno je, da je bumbar, njega je treba obesit za jajca.

    • šmentanamuha

     Čakam še na njegovo pojasnilo … mu dam možnost.

   • Traktor

    Koji sarkazem to je komunistička svinja

  • Viktorh

   Kako pa koza?

   • Traktor

    On svoju mamu.

  • Slovenka

   ??????????????

  • Traktor

   Obesi se ti kretenu.

 • šmentanamuha

  A ta Pirnat je še vedno direktorica? A je sploh zdravnica?

  • rabbit

   Je zdravnica, specialistka za javno zdravje vsaj tako piše. Če imamo res take specialiste za javno zdravje nam pa res samo Bog lahko še pomaga. Ker dlje od tega umivajte si roke ni prišla. Pa njeni feni novinarji, zakaj, ker sedaj so dokazali, da več kot tega, da si je potrebno umivat roke še niso prišli, ko dr. Beović govori o poteku bolezni in ukrepih, ki bi jih zajezili jim je vse to španska vas razumejo pa, da morajo umivati roke, Razne Nine Kožar, Alenke Unk in podobni.

   • šmentanamuha

    Če zdravnica specialistka za javno zdravje take trosi, potem imamo še večji problem, kot smo mislili.

    • rabbit

     Točno to, jaz sem šla včeraj pogleda kaj je ona po poklicu, piše dr. med specialist javnega zdravja. Že ko smo imeli v Slovenije oz. Škofji Loki ošpice ni bilo nič od nič od nje. Že takrat se je nakazovalo, da se to ne bo dobro končalo. Je pa ona svakinja od dr. Pirnata Rajka.

     • šmentanamuha

      Aja, svakinja od dr. Pirnat Rajka, seveda. Na to bi morala takoj pomisliti, da je nekaj takega zadaj. Pri nas nihče ne zasede vidnejše funkcije, če nima ustreznega pedigreja. Kontinuiteta še kr traja.

 • Vanja

  Hujskaštvo, podtikanja, laži, ….nasploh kreteizem in podlost desnice, ne poznana meja! Ubog narod, ki jim naseda! Kaj šele bo, ko bo ta skupina kriminalcev zbrana okrog Janše, odločala o naši, že tako bedni usodi. Bog pomadaj narodu, ki ne vidi dalj kot do svojega nosu in zato že skoraj trideset let ječi pod bremeni razdvojebosti, sovraštva in moralne bede, ki jo dan za dnem namerno povzroča pokvarjena desnica z lopovskin Janšem in RKC na čelu!

  • rabbit

   Vanja pojdi na infekcijsko kliniko kahle, nosit potem boš pa pridigala o Janši.

  • Maži Tjaži

   Vanja…dobr se pofukaj…da prežene vso to tvojo žlehtnobo…

  • macon

   Ti si nora. Brezveze je vam bolnikom karkoli razlagati.

   Sram me je, da taki sploh obstajate.

  • šmentanamuha

   lej, če boš zamenjala tisto besedo desnica z levico, boš morda doživela katarzo. Te pa razumem, ni preprosto zamenjati tovarniške nastavitve. Včasih je za to potreben šok. Pri meni je bilo tako.

  • Viktorh

   Opa, podaljšal si nedeljski izhod…

  • Amerikanc

   Jaz sem se pod Šarkotom še precej slabše počutil.

  • Joc 52

   “ta podla desnica” ti ravnokar rešuje življenje…in nam vsem; režim požrešne levice smo čutili od 45 do včeraj in smo tam kjer smo…v pm

 • DEATH TO COMMUNISM

  Levuharske nesposobne pizde niso naredile popolnoma nič!!! Isto, kot ilegalnimi kozjejebskimi migranti. Nič od nič! Same floskule in same puhlice, sama sapa in totalno nobene akcije! Za to neaktivnost in zamudo z ukrepi močno upam, da bodo odgovorni obtoženi in obsojeni! Če bi bilo po moje – in imajo srečo, da ni – bi jih streljal…

 • DEATH TO COMMUNISM

  Od včeraj do danes je samo 20 novih primerov okužb (MMC). Ali z drugimi besedami: ko desnaki vzamejo stvari v roke, rezultati ne izostanejo. Če bi bil pajac še vedno premier, bi bilo glede na nesposobnost levuharjev, primerov že več kot 2000!

 • Pater

  Kam pa se je zdaj za skril Šarec, ga ni nikjer več videti. Strah ga je ker je lagal, bo šel pa k spovedi pa mu bodo vsi grehi odpuščeni

  • Slovenka

   Prebral bo berilce ali dve in to bo to.

 • Amerikanc

  Pirnatovo bi morali takoj sneti iz RTV poročevalke, ker pojma nima. To mesto bi morala zasedati odgovorna in pametna oseba, brez političnega pedigreja.

 • Rožle

  “ljudje, ki so v samoizolaciji, ne hodijo naokoli in se hvalijo, da so okuženi in da jim nič ni. ” ****
  Čaki malo .. kdo to počne? Taki nimajo kaj početi v samo-izolaciji ..
  Takoj odpeljati in pošteno kaznovati ..

 • Hribouc

  177. člen KZ – Prenašanje ,tudi, nalezljivih bolezni
  (1) Kdor se ne ravna po predpisih ali odredbah, s katerimi pristojni organ odredi pregled, razkuženje, izločitev bolnikov ali kakšne druge ukrepe za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh in s tem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

  (2) Enako se kaznuje, kdor se ne ravna po predpisih ali odredbah, s katerimi pristojni organi določijo ukrepe za zatiranje ali preprečevanje kužnih bolezni pri živalih, ki se lahko prenesejo na ljudi, in s tem povzroči, da se kužna bolezen prenese na ljudi.

  (3) Kdor stori dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena iz malomarnosti, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

  (4) Če ima dejanje iz prvega, drugega ali tretjega odstavka tega člena za posledico smrt ene ali več oseb, se storilec kaznuje za dejanje iz prvega ali drugega odstavka z zaporom do osmih let, za dejanja iz tretjega odstavka pa z zaporom do petih let.
  ————————————————————————————————————-
  https://radio.ognjisce.si/sl/224/novice/31221/zaradi-nespostovanja-ukrepov-tudi-globe-in-celo-zapor.htm od: ddr.Jaklič Klemen

  • Joc 52

   da mi je dočakat ta dan….pri našem krivosodju

 • Rožle

  Tam nekje na sredini maja bo že vsega konec …
  Virusa seveda, da ne bo pomote … za nekatere s črnimi mislimi ..

  • Black_hawk

   Najbrž res. Ampak nas čaka nekaj še hujšega, stvari se ne bodo rešile kar tako, vnebovpijoče odločitve RKC npr so velik pokazatelj kje mi danes smo.

  • Aresnica

   Upam, da bo Junij-Julij končano?
   ____________
   Lep pozdrav

 • Božidar Rodica

  Janša je lepo povedal ne se hecat,Serpentinšek pa… ni panike

 • Aton

  Tipično zanikrno v Butalah. V tabeli “Število potrjenih primerov..” imajo nekater skupine po 10 ali 15 ali pa 20 let. Tako, za lažjo primerjavo…