fbpx

Tandem Šarec in Črnčec z zavajanji nad aktivacijo 37a člena Zakona o obrambi!

Damir Črnčec in Marjan Šarec. (Foto: STA)

Damir Črnčec in Marjan Šarec sta postala znova aktivna na socialnih omrežjih. Črnčec tako po Twitterju skuša opravičiti nasprotovanje LMŠ, kjer je zaposlen, aktivaciji 37a člena Zakona o obrambi, pri čemer je grdo zavajal. Štiri minute kasneje se je na njegovo sporočilo odzval še Šarec. Resnica je sicer takšna, da je bilo kljub epidemiji v letošnjih prvih treh mesecih več nelegalnih migrantov kot v enakem obdobju lani, od tega v prvih dveh, ko so bile še normalne razmere, skoraj 80 odstotkov več.

Namesto, da bi se nekdanji premier Marjan Šarec in njegov oproda Damir Črnčec ob tem, ko na dan prihajajo umazane podrobnosti iz časa njihove vlade, od sramu pogreznila v zemljo, raje po družbenih omrežjih solita pamet novi vladi.

Črnčec primerja zimo in poletje
Tako je Črnčec na Twitterju skušal opravičiti nasprotovanje stranke LMŠ, kjer je zdaj tudi zaposlen, aktivaciji 37a člena Zakona o obrambi: “V avgustu 2019 je bilo 2369 ilegalnih prehodov meje, med 1.1. in 31.3. 2020 pa 1835. Avgusta je bilo tudi veliko pripadnikov @policija_si in @Slovenskavojska ki so na južni meji na dopustih. Vse smo to zmogli brez aktivacije 37.a člena ZOBr, le-ta je in naj bo le za nujne primere”

Že štiri minute kasneje se je na Črnčecovo sporočilo odzval Šarec
Že štiri minute po objavi Črnčecovega tvita se je na njegovo sporočilo odzval tudi Šarec, ki je zapisal: “Številke so jasne in govorijo same zase, vsekakor jim gre pa bolj verjeti, kakor posameznim ministrom.” Ali je Šarec “tvitnil” sam, ali pa je to v njegovem imenu storil Črnčec, ostaja odprto vprašanje. Z zapisom je sicer očitno skušal ustvariti vtis, da pravzaprav lažeta minister za notranje zadeve Aleš Hojs in minister za obrambo Matej Tonin.

Črnčec primerjal kar jabolka in hruške
Pri omenjenem si je sicer prav Črnčec dovolil grobo manipulacijo s številkami, primerja na primer poletje z letošnjimi zimskimi meseci, ne upošteva pa tudi dejavnika epidemije. Z razglasitvijo epidemije so se sicer nekoliko zmanjšale migracije, a razmere predstavljajo dodatno tveganje za varnost države.

Fotografija je simbolična. (Foto: Fb)

Kljub epidemiji v letošnjih prvih treh mesecih več nelegalnih migrantov kot v enakem obdobju lani
Glede na podatke policije so v obdobju od 1. januarja 2020 do 31. marca 2020 policisti na območju Republike Slovenije obravnavali kar 1.835 ilegalnih prehodov državne meje. Število se je kljub epidemiji in ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa glede na prve tri mesece leta 2019, ko je bilo nelegalnih migrantov 1.723, povečalo za 6,5 odstotkov. Epidemija sicer nikakor ne predstavlja razbremenitve za policiste, ampak obratno, saj predstavlja dodatno tveganje tako pri migracijah, kot tudi nove zadolžitve v notranjosti države.

Vir: Policija

V prvih dveh mesecih letošnjega leta kar 79,8 odstotka več nelegalnih migrantov kot v enakem obdobju lani
Ob tem velja poudariti, da je bila precej višja rast nelegalnih migracij zabeležena v prvih dveh mesecih letošnjega leta, ko še ni bilo epidemije. V tem obdobju je bilo migrantov kar 79,8 odstotka več, kot v enakem obdobju lani in pričakujemo lahko, da se bo trend takšne rasti ponovno pričel vzpostavljati s sproščanjem nekaterih ukrepov v posameznih državah na balkanski poti in v Sloveniji.

Rok Krajnc