Tanja Fajon in Alenka Bratušek, imeni za hipokrizijo levičarskih žensk v politiki!

Datum:

Osrednji mediji bi nas od nekdaj radi prepričali, da so levičarske stranke stranke, ki zastopajo interese žensk in manjšin. Levičarski politiki s prepričanjem o še vedno velikem vplivu osrednjih medijev tudi nastopajo kot nekdo, ki jaha moralnega osla glede interesov omenjenih. Zdi se jim, da so upravičeni govoriti o problemih žensk, kakor bi sami ne nosili nikakršnega bremena krivde, ker ti problemi, če jih kot takšne vzamemo, (še) obstajajo. Tanja Fajon in Alenka Bratušek sta tipična primera levičarskih žensk v politiki, ki nastopajo s samozavestjo predstavnic žensk, čeprav s svojo sočasno hipokrizijo, ki se kaže v dvojnih merilih, kažeta, da jima gre le za poceni politične točke.

Tanja Fajon in Alenka Bratušek pogosto nastopata s samozavestjo, kakor da si prisvajata ženske interese in ženske teme v slovenski politiki, kakor da sta edini in upravičeni zastopnici in glasnogovornici žensk, ki na svojih plečih nosita breme velikank boja za pravice žensk iz preteklosti. Toda družbena omrežja so za levičarske laži, manipulacije in hipokrizijo “hudič”.

Včeraj sta se npr. obregnili ob hudomušen odziv ministra za notranje zadeve, na tvit Aleša Zalarja in ga skušali obrniti v prid političnih točk zase glede pravic žensk, češ, poglejte tega desnega nazadnjaka, nazaj v srednji vek nas pelje.

Alenka Bratušek o odnosu do žensk (Vir: Zajetje zaslona Twitter)
Tanja Fajon se zgraža (Vir: Zajetje zaslona Twitter)

Njuna težava pa je, ker tudi zaradi družbenih omrežij in pogumnih žensk kot je Aleksandra Pivec, javnost nemudoma lahko izve, da omenjeni dušebrižnici sodelujeta in kot naslednjega mandatarja promovirata očitnega seksista, mizogina Jožeta P. Damijana, ki je prav v odnosu do Pivčeve pokazal, kaj si o ženskah misli. Morda se bo skušal izvleči, da to misli le o Pivčevi, a ker za to nima nobenih konkretnih razlogov, je smiselno domnevati, da je prav to, kar smo mu nadeli kot nečastne “epitete”.

Aleksandra Pivec Fajonovi in Bratuškovi nalije čistega vina
Bivša ministrica je svojima kolegicama nalila čistega vina na svojem Facebook profilu, kjer je zapisala, da je v času, ko je bila še ministrica Alenkin in Tanjin kandidat za predsednika vlade, torej Jože P. Damjan, zapisal nekaj nizkotnih in primitivnih komentarjev na njen račun. Spomnila je, da je med drugim zapisal: “…Šla bo kot kurba s plesa, ko je JJ ne bo več potreboval…” in “…Je zgolj oportunistka, ki je dobila svojih 5 minut v SLO politiki. Za teh 5 minut bi dala tudi spodnje hlačke, kaj šele, da miži ob fašistični ideologiji. …”

Vprašala se je, če se komu zdita besedišče in besedni zaklad P. Damjana, izbranca elit za predsednika vlade, primerna. Če se ob tem slovenska in tudi tuja javnost ni nikoli zamislila nad nivojem komunikacije človeka, ki bi naj, kot kandidat za predsednika vlade, predstavljal in zastopal tudi ugled države in njenih ljudi. Izpostavila je, da tudi Fajonove in Bratuškove ter nobenega od predstavnikov političnih strank, kakor tudi ne medijev, ti zapisi niso zmotili, kaj šele, da bi si zaslužili kakšno podano stališče. Zaključila je, da to še ni vse in da je danes dejstvo, da avtorja teh primitivnih in žaljivih komentarjev, složno podpirajo za novega predsednika vlade. Načelnost in boj za spoštljiv odnos do žensk, s strani političnih kolegic, pa se očitno konča pri politični in ideološki obremenjenosti!
Jože P. Damijan (Foto: STA)
Kaj pa islam, spoštovani Bratuškova in Fajonova?
Hipokrizija omenjenih slovenskih levičarskih “sufražetk” pa se niti ne prične niti ne konča tukaj. Ste kdaj slišali za kakšno kritiko muslimanskega odnosa do žensk s strani Fajonove in Bratuškove? Ste v poplavi pozivov, da moramo muslimane sprejeti, češ, da to od nas zahteva človečnost, kdaj slišali tudi kakšno, če ne druga, opombo pod črto, da pa muslimani, ki prihajajo sem, morajo spremeniti odnos do žensk? Sta bili kdaj kritični do skrajnih protiženskih praks v muslimanskih deželah? Ne? Črički? Kot je izpostavila Aleksandra Pivec. Skrb za ženske se pri levičarkah prične in konča po merilih politične segregacije. Gre za hipokrizijo par exellence in Tanja Fajon in Alenka Bratušek sta drugi imeni zanjo.
Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...