fbpx

Tanja Fajon spet bolj papeška od papeža: Nemška kanclerka Merklova je odločno pohvalila Janševo pismo voditeljem EU, Fajonova pa se mu še naprej posmehuje!?

Predsednica SD Tanja Fajon in nemška kanclerka Angela Merkel. (Foto: sta, epa)

Vodja Socialnih demokratov Tanja Fajon znova ne more iz svoje kože. Za svojo sveto vojno proti premierju Janezu Janši, Madžarski in Poljski, je pripravljena povoziti tudi mnenje nemške kanclerke Angele Merkel, ki je dala jasno vedeti, da se s pismom slovenskega predsednika vlade, ki ga je ta poslal evropskim voditeljem, strinja. 

Slovenska evroposlanka Tanja Fajon (S&D/SD) je ravnanje Janeza Janše, v zadevi Madžarske in Poljske z blokado nujno potrebnega denarja, označila za neodgovorno in popolnoma nerazumljivo. “V tem trenutku Unija ne potrebuje solističnih izpadov, pa tudi ne nekih lažnih odrešenikov, kot je slovenski premier Janez Janša. Kar potrebujemo, je jasen signal ljudem, da je Unija sposobna okrevati, zagnati gospodarstvo in družbo vrniti v stanje blaginje,” je poudarila. “Voditelji, ki imajo interese onkraj sprejetih standardov, vrednot in pravne države, pa naj svoja mesta prepustijo boljšim,” je dodala po poročanju RTV SLO.

Nemška kanclerka Angela Merkel je pred nekaj dnevi na vrhu EU obvestila kolege iz drugih članic, da bo poskušala v prihodnjih dneh v pogovorih s Poljsko in Madžarsko najti sprejemljivo rešitev za potrditev svežnja za okrevanje unije po pandemiji novega koronavirusa. H kompromisu je po njenih besedah pozval tudi slovenski premier Janša. “Slovenski premier Janez Janša je vnovič vse pozval, naj si prizadevajo najti kompromis, kar si seveda želi tudi nemško predsedstvo,” je dejala. Torej povsem drugače, kot so nas prepričevali mediji, ki so poročali nasprotno in želeli ustvariti vtis, da slovenski predsednik vlade povzroča razdor in sramoti državo. Vendar pa slovenski mediji, potem ko so ob besedah kanclerke doživeli šok in obmolknili, znova, kot stare lajne ponavljajo hujskaške izjave neke političarke, ki si očitno ne želi sodelovanja, ne na državni ne na evropski ravni.

Fajonova domače nasprotnike in njej neljube srednjeevropske države, blati, ponižuje in žali tudi v tujih medijih 

A to, da Fajonova bije svoj džihad proti vsakomur v lastni državi, ki ne razmišlja tako pravoverno kot ona, obenem pa še proti njej neljubim državam, ni nič novega, vendar pa tega ne počne le v domačih, njen naklonjenih medijih, marveč tudi v tujem tisku. Tako letos poleti ni zamudila priložnosti za blatenje v intervjuju srbskega časnika Politika. V njem je v vlogi predsednice Stabilizacijsko-pridružitvenega odbora Evropskega parlamenta za Srbijo povedala nekaj svojih resnic o sedanji politični situaciji. Med drugim se ni pozabila prikazati kot žrtev našega medija, ker o njej poročamo kritično, seveda pričakujemo od nje tudi odgovore na novinarska vprašanja, na katera pa noče odgovoriti. Zakaj, ve le ona, mi ji vsekakor dajemo priložnost, da pove svojo plat zgodbe. “Tu vidimo neposreden primer politično poučenih medijskih napadov. Ti kažejo na pomen medijske svobode. Vidimo, da se v regiji širi model politično nadzorovanih medijev. Od Madžarske do Srbije in Slovenije in drugod predstavljajo neposredno grožnjo demokraciji,” je svetohlinsko povedala večno “nedolžna” voditeljica Socialnih demokratov.

Domen Mezeg