Tanja Fajon tako ideološko zaslepljena, da je že povsem zblojena – fašiste vidi že v času 1. svetovne vojne!

Tanja Fajon (Foto: STA)

Evroposlanka Tanja Fajon, katere primarna naloga v zadnjem času je opozarjanje na nestrpnost, sovražni govor ter po njenem vse večjo prisotnost skrajno desničarskih skupin, ima tako polno glavo vsega, da se ji fašisti prikazujejo že v času prve svetovne vojne, ko jih dokazano ni bilo. S tem dokazuje, kako je Fajonova zgodovinsko neizobražena in kako ideološko radikalna je – da je že povsem zaslepljena.

“Ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne v spomin in opomin na žrtve, grozodejstva in trpljenje Slovencev pri kostnici žrtev na pokopališču Žale – moj poklon. Slava jim. Smrt fašizmu, svoboda narodu,” je evropska poslanka iz vrst socialistov Tanja Fajon zapisala na Twitterju, ob udeležbi na spominski komemoraciji.

Predvsem bode v oči njen zapis, kjer poleg počastitve padlim borcem prve svetovne vojne, zapiše “smrt fašizmu, svoboda narodu”, pozdrav, ki so ga komunisti uvedli šele med drugo svetovno vojno, po smrti jugoslovanskega partizana Stjepana Filipovića leta 1942. Kaj dela ta parola, ki sicer nikoli ni prinesla svobode ljudem, temveč predvsem trpljenje in smrt, v čast padlim v prvi svetovni vojni, ko fašizem še ni obstajal, ni jasno. Poleg tega ni jasno, zakaj jo Fajonova in njeni somišljeniki še vedno zlorabljajo, če je fašistični režim v Italiji propadel že leta 1943.

Najverjetnejša razlaga je ta, da je Tanja Fajon zadnje čase tako obsedena z lovom na fašiste, da se ji prikazujejo vsepovsod, tudi tam, kjer ni potrebe. S tem pa evropska poslanka, ki bi morala izkazovati precejšnjo mero razgledanosti, dokazuje, kako je zgodovinsko neizobražena in kako ideološko radikalna je – da je že povsem zaslepljena. S tovrstnimi izjavami in hujskanjem pa, razen Milanu Kučanu in čredi privilegiranih ovac, ne koristi ničemur, razen ideološkemu razdoru.

C. Š.