fbpx

Tanja Fajon v srbskem mediju z lažmi nad Novo24TV in sedanjo vlado: Razkrivamo, kaj vse je zamolčala in priredila po svoje!

Tanja Fajon (Foto: STA)

Tanja Fajon je izkoristila svojih pet minut slave. V intervjuju za srbski medij Politika je v vlogi predsednice Stabilizacijsko-pridružitvenega odbora Evropskega parlamenta za Srbijo povedala nekaj svojih resnic o današnji politični situaciji. Med drugim se ni pozabila prikazati kot žrtev našega medija, ker o njej poročamo kritično, seveda pa pričakujemo od nje tudi odgovore na novinarska vprašanja, na katera pa noče odgovoriti. Zakaj, ve le ona, mi ji vsekakor damo priložnost, da pove svojo plat zgodbe. “Tu vidimo neposreden primer politično poučenih medijskih napadov. Ti kažejo na pomen medijske svobode. Vidimo, da se v regiji širi model politično nadzorovanih medijev. Od Madžarske do Srbije in Slovenije in drugod predstavljajo neposredno grožnjo demokraciji,” je svetohlinsko povedala večno “nedolžna” voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon. 

V začetku intervjuja za srbski medij Politika je potarnala, da jo skrbi nizka volilna udeležba na zadnjih volitvah v Srbiji. Enako je povedala za slabo volilno udeležbo na volitvah v Evropski parlament v Sloveniji. A je v intervjuju pridno zamolčala, da so imeli plačani vplivniki, starlete in v levo nagnjeni televizijski voditelji nalogo, da s svojimi marketinškimi prijemi poskrbijo za čim višjo volilno udeležbo. V ta namen so jih peljali celo v Bruselj, a želenega učinka ni bilo.

V nadaljevanju pove, da si bo prizadevala s srbsko vlado, bojkotirajočo opozicijo, nevladnimi organizacijami in mediji vzpostaviti dialog, ki bo Srbijo pripeljal bliže Evropski uniji. Na vprašanje, ali se je s svojimi kritikami na račun srbskega predsednika Aleksandra Vučića poslabšala položaj pri vladajoči stranki SNS, je odgovorila, da je to ne skrbi, saj je vsem v interesu, da Srbija začne prevzemati evropske vrednote in se bliža članstvu Evropski uniji.

Intervju Tanje Fajon v srbskem mediju Politika. (Foto; Posnetek zaslona. Politika)

Fajonova še vedno misli, da mora biti novinar v letu 2020 družbeno političen delavec in pripadnik idej marskizma in leninizma
V intervjuju, polnem floskul, ob zadnjem vprašanju ni zamudila, da se ne bi pred srbsko javnostjo potožila, kako hudo je v Sloveniji. Med drugim ni pozabila omeniti zadnjega članka iz srbskega medija B92, ko so ji zastavili nekaj neprijetnih vprašanj, nato pa v svojem članku razkrili, da je v resnici bruseljska milijonarka in antisemitka, ki deluje v vili, ki je pripadala v Auschwitzu umorjeni judovski družini Moskovič. Članek smo povzeli tudi v našem mediju, namesto odgovorov Fajonove pa bili deležni obtožb o laganju in zavajanju. Članek si lahko preberete TUKAJ.

Tanja Fajon in Marcel Štefančič (Foto: posnetek zaslona)

Tanja Fajon, vzgojena v naši RTV Slovenija, je bila pripadnica medijske leve elite, za katero je veljalo, da so vedno nekaj več in nedotakljivi. Ali kot je na eni izmed zasedanj komunistične partije povedal Jože Smole, da je novinar družbeno politični delavec s polno zavestjo podpornik idej marskizma in leninizma. To se v Sloveniji predstavlja za normalne in neodvisne medije. Fajonova pa je iz dopisniške službe v Bruslju skočila v prostore Evropskega parlamenta leta 2009, ko je bila prvič izvoljena za evropsko poslanko pri SD. Toliko o neodvisni novinarki … 

Sprašujemo se, ali je mislila na nepristransko poročanje njenih novinarskih kolegic iz RTV Slovenija, ki se od 13. marca vsak dan trudijo, da bi čim prej padla Janševa vlada. Pred kratkim smo predstavili primer, ko je Fajonova izjavila namesto predsednik vlade predsednik države. Tako so v osrednjem Dnevniku na nacionalni televiziji predvajali celotno izjavo, dobri dve uri kasneje v Odmevih pa zmontirali izjavo tako, da se je slišalo le predsednik. Spomnimo, v Odmevih so izpostavili naslednjo izjavo Fajonove: “Moja dilema ali domneva celo je, da jim ni uspelo verjetno prikriti ali ustaviti hišnih preiskav. Zdi se kot, da se jim ruši hišica iz kart. Ena grozna zgodba, da imamo kriminal, ki sega v sam vrh države, do samega predsednika.” Pri vsem tem najbolj bode v oči, da so izjavo prekinili po besedi “predsednika”. Očitno je, da so si cenzorji želeli, da bi v zvezi s preiskavami omenila predsednika vlade, ki gre nacionalki močno v nos, ne pa predsednika države. Celotno zgodbo preberite TUKAJ.

Družbeno politični delavci #1

Novinarji so v modernih demokracijah 4. veja oblasti. Tisti, ki vladajočim gledajo pod prste in o njihovem početju obveščajo državljane. V Sloveniji, pa so po večini "zlizani" z oblastjo. To niso novinarji, ampak družbenopolitični delavci, ki ščitijo vladajočo elito, da lahko še naprej v miru organizirano krade državo. DELI NAPREJ!

Gepostet von Butalci.si am Donnerstag, 3. November 2016

Tanja Fajon in vsa leva politična, gospodarska in medijska elita pozabljajo, da živimo leta 2020 v času parlamentarne demokracije in pluralnih razmišljanj, predvsem pa ne v enoumju, ko bodo vsi mediji poročali le njeno resnico. Čudno, da se nikoli ne oglaša, ko Janez Janša ali kdo drug iz desnega političnega pola doživlja neprijetne medijske napade dan za dnem.

Moti jo medij Nova24TV, ker ji nastavljamo resnico
“Zato me poskušajo diskreditirati z lažmi, lažnimi novicami, imenujte to, kakor hočete, večinoma preko televizije Nova24, Janševega političnega medijskega projekta in madžarskih poslovnežev, ki so blizu premierju Viktorju Orbanu. To se nadaljuje in nadaljuje, v zadnjem času pa se je razširilo v Srbijo prek tesnih vezi z njihovimi političnimi zavezniki ali mediji,” ni pozabila iz sebe pred srbsko javnostjo narediti žrtve.

Za začetek bi se lahko Tanja Fajon in njeni Socialni demokrati začeli vesti kot zrela politična stranka. Avtor tega članka že nekaj dni čaka odgovore na vprašanja o njenem makedonskem prijatelju Zoranu Zaevu in njenem mnenju o makedonskem pravnem sistemu. Glede na to, da so jo polna usta kritike na račun Poljske in Madžarske, bi lahko odgovorila, zakaj je Zaev v zapor poslal za obdobje treh let in pol nekdanjega vodjo kazenskega sodišča v Skopju Vladimira Pancevskega.  O tem Tanja Fajon ne piše tvitov in Marcel Štefančič mlajši ji v oddaji Studio City ne zastavlja takšnih vprašanj.

Zoran Zaev in Tanja Fajon. (Foto: Facebook)

Tišina nastane tudi ob omembah imen vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana v aferi Radeče papir Nova ali padle direktorice spornega okoljskega podjetja Atotecha iz Podnarta ter dolgoletne vplivne članice SD v Radovljici Mariane Karle Rebernik. Vendar, normalna relevantna novinarska vprašanja za njo predstavljajo napad na njeno osebnost. Moti jo tudi to, kako direktor naše medijske hiše in voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič pred vso slovensko javnostjo dan za dnem razgalja njene napake, zavajanja in tudi laži, ki jih je prodajala svojim ljubim neodvisnim medijem v službi bivšega režima.

Socialni demokrati imajo še iz bivšega režima nastavljene zveste sodnike, tožilce in novinarje, a vsaka realna kritika na njih je napad na njihovo neodvisnost
V tujini boste težko našli nedotakljivega sodnika, tožilca ali novinarja. Do njih je vzpostavljen kritičen odnos, saj se mora vsak, ki je del javnega življenja, soočiti s kritiko. Očitno pa je Fajonova prepričana, da bi morala biti izjema, ki ji Nova24tv ne bi smela gledati pod prste. “Nisem presenečena. To je taktika, ki širi strah in napada novinarje, sodnike, tožilce. Vse to se trenutno dogaja v moji državi.”

Mariborska sodnika Slavko Gazvoda in Matjaž Štok na shodu stranke SD. (Foto: Twitter)

Če je s tem mislila sodnike, ki hodijo na strankarske piknike Socialnih demokratov z majicami, na katerih so komunistični simboli, je zelo težko, da bo slovenska javnost verjela, da sodijo pošteno in nepristransko. Izjema niso niti drugi sodniki, saj je prav, da javnost ve za pristranske odločitve in izjave, ki smo jim bili v zadnjih mesecih in letih priča s strani Branka Masleše, Marjana Pogačnika in drugih.

Napadi na tožilstvo so sicer floskula, ki jo politična levica vedno uporabi, ko ji zmanjka protiargumentov. Zakaj slovensko tožilstvo in organi pregona niso izvajali nobenih kazenskih postopkov v primeru Irangate, preplačanih žilnih opornic, TEŠ 6 in ostalih bolj ali manj odmevnih primerov, v katere so močno vpleteni vplivni ljudje iz levega političnega kroga? Mnogi med njimi se pojavljajo v visokih krogih stranke SD.

Termoelektrarna Šostanj (Foto: STA)

Na koncu je še samovšečno prepričana, da naj bi kakor predstavljala še večjo nevarnost, odkar je prevzela opozicijsko stranko Socialne demokrate. “Zato so vse, kar ste lahko nedavno prebrali, preprosto lažne novice, ki so jih širili vsakodnevno. Nobene zveze nimam z Judi, ubitimi v Auschwitzu, takrat sploh še nisem bila rojena, nimam milijonov na svojem računu in tesno sodelujem z vsemi religijami, da bi jih zaščitila, kadar je to potrebno, saj verjamem v svobodne in napredne družbe, ki temeljijo na svobodomiselnih posameznikih,” se predstavlja kot kandidatka za miss sveta. Pri tem se na koncu sklicuje na resnico in poti do le-te. A kakšna je resnica, pričajo številni zapisi, ki pa so daleč od njenih leporečenj. Kako so Socialni demokrati prišli do ukradene vile, lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš