fbpx

Tanja Fajon z napovedjo ustavne obtožbe naletela na odpor: Ko spregovorijo občutki in ne dejstva!

Foto: STA

Po torkovem srečanju voditeljev opozicijskih strank je zadonela novica, da evropska poslanka in neizvoljena predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon poziva k ustavni obtožbi predsednika vlade Janeza Janše. Vse skupaj seveda ne čudi, saj ta nikdar ni skrivala želje po predčasnih volitvah. Apetiti po oblasti, na kateri so v SD večino časa, so namreč le zelo veliki. Na poziv Fajone se je Janša že odzval in v poduk poudaril, da je očitno, da jim je namesto soodločanja v prvem planu rušenje, hujskanje in nagajanje. 

Janša je glede napovedi ustavne obtožbe v odzivu na družabnem omrežju Twitter zapisal: Povabili smo jih tako v koalicijo kot v partnerstvo za razvoj. Lahko bi soodločali, pa raje rušijo, hujskajo in nagajajo. Sicer pa o nasilju “voditeljica”  stranke SD, pravne naslednice zločinske Komunistične partije Slovenije, ki je pomorila na deset tisoče Slovencev. Še vedno iz ukradene judovske vile.”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1295816903269679111?s=20

Fajonova je v svoji nedavni izjavi za javnost poudarila, da naj bi v času te vlade prihajalo do nedopustnih posegov v tožilstvo, policijo, sodstvo in medije. Vladajočo koalicijo je ocenila kot operativno nesposobno in ideološko nevarno. “Poletje nam letos ni prineslo običajnega dopustniškega ritma. Za to sta poskrbela Covid-19 in koalicija Janeza Janše, ki sta skoraj usklajeno skrbela za neprekinjen občutek izrednih razmer. Če nam napori znanosti in medicinske stroke vlivajo upanje, da virus vedno bolje poznamo in obvladujemo, pa nam Janez Janša in njegova vladajoča ekipa iz dneva v dan dokazujejo, da jih zanimajo zgolj osebne in strankarske korist,” je zatrdila in dodala, da se mora po njeno vlada usmeriti v strateške projekte “stran od boja z namišljenimi sovražniki, državo pa mora vrniti k jedru EU, k demokratičnim in ekonomsko in razvojno najmočnejšim državam.”

Če Tanja Fajon ne bi obstajala, bi si jo morala SDS izmisliti
“In takele neumnosti klati (neizvoljena) predsednica stranke, ki je pravna in politična naslednica tiste partije, ki je za svojo nasilno socialistično oblast zločinsko pomorila več kot 100 tisoč ljudi in jih še več mučila ter pozaprla in izgnala v tujino…!,” je v odzivu na poziv Fajonove izpostavil poslanec SDS Branko Grims. “Če Tanja Fajon ne bi obstajala, bi si jo morala SDS izmisliti. Boljše odganjalke sredinskih glasov stran od starega levega establišmenta si ne znam predstavljati,” je komentiral aktualni svetovalec za odnose z javnostmi na Ministrstvu za kulturo Mitja Iršič.

Kritičnih komentarjev na račun poziva Fajonove ne manjka
Kaj si o nameri Socialnih demokratov mislijo državljani najbolj razvidno prikazujejo njihovi komentarji, ki so se usuli na Twitterju: Prav na vse kriplje se trudijo, da zrušijo vlado. Ne nehajo. Nikakor ne morejo prebolet, da nimajo oblasti v svojih rokah. In seveda evrčke. Milijone evrčkov”;Zdaj opiziciji že “kuz** v rit skače”. Septembra so napovedali veliki pok. Začeli so z rušenjem Tonina (antifa meja), nadaljevali s Počivalškom (ventilatorji), Pivčevo (zastonj kava) zdaj jim preostane samo se Janša. Tik tak, tik tak. “Ne bo jim uspelo, to je Jelovica”; “In dvolična lažnivka brez sramu, se javno klanja odurnemu kipu morilca Slovencev, Kidriča”; “Sama nasilna, obtožuje pa druge”; Ja, Tanja Fajon obvlada edino spletke, zavajanja, laži, blatenje, podtikanja, sprevračanja dejstev, skratka zgolj “kvalitete”, ki jih je SD pravno in tudi drugače nasledila od KPS. Je pa, hvala bogu, tako ideološko in politično slepa, da ne opazi, kako se čedalje bolj smeši.”

Na navedbe Fajonove kako naj bi aktualna vlada skrbela za občutek izrednih razmer se je odzval tudi vršilec dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje Uroš Urbanija in izpostavil: Te izredne razmere občutijo še posebej tisti, ki si z vavčerji morda celo prvič lahko privoščijo normalen dopust. Takšen dopust, ki ga stranka SD  vsem državljanom ni uspela zagotoviti v cca. 75 letih, kolikor ste bili na oblasti.” “Fajonka ima izredne razmere v svoji glavi…no ne vem če so izredne, morda so celo redne,” je prepričana ena izmed uporabnic Twitterja. Drugi uporabnik pa je zapisal: “Poslušam pop tv in Fajonko in vse te reveže. Pa ljudje oni so bili na oblasti zadnjih 12 let in zdaj tulijo da je vse narobe. Ja, saj ste vse zafurali vi in ne vlada RS v tem kratkem času. Vi pa nič krivi, vi samo konstruktivno opozarjate. Za znoret, volitve bodo pomembne.”

“Za nekatere je definicija rednih razmer, da so na “večni oblasti”, vse ostalo so menda izredne razmere. Žalostno pomanjkanje politične širine. In sicer zgodovinsko povsem razumljiv deficit v pojmovanju demokracije. Izredne razmere glede Covid 19 je vlada obvladala pred poletjem,” je poudaril strokovnjak za mednarodno pravo dr. Miha Pogačnik

Nina Žoher