fbpx

Tanja Fajon zna voščiti “srečen Božič” – toda ne Slovencem

Tanja Fajon (Foto: STA)

Že nekaj let zapored katoličani iz ust evroposlanke in predsednice stranke SD Tanje Fajon niso slišali primernega voščila za Božič, medtem ko so njeni pravoslavni “prijatelji” deležni drugačne pozornosti. Protislovenski in protikatoliški sentiment je pri Fajonovi zelo izrazit ravno v primeru božičnih praznikov. Toda letos so prazniki minili vsaj brez bizarnih voščil, kot je “vesel božič, umazane živali”. Tako je namreč lani vidni predstavnik SD Jernej Štromajer zapisal pred dvema letoma. 

“Želim vam lepe in mirne praznike. Srečno in zdravo novo leto 2022” je Tanja Fajon prek Twitterja v javnost poslala voščilo sodržavljanom. Tako pa je lani voščila pravoslavcem v srbskem jeziku: Svim mojim pravoslavnim prijateljima želim miran, blagoslovljen i srećan Božić! Vesel božič, dragi prijatelji!” (Vsem mojim pravoslavnim prijateljem želim miren, blagoslovljen in srečen Božič. Vesel Božič, dragi prijatelji!) 

Mržnja do Slovencev in katolištva in hkrati spoštovanje drugih verskih ločin, verstev in narodnosti se vidi iz neba. Hkrati je pokazala, da je za Slovence protikrščanska, za ostale pa “multikulturna”. “V prihajajočem letu nam želim predvsem več človečnosti, več povezovanja, skupnih projektov in skupnih zmag. Da se poslušamo in slišimo. Da smo strpni. Da se spoštujemo,” je še zapisala. Opazite razliko med enim in drugim voščilom, ko gre za pravoslavce in katoličane?

Image

Fajonova bolj spoštuje druge verske ločine, verstva in narodnosti
Zaželeti zgolj vesele in mirne praznike brez omembe božiča je namreč socialistična “kultura” razgrajevanja krščanske tradicije, ki jo nekateri člani te stranke še vedno dosledno uresničujejo. Takšna čestitka Fajonove je sprožila zgražanje v slovenski javnosti. Največja verska skupnost v Sloveniji, to je katoliška, takšnih spoštljivih voščil, ki jih že leta vošči pravoslavcem, že nekaj let ni bila deležna. Še nekaj dni in bomo videli, kako bo Fajonova ponovno izkazala spoštovanje pravoslavcem, kakršno slovenskim katoličanom ni.

Božič je del slovenske kulture in identitete
Božič namreč velja za neodtujljiv del slovenske kulture, tradicije in identitete. In ravno Tanja Fajon dokazuje, da ne spoštuje ničesar, kar je povezanega s slovenstvom. Že dalj časa je sicer znano, da samostojna Slovenija ni bila nikoli intimna opcija socialistov, a z zadnjimi aktivnostmi presegajo vse meje. Nenazadnje, Slovenijo kot državo slovenskega naroda aktivno skušajo razgraditi z množičnimi nelegalnimi migracijami in vnosom tujih kultur, svoje pa ne spoštujejo, kaj šele, da bi jo spoštljivo negovali.

Sara Kovač