fbpx

Tarča “aktualno” nad opozicijo, o Golobovih aferah, vrtoglavi nagradi in preiskavah v Energetiki Ljubljana pa nič

Voditeljica oddaje Erika Žnidaršič (Foto: Printscreen RTVS)

Če bi človek pričakoval, da se bo tokratna Tarča ukvarjala z brutalnim kadrovanjem vlade Roberta Goloba, ki je daleč od apolitičnega, kot so obljubljali pred volitvami, z vrtoglavo Golobovo nagrado v višini skoraj dveh milijonov evrov ali pa s preiskavami na Energetiki Ljubljana, kjer je vpletena ekipa Golobovega podpornika, Zorana Jankovića, se je uštel. Na oblasti je namreč izbranec globoke države, do katerega bodo imeli osrednji mediji drugačen pristop, kot smo ga bili vajeni v zadnjih dveh letih. Tako so se ukvarjali spet z razpredanjem o nabavi zaščitne opreme v času epidemije, nekdanji gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa je bil tisti, ki se je znašel na tnalu. 

“Zakaj je ovadba glede nabav zaščitne opreme ležala v predalu do konca volitev?” se je v tokratni Tarči spraševala voditeljica oddaje Erika Žnidaršič. V studiu pa sta se ji pridružila novi v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, ki je povedal, da bo ves čas zagovarjal depolitizacijo, torej umik politike iz policije, in predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel, ki je spregovoril okrog medijskih agencij in pridobivanja poslov z državo.

Foto: Printscreen RTVS

Odkar se je dolgoletni predsednik uprave Gen-i in sedanji predsednik vlade odločil za vstop v politiko, se poraja cel kup afer v zvezi z njim. Vse skupaj se je začelo s prejemanjem nezakonite plače, ker pa ima na svoji strani osrednje medije, ta afera seveda ni dosegla tolikšnega odmeva, ravno tako pa tudi ne druge, ki so se pojavile v nadaljevanju. Ker se omenjena Tarča ni dotaknila niti Goloba niti potez aktualne vlade, se je na družabnih omrežjih pojavil cel kup kritičnih komentarjev.

“V vsaki normalni državi bi bila večerna polemična oddaja na nacionalni televiziji v teh razmerah namenjena polemiziranju okrog kadrovskih potez nove vlade, pritiskov z odstopom na strokovnjake in problematiziranju t.i. seznamov za odstrel. Ne, “psi čuvaji” gredo nad opozicijo,” je bil kritičen novinar Luka Svetina. Raziskovalni novinar Bojan Požar pa je glede Vesela, odhajajočega predsednik Računskega sodišča RS, izpostavil naslednje: “Pravkar modruje o medijih, agencijah in oglaševanju, ob tem pa zamolčijo, da se Vesel kmalu seli v medijski imperij tajkuna Odlazka, kjer prevzema vodenje Odlazkove medijske divizije”.

Uradni podatki iz ovadbe so se čudežno znašli v Tarči
“V mojih policijskih časih je bil smrtni greh odtekanje uradnih tajnih podatkov iz uradnih dokumentov, včeraj pa gledam Tarčo, v njej pa sami uradni podatki iz ovadbe, ki je komaj prispela na tožilstvo?” je izpostavil eden od gledalcev včerajšnje Tarče. Na to pa je nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs pristavil, da je “v  SVobodi je spet milica na delu”.

Na tnalu vedno ena in isti, nič pa o Energetiki Ljubljana, Jankovićevi ekipi in vrtoglavi Golobovi nagradi
“Vložena ovadba, rezultat več mesečnega kriminalističnega dela, se še dobro ohladila ni, ko Tarča mrtvo hladno, še preden sodišče razpiše prvo obravnavo, objavi cel kup vsebine komunikacij in povrhu vsega, se to nikomur nič čudno ne zdi. Počivalšek pa obsojen vnaprej,” je glede oddaje izpostavil eden izmed uporabnikov Twitter.

Drugi pa je zapisal: “RTV SLO Tarča; spet iz naftalina: o zaščitni opremi in Počivalšku… O aktualni Energetiki Ljubljana in Jankovićevi ekipi, ki je družno pobasala 3,5 milijona evrov pa – čista tišina. Tarča, “enaka do vseh, brez izjem!” “Dobra stara tarča kjer ” nabijamo ” ene in iste !!! … svoje politične nasprotnike … to je to, moramo imeti takšne oddaje, kaj se pa to pravi …,,” je izpostavil tretji uporabnik. 

Nekaj drugih kritičnih odzivov si lahko ogledate v nadaljevanju:

Sara Kovač