Tea Jarc v Bruslju išče stanovanje za 1000 evrov mesečne najemnine

Sindikalistka Tea Jarc v Bruslju išče stanovanje. (Foto: STA)

Sindikalistka in promotorka protestov proti vladi Janeza Janše Tea Jarc v Bruslju išče najemniško stanovanje. Nedavno je namreč dobila dobro plačano službo.

Antijanšizem se je pokazal kot odlična odskočna deska za karierno napredovanje in osebno bogatenje vodilnih levičarjev. Nevladne organizacije, ki so vodile proteste proti zadnji vladi Janeza Janše, so se po zmagi Roberta Goloba na lanskih parlamentarnih volitvah in sestavi leve vlade dodobra omastile z dodatnimi 40 milijoni evrov. Poskrbelo se je tudi za ostale.

Med njimi je tudi Tea Jarc. Bila je v prvih vrstah na protivladnih protestih, na Kredarici si je privoščila brutalen izpad in verbalno napadla takratnega premierja Janeza Janšo in ministra Aleša Hojsa. V normalnih družbah bi to pomenilo konec njene politične kariere, za Jarčevo pa je to bila odskočna deska.

Na delavskih žuljih
Nova24TV je prva odkrila, da je bila Tea Jarc nagrajena z noro plačano službo v Bruslju v okviru evropskih sindikatov. Gre za delovno mesto, kjer se plače gibljejo tudi po več tisoč evrov. Njena plača naj bi znašala okoli 7 tisoč evrov, kar je za slovenske razmere menedžerka plača. Njeno višino pa bi slovenski sindikalisti napadali kot nedostojno, saj morajo izkoriščani delavci garati za minimalno plačo. Tokrat na račun njihovih žuljev bogati 35-letna levičarka.

Opis ni na voljo

Na spletni platformi za nepremičnine v Bruslju smo našli, kako Tea Jarc išče studio ali 1-sobno stanovanje za mesec junij. Najraje na lokaciji mestnega središča, v St. Gillsu ali Ixelessu. Za stanovanje je pripravljena plačati okoli tisoč evrov. Zaželen je tudi balkon.

Andrej Žitnik