Teden dni po padcu njegovega zakona o šolstvu je dr. Jernej Pikalo v časniku Večer ustoličen za “Portret tedna” in novega čudežnega dečka SD

Jernej Pikalo (Foto: posnetek zaslona)

Časopis Večer, pregovorno glasilo Socialnih demokratov, očitno svoje resnične vloge niti ne prikriva več. Potem ko je šolskemu ministru dr. Jerneju Pikalu spodletelo s protiustavnim predlogom ureditve financiranja javnih šol v zasebni lasti, so ga v Večeru za nagrado razglasili kar za portret tedna. Med drugim pohvalno opisujejo, kako drzen slog oblačenja ima, poudarijo, da je vegetarijanec, ki ne komplicira, sam pa s ponosom pove tudi, da naj bi bil Korošec, pa čeprav prihaja iz štajerskih Radelj ob Dravi. Da bi bil članek še čim bolj rdeče obarvan, so h komentiranju povabili kar Pikalovega sodelavca s fakultete in stranke dr. Igorja Lukšiča, ki ga seveda ni mogel prehvaliti. Lukšič je sicer nedavno sopodpisal pismo za “ohranitev javnega šolstva”, s katerim se je tudi sam zavzel za nadaljnje kršenje ustave.

Časopis Večer v lasti tajkuna Uroša Hakla se je že dobro uveljavil kot strankarsko glasilo Socialnih demokratov Dejana Židana. A pri svoji sprevrženosti so tokrat presegli celo sami sebe. Potem ko so v državnem zboru po vetu državnega sveta padle protiustavne spremembe financiranja javnih šol v nedržavni lasti, so ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala razglasili kar za portret tedna. V propagandnem članku z naslovom “Jernej Pikalo: Bolj intelektualec kot politik” ga novinarka Franja Žišt v stilu družbenopolitičnih delavcev kar ne more prehvaliti. Pri tem je res, da gre za zasebni medij, a kljub temu gre v primeru tega članka na prikrito oglaševanje v nasprotju z vsakimi novinarskimi standardi. Sploh če se obregnemo ob dejstvo, da se Večer prodaja kot neodvisno in nevtralno medijsko glasilo, iz katerih vrst prihaja tudi šefica bojda neodvisnega in profesionalnega Društva novinarjev Slovenije, Petra Tušek Lesjak. 

Že uvodoma novinarka Pikala opiše kot “branitelja ‘javnega šolstva’ s spodletelim zakonom, ki bi uredil financiranje zasebnih šol”. V članku seveda pozabi omeniti, da pri predlaganih spremembah ni šlo za ureditev zadeve v skladu z odločbo ustavnega sodišča, ki je naložilo izenačitev financiranja. V nevladnih šolah, ki so sicer prav tako javne šole, bi vlada po predlogu 100-odstotno financirala le obvezni del javno veljavnega programa, ne pa tudi razširjenega.

Nekritično o možnosti referenduma in celo spremembi ustave kot načinu rešitve situacije…
Novinarka med drugim popolnoma nekritično napoveduje možnost referenduma. SVIZ je namreč že pred glasovanjem pritiskal na DZ, da bi o tem razpisali referendum, to pa je predlagala tudi Maša Kociper iz Stranke Alenke Bratušek. Slednja bi očitno raje zapravila 4 milijone evrov za referendum, kot pa da bi namenila 300 tisoč evrov za odpravo protiustavnega stanja, kolikor se ocenjuje strošek na letni ravni.

Novinarka je pri pisanju propagandnega članka tudi pozabila, da je referendum nedopusten glede zakonov, ki odpravljajo protiustavnost na področju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Novinarka kot možnost omenja tudi spremembo ustave, a je bil dr. Pikalo nekoliko bolj previden v svojem odzivu in je dejal, “da bo do jeseni treba predahniti, potem pa je pripravljen poskusiti ponovno in z novo rešitvijo še enkrat iskati kompromis.”

Foto: STA

Za potrditev “verodostojnosti” vključili še strankarskega in fakultetnega pajdaša Lukšiča
V nadaljevanju dajo prostor njegovemu pristašu in kolegu iz stranke ter fakultete dr. Igorju Lukšiču, ki ga opiše kot študenta, ki naj bi bil neverjeten: “Že po prvem predavanju me je spraševal, kaj sem mislil pri tem in onem, prosil je za dodatno literaturo.” Hvalospev vključuje opisovanje Pikala kot enega najboljših študentov, enega prvih študentov, ki je napravil neposredni doktorat ipd. Že lansko leto smo na Nova24TV poročali o ideološki obremenjenosti predavateljev na Fakulteti za družbene vede. “Kot študentka študij politike in države lahko povem, da od prvega dneva naprej profesorji zelo odkrito kritizirajo stranko SDS in Janeza Janšo. Predavatelji so levičarji, ki vsiljujejo svoja prepričanja kot edina verodostojna. In to naj bi bila demokracija,” se je takrat zgražala Julija Urbančič. Takrat pa se nam je javil še en nekdanji študent FDV, ki je sicer opozoril, da vseh profesorjev na fakulteti ne gre metati v isti koš, saj nekateri ostajajo na profesionalni ravni, je pa kot najbolj nekorektna izpostavil prav Lukšiča in Pikala.

Jernej Pikalo in Igor Lukšič (Foto: STA)

Lukšič Pikalova prizadevanja pri kršenju ustave in človekovih pravic podprl z javnim pismom za “ohranitev javnega šolstva”
Prav Lukšič je bil poleg še treh nekdanjih ministrov za šolstvo Slavka Gabra, Pavla Zgage in Lucije Čok tudi sopodpisnik javnega pisma štirih ministrov, s katerim so se zavzeli za “ohranitev javnega šolstva”. V pismu so se omenjeni levičarji zbali, da bi država z uresničitvijo odločbe ustavnega sodišča izgubila prisilno državno šolstvo kot orodje za množično ideološko indoktrinacijo šoloobveznih otrok. Nekdanji minister za šolstvo Dr. Milan Zver je takrat vsebino tega pisma v odzivu za spletni portal Nova24TV ostro zavrnil in pojasnil: “Tega pisma štirih ministrov ne moremo sprejeti kot presenečenje, saj so prav ti ministri tudi v času svojega ministrovanja podpirali in favorizirali podržavljeno šolstvo. Na vse načine so si prizadevali omejevati pluralnost vzgojno-izobraževalnega sistema.” 

Foto: Demokracija

“Javna šola”, kot nam jo predstavljajo levičarji in režimski mediji je PR-ovski domislek, pomeni pa prisilno državno šolstvo
Kasneje so se na omenjeno pismo odzvali Zver, dr. Jure Zupan, dr. Žiga Turk in dr. Lovro Šturm s svojim javnim pismom, ki je v celoti na voljo TUKAJ, v njem pa so med drugim poudarili sledeče: “Ustvarjanja še večjega monopola državnih šol in oviranje pobud, ki v šolski prostor prinašajo izbiro, alternativo, pluralnost in konkurenco, si ne moremo razlagati drugače, kot da gre za paničen strah in utemeljen dvom v kakovost državnega šolskega sistema.” Izmed omenjenih se je na Pikalovo ravnanje po potrditvi sprememb 10. julija prek družbenega omrežja Twitter ostro odzval Turk, in zapisal, da “uzakonitev ‘Pikalovega pobalinstva’ pomeni prestop rdeče črte, ki si ga noben demokrat ne bi smel privoščiti, niti ga dopustiti.” Koncept “javne šole”, kot nam ga predstavljajo levičarji je ob tem označil za PR-ovski domislek, “ki ima za posledico rušenje pravic in vrednot (1), temeljev naše civilizacije (2), principov liberalne države (3).”

Definicija intelektualca se je s časom očitno močno spremenila
V nadaljevanju z neverjetno osladnim tonom Pikala opisujejo kot ministra, ki se bojuje na polju mnogih interesov, opišejo ga kot vegetarijanca, ki ne komplicira. Razmišljal naj bi “out of the box” ter imel drzen angleški slog oblačenja, h kateremu doda še kak poseben detajl, na primer nogavice, kravato ali očala. Opišejo ga še kot filozofa, Lukšič pa je povedal še: “Problem politike je, da intelektualce težko prenese.” A kršitelj človekovih pravic ni nikakršen “intelektualec”, proti pluralnemu šolstvu se je v nasprotju z logiko, ustavo in Splošno deklaracijo človekovih pravic namreč boril na temeljih propadle ideologije. Za konec se ponovno grdo zlažejo, Pikalo naj bi bil po navedbah Večera “klen, pokončen Korošec”. Pri tem novinarka še navede, da naj bi bil Pikalo ponosen na to, da je Korošec, a pozabi dodati, da v resnici prihaja iz Radelj ob Dravi, ki pa so del Štajerske. V zadnjem času je sicer kraj za statistične namene vključen v koroško statistično regijo, a to ne opraviči takšnega slaboumnega sprenevedanja.

Član SD in šolski minister Jernej Pikalo ima uro za 7 tisoč evrov, otrokom pa ne privošči kakovostnega izobraževanja v nevladnih šolah. (Vir: Facebook)

Tudi bralci Večera so bili nad propagandnim člankom zgroženi
Bralci Večera so bili nad omenjenim člankom izrazito zgroženi, med drugim tudi predsednik nadzornega odbora NSi Milan Matos, ki je zapisal: “Evidenten kršitelj ustave!!!” Pozornost je vzbudil tudi komentar uporabnika, ki je zapisal: “Zanima me, kako se mora počutiti izobražen, profesionalni novinar, ko piše in odda tako osladno-lizunski PR zmazek, kot je ta? Verjetno kot tisti akademski slikar, ki je za preživetje primoran pacati kičaste sončne zahode in jelene ob gorskem jezeru. Skratka tisto, kar najgloblje prezira. Moje sožalje, novinarji Večera.” Še en uporabnik je Pikalovo delo komentiral takole: “Dr. Jernej Pikalo povzroča v javnosti nesposobnost, je nepraktik, demagog, politik, ki ga ščiti SD! Ponovno trdim, da sta glavni krivec politična stranka SD in LDS, ki sta likvidirali zakon o vajeništvu in sprejeli zakon o usmerjenem izobraževanju, ki pa je leta 2005 propadel!”  Ena od uporabnic je opozorila tudi, da sta se “definicija oz. pomen besede intelektualec od začetka pa do danes očitno bistveno spremenila …”. Uporabniki so tudi že ugotovili, da gre za časopis partije: “Zdaj boste kršitelja ustave še hvalili, sicer pa časopis partije.”

Večer (Foto: posnetek zaslona)

Člani SD nad člankom navdušeni, z veseljem ga delijo po družbenih omrežjih
Kot kaže, je resnično šlo za propagandni članek oziroma za prikrito oglaševanje. Vsebino namreč po družbenih omrežjih z veseljem delijo člani stranke SD. Tako smo članek lahko že opazili na zidu Facebook profila Lukšiča, članka pa ni pozabila svojim sledilcem na družbenem omrežju Twitter deliti niti zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon!

 

Rok Krajnc

 • karpelec

  Pusta je ža davno konec, kakor tudi pustnih šal, prvi april
  il je tudi že davno mimo, ostane mi le, da se vprašam o zdravju naših nekaterih novinarjev.

  • AlojzZ

   Plačani so, da tako pišejo. Sicer bi ostali brez službe in plače.

   • SIMON ROZIC

    Ja, preživetje pri nas je huda stvar, če si nisi tam, kjer
    se deli denar !

 • IZBIRA

  Haha kaj pa druzga kot agitprop… Komunisti furajo svojo socialistično utopijo in nas kot kamen okoli vratu utapljajo, med tem pa vsi naokoli napredujejo na vseh področjih.

 • Amerikanc

  Ko nam štajerski “Komunist” opisuje “Loleka in Boleka” v lepi luči, potem res več ne veš, kdo še bere te rdečkarske stripe.

  • zokispoki

   Ta izprijena, cinicna kreatura je tipicen primer komunajzarskega kvazi intelektualca. Fin kot marela, pokvarjen kot kvargelj. Kar se mene tice, je popoln kreten , zdrahar, ki ne spostuje odlocb ustavnega sodisca, in nicesar drugega ! Izrazito kontraproduktiven, negativisticen, poslusen partei soldat, brez kakrsnekoli vsebine. No, Luksic pa izgleda ne more iz svoje komunajzarske koze, kenede !

 • francelj3

  Kot vse kaže, bodo morali nekateri novinarji nazaj v devetletko, da jih naučijo pomena nekaterih besed. Npr. besede ‘intelektualec’. Intelektualec ni enako poceni politikantu!

  • Andrej

   Novinarjem ni treba nazaj v šolo. Za tak butast narod kot smo mi so kar v redu. Z lahkoto nas prepričajo.

  • Tomaž Mlakar

   Najprej mora nazaj ta ki je spesnil to skorpucalo.

 • opazovalec

  Novinarji gor, novinarji dol, mene pa zanima, kdaj je zakon padel. Kljub poletni manjzainteresiranosti sem zasledil le to, da je DS vložil veto in bo potrebno ponovno glasovanje na katerem bo sicer težko dobil absolutno večino 46 glasov. Vsekakor pa še NI PADEL!

  • Beli Sneg

   Nisi na tekočem. Je že padel. Zdaj bi moral pasti minister in Šmarec, ki je obljubljal upoštevanje ustavne odločbe do začetka šolskega leta. Samo kaj takega se v butalah ne bo zgodilo. In potem zdaj tega nesposobneža novinarski presstitut hvali in povzdiguje.

   • opazovalec

    kako bi naj padel, če je DS pred 1tednom izglasoval veto. Kot sem dejal, gre na ponovno glasovanje v DZ, rezultat pa še ni znan…… Kako lahko zakon v DZ pade, preden se izvede glasovanje je znano samo posvečenim z bovškega letališča…..

    • Beli Sneg

     No sem mislil, da se da pogovarjati. Pa si očitno med tistimi, ki imajo pod streho slamo ali pa še te ne.

     • opazovalec

      Ampak še vedno nisi povedal, kako nek zakon v parlamentu pade še preden se izvede glasovanje. Lahko da ima slabe izglede, vendar to ne pomeni, da je že padel. In to nima kaj dosti povezave s slamo na podstrešju, temveč osnovnimi logičnimi zakonitostmi.

     • Beli Sneg

      Je padel. Padel je. Je padel. Padel je. Ti si pa spal. Malo si poglej stare cajtunge. No glasovali so pa v DZ. Lep dan še naprej.

 • Beli Sneg

  Vsak cigan hvali svoje kljuse. Pikala je pripeljal Lukšič, zato mora biti “najboljši”. Dejstvo je, da imamo na oblasti vedno večje nesposobne papke, ki se hvalijo z urami, visokimi petami, kratkimi kikljami, dragimi avtomobili, visokimi zidovi, branjem evangelijev in vseh ostalih všečnih relikvij, ki jim butalci dajo velik pomen in jih volijo in izvolijo.

  • Tomaž Mlakar

   Je snegeca zmanjkalo

 • Antonius

  Ogabno! Poraženi minister Jernej Pikalo je *pocukran* intelektualec. Patos? Ja. Podn? Tudi.

 • VERZIFIKATOR

  Pika Jernejčič

  VEČERNA ŠOLA

  V javni šoli mu je spodletelo,
  ga v zasebno niso vzeli v službo,
  je potem zašel v večerno družbo,
  da preveč bi fanta ne bolelo.

  Bil večer je, javno je nastopil,
  naš učitelj vrli in preslavni,
  ki povsod bi moral biti glavni,
  v sceno se je kar primerno vklopil.

  Ves večer hvalili so ga vztrajno,
  da kot pedagog je res pogumen,
  in njegov pogled ves jasen, strumen,
  kariero da si dela bajno.

  Vegetarijanec in vzgojitelj,
  kar k portretom tedna so ga dali,
  ves večer pa raje zamolčali,
  česa, zdi se, da je skrit ljubitelj.

  Bolj je intelektualec kot politik,
  tolkli to zvonovi so večerni,
  da prikrili bi obraz čemerni,
  ubranili bi Jernejčka kritik.

  Je besed poplava neizmerna
  skušala prikriti skropucalo,
  saj vsem hitro jasno je postalo,
  kaj zlagancev šola je večerna.

  • SIMON ROZIC

   …sem najprej mislil, da za jetiko zboleva,
   ves prazen, brez vonja in dobrega okusa,
   deluje mi kot posušena partizanska kljusa…
   Lepa, draga urca prav nič mu ne pomaga,
   res tragično se je končala ta njegova saga.

 • Joško

  Po levičarsko; bolj kršiš Ustavo, večji intelektualec si. Bedi slovenskega levega novinarstava ni videti ne konca ne kraja; kar tekmujejo med sabo, kdo bo “izumil” večjo neumnost.

 • althar

  Kaj če bi se raje ukvarjali s tem, kar se dogaja, Nova, ne s tem, kako o tem pišejo udbomafijski stenčasi?

 • me

  Sobotko

 • Vlado77

  Če je intelektualec pa pa še ugledni bi meni to pomenilo , da to vidijo intelektualci tudi čez mejo in v EU ali svetu. Pa ga? Po mojem je ugleden le v Večeru morda Mladini in podobnih levičarskig trobilih. Samisebe hvalijo. Kaj to pomeni vemo “Lastna hvala se pod mizo vala” Ali “Lastna hvala cena mala”

  • SIMON ROZIC

   …upam, da mu je te reke oz. pregovore že Šarec prišepnil. ko jih tako
   dobro pozna in veljajo seve tudi zanj!

 • Borut Stari

  Ne le sovražni govori v Sloveniji mamo tudi sovražno novinarstvo.

 • RATATA

  Jernej Pikalo, bolj podgana kot človek.

  • SIMON ROZIC

   Bog ve, res, kakšen ima repek?!

   • RATATA

    Isti kot gobec.

  • pajot

   če me občutek ne vara,je tale pikalonosec srbskih korenin. Bi se spodobilo,da bi tale smrklja Franja napisala,da je intelektualac,bre.

   • RATATA

    Ta pikalac samo zaradi sluenske nevoščljivosti ne pove, da si ga SANU – srpska akademija nauka i umetnosti v popolnosti lasti in ga hoče postaviti ob bok z Nikolo Teslo in Ivom Andrićem. To nam bo povedal šele posthumno.

    • rrrrr

     Povedal, povedala ali povedalo ?

     • RATATA

      Saopštiti će na neki naćin, odnosno nekako će ono dati nam na znanje bre hehe

 • Marija

  Vse je dr.mr.fr.vse na višku izobrazbe ampak z državo nvaden pastir brez osnovne šole nebi tako gospodaril.Le kakšne predavatelje imajo.Zdave pameti sigurno ne.

 • macon

  Ko režimski sodrgi zmanjka vsega, pa iz svojega omreženca naredijo borca proti zlemu kapitalizmu in neoliberalizmu. Najbolj klečeplazne pritlehne človeške horizontale, ki so pri njih v večini nam slikajo kot samosvoje mislece in upornike.

  • Mademoiselle Ava

   In ni ga sram hodit naokoli z uro za 7k. Za tuj denar.To pa vse pove o človeku.

 • Franci Steiner

  GOVORNIK PRI RUSKI KAPELI NA VRŠIČU 2020 IN BODOČI ŠEF SLOVENSKIH KOMUNISTOV!
  BRAVO, ODLIČNA IZBIRA

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Kaj zdaj če je zakon padel…to se dogaja po celem demokratičnem svetu. Pikalo vas bo zjebal na nek drug način!!!

  • Amerikanc

   Od zadaj ?

 • SIMON ROZIC

  Pikalo je ceneno teslo za velik denar! Dajte, Slovenci, spreglejte že
  enkrat to maškarado !!!!

 • Andrej

  Zdaj bo CK ZKS k Dražgošam in Menini planini dodal še eno veliko zmago: uničenje privat šolstva. Že praznujejo in se hvalijo in slavijo.

 • dob

  Edini preizkus uspešnosti za komunista je – teflonizacija.
  (Erjavc je prestal vse faze! Cerar mu je tudi zelo blizu. Takih ne žrtvuješ, take kučan da samo malo na stran, jim poišče dobre službe, ker mu v nadaljevanju še prav pridejo….)
  Teflonizacija pomeni absolutno neprobopjnost za kritiko, oziroma odbojnost na vsako kritiko. Pomeni, vzdržljivost pod pritiskom argumentov opozicije, dokler ne zamenjamo vseh sodnikov, ustavnega sodišča, vodstva policije, vojske…

  Kvaliteta in znanje nista pomembna, tega nihče od komunista niti ne pričakuje in ne zahteva! Zahteva se vztrajanje komunista na položaju, pri tem, da je sicer idiot, ampak daje vtis znanstvenika in inovatorja.

  Nasprtonika, ki ima vse argumente proti tebi, pa komunistek označi za fašista.
  Zato tudi ne podpiše resolucije proti nacizmu in fašizmu! Ker fašiste in naciste bolj ljubi in jih potrebuje kot pa sovraži. Komunistov pa itak ni več!
  Pri tem komunistek vztraja. Še en znak teflonizacije…

  Če podnevi komunisteka vprašaš ali je dan ali noč, bo rekel, da je podnevi noč. In bo vztrajal! Do noči.
  Komunist ima zmeraj prav. Oni temo sami naredijo.

  • Basileus

   In še dodatek za drugo opcijo na političnem parterju:

   Edini preizkus uspešnosti za janšista je – okopizacija.
   (Brščič je prestal vse faze! Ušajeva mu je tudi zelo blizu. Takih ne žrtvuješ, take janša da samo malo na stran, jim poišče dobre službe, ker mu v nadaljevanju še prav pridejo….)
   Okopizacija pomeni absolutno neprobopjnost za kritiko, oziroma odbojnost na vsako kritiko. Pomeni, vzdržljivost pod pritiskom argumentov koalicije, dokler ne zamenjamo vseh sodnikov, ustavnega sodišča, vodstva policije, vojske…

   Kvaliteta in znanje nista pomembna, tega nihče od janšista niti ne pričakuje in ne zahteva! Zahteva se vztrajanje jansista na položaju, pri tem, da je sicer idiot, ampak daje vtis znanstvenika in inovatorja.

   Nasprtonika, ki ima vse argumente proti tebi, pa janšistek označi za komunista.
   Zato tudi ne podpiše resolucije proti nacizmu, fašizmu in domobranstvu! Ker fašiste, naciste in domobrance bolj ljubi in jih potrebuje kot pa sovraži. Komunistov pa itak ni več! 
   Pri tem janšistek vztraja. Še en znak okopizacije…

   Če podnevi janšisteka vprašaš ali je dan ali noč, bo rekel, da je podnevi noč. In bo vztrajal! Do noči.
   Janša ima zmeraj prav. On temo sam naredi.

   • rrrrr

    Idrija ali Ljubljana Polje ?

    • Andrej

     Najbrž se ga otepajo na obeh lokacijah. Niso še našli zanj primernega zavoda.

     • rrrrr

      V Kliniki za male neumne živali , Postojna. Tam sta še dve mesti prosti.na oddelku za paliativno oskrbo. Eno je mama pravkar rezervirala za svojega Baziliko.

    • Basileus

     Vojnik ali Begunje.?

   • dob

    Nisem član nobene stranke, kar pa ne pomeni, da sem tako neumen (kot ti očitno si!) da ne bi opazil, da s Slovenijo upravlja milan kučan. Družno z njegovimi strankarskimi (KP) tepci.

    In ne Janša ali njegovi tepci.

    Torej – vladajo kučan in njegovi tepci, ker so na oblasti že ves čas in so bili na poblasti pred tem. Ne spustijo oblasti iz rok!
    Zato je tvoje sprenevedanje o tem, kdo serje po Sloveniji, popolnoma odveč. Vsaj v mojem primeru. Bebo!

    • Basileus

     Nisem član nobene stranke, kar pa ne pomeni, da sem tako naiven (kot ti očitno si!) da ne bi opazil, da s Slovenijo upravlja tudi janez janša. Družno z njegovimi strankarskimi (KP) tepci.

     In ne samo kučan ali njegovi tepci.

     Torej – vladajo kučan in njegovi tepci ter janša in njegovi tepci, ker so na oblasti že ves čas in so bili na poblasti pred tem. Ne spustijo oblasti iz rok!
     Zato je tvoje sprenevedanje o tem, kdo serje po Sloveniji, popolnoma odveč. Vsaj v mojem primeru. Bebo!

     • dob

      “vladajo kučan in njegovi tepci ter janša in njegovi tepci, ker so na oblasti že ves čas in so bili na oblasti pred tem.”

      pejt se zdravit
      Janša je uničil SFRJ, ker je vladal v SFRJ….

     • Basileus

      Ti pa na svež zrak v naravo in udri brigu na veselje, ker te mede na stara leta zaradi politike. Jebo te kurcan z jajotom vred.

     • dob

      … mi je svetoval nek kreten, ki hodi sem komentirat namesto v gozd globoko dihat

     • Basileus

      Tak s hitlerjevo vzgojo bi me najraje cenzuriral.

     • montyamp

      Kot f571 NOVO24 ???

     • dob

      Kakšnega smisla ima cenzurirat bebota brez vsebine!?

     • Basileus

      Bebo replicira bebotu, pameten pametnemu.

     • dob

      Ti se pa pogovarjaš sam s sabo, ker si bebo nad beboti.
      Tebi ni kaj replicirati, ker nisi še nič povedal.

      Prazna komunajzarska finta, ko mali komunistek razmišlja kaj bi bilo, če bi bilo, da prikrije to kar je. Ki pa je katastrofalno. Ampak komunistek to podpira, ker kaj bi bilo, če bi bilo…

     • Basileus

      Nevem kako je pri komunistih to vi Goran Arh veste, ker ste bili član KP.

     • dob

      A ja? Imaš morda tudi datum?

     • Basileus

      Ga imaš ti?!

     • dob

      Imam: nikoli.
      Glede na to, da lažeš – lahko priložiš dokaze?

     • Basileus

      Tako kot IJJ ni nikoli bil v KP tudi ti ne. Sramujete se tega članatva kot kadilec, ki je kadil kot Turek.

     • dob

      Usrane. Izogibaš se navadnemu odgovoru na navadno vprašanje. Jaz in Janša se sramujeva? Zakaj ne samo jaz? Kdaj sem bil član KPS? Prosim navedi datum.
      Dolgočasen si in butast zraven. Lažnivec pa itak.

      Blokiram te.

     • Basileus

      Resnica boli. Goran Arh je komunist.

     • montyamp

      Kdo te je sploh klical med pametne ???
      Provociraš za žveplenega ???
      Fuj fej …………….

     • Basileus

      Med pametne kozoroge ali rogonosce???

     • Luiggi

      Na sliki izgledas kot peklenscek,samo rogovi ti se manjkajo!

     • Basileus

      Peklenščki se predstavljajo kot angeli.

     • Basileus

      Janša je uničil SFRJ ne more pa uničit teflonskih komunistkov aka intelektualnih pedrov. Razloži mi ta po tvoje “logičen non sens”! Ti malikovalec Janše kot vse naivne ovce izobražene ali neizobražene.

     • dob

      Pojdi brat svoje lastne stavke, ti usrane!

      “vladajo kučan in njegovi tepci ter janša in njegovi tepci, ker so na oblasti že ves čas in so bili na oblasti pred tem.”

      TVOJ STAVEK!
      Sam s sabo debatiraš.

     • Basileus

      Ne se razburjat Goran Arh ne nič bolš. Priznaj da malikuješ IJJ. On bo tvoj odrešenik.

     • dob

      Zakaj ponavljaš moje ime? Misliš da se ga sramujem?

     • Basileus

      Sramuješ se biti Slovenec, prodal se bi Italijonom takrat, ko ni tvoja opcija oz tvoj strahospoštovani šef na ablasti v tvoji domovini. Goran Lah.

 • rrrrr

  Kučan je na zadnjem Svetlaninem partizanskem mitingu sredi Ljubljane zelo nezadovoljen pljunil v smeri Pikalovih čevljev.. Nesposobni Ritopikalo pač ni izpolnil njegove naloge in tistih nekaj katoliških šol bo do nadaljnega preživelo.. .Jernej(ko)čka ne potrebujejo več. ..Nadaljni scenarij z nekoristnim doktorčkom je predvidljiv: najprej labodji spev v Večerovem sekretu tedna, nato tiha zamenjava na mestu ministra (z novim doktorčkom tega in tega). Za nagrado osmoljencu pa rektorat na kaki na novo ustanovljeni, javni in za davkoplačevlski denar instalirani napr. Fakulteti za trajnostni razvoj in podnebne spremebe, recimo v Spodnji Počehovi ali Majšperku.

  Ali kot stoji v Svetem pismu: kdor visi (pred volitvami) vseh po skretih, bo v Večerovem skretu pokončan.!

 • Franc Šink

  Levi intelektualci v Sloveniji odlično prikrivajo svoje nesposobnosti.

 • šmentanamuha

  Povsem normalno je, da je glasilo komunistične partije Slovenije, preimenovane v SD (Socialni demokrati), Večer, stopilo v bran svojemu vojščaku. Svoje delo je opravil odlično, v skladu s pričakovanju partije, seveda. Že dolgo nismo videli, osebe, ki tako brez sramu laže javnosti, ljudem, ki mu omogočajo nezasluženo privilegirano življenje.

 • mginko

  Kaj je govoril ob zaprisegi v DZ kot minister. VEČNA KOMUNISTIČNA LAŽNIVOST. Glede na to da polovica volilnega folka ne briga država (ukradena), naj ta lažnivec še naprej vleče z lažmi ne tresen narod za nos. A ja, PA NE JAMRAJTE – drugorazredni !

 • janez

  Pa kdo ali kaj tega fantička od zadaj kar naprej pika, da mu ustnice tako skupaj vleče?

 • Mademoiselle Ava

  Jaz se sprašujem….Ali ga ni sram ob katastrofalnem stanju v slovenskem zdravstvu, sociali, …
  Hoditi z uro za 7.000 EUR naokoli?????!!!

  Kakšni ljudje to sedijo v parlamentu za javni denar. Ma da imam jaz takšnega človeka od mojih bližnjih, bi me bilo sram, še bolj pa bi bila v dno srca – razočarana.

 • Basileus

  Jerica Pićkalo.

 • xtc

  Levi idiot,ki bi ga vsak normalem PM zbrcal iz vlade po dvakratnem padcu ustavno kršitvenega zakona-tak idiot,bi moral dobiti trajno prepoved državne službe iz dveh razlogov bodisi je tako zabit ,da predlaga tak zakob,bodisi zadevo počne namensko kar je še hujše od prvega.

 • samotoje

  Če je merilo “neverjetnosti” študenta to, da Lukšiča sprašuje, kaj je mislil pri tem in onem, potem je vprašanje, kako neverjeten je študent, ki bi kaj takega spraševal, recimo, Prof. Jakliča ali pa Leskovca. Nekdo iz tretje lige ima taka merila. Zato je Pikalo na FDV, v Ljubljani, v Sloveniji “intelektualec”. Izven tega je prodan pokvarjenec, brez osnovnih etičnih načel.

 • montyamp

  Samo teden dni je trajalo in je teta v Mariboru po mojem nasvetu odjavila prekmurski VEČER .

  • šmentanamuha

   Sploh ne morem verjet, da kdo to partijsko glasilo še resno jemlje.

 • Garbage man

  Pa kaj če se pika v rito

 • tretjerazredni

  Pojma nimam ne kdo so ti tipi, ne kdo jih je not nažokal za ministre, niti kaj bi sploh radi, ta generacija leve elite je kr neki, volijo se po službeni dolžnosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!