Hudo teptanje pravic žensk Združene desnice do nastopa na volitvah! Te so napisale protestno izjavo proti diskriminaciji žensk

Te dni spremljamo dramatičen boj Združene desnice za pravico do nastopa v vseh volilnih enotah. V imenu zavzemanja za »pravice žensk« skušajo namreč ženskim predstavnicam Združene desnice kar v dveh volilnih okrajih odvzeti vsako možnost do nastopa na volitvah, kar se popolnoma ujema s trditvijo papeža Frančiška, da je teorija spola zaskrbljujoča in žalostna napaka človeškega razuma. Medtem ko čakamo na razplet in odgovor Vrhovnega sodišča RS, pa ženske predstavnice Združene desnice s svojimi kolegi stopajo v svoj boj za temeljno človekovo pravico – voliti in biti izvoljen. Na Državno volilno komisijo so naslovile protestno pismo, v katerem so razkrinkale dvolično in izločevalno ravnanje volilne komisije v Novem mestu in Kranju.

Ženski aktiv pri Združeni desnici je v nedeljo, 6. maja, na izrednem zasedanju sprejel sklep, da se bodo članice za svoje pravice borile, vse volivke in volivce pa prosijo za solidarnost in pomoč pri njihovem zavzemanju za ženskam naklonjeno politiko in družbo ter pravično sodno razrešitev poskusa diskriminacije v dveh volilnih enotah.

Takole so zapisale:
“Podpisane kandidatke na listi Kangler & Primc Združena desnica ogorčeno protestiramo proti diskriminaciji, ki jo doživljamo s strani Državne volilne komisije. Zaradi domnevne želje po zadostni zastopanosti žensk na državnozborskih volitvah 2018 hočete z nesorazmernimi ukrepi onemogočiti izvolitev 27 kandidatkam liste Kangler & Primc Združena desnica. Zahtevamo, da takoj izdate obvezno navodilo vsem volilnim komisijam, da pod krinko zaščite žensk v volilnih postopkih prenehajo izvajati in spodbujati diskriminacijo žensk.

Ženski aktiv Kangler & Primc Združena desnica, zbrane na izrednem zasedanju 6. 5. 2018, pričakujemo, da nas nemudoma obvestite o izvedenih ukrepih, s katerimi boste zaščitili naše pravice.”

Kakšen bo razplet?
Pravična rešitev je seveda v ugoditvi pritožbi Združene desnice zoper diskriminacijo ženskih kandidatk. Združena desnica, katere del je Glas za otroke in družine, se bori za spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti, posebej se zavzema tudi za pravice žensk do materinstva, družinskega življenja in javnega delovanja, kamor sodi tudi pravica voliti in biti izvoljen. Prav Združena desnica je garant, da lobijem, ki zlorabljajo ženske in otroke, končno odvzamemo prisvojeno oblast in moč, s katero napadajo materinstvo, očetovstvo in brišejo lepoto razlik med moškimi in ženskami ter ustvarjajo umetne konflikte med spoloma, kakršnim smo priča tudi pri poskusu preprečitve ženskim kandidatkam Združene desnice, da bi kandidirale na prihajajočih državnozborskih volitvah.

Do tega trenutka v javnosti še ni slišati podpore kandidatkam Združene desnice s strani Sektorja za enake možnosti niti ministrice Anje Kopač Mrak, Varuhinje človekovih pravic ali katere od samooklicanih varuhinj ženskih pravic.

Roko na srce, kdor pozna način delovanja slovenske feministične scene, težko pričakuje, da se bodo feministke tipa Sonja Lokar, Barbara Rajgelj, Martina Vuk, Anja Kopač Mrak, Gabi Čačinovič Vogrinčič in podobne zavzele za kolegice v stiski. Žal so v službi bogate jet-set levice in homoseksualnega lobija. Zato je skrajni čas, da vodenje pomembnih resorjev in za preživetje naroda ključnih projektov prevzamejo sposobne in poštene ženske, nosilke novega tipa marijanskega  feminizma, kakršne najdemo tudi v Združeni desnici.

Drage dame in punce, v boju za vaše pravice vas podpiramo tudi vsi moški kolegi, ki se zavzemamo za spoštovanje vaših pravic in večjo vlogo veri in slovenstvu naklonjenih žensk v sodobni družbi.

https://twitter.com/AleksandraGregl/status/993392833330667520

 

Franci Donko

 • Olga_10

  Iskreno podpiram vašo bitko za pravice žensk! Zgoraj naštete možače bi res rabile pregled glede spola….So brezčutne za pravice otrok in žensk, kar se vi iz njihovega nedelovanju in ignorance, borijo se le za lastne privilegije in razne marginalne skupine, ki jih rabijo kot volivce za oblast! To je levičarstvo, ki je rak za svet in Slovenijo! Levičarji ne spoštujejo ne človeka in ne Boga!

  • Anton

   še enkrat, naj ponovim, pa če je potrebno še 100-terič, namreč to kar smo priča je posledica dvoličnosti politike lažnjivega humanizma in mirovništva , LGBT skupnosti in njene politike, z načrtom diskriminacije oz še huje razvrednotenja klasične družine.

   sarkazem press

   • lili pili

    Babe naj bodo doma a ne, mi pa v gostilno

    • Peter

     Ti si serpentinškov, vidm, no.

     • lili pili

      Ja pak bi ti provzaprav rad..

     • Peter

      Oprosti…
      Ja pak bi ti provzaprav rad…meni ne pove nič.
      Lahko prosim za podnapise, no?

     • lili pili

      Lahko, leso …. prevod tega pa je od desne na levo hoooo

 • pajot

  Sonja Lokar, Barbara Rajgelj, Martina Vuk, Anja Kopač Mrak, Gabi Čačinovič Vogrinčič niso ženske. Nimajo nič ženskega v sebi. Tako kot tega niso imele Pepca Kardelj,Vida Tomšič in Lidija Šentjurc. Kot bi gledal tretjerazredno nadaljevanko z drugimi imeni in isto miselnostjo in čustvovanjem.

  • Peter

   Ja, zanimivo pravzaprav. Pa še so, Murglova, Potrata…ena redkih izjem je tista, ki je večje luknjice tlačila v manjše, no.

 • tohuvabohu

  Močno upam, da bo kdo sprožil spor na ustavnem sodišču glede kvot. Kako lahko dopustimo, da se država vtika v svobodno sestavljanje volilnih list? Slovenska levica ima veliko povedati o “delitvah” državljanov, ne vidi pa, da s kvotami deli Slovence na moške in ženske, čeprav pri skupnih in državnih zadevah spol ne sme imeti nobene vloge.

 • Soave

  + + + + + + + edino tako, da pišete in govorite boste kaj dosegle. Samo molčati ne!!

  Ker jaz v vsakem grmu zajca vidim, se tudi tu sprašujem, kaj je zadaj .

  Tovarišija vseeno računa na zmago. Zato so zraven kaznovali – pardon, vtaknili – še dve levi nepomembni strančici. Zakaj ? Ja, no. . . . . . sam Bog ve, kaj nas pri teh nesrečnih kvotah še čaka. Kakšno bo nadaljevanje ? In, lahko bodo navedli, koga vse so že ” kaznovali “.
  Je pa vseeno malo čudno, da te kvote tako različno razlagajo. Zopet ena slovenska posebnost ? Obrneš pač tako, da ti odgovarja. Mar je res pri nas misija nemogoče, enkrat za gotovo vedeti – tako piše in amen ??

  • tohuvabohu

   V naši politiki je kar nekaj čudaštev. Morda največje je imenovanje številnih strank po njenem vodju. To je popolnoma neresno.

   • Soave

    Res je. Kult osebnosti je še vedno zelo cenjen pri komunjarah.

    • Franc Šink

     Saj drugega izhoda nimajo.

     • Soave

      Ja. . . . .sej men se kar smilijo, no !??

    • lili pili

     Ja kaj pa jajo edi predsednik z 20+ letnim stazem na celu stranke, primer kulta osebnosti

     • Soave

      No, a stranka SDS nosi ime predsednika stranke ??
      Sem samo odgovorila na koment tohuvabohuja. . . . .

     • lili pili

      Saj tudi zkj ni nosila titovo ime pa vemo da je bil tito poltik z kultom osebnosti..

     • Soave

      No ja, o osebnosti tovariša pa res ne bi pisarila! Bil je bolj hohštapler! Ki si je ustanovil svojo sekto.
      Slaba primerjava.
      Dobro veste, na kaj sva z tohuvabohujem mislila.Ampak vi radi zakurite kakšen ogenjček, a ne ?

     • lili pili

      Mislila na mirota, alenko.. ta tva nimata karizme se manj sarec edini ki je dolgoletno uveljavljen je janez. Tudi v medijih se porocilo najveckrat zacne z ” janseva sds”.

 • MižekFiga

  Upam, čeprav je že pozno, da uspete. Ne bojte se, ker Vam SDS generalno ponuja vse kar sami hočete. Zaupajte Jeklenem Janezu in njegovim strankarskim pristašem. Nič ni narobe, če skupaj odjebemo levičarje na obrobje odločanja v naši Sloveniji. Ne gre samo za ženske!

  Dolžni smo zanamcem, ker nas obvezuje plebiscit 1990 o osamosvojitvi. Osvoboditev naredimo letos!

 • Hun

  izsiljevanje ZD

  • tohuvabohu

   Govno smrdljivo, zapri.

 • realnost

  To da izbrišejo celo listo brez možnosti popravka je fašizem! Tako je demokracija samo še farsa, mrtva črka na papirju.. Vedno več pravil določajo fašisti!!

  • lili pili

   Zakaj pa so liste nsi, sds in drugih potrjene

 • VERRZIFIKATOR

  KVOTNA GEOMETRIJA

  Kaj volilna je geometrija,
  to je kajpak še predobro znano,
  v njej je vedno vse tako postlano,
  da zadovolji se simetrija.

  Kaj je aritmetika volilna,
  tudi tu potrebna ni razlaga,
  na volitvah skratka tisti zmaga,
  ki podpre ga publika številna.

  Ko pa vtaknejo v sistem se kvote,
  ne pomaga več geometrija,
  na pomoč priskoči fantazija,
  saj porušene prav vse so vsote.

  Naj sešteva se diagonalno
  ali delež izračuna kvotni,
  rezultati hitro vsi so zmotni,
  vse nekako čudno je pavšalno.

  Ko je kvotam treba zadostiti,
  nujno se zastavlja nam vprašanje,
  koliko je spolov, kakšno stanje
  končno gre po kvotah razvrstiti.

  So med kandidati tudi taki,
  ki jim spola moč ni določiti
  in pa taki, ki hoteli biti
  drugemu bi spolu v vsem enaki.

  Našel tudi takšne boš primere,
  ki počutijo se danes eno,
  jutri drugo, včasih pa v nobeno
  kvoto bi ne mogli brez zamere.

  Predlog je, volilna da enota
  spole raznovrstne upošteva,
  le tako rešljiva je zadeva,
  da vsak kandidat je lastna kvota.

 • Vince Blake

  Še en dokaz, da tisti, ki se na papirju najbolj zavzemajo za pravice žensk, jim v realnosti delajo največ škode. Začenši s feministkami, v nadaljevanju pa prav ti novodobni levičarji.

 • večni srb

  Ne splača se podpirat žensko, če pa potem vedno rabi moške, ki stojijo za njo in jo tudi varujejo.
  Saj še v gostilno ne more in debatirat za šankom politiko.

 • večni srb

  To kar pišejo o peder lobiju je še kako res, zakaaj potem tega ne izkoristijo.
  Homoseksualna agenda je popolnoma uničila levico in jo zaznamovala še za prihodnje generacije, ker so zdaj nažokali noter toliko pedrov in lezbik, da jih ne bodo mogli odstraniti še desetletja. Posledično volilcev ni, ostali so jim samo člani, priskledniki in priužitkarji.

  Vsi normalni ljudje spoštujemo življenje od spočetja do smrti, brez ene zdrave izjeme.
  Vendar med to spoštovanje velika večina šteje tudi racionalne posege kakršen je spolav, ker se normalni ljudje zavedamo tudi, da se pred določeno starostjo ne spomnimo ničesar in torej v materinem telesu ni nikoli obstajal nek “mini me”, ki bi bil jaz, vendar še nisem bil jaz ali kako točno si to fanatiki predstavljajo. Ker ne moreš kar nekaj trditi in pričakovati od vseh ostalih, da bodo verjeli v iste pravljice, za katere sam zase vsak najbolje ve, da enostavno ni in ne more biti res. Zardi takih ideoloških zablod, tudi desnici ne gre nič bolje kot levici, tudi na desni ni in ne bo volilcev dokler se to ne počisti.

  • lili pili

   Hudic je v podrobnstih, veliko pedro je tudi na desnem polu, vsi pedri pa so med sabo solidarni…

 • Osti jarej

  …dej,dej…..samo s tem se je ukvarjal eno dobro leto,tale primc…in potem zajebal……prodajajte tele vice komu drugemu

 • Osti jarej

  …a vatikan nič ne more porihtat??…čudo prečudno,no

 • Striker

  Tistim babam, ki so na mejah krulile Wilkomen pa sporočam, da v šeriatskem pravu ne obstajajo ženske kvote, razen kvota palic ali kamnov, ki jih uporabiš na njih. Kaj bi tisto fajdžonko zmlatil s šibami po goli riti, pa hitro ušel, ker bi ji bilo najbrž všeč.

 • Božobožo

  Naj zmoljo ene par očenašev pa jim bo bogec pomagal.

  • Janez

   Ja zdaj je lepa prilika da se pokaže božja volja. Če vas ne bo uslišil pa pejte med sataniste, tako kot vrhovni peklenšček Jajo.

   • Joža

    Ti si satanist? Zbiraš glasove? Slišiš čudne glasove, kajne? Glej, via psihiatrija.

    • Peter

     Brezjajčni enovrstični provokatorček. Niti toliko ne pomisli, da je nekoliko čudno, da se vedno eni in isti sivi pojavijo naenkrat in potem izginejo, no.

  • Joža

   Bog je že pomagal in jih rešil pred hudičem politike. Ima kaj boljšega zanje.

 • Franc Šink

  Nekaj podobnega se je dogajalo leta 2014 pod motom: SDS je potrebno onemogočiti na vsak način(sfukati). Ni jim uspelo. Komunist pride ubije in gre.!!!

 • Osti jarej

  …sicer pa….poglejmo realno…od 1.700.000 volilnih upravičencev,jih na volitve pride in voli zgolj slabih 40% ….od tega potem določene stranke dobijo vsaka svoj del volilnih glasov…..so te vlade sploh opolnomočene,legalne?…..če bi imela moški organ,bi rekla…moj kurac so…

  • Goran Hvala

   itak da tisti ki je prisel do spoznanja da so vsi isti sam odeti v druge barve ne hodi na volitve…

 • Osti jarej

  …rekapitulacija: desus popušil,dobovšek popušil,lenča popušila,dejan,ki deluje kot,daje glih kar z marsa padel,popušil,primc popušil,jelinčič nima šans,šarec igra novega premierja,volil ga pa ne bo noben pameten,lubej …ma ni variante,hinavec,..levica z drugim predsednikom,ki ima o čem kaj pojma

  požar,šiško,tonin??….škoda,da niso mogli razviti konstruktivne debate…kar je bilo glede na debilna vprašanja in zelo omejen čas za odgovore nemogoče…….soočenje katastrofalno….pridna rozka in dejči…piškotek za vsakega

  ajde no,janez….ampak ,če bo kdo drug sestavljal koalicijo

 • lili pili

  Vrhovno sodisce je ze odlocil8, z kandidaturo v nm ne bo nic…. primc, cas je, da tudi ti spostujes zakone,,saj si se tri leta drl pred sodisci…zdaj pa imas pravno drzavo..

 • Krtača 20

  Komedija

 • Slovenka

  Vrhovno sodišče je zavrnilo Primčevo in Kanglerjevo pritožbo. Kaj sedaj? Upam, da si bodo izmislili kaj pametnega. Časa nimajo veliko.

  • domovina mili dom

   problem nastane, ker DVK ni dala 3 dnevne roka, da stranka popravi matematiko. Ampak na vrat na nos izdala sklep. Sedaj se bo mučkalo in pink-ponkalo, ura dela tik tak. Ko bodo volitve končane ali pa morda tik pred zdajci, se bo sodišče spomnilo, da je bila napaka. To pa je že poznan scenarij.

 • luckyss

  Vsem je že jasno, da niste povsem pri sebi, ampak tole je pa že na meji absurda…
  Koji vam je kurac, ste povsem poblazneli ali kaj ?!
  Kdo je imel na listi premalo žensk…vam jih je komisija brisala ali se stranki, ki jih je poln gobec “moža in žene” ni zdelo vredno zadostiti pravilom in vključiti dovolj teh žena …
  Niste vi za v parlament ampak za v norišnico…takšno zaprtega tipa…

  • Krtača 20

   Sam hotl so na lep način že v štartu povedat da lažejo. Smoke and mirrors pa to….

   • luckyss

    Ne, res me skrbi za te ljudi…to je psihoza…skupinska blesavost..fenomen v svetovnem merilu…Pa resno mislim, ko to pišem !!

 • Gavnar

  Predlagam, da Ustavno sodišče odloči,
  da dve kandidatki med skupno 11-imi kandidati, predstavljata več kot 35%.
  Tako kot so to že ugotovili v Kanglar – Pimc, ne ravno brihtni španoviji.

 • domovina mili dom

  Tako kot sem napovedal. Levi sodniki bodo potrdili sklep DVK, desni bi ga zavrnili.

  • luckyss

   Ja in kaj bi ti rad ?!
   Pravila so jasna in kdor je “prepameten” da bi jih upošteval bo pač trpel posledice…levi in desni…
   Razlika je le v tem, da dela desnica iz tega dramo in se smeši…

   • domovina mili dom

    Glej, če ti debata na tem portali para živce, te nobeden ne ovira, da se preseliš na svojega.

    • luckyss

     Za boga svetega…nekdo vam mora naliti čistega vina…
     Mar ne vidite, da vam zadeve uhajajo iz rok ?! Boste postali še bolj blesavi kot ste…pa že to je rekord…ovce uboge..

     • domovina mili dom

      Mi ga skozi nalivamo pa ga zavračate. Zato bolje da greste k svoji mizi.

     • luckyss

      Ja, to bi lahko bila razlaga..da se stalno nalivate..Saj vas bodo volitve streznile ;)

     • domovina mili dom

      Nalili smo vam čistega vina, če ga ne marate, pijte svojo verzijo drugje. Morda ti bo ta poved bolje legla.

     • luckyss

      Kakšno čisto vino…dihate na slamice iz svoje greznice, ki jo sami uspešno polnite…
      Vi sploh ne rabite nasprotnikov pred volitvami, se sami uspešno pokopavate..

     • domovina mili dom

      Točno si povedal. Slovenci dihamo na slamico iz greznice, ki so jo nasrali komunisti.

     • luckyss

      Se strinjam..nasrali so jo politiki…
      Ker si bliže tej zadevi, bom kar tebe vprašal…….Pa v tej godlji ločiš Kučanov drek od Janševega ?!

     • domovina mili dom

      Seveda.

     • luckyss

      Po vonju ali okusu ?!
      ;))

     • domovina mili dom

      Po obeh predlogih.

     • luckyss

      In kateri bolj diši in na jeziku več vtisa pusti ;)?

     • domovina mili dom

      Kje naj najdemo pravilo, ki ga bodo naše izjeme potrjevale?

     • luckyss

      “Butnskala” ima precej odgovorov na vaša vprašanja…sicer pa ne beži od teme…
      Priznal si da ločiš drek po okusu in vonju od obeh komunistov….
      Torej kateri bolj “diši in vtisa na jeziku pusti”..?

     • domovina mili dom

      Ker nista oba komunista, ima različne kemične proporce, glede na kvantno obliko torzijskega prenosa v zajemni volumen na enoto mol/liter. Seveda so pa glavne konstante spolzkosti analne peristaltike, ki se z leti malo izgubi fleksibilizitete.

     • luckyss

      Torej kateri..?!

     • domovina mili dom

      Piši, kot govoriš – govori, kot ti suflirajo.

     • luckyss

      Kateri ti torej bolj diši….od večnega komunista ali od tistega, ki se po vetru obrača..?!
      ;))

     • domovina mili dom

      p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

      Prepričan sem, da imaš čisto vest. Zakaj?

     • luckyss

      O.K.
      Boš pač zase obdržal skrivnost v kateri od obeh riti je tvoj nos bolj užival…
      P.S. …Kar daleč si se pustil peljati..ovca blesava ;))

     • domovina mili dom

      Prepričan sem, da imaš čisto vest. Zakaj?

     • domovina mili dom

      Vprašanje kdo.

     • luckyss

      No vidiš….saj se lahko sam s seboj tudi pogovarjaš…lep “dišeč” pozdrav ;))

     • domovina mili dom

      Prepričan sem, da imaš čisto vest. Zakaj?

     • Peter

      Dobro si mu povedal. Zdaj pa ga blokiraj, pa naj laja kolikor hoče, no.

     • luckyss

      No, pa ti povej…čigav bolj “diši “?!
      He, he…

     • domovina mili dom

      Problem z blokado je, da ga samo jaz ne vidim, greznico bo polnil naprej. Morda je bolje, da vidim njegov drek in vzamem slamco.

     • Peter

      Glej, meni je pa prav zanimivo spremljati vzorec blokirančkov. Potem iz odgovorov nekaterih, ki jih še niso blokirali, razbereš, kateri zblojenčki so, in jim spustiš kakšno globinsko. Spet sledi kanonada blokranih luzerčkov, ti pa se mirno nasmehneš…no.
      Če pa Nova dovoli, da je njihov portal postal nejvečja greznica v dolini, sori, pa to ni moj problem.

     • domovina mili dom

      To sem eksperimentiral tudi jaz. Zelo zanimivo je bilo ugotavljati in sklepati po odgovorih, komu je namenjen. Pa še drugo sem opazoval. Tematiko. Največ provokatorjev je bilo pri temah evergreen grmučarjih.

    • Zora

     Ta portal je zlata jama da se človek nasmeje do solz. Nikjer namreč ne moreš prebrat takih neumnosti kot tukaj. Še posebne cvetke ste pa pa vi verniki SDS s svojimi norimi komentarji, zato bom jaz vedno pogledala tudi na noro24 in tudi komentirala če se mi bo dalo.

     • domovina mili dom

      Moraš priznati, da je portal Nova zelo privlačen za komuniste. Samo tako izvejo kaj se v resnici dogaja v Sloveniji. Tako skozi komentarje komunisti ugotavljajo kaj normalen državljan čuti in izpove na tem portalu. Zato dobrodošel/la. In veliko užitkov pri branju.

     • Zora

      Za vas očitno obstajajo samo vaši ali pa komunisti…to enoumje gotovo ne moreš poimenovati z normalen državljan. Tukaj vas je največ 50 modelov, ki imate neverjeten vedenjski vzorec. Ni važno kaj pišejo “novinarji” tukaj, vsi se bodo vedno strinjali z vsem, kot da je vse čista resnica oz. čisto zlato. Neverjetna odsotnost kritičnega razuma. Hvala za dobrodošlico.

     • domovina mili dom

      Torej le priznavaš, da na vaših medijih ni samokritike. Pri nas izveš kaj se dogaja pri vas. Kar pogumno beri naš portal., kjer ni cenzure.

 • luckyss

  Sicer pa…tele dečve zgoraj počnejo popolnoma isto kot muslimanske ženske, ki se borijo za “pravico” do nošnje burke….
  Saj pravim …blesavo do amena..

 • večni srb

  Saj v nekateri levih strankah tudi ni dovolj žensk, so ja same tranzvestitke, ki mislijo, da so dedc.

 • Jan Kovalski

  Zakon o volitvah v DZ določa, da na listi …
  “NOBEN SPOL ne sme biti zastopan z manj kakor 35 odstotki od skupnega dejanskega števila kandidatk in kandidatov na listi”.

  Pri ZD so si to razlagali takole:

  Volilna lista z 11 volilnimi okraji:
  1. okraj: ženski spol
  2. okraj: ženski spol
  3. okraj: ženski spol
  4. okraj: ženski spol
  5. okraj: moški spol
  6. okraj: moški spol
  7. okraj: moški spol
  8. okraj: moški spol
  9. okraj: moški spol
  10. okraj: moški spol
  11. okraj: moški spol

  Torej: ženski spol je zastopan z 36,4 odstotki, moški spol pa z 63,4 odstotki

  Kar je napačno ker v zakonu piše: “… od SKUPNEGA dejanskega števila kandidatk in kandidatov na listi”.
  Dejansko skupno število kandidatk in kandidatov na listi pa so imeli 9, od tega dve ženski (22,2%).
  Vsaka od obeh žensk je namreč kandidirala v dveh okrajih.

 • Miro

  malo so butasti, malo so se naredili…..

 • Adolf Hitler

  Rešitev je tukaj samo zagrabit jo bo treba!

  https://www.zedinjenaslovenija.si/volilni-program-2018/

 • bisabre

  Pa dajte no že nehat! Primc in Kangler sta zamočila pa pika. Tukaj ni nobenega dvoma. Osebno se mi sicer zde te ženske kvote navaden kretenizem, saj imajo ženske same pravico odločati, ali bodo šle v politiko, ali ne. Praktično bi se lahko pripetilo, da nobena stranka ne bi imela ženskih kandidatk, ker jih ta job ne bi zanimal. Kaj bi pa potem storili ti umotvori, ki so si izmislili te kretenkse kvote?
  Sicer pa je Pimc že pase, Kangler pa osel, ki se je spečal z njim, namesto, da bi na volitve šel samostojno in s povsem novim strankinim imenom, ne pa Nova Ljudska Stranka, saj je podvajanje sorodnih političnih strank in njihovih imen popolna neumnost in marketinški polom. A kaj hočemo, seljak (Kangler) ko seljak, Franc je že resda šel s kmetije, kmetija pa nikoli z njega.

 • Sredina

  Sodišče je razsodilo točno tisto, kar sem včeraj napisal tu.

  Ime kandidata in s tem kandidat ni formalna pomankljivost, ampak vsebinska, torej pride v poštev samo 1. odstavek 56. člena ZVDZ, torej zavrnitev liste.

 • DJURO SUMAR

  Kangler in Primc bi morala spremeniti ime stranke v Združenje kretenov in kretenk Slovenije.

 • Grenze

  TA RDEČE KURBE GA LAHKO SERJEJO KAKOR HOČEJO !
  DRUGIM PA GLEDAJO POD PRSTE !

 • kokobily

  Moras res biti “donki” ,pa da ne razumes tako enostavno pravilo.. In tile modeli so hoteli upravljati drzavo..Kanglica s semaforji za traktore, Princ pa s staro mamko (na otrocje ji gre) in tistim otrocajem z rožico v laseh (mar zemlja JE okrogla???)

 • šmentanamuha

  Sabotaža desnice se je pričela. To se mi zdi nekaj podobnega kot tistih “izgubljenih” 400 podpisov (ne vem zakaj že), ki so se izgubili na poti iz parlamenta na sodišče ali obratno. Poslušala sem Primčevo in Kanglerjevo razlago in se strinjam z njo. ZD ni bila moja volilna izbira, vendar menim, da je to zelo očitna sabotaža Primčeve stranke na teh volitvah. Primc je napravil napako, ker ni razmišljal z njihovimi možgani. V politiki ni ferpleja, to bi moral vedeti, še posebej v slovenski ne.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!