fbpx

Thompson sporoča: Slovenije iz spoštovanja do njenih institucij ne bo tožil, koncerta pri nas se že veseli!

Foto: STA

“V Slovenijo pošiljamo velike pozdrave in sporočamo, da se v prihodnosti vidimo,” sporoča ekipa znanega hrvaškega pevca Marka Perkovića – Thompsona v izjavi za javnost, kar kaže na to, da Thompson vsekakor ne namerava razočarati slovenskih oboževalcev, ki si želijo organizacijo koncerta na slovenskih tleh. Ni pa še znano, kdaj bi do koncerta lahko prišlo.

Potem, ko je Ministrstvo za notranje zadeve ugodilo pritožbi zoper vnovično prepoved koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru, se je z vsemi šili in kopiti aktivirala levica, ki koncertu izrazito nasprotuje. Oglasil pa se je tudi hrvaški domoljubni glasbenik Marko Perković – Thompson in v izjavi za javnost poudaril, da kljub pozitivno sprejetim odločitvam s strani Republike Slovenije glede neutemeljenih prepovedi njegovega koncerta s strani mariborskih oblasti in kriznim razmeram na račun novega koronavirusa, koncerta še vedno ni mogoče načrtovati v bližnji prihodnosti.

“Maribor in Slovenija si zaslužita, da Marko Perković – Thompson pride in organizira koncert, da se lahko na licu mesta dokaže, da so bili napadi nanj povsem neosnovani”, so prepričani v njegovem menedžmentu. Thompson se je odločil, da iz spoštovanja do Slovenije in njenih institucij, sosednje države ne bo tožil, saj se je izkazalo, da so zgodbe o prepovedih njegovih koncertov v nekaterih drugih državah članicah EU in o domnevnih neredih na njegovih koncertih, navadne izmišljotine ter da so odločitve o ukinitvi prepovedi koncerta na državni ravni pokazale, da slovenske institucije ne hlapčujejo malenkostnim interesom dnevne politike.

Foto: STA

Sodeč po nameri, ki jo je Thompson podal v izjavi je očitno, da le ta z odobravanjem sprejema stališče ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki je dal vedeti, da zgolj intuicija ali indici, da bi morda lahko prišlo do kaznivega dejanja, pa po besedah Hojsa niso dovolj tehten razlog, da se tak koncert prepove. Po godu pa mu je tudi odziv predsednika republike Boruta Pahorja, ki je poudaril, da nikakor ni stvar politike, da dopušča ali prepoveduje koncerte, ampak je to stvar organizatorja oziroma pristojnih institucij, da poskrbijo, da je dogodek organiziran v skladu z zakonom in da je ob tem poskrbljeno za javni red in mir.
“V Slovenijo pošiljamo velike pozdrave in sporočamo, da se v prihodnosti vidimo,” je mogoče prebrati v samem zaključku izjave za javnost, kar kaže na to, da Thompson vsekakor ne namerava razočarati slovenskih oboževalcev, ki si želijo organizacijo koncerta na slovenskih tleh. Očitno pa še ni znano kdaj bi do koncerta lahko prišlo.
Hana Murn