fbpx

Ti evroposlanci so nasprotovali prepovedi promocij hidžaba pri Evropski komisiji

Foto: STA

Bitka dobljena. Med glasovanjem o proračunu sem z našimi kolegi iz EPP ponovno vložil amandma, ki Evropski komisiji prepoveduje financiranje novih kampanj za promocijo hidžaba. Parlament ga je pravkar sprejel. Pomembna zmaga, zahvaljujoč vaši podpori,” je v sredo, 19. oktobra, na družbenem omrežju Twitter zapisal evroposlanec François-Xavier Bellamy, sicer član francoskih republikancev.

To je bila majhna zmaga proti islamu v Evropi, vojna proti invazivnemu islamizmu na stari celini bo sicer še dolga. Amandma Evropski komisiji prepoveduje “financiranje prihodnjih kampanj, ki bi promovirale hidžab”. Bruselj je namreč financiral več kampanj za promocijo islama in muslimanov. Med drugimi je bila kampanja EU, ki je hvalila “svobodo v hidžabu” in kampanja, ki je predstavila dekle s hidžabom in opisovala izobraževalne programe.

Amandma Bellamyja je bil sprva zavrnjen 6. oktobra, v sredo pa je bil na plenarnem zasedanju sprejet s 308 glasovi za, 280 proti in 57 vzdržanimi. Od slovenskih evroposlancev so amandma podprli Milan Zver, Romana Tomc in Franc Bogovič, proti so glasovali Matjaž Nemec, Irena Joveva in Klemen Grošelj. Zaradi razprave švedskega evropskega poslanca Charlieja Weimersa (Švedski demokrati), ki je razkril, da Evropska komisija financira radikalno islamistično organizacijo Muslimanska bratovščina, je bil …

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.