Tina Gaber sodelovala pri več kriptoprevarah

“Še ena kriptoprevara iz leta 2018 z udeležbo ‘prve dame’ – Estatium. Z obljubo, da gre za revolucijo pri najemanju nepremičnin in da bodo za vlagatelje zato nori donosi, je ekipa zbrala 2,1 milijona evrov in nato z denarjem preprosto izginila,” je razkril novinar Mirko Mayer. 

Pred dnevi smo poročali, da je ljubica Roberta Goloba Tina Gaber v preteklosti verjetno promovirala piramidno shemo, v kateri je bilo na stotine zavedenih. Na svojem Youtube kanalu pa se še vedno predstavlja kot promotorka izginule slovenske kriptovalute Xaurum, za katero vlagatelji danes ugotavljajo, da je bila t. i. “exit scam”, kar pomeni, da so ustanovitelji javnost pozvali k investicijam, potem pa pobrali vloženi denar in preprosto pobrisali sledi za projektom. Pri svojem promoviranju kriptovalute je tudi razkrila, kakšno zaroko si želi: “Ful enih kamer z vseh strani, fotografa pa en velik kos zlata”. Ni čudno, da Golob ne preživi s premiersko plačo. Vodja globalne prodaje kriptovalute Xaurum Klemen Nicoletti je javnosti poznan iz zgodbe podjetja s hitrimi testi Majbert Pharm d. o. o.

Novinar Mirko Mayer je nazadnje razkril, da je Gabrova vpletena v še eno kripto prevaro – Estatium. “Z obljubo, da gre za revolucijo pri najemanju nepremičnin in da bodo za vlagatelje zato nori donosi, je ekipa zbrala 2,1 milijona evrov in nato z denarjem preprosto izginila. V promocijskem spotu, očitno posnetem v Monacu, se večkrat pojavi Tina Gaber. Ob njej pa akter številnih podobnih zgodb, kasneje znan tudi iz zgodbe s hitrimi testi Majbert Pharm, Klemen Nicoletti.” Kako je bil videti reklamni spot za vlagatelje Estatiuma in kaj so ponujali, si oglejte v priloženem posnetku, ki je sicer v angleškem jeziku.

V primeru zgodbe s hitrimi testi podjetja Majbert Pharm je šlo za posel, ki je državo stal okoli milijon evrov, zaradi hitrih testov pa je bilo za en dan ustavljeno testiranje. Nicolettiju in njegovi poslovni partnerici Anji Jenko je denar za posel tedaj posodil njen oče Janko Jenko (nekdaj član Liste Gregorja Viranta, svoj čas pa tudi nadzornik Slovenske industrije jekla, skrajšano SIJ) .

Nicoletti in Jenkova sta solastnika podjetja MAJBERT Pharm d.o.o., Nicoletti 40-odstoten (je tudi direktor podjetja), Jenkova pa 60-odstotna. Podjetje se ukvarja s prodajo farmacevtskih izdelkov in medicinskih pripomočkov ter nudi poslovne storitve. Jenkova je na družbenih omrežjih znana tudi kot vplivnica, ki rada razkazuje svojo goloto. Na njenem Instagramovem profilu je tudi veliko  fotografij z jaht in dragih potovanj, precej v slogu Gabrove, s katero se očitno poznata. Na eni od fotografij jo celo najdemo skupaj z aktualno premierjevo ljubico. Kot je znano, sta bila Gabrova in Nicoletti nekoč par. Gabrova pa ga je zapustila takoj, ko so se končale njegove sanje s kriptovalutami in so zaslužki pošli. Vmes je imela več premožnih partnerjev, sedaj pa je prisesana na Roberta Goloba, ki je obogatel z državnimi posli pri prodaji električne energije.

Anja Jenko in Tina Gaber skupaj (Foto: Instagram)

Klemen Nicoletti in Tina Gaber, ko sta bila še par. (Foto: Fb)

Andrej Žitnik