To je Goran Klemenčič: Z mesta predsednika KPK odstopil zaradi “nemoči spopadanja s korupcijo”, zrušil drugo Janševo vlado, kot minister pa 4 leta čaka na spreminjanje protikorupcijske zakonodaje

Foto: STA

Ni več dvomov, da je minister za pravosodje Goran Klemenčič vse prej kot uspešen minister. Področje pravosodja je v slabšem stanju kot pred njegovim prihodom, roki v sodstvu se namreč niso skrajšali, poznamo pa ga tudi kot kršitelja zakonodaje. Najbolj jasen pokazatelj tega je nezakonito poročilo o premoženjskem stanju predsednikov strank, s katerim je prispeval k padcu druge Janševe vlade.

Poslanka največje opozicijske stranke in predsednica Komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl je v hramu demokracije Klemenčiču nastavila ogledalo in poudarila dejstvo, da je Klemenčič z mesta predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) odstopil, ker se naj ne bi mogel prepričljivo spopadati s korupcijo. “Ko pa je za nagrado, ker je odlično izpeljal projekt rušenja določene osebe, postal minister, je štiri leta čakal, da začne spreminjati protikorupcijsko zakonodajo,” je bila jasna Irglova.

Foto: Twitter

Celo KPK ugotovila, da je Klemenčič zlorabil svoja pooblastila
Klemenčič se je še pred reševanjem problemov v bančnem sektorju z znamenitimi poročili z vlade spravil nad Janezom Janšo in nevtraliziral še Zorana Jankovića, oba javno diskreditiral, namreč v postopku ju ni seznanil z obtožbami in jima ponudil možnosti odgovoriti na obtožbe. Kljub njegovim naporom pa je KPK celo ugotovila, da je Klemenčič zlorabil svoja pooblastila, sodišče pa je razveljavilo njegovo poročilo, kar pomeni, da ni nikoli obstajalo in ne sme imeti posledic.

Zavajal v zadevi preiskovanja pranja iranskega denarja v NLB
Spomniti je treba, da je Klemenčič javnost zavajal v zvezi z ravnanjem v KPK glede preiskovanja pranja iranskega denarja v NLB, kot predsednik KPK pa je delovanje komisije označil kot nadstandardno in profesionalno, kar je izredno težko razumeti glede na to, da je bilo ravnanje v nasprotju z veljavnim sporazumom med KPK in policijo, predaja dokumenta pa je bila opravljena na neformalni ravni. Zadeva Janković glede izločitve dokazov v zadevi farmacevtka, v kateri je ljubljanski župan Janković v zameno za spolne usluge farmacevtki uredil službo za nedoločen čas, je državljankam in državljanom pokazala, da imamo v Sloveniji prvorazredne in drugorazredne državljane, ki se jim celo odvzame hiša in za 200 evrov dolga proda na dražbi. Za neustrezno ravnanje sodstva je vsekakor objektivno odgovoren Klemenčič kot minister.

Foto: STA

Klemenčič je ob nastopu funkcije obljubil, da bodo v slovenskem pravosodju uvedene obsežne spremembe, ki naj bi privedle do rešitev sistemskih strateških vprašanj, ki vključuje gradnike pravosodnega sistema, a je bila realnost povsem drugačna, saj v ključne spremembe minister nikoli ni šel. Že vse od nastopa ministrske funkcije se namreč vede arogantno in na izključevalen način v odnosu do predstavnikov tistega dela stroke, ki si prizadeva, da bi se v Sloveniji uredil pravosodni sistem, kjer bi veljalo spoštovanje vrednot, norm in standardov, ki bi nas pripeljali na evropsko pot. Več kot očitno prednost daje ideologiji in rešitvam, ki so ideološko in politično motivirane, kar onemogoča pripravo pravosodne zakonodaje, ki bi omogočila nujno potrebne reforme. Sicer pa je Klemenčič ob interpelaciji priznal, da smo v Sloveniji priča previsoki stopnji nezaupanja v pravosodje, ki ima po njegovo res težave, ki pa so včasih večje, včasih pa manjše. Ta se je tedaj celo dotaknil tudi črkobralstva, neučinkovitosti, nekakovosti in neenotnosti sodne prakse ter priznal, da državljanom težko odgovori, da pravna državna obstaja, da enakost pred zakonom ni odvisna od premoženja in da se dokazi izločajo le za nekatere.

Vlada Mira Cerarja se je navkljub temu odločila, da Klemenčiča predlaga za komisarja za človekove pravice pri Svetu Evrope, saj  predstavlja politika, ki je za levico dosegel pomemben cilj, in sicer kot nekdanji namestnik notranje ministrice Katarine Kresal v vladi Boruta Pahorja je kot šef KPK obračunal s kar dvema ključnima nasprotnikoma tradicionalne levice (zanje najbolj pomemben dosežek: z oblasti je spravil Janšo) in ju začasno nevtraliziral ter s tem zagotovil oblast in nadzor sanacije bančnega sistema Alenki Bratušek in Miru Cerarju, ki je s svojim naborom vlade in poslanci, ki redkokdaj spregovorijo v državnem zboru, Slovenijo soočil s štirimi izgubljenimi leti.

N. Ž.

 • Franc Šink

  Ne kritiziraj Klemenčiča sicer bo prišel njegov tast in ti bo razbil glavo .

  • osa

   edina dobra stvar. ZLO. PREVARE, LAŽI,.. NE MOREJO ZDRŽATI ALI SE OBDRŽATI. slej ko prej se same vase sesujejo, ke nimajo vsebine, nimajo spoštovanja, nimajo dostojanstva,….
   glej hitler, stalin, tito, jutri pa kučan, klemenčič

   BOG JE REKEL, KAKOR BOSTE VI DELILI PRAVICO, TAKO VAS BOM JAZ PLAČAL

 • VERRZIFIKATOR

  Eva Clemensson

  PRAVLJICA NI

  Pravljica ni niti bajka kakšna,
  stvar bolj resna je od pripovedke,
  našel v njej zares boš čudne cvetke,
  zgodba od začetka ta je takšna.

  Prvi kraljev je uklet minister,
  znašel se v telesu je zakletem,
  iz sveta grozljivk največjih vzetem,
  se predstavlja svetu kot magister.

  Je podoba prava mu odvzeta,
  ves performans zdaj je patološki,
  tu in tam so kakšni vmesni vložki,
  izgubljena je integriteta.

  Lepotica le da ga odreši,
  slišijo se od nekod glasovi,
  toda tem nasprotni zli duhovi
  trudijo se, da ostane v preši.

  Izgubljen je pravljični primer,
  saj ukletež človek ne postane,
  vsak na svojem bregu žal ostane,
  tu je lepotica, tam pa zver.

 • “zrušil drugo Janševo vlado”

  ja, Klemenčič mu je podtaknil premožnje kateremu janez ne zna pojasnit legalnega izvora, saj to vemo.

  • osa

   zopet eden, ki se obnaša, kot moj prvošolček janezek, saj ne loči krompirja od čebule. veš ati ta tovarišica vsak dan spreminja mnenje: včeraj je rekla, daje 5+5=10, danes pa pravi, da je 7+3=10

   čudno janša je toliko pokradel, pa ga tako eminentni strokovnjaki kot so kučan, cmerar, pirnat,… masleša, erjavec tonin, luda mila(je hotela biti predsednica vendar ga kučkotu ni dovolj pofafala,… pa trikotnik,..

   jaz bom tebe trikotnik kot verodostono pričo, predlagal sodišču, da ti točno veš, da je janša ob nezanem kraju ob neznamem času UKRADEL neznano količino denarja. sodišče bo tvoje napore, znanje in dokaze cenilo. končno janša bo zaaprt.
   toda pazi na pregovor: kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade

   kangler ima dva trahtarja za rdeče in belo vino, eksperti ala klemenčič, pa so našli samo enega, pa še ta je pošteno plačan

    • osa

     fake news

     • Seveda, in zaradi fake news je od Kanglera žena plačala kazen oz. dodatni davek v višini približno 57.000eur.
      Imaš prav, se strinjam.

     • nevtrino

      kazen ali dodatni davek ?

     • dodatni davek je bil kazen ?

   • napišeš kar napišeš, KPK je med vsemi voditelji političnih strank samo pri Jankoviću in janši zaznala premoženje ki mu dotična ne znata pojasnit legalnega izvora.
    #kučanpodtaknil

    • osa

     JA TO JE TVOJA IN KUČANOVA RESNICA, KI PA ŠE ZDALEČ NI RESNICA. SICER VIDIM, DA SI TI VERODOSTONJA PRIČA PRIJAVI SE SODIŠČU KOT PRIČA, ALI PA DAJ PODATKE MENI, DA JAZ IZPELJEM POSTOPEK. POTEM JANŠATA V ZAPOR, KUČANA PA ZA SVETNIKA, TEBE PA ZA PREDSEDNIKA SLOVENIJE
     KONČNO BO POTEM V SLOVENIJI ZAČELO TEČI MED IN MLEKO
     mogoče pa preveč bereš fake news, rtv, delo, večer, dnevnik,..in potem ne ločiš kromprija od pšenice

     • res ne ločim ‘kromprija od pšenice’, imaš prav.

    • osa

     mene sedaj briše

    • antimur

     Drugi ga sploh niso zanimali kot Janša, Janković je pa zraven samo zaradi forme. Ta Klemenčičeva pizda je zaobšel še svojo ženo in svoje premoženje, da je pa Janković zaščiten, je poskrbelo Klemenčičevo pravosodje, s tožilkami kot je kučanistična tožilska prasica Žgajnerca in cel kup kolhozniških sodnic.

    • nevtrino

     … in se vam ne zdi nič vsaj čudno, da so le ta dva, pa prav ta dva,… kaj ?

     • Ne, res ne. Toliko ju že poznamo.

 • karpelec

  Joj, kaj vse je hik minister obljubil, tudi leteče glave je obljubil, pa ni ne enega ne drugega, le njegova glava se ga še drži, pa še ta bi odletela, če se na vratu ne bi držala njegovega telesa. Pri njem je vse v stilu vlade: veliko petja z malo muzke.

 • antimur

  Da se je nabralo toliko pokvarjenosti, laži in spletk v Klemenčiču, je zopet dokaz, da je narava nad vsem. Vso to gnilobo in žlehtnobo, je natrpala v najbolj ogabno embalažo kar je mogoče in s tem dokazala, da takšna gnusoba ne more in ne sme biti normalen zemljan, kaj šele pravi domoljubni Slovenec.

 • TOML

  Tale pijanček od Klemenčiča nam je s svojimi lažmi in manipulatorstvom
  državo prestavil 20 let nazaj.
  Verjamem, da ga imajo vsi domoljubi na spisku, ko pride do sranja.
  Ne verjamem pa, da bo lahko pobegnil.

  • Poštenje velja

   nima šans tik tak tik tak

 • xtc

  Celo širšo familiji z Kretenkotom vred je treba zapret in po sasžt nagrabljeno premoženje z lumparijami in koruptivnimi posli.

 • MEFISTO

  Mar res ne vdiite nič vzpodbudnega na Klemenčiču?

  Kaj pa njegova moška lepota, pamet in elektronske cigarete?!

 • MEFISTO

  Administratorja lepo prosim, da nam še enkrat predvaja video o nastopu Gorana Klemenčiča v državnem zboru pod vplivom elektronskih cigaret.

  V teh težkih časih človek res potrebuje tudi nekoliko razvedrila.

 • Rotar Jakob

  kurćanov kleščar je tudi v bruslju zgubil klešče!

 • Osti jarej

  ….gospod te enostavno podre s svojim šarmom in privlačnostjo

 • karlina

  Temu se pa res vsa grdoba duše, še kakooooo kaže na obrazu !!!!!!

 • MEFISTO

  Je Klemenčič na gornjih slikah tudi pod vplivom elektronskih cigaret?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!