fbpx

To je izdaja: Toliko strateških podjetij, ki polnijo čisto pitno vodo, so privatizirale leve vlade

Foto: STA

Tomaž Štih – Libertarec – je na Twitterju delil zanimiv podatek glede boja levih strank, predvsem SD, glede privatizacije vode: Sodelovali so v vladah, ki so prodale Fructal, Radensko, Pivovarno Laško in Union ter Costello.

V okviru referendumske kampanje glede novele zakona o vodah lahko od levih strank slišimo marsikatero puhlico, kako bo nov zakon nepopravljivo vplival na čisto pitno vodo, lansirali pa so celo video z Vidom Valičem, kjer strašijo s prav absurdnimi razlogi, da bi ljudje na referendumu glasovali proti.

Tomaž Štih z vzdevkom Libertarec pa je na Twitterju opozoril še na eno podrobnost. Leve vlade, konkretno Pahorjeva in Cerarjeva, so tujcem prodale najmanj štiri strateška podjetja, ki imajo koncesijo za polnjenje in prodajo čiste pitne vode.

Stranka SD sodelovala pri privatizaciji podjetij z vodo
To so podjetja Fructal, Radenska, Costella ter pivovarni Laško in Union. Vsa so sedaj v rokah tujcev, ki imajo sedaj ekskluzivno pravico za polnjenje čiste pitne vode. S prodajo podjetij torej niso prodali le podjetij, temveč tudi pravico do izkoriščanja naravnega bogastva, za katerega se sedaj bori levica na referendumu. Pri tem je zanimivo, da so zapis pravice do čiste pitne vode v ustavo zapisali prav v času Cerarjeve vlade.

Sara Kovač