fbpx

To je levičarska strpnost: Skrajno levi ljubljanski mestni svetnik Stariha Urško Bačovnik Janša in Susan Pompeo označil za “klerofašistki”, ker sta obiskali stolno cerkev v Ljubljani!

Skrajni levičar in ljubljanski mestni svetnik Susan Pompeo in Urško Bačovnik Janša označil za "klerofašistki" (foto: facebook, twitter)

Osrednji mediji v lasti tranzicijske levice so v preteklosti zelo radi kritizirali tvit sedanjega predsednika vlade Janeza Janše o novinarkih RTV Slovenija Eugeniji Carl in Mojci Pašek Šetinc. Sedaj pridno molčijo ob podobnih izpadih profesorja na Ekonomski fakulteti Jožeta P. Damijana, ko je označil predsednico Desusa Aleksandro Pivec za kurbo s plesa in da si je za pet minut v politiki pripravljena sleči hlačke. Še veliko bolj so tiho ob izpadih radikalnega ljubljanskega mestnega svetnika iz Liste kolesarjev in peščcev Janeza Starihe.

V preteklosti smo v našem mediju veliko pisali o izpadih Janeza Starihe na družabnih omrežjih. Tokrat je ženo predsednika vlade Urško Bačovnik Janša in ženo ameriškega sekretarja za zunanje zadeve Mike Pompea Susan Pompeo označil za klerofašistki.

Vedno bolj se potrjujejo zgodovinska misel pokojne avtoritete britanske politike, Winstona Churchilla, da bodo v prihodnosti antifašisti postali fašisti. To se je tudi zgodilo, saj je vsaka oseba, ki se je uprla nezakonitim migracijam, označena iz strani levo usmerjenih politikov, akademikov in njihovih satelitskih nevladnih organizacij označen za fašista.

Podobno je označil nič hudega sluteče podpornike vlade prejšnji teden na petkovem nezakonitem protestu v Izoli za “fašistično golazen iz esdees.” Stariha bi naj bil po informacijah naših zanesljivih žvižgaških virov bil zelo blizu med vodilnimi organizatorji protestov.

Glede na njegovo veliko zavzemanje za socialne in delavske pravice, si je kot svetnik na račun ljubljanskih davkoplačevalcev v imenu svoje svetniške skupine Liste kolesarjev nabavil skiro v vrednosti 2500 evrov.

https://twitter.com/Jo_AnnaOfArt/status/1292147496546951169

Janez Stariha je sicer znan kot pristaš skrajne Levice in zagrizen komunist, kar je razvidno tudi iz njegovih objav na socialnih omrežjih. Redno je v preteklosti obiskoval komunistične proslave in spominske slovesnosti, na katerih je celo nosil zastavo borčevske organizacije. Opravičuje pa tudi nasilje, ki ga je titoistični režim storil nad Slovenci, kar ga uvršča v skupino družbi nevarnih ljudi.

Radikalni aktivist pa ni zamudil niti tega, da se ne bi norčeval iz aktualnega obrambnega ministra Mateja Tonina. Tako je Mateja Tonina primerjal s petletnim otrokom, ki je izgubil svojo najljubšo igračo. “Obvestilo. Petletni Matej T. je izgubil svojo najljubšo igračo, rumen vlačilec. Kdor ga najde, naj pokliče njegovega tateka Janeza. Otrok brez te igrače ne more zaspat, hvala za pomoč in za delitev,” je nesramno zapisal Stariha na svojem FB profilu.

Pri očitnem širjenju sovraštva in povzročanju razdora pa Stariha očitno še naprej vztraja. Junija lani je namreč na Twitterju objavil fotografijo številnih nedolžnih mumificiranih žrtev iz Barbara rova pri Hudi Jami ter pri tem zapisal: “Žal so jih pospravili premalo, zato je danes tako, kot je.” V normalnih državah bi organi pregona njegov zapis vzeli kot resno grožnjo, enako kot, če bi v Nemčiji opravičeval Hitlerjeve poboje Judov.

Luka Perš