fbpx

To je Marko Šarec, sorodnik Marjana: Bila sta solastnika nepremičnine, danes je tam sedež kamniškega odbora LMŠ!

Marjan in Marko Šarec (desno). (Foto: Fb)

Opazili smo, da je Marko Šarec, občinski svetnik v Kamniku, bolj znan po družinskih povezavah s predsednikom vlade in stranke LMŠ Marjanom Šarcem, z iztekom leta 2019 zaprl svoj s.p. za poslovno svetovanje, ki ga je odprl marca lani. V oči pa bode še ena podrobnost: Marko in Marjan Šarec sta bila nekoč solastnika iste nepremičnine, na tem naslovu pa je danes sedež kamniškega odbora stranke LMŠ.

Šlo je za opravljanje popoldanske dejavnosti. Ker “popoldanskega s.p.-ja” nisem več potreboval, sem ga zaprl,” je na vprašanje, ali je šlo za obliko zaposlitve ali zgolj popoldansko dejavnost, pojasnil Šarec. Vprašali smo ga tudi, kje je zaposlen, pa je povedal: “Od leta 2018 sem zaposlen na stranki LMŠ.”

Je pa Marko Šarec po podatkih, ki smo jih prejeli od kabineta predsednika vlade in jih lahko listate na povezavi, tudi tisti Šarec in predstavnik LMŠ, ki predsednika vlade največkrat obišče v službi. Bil je tudi tesni sodelavec nekdanjega generalnega sekretarja stranke Braneta Kralja, eden od naših bralcev pa se je z njim srečal, ko je pri Kraljevem podjetju Žila naročil popravilo savne. Več na povezavi.

Vr: Gvin

Opazili smo tudi, da je bil sedež Šarčevega s.p. na istem naslovu, kot je sedež kamniške LMŠ, zato smo ga vprašali, ali je na njegovem domačem naslovu sedež stranke, ali prostore oddajajo za najemnino, za kakšno in kakšen davek plačuje. Njegov pojasnilo objavljamo v celoti: “Na tem naslovu je sedež stranke, prostorov pa ji ne oddajam. Glavna pisarna stranke je v Ljubljani, kjer ima stranka sklenjeno tudi najemno pogodbo.”

Marko Šarec (Foto: Fb)

Iz javno dostopnih podatkov geodetske uprave je mogoče razbrati, da gre za stanovanjsko hišo, ki ima po podatkih geodetske uprave kar 22 parkirnih mest, sto kvadratov stavbe pa je označenih kot “nerazporejen prostor.”

Marko Šarec je danes edini lastnik nepremičnine, včasih pa je bil lastnik tudi Marjan Šarec, je moč razbrati iz zgodovinskega izpiska zemljiške knjige.

Anita Gužvič