To je noro: Ekonomist Masten razkril, da Mojca Šetinc Pašek v oddaji na temo sanacije bank ni sposobna sestaviti skupaj niti dveh številk!

Mojca Pašek Šetinc

Novinarka RTV Slovenija Mojca Šetinc Pašek je z raziskovalno oddajo Brezno na temo sanacije slovenskih bank dokazala, da presstitucija in številke nikakor ne gredo vkup. Profesor na ekonomski fakulteti v Ljubljani Igor Masten je na Twitterju razkril, da v oddaji niso bili sposobni smiselno sestaviti skupaj dveh številk in tako naredili povsem manipulativno oddajo, ki ne odraža realnega stanja o krivdi glede povzročitve bančne luknje, globini bančne luknje ter njene sanacije.

Videti je bilo mogoče, kako hudo sumljivo sta bila usklajena Šetinc Pašek s svojo bombastično oddajo o NLB, kjer so bili krivi vsi od Evropske komisije, Evropske centralne banke do SDS (le domači tajkuni in njihovi kreditodajalci nič) in predsednik vlade Marjan Šarec s svojo izjavo o previdnosti pri prodaji A Banke. “Globoka država je ustvarila Šarca da brani fevde,” opozarja politični analitik Mitja Iršič.

Dobro vnaprej koordinirana igra različnih akterjev globoke države
“Dokumentarec Mojce Pašek Šetinc, novinarke RTV Slovenija, katero urednikovanje sta sodnika porotnika v kazenskem pregonu Janeza Janše zaradi domnevno žaljivega tvita označila za “globoko pod nivojem” ni prišel na dan naključno ravno v trenutku, ko se SDH pripravlja na odpiranje ponudb v zvezi s prodajo A Banke. Kar je hitro potrdil Šarec, ki je takoj ugrizil v sladko jabolko našističnega poročanja in izrazil pomisleke ali bi SDH sploh smel prodati banko, saj se on (kot se sam pohvali) že s prodajo NLBja ni strinjal. Občutek je kot da gre za dobro koordinirano vnaprej pripravljeno igro različnih akterjev globoke države,” je za Nova24TV opozoril Iršič. “Na eni strani se pripravi dokumentarec poln enostranskega kreativnih pripovedk o slovenski bančni luknji in posledičnim dokapitalizacijam, na drugi strani trenutni politični establišment v nizkem štartu, da pritisne na organe upravljanja z državnim premoženjem naj vendarle ne prodajo tajkunskega bankomata iz katerega so se arhitekti lika in dela Marjana Šarca napajali dve desetletji.”

Po prepričanju Iršiča je dokumentarec deloval kot kakšno skrbno režirano delo Michaela Moora, ki je reševanje bank predstavil v takšni smeri, da so za polovico bili krivi skorumpirani uradniki Evropske komisije in Evropske centralne banke, polovico Janševa vlada 2012, ki je “strašila” pred trojko, levičarji pa so potem prišli in skušali plemenito rešiti kaj se je rešiti dalo – a zlobni tujci in slovenska desnica seveda nista dopustili, da se sistemska banka ne bi prodala tujim gospodarjem. “Z briljantnimi zarotniškimimi navdihi tipa kako “nenavadno da je bonitetna agencija znižala oceno Sloveniji ravno med postopkom zadolževanja…”, najbrž v upanju, da bodo planskega gospodarstva vajeni Slovenci razmišljali, da morajo bonitetne hiše delovati usklajeno s samoupravno socialistično vlado, ne pa s svojimi zasebnimi klienti (zdaj vsaj vemo iz katerih logov so te neumnosti prišepetovali Alenki Bratušek leta 2014, ko se je javno blamirala z napadi na bonitnetne agencije).”

Mitja Iršič (Foto: Demokracija)

Vtihotapili strupeno misel, češ “Zakaj prodajamo banke tujcem, če pa smo vanje vložili toliko denarja –sistemska banka v državni lasti je nacionalni interes!”
Dokumentarcu je po besedah Iršiča uspel zanimiv retorični trik. “Ko so iskali vrzeli v ocenah bančne luknje in razlogih zanje so zraven še na tiho vtihotapili strupeno misel, češ “Zakaj prodajamo banke tujcem, če pa smo vanje vložili toliko denarja – sistemska banka v državni lasti je nacionalni interes!”. Gre torej za naslednjo reinkarnacijo državnega interesa in sodeč po odzivih na dokumentarec in oportunistični (ali pa zrežirani) tvit Marjana Šarca še zmeraj deluje. In bo delovalo za vekomaj dokler se Slovenci dokončno finančno ne opismijo in sprevidimo kaj se skriva za semantičnim mitom “našega”.”

“Zanimivo bi bilo vedeti ali je Šarec že okrcal Margarete Vestager, svojo favoritko za vodenje Evropske komisije. Prav ona je bila pri privatizaciji NLB (upravičeno) nepopustljiva ne glede na neumorne peklenske trude Cerarjeve koalicije, da prodajo čim dlje zadržuje. Bo pred EK in Alde prijatelji govoril eno (in se pretvarjal da je RES Alde) pred našistično domačo javnostjo pa bo vihtel zastavo socialistične internacionale in kričal: “Našeeee!”

Foto: STA

“Tudi če bi se dogajale sistemske napake pri ocenjevanju potecialne luknje in vrednotenju infrastrukture (o tem naj odločajo sodišča, ne konspiratorni dokumentarci na RTVSLO) to nikakor ne pomeni, da smo po nepotrebnem dokapitalizirali zdravo banko, niti tega, da je bila privatizacija škodljiva. V trenutnem vzhičenem vzdušju globalne konjunkture, ki spominja na čas malo pred poletjem 2007 bi seveda rad vsak zaslužni socialist pristavil svoj vrč,” poudarja Iršič in dodaja, da ko pride kriza bomo hitro spoznali zakaj je bila privatizacija nujna in zakaj banka kot je delovala do obdobja pred krizo in neposredno po njej ni normalen modus operandi legitimne banke, ampak mafijsko omrežje, ki banko izkorišča za financiranje svojih (v regularni tržni ekonomiji) nevzdržnih projektov.

“Krediti za katere se zastavijo amatersko ponarejena umetniška dela, poslovalnice na balkanu samo kot obvoz za nekontrolirano domačijsko kreditiranje izbrancev iz celotne regije, sklepanje kupčij z edino državo na svetu, ki drugi odkrito grozi z genocidom (govorim seveda o Irangate), kjer so bili povsem severnokorejsko onemogočeni tako sistemski nadzor kot organi pregona… to je banka, ki jo vodijo lovke države, kjer lustracija ni bila nikoli izvedena.” Dokumentarec se – kot Marjan Šarec – niti ne dotika vprašanja zakaj bi morala banka biti državna in tezo tiho jemlje kot neko privzeto stanje, opozarja Iršič in dodaja, da je odgovor preprost. Republika Slovenija ne sme biti lastnica banke iz podobnega razloga kot družine Bonanno, Gambino, Colombo, Genovese in Luccese ne smejo voditi gradbenih projektov v New Yorku.

H. M.

 • Aton

  Tako to deluje. Ena neumnost sledi drugi in problemi se relativizirajo. Ali pa revitalizirajo. Saj je vseeno.

  • Zgornji

   Ne, Ni nam vseeno !!! ! !!!

 • AlojzZ

  “Globoka država je ustvarila Šarca da brani fevde,” opozarja politični analitik Mitja Iršič.

  Pa Cerarje tudi. Pa še koga tudi.

 • bubamara

  Takoimenovano SLO novinarstvo deluje na polno v smer “nacionalnega interesa”. Bančništvo ni tematika za butalce. Prezahtevna. Butalec posluša radio Aktual in čaka v koloni v NDH.

 • Franc Šink

  Zakaj izgleda Mojca tako preplašeno.?

  • Antonius

   Vprašanje, koliko dobimo, če 4 odštejemo od 2, jo je presenetilo.
   Dokapitalizacija?!
   Dobro stoječo banko dokapitaliziraš samo s prodajo lastniškega deleža.
   Slovenska dokapitalizacija ni bila nikakršna dokapitalizacija, ker je vlada na račun slovenskih Butalcev samo pokrila manjko ukradenega denarja iz NLB. Ukrade

  • rabbit

   Korito se počasi prazni pa se boji kaj bo v prihodnosti jedla, ker delat tako nič ne zna. Se opravičujemo zna odlično lagati za mafijo.

  • tohuvabohu

   Zato, ker se zaveda, da je zanjo prezahtevno, kar ji je naložil murglski kurjač.

  • SIMON ROZIC

   …strah pred neznanjem, ki se ga celo občasno zaveda!

 • antimur

  Dokazala je, da o ekonomiji nima pojma, še manj o bančni luknji, morda se pa kot presistutka spozna na drugo vrsto luknje, čeprav mislim, da ob takšnem grintavem dedcu kot je Bergant, se je tista luknja sama sanirala (zarasla).

  • SIMON ROZIC

   ,,,,ona je prišla samo po zaslužen honorar, ki ga ni mogla iztrgat iz Janševega žepa!¨
   Zakaj bi ona kaj vedela o ekonomiji, če ji ni potrebno in za njenimi neumnostmi
   stoji lepo plačan aparat RTV Slovenija.

 • Povprečen Državljan

  Še prekleto se nam bo kolcalo zaradi prodaje NLB-ja.Vse bolj postajamo hlapci.

  • centurion

   OSEL.
   Kumrofški ekonomist lahko to izjavi.
   Kdaj si diplomiral?

   • Povprečen Državljan

    Sem domoljub,bolj kot ti
    Nisem Kumrofški ekonomist
    In nikoli nisem diplomiral
    Da evidentno postajamo hlapci na svojem,se ne rabi dokazovat.NLB bo letos imela preki 200 mio dobička.In naših bo nekaj več kot 25%.V zadnjih štirih letih je vrnila državno pomoč.Zdaj se pa pravoverni vsedite in računajte.

    • stajerc5

     Malo ti bom pomagal pri racunanju:
     Ce ne bi prodali, bi pod “nasimi” banditi imeli novih 200 000 000 MINUSA!

     • Povprečen Državljan

      Pišeš neumnosti.

    • macon

     Alenčica ji je dala okoli milijardo in pol in NLB jih nikoli ni vrnila.

     • Povprečen Državljan

      Izracunaj, koliko je NLB v zadnjih 4 letih plačala dividend državi in prištej še kupnino,dobljeno iz prisilne prodaje,ki ste je pravoverni najbolj zagovarjali.

     • macon

      Največ dividend je bilo okoli 200 milijonov in kupnina ne šteje. Banka je bila prekapitalizirana, tujcem so v bistvu poklonili okoli milijardo in bi morali vsi dokapitalizatorji pred sodnike.

      Na Financah so precej pisali o tem. Pravoverni ste levičarji, ker tisto kar vi zagovarjate lahko zagovarja le slep in brezumen vernik.

    • Nata

     Kaj naj izračunamo ? Koliko je dal prav vsak slovenski državljan ??

    • centurion

     V “domačih” rokah je NLB 2x skrahirala in bila 2x dokapitalizirana
     z MOJIM, MENI UKRADENIM PRORAČUNSKIM DENARJEM.
     Če bi jo šenkali tujcem, pa tudi ostale banke, leta 1991 bi profitirali
     5 milijard, ki jih ne bi murglska banda speljala v svojo luknjo!
     V rokah komunjar bo pa zagotovo plula proti novi črni luknji.
     Glej malo venezuela.si…

  • dob

   Jebe se meni, če se bo vam komunujaram – morilcem, lopovom in častilcem diktature – kolcalo po NLB

   • Povprečen Državljan

    Prekleto se bo kolcalo tudi vam,domoljubom, borcem za resnico,edinim pravičnikom v vesolju in širše,edinim,ki se borite za svobodo,ki ste edini demokratični,pošteni in ki namate barab in kriminalcev v svojih vrstah.

    • dob

     Kolcnem ti ga jaz tebi.

  • bubamara

   Hlapci smo bili in bomo. Genom ne moreš zbrisati.

   • tohuvabohu

    Na kozlanje mi gre od te cankarjevščine.

  • Mojca pokraculja

   Čigavi?

  • Beli Sneg

   Hlapci smo že vseskozi. In to murgeljske sodrge, Foruma 21, yugordečih-slinežev in rdečih koritarjev, ki so se prkvalificirali v mafijce.

 • JANEZ GUS

  To je pre zahtevna tema za to tipično KURO.To ni osladno,pod nivojem hvaljenja in super lativov o VELE IZDAJALCU.Veliko o tej aferi bi znal povedat tudi njen rdečuh.On je pri samih jaslih.

 • Antonius

  Presstitutko Ščetinčevo je vprašanje, koliko dobimo, če +2 obremenimo z -4, tako presenetilo, da je pozabila celó usta zapreti.
  Dokapitalizacija?!
  Dobro stoječo banko običajno dokapitaliziraš s prodajo lastniškega deleža.
  Slovenska dokapitalizacija ni bila nikakršna dokapitalizacija, ker je veleizdajalčeva vlada še enkrat okradla slovenske Butalce in pokrila manjko ukradenega iz NLB.

  • wert

   …….. in tako Slovenijo “rešila pred trojko”……….za po*rat. :(((

  • zokispoki

   Ta banda, skupaj s presstitutkami je za pozapret, in nagnat na prevzgojno, prisilno delo !

  • VERZIFIKATOR

   Mojta Našek

   MOJCA POKRAJCULJA PO NAŠE

   Pravljica o Mojci Pokrajculji
   znana je, a silno zastarela,
   nova Mojca, vidno ostarela
   vlogo se sedaj na pamet guli.

   Vlogo, da lahko bo odigrala
   s piskrčkom nam vse prizore znane,
   pravljično izmišjeno igrane,
   pa še kaj da k temu bo dodala.

   Pa še kaj, so rekli ji v režiji,
   tisto s piskrčkom in luknjo bančno
   naj prikaže, stanje pa finančno
   naj pripiše drugih svinjariji.

   Pa še kaj, saj dobro zna lagati,
   Mojci zadnji hip so naložili,
   krivdo, ve se, komu naprtili.
   Pa še kaj? Nič treba ni dodati.

   Pravljica o Mojci, ki vse vzame
   v piskrček, ki si ga je kupila,
   oslarija, kot jo je vodila,
   ta otroških src, se ve, ne vname.

   Pa še kar, pa še, kot Mojca zmeraj
   natolcuje s piskrom prazne slame,
   pa še kdo naj revici verjame,
   saj ta pravljica pač ni od včeraj.

  • Novakec1

   Pri njej in trenutni vladi je dva in dva vse drugo samo 4 ne

  • if

   Razlaga za telebane, v dobrem pomenu te besedne zveze.

 • rubec

  Če se že omenja trojke. Kaj potem, če je janša klical trojko, saj smo jo kljub temu dobili. Bratušek kakor je znano nima tri čiste.

  • tohuvabohu

   Samo prismojena Brajduškova verjame, da bi brez takojšnje obilne rekapitalizacije bank država Slovenija bankrotirala, da bi upokojenci ostali brez pokojnin in podobne neumnosti. Ta reva zmešana ne loči poslovnih bank od državne kase.

  • Peter

   Pojma nimate vi o trojkah.

   Med metom za tri v zadnji sekundi je bila nad njo storjena osebna, bratuškova pa je vse tri proste mete zgrešila. Tako je bilo, če me spomin ne vara, no.

  • SIMON ROZIC

   …Bratovškina “sveta trojica” nam je omogočila, da do vratu čepimo v lastnem dreku in
   ne vemo ne kod, ne kam….čakamo na gotovo smrt!

  • Anton

   Janša je “omenjal” trojko, pa še hudičevo prav je imel,ŽAL, dobili smo jo v podobi naslednjih teh padalskih vlad:

   Bratušek-Cerar-Šarec

   sarkazem press

 • kokobily

  He, he, nima zveze s temo (super analiza oddaje), me pa vseeno navdaja smehom zadnji stavek,,
  ” Republika Slovenija ne sme biti lastnica banke iz podobnega razloga kot družine Bonanno, Gambino, Colombo, Genovese in Luccese ne smejo voditi gradbenih projektov v New Yorku. ”
  +++
  moje, priflikano – zato tam vodi gradbene projekte Trump…Je kakšne razlike ???

  • Antonius

   Je!
   Trump z gradbenimi projekti ne pere pridobljenega denarja v kriminalu.

  • Mojca pokraculja

   Kokodajs, Koko bily je tud na istem seznamu družin.

 • dob

  Napisal na forumu Financ (16.10.2013)

  “Dokler vlada ne bo rešila krča v obeh državnih bankah z njuno privatizacijo in sanacijo, si boljših pogojev za kreditiranje gospodarstva ni mogoče predstavljati.”

  Končno se tudi jaz strinjam z J.P. Damjanom! Pa si nisem mislil, da se bo to kdaj zgodilo.

  Gre namreč za vaginalni (analni!) krč, v katerem sta se sprijela komunajzarska banda in bankirska komunajzarska banda (obe moškega spola, saj so pedri iz istega gnezda, torej gre pri vsem še za incestualni fuk).

  In zdaj jih ne moreš več zvleči narazen!

  Bojim se, da je edina možna sanacija evtanazija bank.
  Tista druga varianta, namreč privatizacija, ne bo možna, saj ne poznam nikogar, ki bi rad glumil ančko za komunjare.

  Lahko bi pa uporabili viško varianto terapije.
  Ta se je na psih pokazala za dokaj uspešno: polivanje z mrzlo vodo!

 • Stajerka

  ….kdor je od Šetinčeve pričakoval kaj druga, se je rodil včeraj…..oddaje nisem spremljala, saj je že napovednik in nepristranskost Paškove, katere gnezdo je javnosti znano, dovolj velik razlog za ignoranco takšnih oddaj……nisem spremljala, ampak iz odzivov je videt, da se Probanke in Factor banke niso niti dotaknili, kaj šele, da bi ugotavljali in laikom predočili kako daleč je nesla lopovščina na tem področju……

  • Beli Sneg

   In to da so bili vsi zaposleni iz Probanke kar naenkrat zaposleni na slabi banki ni niti omenila. In potem naj bi tisti, ki je slabe kredite povročil, le te reševal.

 • Povprečen Državljan

  Najbolje prodat vse,kar je slovenskega.Primorsko do Logatca dati fašistom italijanom,Prekmurje madžarom,Hrvaški vse tisto,kar smo dobili z arbitražo in dodati še vse njihove zahteve…Tipično za pravoverni in ;domoljubni; del ;pravih; slovencev s skrajne desne.

  • Peter

   Nekoliko si že dolgočasen. Pač, tipičen povprečnež, no.

   • Povprečen Državljan

    Dolgočasni ste pravoverni,ki v raju na zemlji ne najdete ene same pozitivne misli.

    • Peter

     A da ne?
     Bo že držalo, če ti tako praviš, no.

   • antimur

    Ta kreten “povprečen” je tako podpovprečen, da bolj ne bi mogel biti, na srečo bo takrat kot ostala kučanistična drhal odrajžala v pozabo, upam da k hudiču, tudi ta norec odpeketal.

  • montyamp

   Kdo se je lizal s Kosorjevo ???
   A ni to slučajno bil Borat ??

   • Povprečen Državljan

    Začel jeJJ s Sanaderjem.

  • macon

   Malo manj bi levi kradli pa ne bi potopili firm. Sicer pa preko DUTB kupujejo isti levi preko tujih oaz, le da so firme brez dolgov.

   Razliko pa plača slehernik preko brutalnih obdavčitev dela, trošarin in taks.

   • Povprečen Državljan

    Prvi tajkun,ki je vse zajebal, je bil vaš Bavčar, ki je za nagrado od JJ dobil Istrabenz.

    • Nata

     In ta je edini, ki sedi !
     Istrabenzu gre pa navkljub vsemu dobro . . . .

     • Povprečen Državljan

      Ja..ful sedi…Na ribolovu,košarki, na kavi…Kdor proda naftno družbo jodlarju, bi moral res sedet ba Dobu.

     • tohuvabohu

      Ksenofob, hahahahaha.

     • Nata

      Drži. . . . pa vendar – sedi !!
      Nekateri pa v Švico hodijo na zdravljenje, pa vrnejo jim vse premoženje ( Senica ), pa tožbe padejo – šef Merkurja Kordež.
      Pa tožilstvo jih sploh povoha ne – Janković.

    • macon

     Podpredsednik LDS je od primorskega komunista Kosmine dobil v upravljanje in privatiziranje Istrabenz.

     Če si verjameš, si malo nor. Bodi samo pokvarjen, ker nemarno lažeš.

    • Imperial Commando

     Kaj nakladaš, Bavčar ni bil NIKOLI naš.

     • Povprečen Državljan

      Kdo je bil glavni pri JBTZ? Kdo največji prijatelj JJ.a?Kdo notranji minister in kdo minister za obrambo? Zdaj pa nj več vaš??? Tako,kot mnogi drugi,ki ne tulijo več v vaš rog.

  • Nata

   Čakaj. . . čakaj ?? Kaj je tipično ? Kar naredijo ni prav ? Ko pošljejo vojsko , da oni Hrvatarji ne kradejo. . . . . . ni prav ?
   Ko se hočejo pogovarjati, pa tudi ne ? Torej, kako naprej ?

   • Peter

    Siten povprečnež, nič mu ni prav, samo nerga nad pravovernimi od jutra do večera.
    Lahko bi rekli, tipičen levi komentator, za vse so mu krivi desni, no.

    • Povprečen Državljan

     Mimogrede…nikoli nisem volil levice.

     • Peter

      Povsem tvoja stvar, ki ne spremeni zgoraj navedenih dejstev.

  • JANEZ GUS

   Treba je naredit referendum za tiste državljane ki živijo v bivši coni a in b,z vprašanjem,kje želite živeti v Italiji ali Slovenistanu,pa da vidimo.

   • Povprečen Državljan

    Tako izdajalsko pozicijo ima lahko samo potomec izdajalcev.

    • tohuvabohu

     Kdor poštene ljudi zmerja z izdajalci, je sam največji izdajalec.

    • xtc

     Ne normalen človek ,ki ne mara beograjsko balkanskih komunističnih hlapcev.

    • JANEZ GUS

     S komunisti bom skupaj samo preko daljnogleda,ki pa bo na puški.

     • Povprečen Državljan

      Se ne čudim.Vzornike imaš v WW2.Samo imaš en problem ..Komunistov ni več, so samo v tvojih blodnjah.

  • xtc

   Samo tole bebeclevi-dajmo na referendom,kam gremo Štajerci,korošci in gorenci ali ostanemo v SLO ali gremo pod A,pa boš videl rezultat-v SLO zagotovo nebi ostali.

   • Povprečen Državljan

    Enkrat izdajalci,vedno izdajalci.

    • xtc

     Osli gredo samo enkrat na led,mi pa bi se zopet vrnili nazaj v našo staro domovino.
     Yuga ni naša intimna opcija kot vas Beograjskih poturic.

 • Anton

  najbl mi gre na živce, da nam vladajo bebci, še bolj pa mi gre v nos da so ti beboti, polni samega sebe, pokvarjeni. Govorim kajpak o paradajzarjih(levičarji, da ne bo pomote!).Da so ti beboti reesnično nespsoobni, priča njihova bilanca v cca 25 letih odkar smo samostojni (osvobojeni verig komunizma pač še ne-serija znamk verigarji), kot država Slovenija.

  sarkazem press

  • Luiggi

   Gospod Anton (ce ebi bil rajsi tovaris,pa bodi),vljudno te naprosam,da ne uporabljas tisti koncni “srkazem press” na koncu tvojih/vasih postov,ker posti enostavno niso sarkasticni,vsi imajo resnicen smisel,hvala za razumevanje!!

   • Anton

    levičarji drugega kot sarkazem niso vredni

    sarkazem press

 • Nata

  + + + + + + + Razumljivo vendar !! Ko bi številke pravilno sestavili, oddaja ne bi bila več manipulativna, no ??
  Pripenjam dober članek s portala Pod črto.
  Razni ” poslovneži ” iz bivše Juge nam samo kradejo. . . . .
  https://podcrto.si/oil-metal-company-kako-pokopati-za-89-milijonov-evrov-dolgov/

 • Marija

  Ojoj poznate to 2×2 je 4 če samoupravni sporazum ne pravi drugače.In tako je bilo bančno luknjo.

  • samotoje

   Ha ha, sem že skoraj pozabil na to foro.

 • Beli Sneg

  Zanimivo dokler so imeli Švedi roko nad slabo banko, so vsekozi udrihali
  kakšne plače da imajo. Potem pa, ko so jih spodili in nastavili svoje,
  so plače še naprej bile visoke, s tem da so na slabo banko priključili
  še vse zaposlene iz Probanke. In potem naj bi tisti, ki so slabe krediti
  dajali, kredite reševali. Seveda presstitutka Šetinčeva se tega sploh
  ni dotaknila.

  • Nata

   No, vidiš !! Nismo pozabili. Morda pa še kaj napišejo o silnih plačah.
   Oni nekdanji šefinji L. Glavina so jo celo zvišali.
   Nisem pa zasledila, koliko odpravninve je dobila .

  • tohuvabohu

   Tisti bandit Mramor je govoril, da Švedom “ne zaupa”, in za njim cela Cmerotova vlada in koalicija. Nihče pa ni znal pojasniti, zakaj. Čeprav smo vsi vedeli, za kaj gre.

 • Nata

  Pa ja de ?? Ti kar kimaj. . . . . .saj te itak ne vidimo !
  Pa preberi kaj drugega, če te finance ( denar gre pa iz našega žepka )

  ne zanimajo.

 • tohuvabohu

  Če bi gledal oddajo, bi še manj kapiral.

 • Beli Sneg

  Jo je pa po Šetinkinem “famoznem” dokumentarcu presenetil Dragonja, ki jo je kritiziral, da je za vrednotenje premoženja, bila upoštevana likvidacijska cena. No seveda Šetinka je bila užaljena, ker revca ne razume, da takrat ko moraš nekaj prodajati, ker si v riti, je lahko cena premoženja nekajkrat manjša. Ne opravičuje sicer Dragonje, ki je Alenki držal štango, ko nas je tako “famozno” reševala pred trojko.

  • tohuvabohu

   Dragonja je eden glavnih banditov. Gaspari, Tajnikar, Mencinger, nepregledna množica banditov.

 • Beli Sneg

  No namen je bil dosežen. V najbolj gledanem terminu (v času Erikine Tarče) je presstitutka Šetinka svoj pamflet uspešno potržila. Kdo neki, razen svetlih izjem, bo bral Mastena, pa Iršiča, Bog ne daj pa da bi bral ali gledal kakšen drug medij, kot režimskega. In vrtiljak norcev se vrti dalje. Samo kmalu bomo vsi padli z vrtiljaka in padec ne bo brez posledic.

  • Luiggi

   Ljudje imajo lase,macki in volkovi dlake,prsici pa imajo setine,pardon scetine!

 • tohuvabohu

  Vem iz lastne izkušnje. Še dobro, da ni bila zraven Evtanazija Carl, ker bi bilo petkrat hujše.

 • VERZIFIKATOR

  Mojta P. Našek

  MOJCA POKRAJCULJA PO NAŠE

  Pravljica o Mojci Pokrajculji
  znana je, a silno zastarela,
  nova Mojca, vidno ostarela
  vlogo se sedaj na pamet guli.

  Vlogo, da lahko bo odigrala
  s piskrčkom nam vse prizore znane,
  pravljično izmišjeno igrane,
  pa še kaj da k temu bo dodala.

  Pa še kaj, so rekli ji v režiji,
  tisto s piskrčkom in luknjo bančno
  naj prikaže, stanje pa finančno
  naj pripiše drugih svinjariji.

  Pa še kaj, saj dobro zna lagati,
  Mojci zadnji hip so naložili,
  krivdo, ve se, komu naprtili.
  Pa še kaj? Nič treba ni dodati.

  Pravljica o Mojci, ki vse vzame
  v piskrček, ki si ga je kupila,
  oslarija, kot jo je vodila,
  ta otroških src, se ve, ne vname.

  Pa še kar, pa še, kot Mojca zmeraj
  natolcuje s piskrom prazne slame,
  pa še kdo naj revici verjame,
  saj ta pravljica pač ni od včeraj.

 • Garbage man

  Otroci, tudi najkvalitetnejši kokain Vam skuri možgane.Izogibajte se Kokaina, razen če ste Policist, tožilec, sodnik, zdravnik, učitelj, predsednik sindikata ,direktor banke, član uprave, član nadzornega odbora, Albanec, Srb, Pakistanec, Alžirec, Maročan, POLITIK.

 • Peter

  Možno.
  Jaz bi pa rad doživel, da bi kaj takega kot Dr. Masten izjavil kdo, ki je blizu derivatom in naslednikom ZKS, no.

 • Black_hawk

  Najbolj luštna pa ni tale Mojca. Aja sej je levakinja.

 • xtc

  Samo največji bedaki še ne vedo zakaj sedaj te velike polemike in oddajae ter laži.
  Gre za od Kučana zrežirane propagandne filmčke,katerih cilj je ustaviti prodajo A banke,ko začnejo levi z takimi akcijami veste,da je za narodov blagor najboljše,da se zadeve čim preje v celoti prodajo.
  Morate vedeti ,da je za bančno luknjo najbolj odgovorna kučanova F21 in ostala mafija ter tajkuni,zato je treba sprivatizirati domala vse,saj je s tem le te tolpe konec,kot tudi nje kraje in ropanja državljanov.
  Samo največjim bedakom še ni jasno,da banke ne smejo biti državne-morajo pa biti pod strogim nadzorom države,glede pravilnosti poslovanj,enako velja za podjetja.
  Razne puhlice o tem ,da morajo biti elektrarne in elektro podjetja v lasti države,kot tudi energetska podjetja kot je Petrol so navadna nategovanja,saj se objektov pač ne da dati na kolesa in odpeljati,vse to so nategi za osle in bedake,ki nimajo pojma o gospodarstvu.
  Nadalje Pašek Šetinčeva je iz familije Šetinc-Franc Šetinc je bil udbovec in cenzor časopisov ,predsednik rdečih sindikatov in velik prijatel šefa CK ZKS Tov. Milana Kučana torej se ve po diktatu,koga je Paškova zavajala in lagala ter po direktivah koga laže Šarec.
  Izjave,ki jih podaja Šarec so izjave bebca,ki je hlapček velikega “vodje” z Titekovim sindromom,ki ga ohranja pri politični vegetaciji na vladi-kajti prodajalca ne sme zanimati kdobo zadevo kupil pač pa ,da zanjo iztrži čim več,ostalo pa je potem stvar lastnika,ki če je zaseben,hitro spodi kradljive Kučanove hlapčke iz firme,ki hitro prične prinašati dobičke.
  Samo še ena tgodba v poduk;dokler je kučanova mafija obvladovala Ljubljansko letališče,je životarilo,klepalo izgubo in št. potnikov in linij je ugašalo.
  takoj ,ko je zadevoprevzel tujec Fraport in izgnal kučanovo tolpo,je začelo letališče cveteti,povečuje se tako potniški in tovorni promet,širi se in dobički rasejo-ko je zadevo vodila kučanova tolpa je bila stalna izguba.
  Torej nauk iz zgodbe?
  Če želite napredek in razvoj čimprej sprivatizirati vse od bolnic,šol ,bank itd in to po možnosti prodati tujim renomiranim dobrim firmam,ki bodo kradljivo levo mafijo,hitro poonemogočile in izgnale iz firm.

  • Peter

   Povprečen državljan te ne razume in ti ne verjame.
   Povprečen državljan verjame temu, kar piše v nedelskem in kar povedo na hanzi tv.
   Tako je to, no.

 • Nata

  Hm. . . . . . Iršič je dal sijajno primerjavo z deli Moora.

  Skrbno zrežirano in namenoma napačno predstavljeno.

 • palačinka

  ..brezno odlična raziskovlka….ampak,ker je bil janez omenjen,nima nobene teže in je lažnivo ,potvorjeno skrpucalo….kakopak

  • Peter

   Samo zato, ker je bil janez omenjen?
   Hehe, lapačinka, no.

   • palačinka

    …ja,valjda…zato pa klele z vseh topov streljajo po paškovi..razgovorili so se pa tudi vsi ekonomisti “strokovnjaki” desne providence….zakaj pa mastni ni prej gobca stegnil…

    • Peter

     Zato ker je bil janez omenjen?
     A dej no..
     Jaz osebno njej ne verjamem nič, pa če omenja janeza ali ne. milana pa tako ali tako ne bo nikoli, no.

     • palačinka

      ..potem si še bolj neumen,kot sem mislila….milan in janez sta pa frenda….iz istega kačjega gnezda

     • Peter

      Ti tudi misliš? A bejš no.

     • palačinka

      ..sem vedela,da nisem edina in ,da tudi v reali delijo moje mnenje…hehhhe

     • Peter

      Lepo. Reala je pa kaj, oz kje, po tvojem mnenju?
      Tam, kjer vedo, kam se postavljajo vejice, mogoče?

     • palačinka

      ..potem odvečne briši…

  • lokec

   Ti si zaposlen v javni upravi te dobro poznam – pijavka.

   • palačinka

    ….telebajsek

    • lokec

     ……kozasuha

     • palačinka

      ..krele

 • palačinka

  ..kdo od politikov in drugih neposredno vmešanih bo pa priznal,da smo slovenci bili poskusni zajčki in,da so pri ugotavljanju rupetine uporabljali “kreativno regulativno ” računovodstvo….dokler znesek ni ustrezal eu komisiji….potem so pa vse prodali skonto 70 %…zaslužni pa dobili bajne džobe v evropskih bankah…zastonj kosila ni…kene jazbetina…in ostala sodrga

 • lokec

  Tudi JJ je delno kriv, ker se takrat ko je bil na oblasti LB ni prodala. SLS je bila proti prodaji. Janez bi moral takrat biti bolj odločen.

 • palačinka

  ..krošnjarji privatizacije so prodali še državo in narod

 • palačinka

  Toda v ozadju reševanja bank so se že postavljali temelji prihodnjega dogajanja – nove privatizacije v Sloveniji. Tako je v treh državnih bankah na povabilo ministrstva za finance uradovala londonska družba European Resolution Capital (ERC). Skrbni pregled ERC-ja v NLB-ju je pokazal, da banka potrebuje 441 milijonov evrov. NLB je zato izvedel dokapitalizacijo. Toda tuji pregledovalci kreditnih map in domači pomočniki, v NLB-ju denimo Stojan Nikolić, danes direktor HSE-ja, ter odvetnik Andrej Fatur, od leta 2012 član, danes pa predsednik nadzornega sveta mariborske banke, so že sestavljali sezname podjetij za prodajo.

 • palačinka

  Premier pa je medtem neutrudno ponavljal, da je država naslednja v vrsti za mednarodno pomoč. “Oktobra nam grozi nelikvidnost, če nam ne bo uspelo prodati obveznic,” je Janša v več intervjujih konec avgusta 2012 strašil z bankrotom države. Ko so premierjeve prerokbe povzeli še tuji mediji, je bila Slovenija na milost in nemilost prepuščena finančnim trgom in Evropski komisiji. Zahtevani donosi na slovenske obveznice so se močno povečali, pa čeprav je bil javni dolg še leta 2012 krepko pod najvišjo dovoljeno mejo, med drugim poudarja ekonomist Jože P. Damjan.

  Bonitetne ocene Slovenije so zato padale, finančni trgi so ji zapirali vrata, Slovenija se je znašla na seznamu držav, ki so bile kandidatke za vstop v območje zloglasne evropske trojke.

  • Beli Sneg

   Ti pa navajas za referenco tistega ekonomista, ki še za svoje finance ne zna poskrbet. Vzel krdite v švicarjih in ni nič vedel za valutna tveganja. Ha, ha…Nakladač nesposoben. Finančne ocena sevede dajejo na osnovi Damjanovih nebuloz…

 • palačinka

  Po razpadu Janševe koalicije je spomladi 2013 vlado prevzela Alenka Bratušek. Toda novopečena premierka je bila kmalu potisnjena v kot. Slovenija je bila od Evropske komisije prisiljena v diktirano sanacijo sistemskih bank, in to po modelu, ki ga je pripravila že prejšnja vlada.

  V tem času je enega od naših virov obiskal Alessandro Papalardo, svetovalec ERC-ja, danes zaposlen pri skladu DDM, ki je leto prej brkljal po bankah. Predstavil mu je listo podjetij za prodajo. Spisek je vseboval vse potrebne podatke, predvsem take iz kreditnih map naštetih podjetij. Med temi podjetji so bili tudi Mercator, Krka, Gorenje, Elan, Cimos, Cinkarna Celje, Trimo, Studio Moderna, Adria Mobil … Na spisku so bila tudi podjetja, katerih terjatve se pozneje niso znašle na DUTB-ju.

 • palačinka

  Slovenija je na začetku januarja 2013 priglasila državno pomoč za NLB. Toda Evropska komisija je od Slovenije zahtevala sanacijo celotnega bančnega sistema, zato je ministrstvo za finance marca Evropski komisiji poslalo načrt prestrukturiranja državnih bank. Tako kot za Irsko je bil za Slovenijo zadolžen Madžar Istvan Szekely, direktor direktorata za ekonomske analize pri komisarju za finance Ollyju Rhenu.

 • palačinka

  Szekely, ki je blizu Evropski ljudski stranki, naj bi naši državi v celoletnem procesu sanacije bank postavljal vse ostrejše pogoje in naj bi bil, kot zatrjujejo naši viri, do konca prepričan, da nam ne bo uspelo z lastnimi močmi. Szekelyev direktorat je ocenil, da ima Slovenija presežna makroekonomska neravnovesja, in jo je poskušal uvrstiti v poseben evropski program pomoči, ne da bi o tem obvestili Slovenijo.

 • palačinka
  • Peter

   Kopipejstanje s hanzi tv..
   Hehe, potem si še bolj neumna, kot sem mislil, no.

   • palačinka

    …hanzi je dobra,ko možina pričevalce lajna??…kredibilna,kot je?!

    • Peter

     Eno drugačno oddajo izmed 10 tisočih si našla, da jo boš dajala za referenco…
     Hehe, lapačinka, no.

     • palačinka

      ..no,sem vedela,da tega skrpucala ne morem dat za referenco….ampak dejstvo je,da ste takrat zalimani pred tv…pa še ob ponovitvi…pyzda…narod mora nujno nehat plačevat naročnino

     • Peter

      Sva našla skupno točko.
      Vendar bo veliko več tistih, ki imajo poln kufr laganja šetinčeve & Co, kot tistih ki majo dost laganja možine, za ukinitev plačevanja hanzi harača, no.

     • centurion

      Sam tebe pa tut pes več ne poščije, njeee?

     • palačinka

      …si me zamenjal s svojo tastaro?…napaka

     • centurion

      Tebe je po pameti težkoooo zamenjat.
      Nisi menjalna roba.
      Nezanimiva.
      Težko “uturljiva”….

 • palačinka

  ..adios,oprančki..pojdite malo v naravo,na sonček,s svojimi boljšimi polovicami…lahko pa tudi peš…hehhhhehhe

  • Peter

   Vau, kakšen entelegenten exit…škoda, da se ga nisem sam spomnil, no.

  • samotoje

   Kakšno butasto blejanje. Greš v blokado.

 • herman

  Tile levaki od globoke države so res šalabajzerji. Janšo bi vprašali, kako se denar pere…

  • Peter

   Ti si pa tako naštiman, herman.
   Ena globoka misel na dan, odžene janeza stran…
   Kaj pa, ča ti na en dan dve pametni misli padeta v glavo? Si potem malo zmešan in ne veš, kaj bi, rajtam, no.

 • šrauf

  Na hanzi TV presstutka maja polira banksterje, češ za vse so krivi pohlepni tujci, pa seveda janša…

  Takole sem napisal v ćetrtek zvečer,po par mintah gledanja presstitutkinje manipulacije. Moram priznati,da sem nekaj takšnega pričakoval takoj ,ko sem videl v npovedniku kdo je avtor oddaje. Ta agipropovski smrad je v svojih manipulacijah tako predvidljiva, da takoj ,ko odpre svojo gofljo,že veš kam pes taco moli. Sicer je pa snaha komunističnega trdorokca Šetinca ,njen foter fonkcionar pri SD….

  • Peter

   palačinka verjame, povprečen državljan verjame…veliko jih verjame.
   In splača se, še kako se splača…tudi malo lagati včasih, no.

   • šrauf

    Veselica traja dokler ne zmanjka denarja ….seveda tujega…

    • Peter

     Jp. In potem je kriva vlada 2004 – 2008. Kot vedno in za vse. Bilo bi že hudo smešno, če ne bi bilo že žalostno, no.

 • šrauf

  Najbolj je pa maloumna tista ,da so naše bonitetne ocene padle ,ko je Janša omenjal trojko…..kot da tujci fuknejo par miljard ne ,da bi se prej pozanimali o tvojem finančnem stanju.

  Po mojem si tuji “finančni kapitalisti” manejo roke,ko v kakšni državi ,ki ima kaj imetja, pridejo na oblast levaki. Takrat se več troši kot se ustvari in “zlobni kapitalisti” to rade volje serviserajo do meje kreditne sposobnosti. To pri nas že pospešeno laufa od leta 2008. Mogoče mi bo rdeči kondom znal povedati koliko je v času konjekture Šarc prišparal in dal nastran za hude čase…

  • Peter

   Oh seveda, in potem bodo, nekega lepega dne, pokvarjeni kapitalisti, ki posojajo denar levičarjem, zahtevali ta svoj denar nazaj z obrestmi, kot so zapisane v pogodbi.
   Takrat bo pa kraval, spet bo jj kriv, ker v opoziciji ni preprečil najemanja kreditov.
   In povprečen državljan s palačinko na krožniku bo modro prikimal: res je, janez je kriv, tko k zmeri.
   Nedelski ma po difoltu zmeri prou, no.

   • šrauf

    Ja ,samo je zanimivo,da so te pičke tako predvidljive, da že kar glava peče. Niti se ne trudijo, da bi narod fopali s kakšnimi bolj izvirnimi forami….zgleda,da so narod že tako pobebavili,da jim je zato škoda truda….

    • Peter

     Ja, poglej Povprečnega državljana.
     Vse kar napiše, je kot bi bral nedelskega ali gledal hanzi.
     In ob tem suvereno trdi, da razmišlja s svojo glavo, no.

 • montyamp

  HANZA RTV — KURBENHAUS – CENZURA,PRESS TITUCIJA, LAŽI , NA

  POLOŽNICE

 • montyamp

  Židje pravijo takole :
  V Vietnamu uporabljamo črnega človeka za ubijanje rumenega človeka , zato da lahko beli človek obdrži zemljo katero je ukradel rdečemu človeku .
  Murglosrbska mafijska žveplena kokagverila pravi takole :
  V Sloveniji uporabljamo srbske majmune za ubijanje Slovencev , zato da lahko gošarsko partijska hunta obdrži nacionalizirano in pokradeno slovenskemu narodu .
  Adi dobi Nobelovo in to v kratkem .

 • skorpijon93

  zgledujte se po češki, slovenci butasti

 • skorpijon93

  zgledujte se po češki

 • skorpijon93

  zgledujte se po češki ja

  • herman

   …kjer demonstranti zahtevajo odstop desničarskega premierja Babiša zaradi finančnih goljufij.

   • skorpijon93

    zgleduj se po češki, proklet kreten slovenski

 • skorpijon93

  učite se od češke

 • Peter

  Naši občudujejo in se učijo od rusije.
  Žal, tako je, no.

 • skorpijon93

  učite se od češke republike,kajti slovenci do kolen jim ne sežete, ob enem pa imate vse več albancev in bosancev v državi, svinijarija vse skupaj

 • Imperial Commando

  Nisem gledal oddaje, a če pogledam kdo je avtorica oz. voditelca, potem je ziher Janša kriv za vse. Imam prav?

  • Big Bird-Veliki Tič

   Imaš prav!!!… Prištinski posvojenec ni ničešar sposoben…razen kraj, laži in ponarejanja!!!

   • Darth Vader

    kako ne? uspelo mu je biti bistvo tvoje eksistence :) to je pa tudi nekaj

 • milanček

  ja, predragi Slovenci, krivi pa smo mi sami, saj vse te svinjarije le mirno gledamo, malo o njih čvekamo, namesto , da bi udarili po tej mafiji! kućan bi moral že zdavnaj čistiti sekret na Dobu, potem pa so tu kriminalisti, tožilci, sodstvo, ki jih je treba počistiti!

 • skorpijon93

  prascci slovenski, daleč ste za češko

 • Luiggi

  Tolk bolan kot si ti,je malo kdo?!!

 • Viktorh
 • Slovenka

  Zdaj pa nekaj, kar ne sodi čisto pod to rubriko, dokazuje pa, da živali znajo biti plemenitejše in zvestejše od človeka.

  Kako mačka žaluje za preminulim gospodarjem:
  https://www.mojvideo.com/video-reakcija-macke-je-na-spletu-zlomila-srce/db06d6752a1212f3b895

 • sloustava

  Pa lepo vas prosim, od kdaj pa ste mislili, da je Setinceva novinarka? Pise se Setinc! To naj vam zadosca, tako tebi Masten kot tebi Jansa! Mar ste od presstitutke res pricakovali kaj pametnega? Od Setinceve? Jaz zivim v Sloveniji, ti Masten in ti, Jansa, pa ocitno izza Marsa in Venere. Od nje pricakovati kaj drugega kot neznanje in abote, je enako najti poldne ob polnoci!

  • Peter

   V bistvu ni problem v neznanju tov Šentinčeve, ona točne ve kaj in zakaj dela, problem je v tem, da kot predstavnica Šetincev, ki so bili odgovorni za medije že v svinčenih časih, točno ve kaj dela..eh.
   Problem je samo v tem, da dolinčekom to ni jasno in si mislijo…če je na hanzi, bo že držalo.Če pa potem to še potrdi nedelski, se enemu povprečnemu državljanu itak strga od same resnice, no.

 • Olga101

  Laž je nesmrtna duša komunizma!

 • Peter

  Moj Bog, predstavljajte si, da zagledate tole zgoraj vsako jutro…
  Pa še brez mejkapa…

 • sodnikisozločinci

  Kako ste ljudje hudobni! Revica se ne more ukvarjati z bančnim breznom dokler ne razčisti težave s svojim lastnim. Bog ve, kaj bo iz njega potegnila poleg hladilnika, pralnega stroja, …

 • herman

  Kdo pa je v Slovenijo klical bruseljsko trojko, oznanjal bankrot države in s tem zbijal ceno naših bank in uspešnih podjetij, da so jih lahko za bagatelo pokupili tujci? Tega gotovo ni počel zastonj in ni čudno, da ne zna dacarjem pojasniti svojih dohodkov.

  • Imperial Commando

   Ko bi vsaj dobili trojko, tako pa je vaša Alenka “rešila ” celo SLO preko milijardnih novih zadolžitev. Res krasno.

  • Peter

   Janez Janša. Edini, ki ne zna pojasniti svojih dohodkov. Ostalih pa še niso vprašali…
   Te zanima še kaj? Ti kar vprašaj, ni problem, tov rigelnik, no.
   Btw, ta je že druga v enem dnevu. Bomo jutri deležni treh?

 • tromaž

  V demokratičnih državah se teme ekonomije oz. se razne razprave na javnih forumih izvajajo z neodvisnimi novinarji in vrhunskimi strokovnjaki po sistemu “par condicio” ali “equality”, drugače , in predvsem na javnih kanalih je uzakonjeno ali v normi novinarske organiziranosti in etike. Drugače, pristranske oddaje so propaganda ali “fake news”, kar gotovo ni v ponos novinarske hiše ki oddajo posreduje. Sam sebi je vsak mil sodnik.

 • tomnidari

  Na Portal Plus je objavljena obtožnica, ki pojasnjuje, zakaj je prestituka morala v akcijo za zaščito tekovin revolucije!

 • Zgornji

  Kradejo nam Vseskozi in večno nam bodo kradli samo še več in več, vse dokler jih ne Zaustavimo !!! ! !!!

 • Vlado77

  Oddaje nisem gledal, ker je bilo jasno kako bo uštimana. Prej verjamam Iršiču kot Šetincevi, ki je partijska glasnica in to dela zaradi širšega interesa. Prav zaradi tega Šarčev odziv na prodajo Abanke. Tajkuni pri nas so izključno iz enega odra ( Forum 21). Ne vem ne poznam enega desnega tajkuna . Morda mi ga bodo razkrili neketaeri,ki bodo prebrali to. Vseeno pe je res nekaj- če je nekdo je zagotovo minitajkun ,ki ga nihče ne pozna ali je njegov ideološki pogled bolj podoben nekemu plazilcu ,ki spreminja barve glede na okolje. NLB in vse večje banke pod jugo so bile odvisne od botrov iz vrst komunistov.To enostavno želijo nadaljevati dokler se da. Država pa namesto , da bi napredovala ( v primerjavi s primerljivimi državami ex vzhoda) -nazaduje.In ne pomagajo take oddaje niti govori , da nas ogroža nacizem in fašizem. Ogrožajo nas prav strici, ki iz ozadja krmarijo tudi vse finance.

  • tomnidari

   Kolikor se pogovarjam z ljudmi, mas ima večina Slovencev vse potrebne kvalifikacije in znanja za bit fašist! Torej: Je suis fašist!

 • Janez Kepic-Kern

  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Ryuk

  Ta oddaja je bila pa res poden od podna. Relativizacija krivde bančnikov in njihovih tajkunov ter prelaganje odgovornosti na študente (!), ki so za revizijske družbe zbirali podatke, na ocenjevalce premoženja, na Banko Slovenije, na ECB, na evropsko komisijo itd. Skratka vsi so bili krivi, le banksterji, ki so dejansko podeljevali kredite in kopali bančno luknjo, niso bili. Spin bančnega kriminala.
  Hanzi tv je tako postal PR oddelek bančne mafije.

  Seveda bo finančno nepismenim ovcam cel bančni sistem takoj kristalno jasen, če jim poveš: “Janša je kriv.” In bodo še zami kot ovce po orwelovsko začeli ponavljati: “Banksterji dobri, Janša slab.” Kar je bil dejanski namen oddaje Brezno… do naslednje bančne krize.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X !
  ŠE 1X !
  JAZ, JANEZ KEPIC-KERN
  IN
  VELIKA VEČINA SLOVENCEV
  OZ.
  VOLILNIH UPRAVIČENCENI – ni, ni, ni , nikakor – ni –
  NI !
  – GLASOVALA ZANJU ! ZA LMŠ M. ŠARCA, ZA DR. CERARJA, ZA “ŽAL” PREDS. B. PAHORJA !
  IZJEMNO MALO
  VOLILNE POOBLAŠČENOSTI – IMATA ! IMAJO !Se strinjamo?
  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POZITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • radames

  Oddaja je s takim konceptom NAMERNO narejena. Ščiti trenutno vlado in globoko državo. Zaradi tega je to oddajo delala prekaljena novinarka, ki ve, kako je treba lagati in zavajati. Je kar nekaj novinarjev na RTV, ki so povsem nekredibilni. Tam so zaradi tega, da lažejo in zavajajo, da proizvajajo fake news. Vse pa plačujemo tisti, ki smo lastniki elektro priključkov.

 • Janez Kepic-Kern

  “Predšolsko ničveden nastop” v vodenju
  pogovorov
  ali v zastavljanju tem – je na RTVSLO – TAKO POGOST OJAV,
  DA
  ME ODBIJA OD GLEDANJA RTV SLO.
  Čeprav so seveda – kakšne teme verjetno tudi OK obdelane.

  DAJMO SE IZ REALNIH DOGAJANJ
  V
  ZGODOVINI – KAJ – SE TUDI – KAJ – NAUČITI !

  NI TREBA, DA SE ZALETIMO – SE POŠKODUJEMO – ZATO,
  DA ZNAMO PRAV VOZITI AVTO
  IN
  PRAV REŠEVATI TEŽAVE, KI SE
  NAM DOGAJAJO V ŽIVLJENJU ! MAR NE ?

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”

  ZGODOVINSKA DEJSTVA
  IN ZGODOVINSKA – UPORABNA SPOZNANJA
  – O MIGRACIJAH,
  , O NASPROTJI H MED VETSTVI
  IN
  KAKO TAKA NASPROTJA – USPEŠNO REŠITI
  NA
  NE PREVEČ BOLEČ NAČIN
  IN
  – BREZ NEPOTREBNIH
  – ČLOVEŠKIH ŽRTEV. L.R. EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ JANEZ KEPIC-KERN
  P.S.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  CITATI SLIK
  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih,
  ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.

  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.

  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju,
  na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd..
  Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.

  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju
  – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti.
  Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO
  o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto
  – s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”:
  – voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis
  – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej

  “po vtisu – predšolsko malovednim”

  novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd.
  – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.

  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!

  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.

  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.

  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi

  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal

  t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!

  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni v
  – T.I. “razumnem stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju!

  Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern

  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH, O OSEBAH, KI
  JIH NAVAJAM
  -BEROČI NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV,
  KI SO SE REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ – N A U Č I T I ! MAR NE? L.R. Janez K. Kern

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”
  IN MOJEGA KAR OK E-PORTALA “SLOVENIANA”

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo.

  • Get Smart

   Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
   I.
   »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO
   sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«,
   »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov …
   na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1.
   sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
   II. »kultura
   ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA:
   SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo …
   družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo
   jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
  – pa nižji davki, pa manj davkov,
  – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
  – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
  – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
  – pa za 100 % nižje notarske tarife,
  – pa za 100 % nižja brezposelnost,
  – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
  – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …

  • Get Smart

   Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za
   revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA«
   in »teþihovanje SLOVENIJE«:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza
   Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli
   in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le
   PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE
   JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  —————
  2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
  2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
  2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
  2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
  Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač:

  • Get Smart

   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol
   porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE,
   ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće …
   na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za
   WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z
   gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki,
   blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo
   svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka.

  • Get Smart

   OSVOBODITEV je možna na dva načina:
   1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
   2.
   Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker
   štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v
   DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince
   namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI,
   kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in
   začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!