To je “politična neodvisnost” aktiva RTVS: Pirkovič je problem, leva politična aktivistka Šetinc Paškova pa je “naša”

Novinarja RTVS: Mojca Pašek Šetinc in Igor Pirkovič. (Foto: rtvslo, Polona Avanzo)

Povzetek stališč aktiva novinarjev RTV Slovenije: Igor Pirkovič je problem, Mojca Pašek Šetinc je pa … naša,” se je na dvoličnost članov uredništva MMC-ja in nekaterih drugih sodelavcev javnega servisa odzval strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič. 

Spomnimo: Odgovorna urednica Informativnega programa TV Slovenija Jadranka Rebernik je ob poteku mandata dosedanji vršilki dolžnosti Kaji Jakopič za v. d. urednika Uredništva za nove medije imenovala Igorja Pirkoviča, so sporočili iz vodstva RTV. Jakopičeva je bila deležna kritik, da je državni portal spremenila v glasilo skrajne Levice. Sodelavci RTV slednjega pričakovano ne priznavajo. Ob imenovanju Pirkoviča so med drugim zapisali: “Poudarjamo, da je spletni portal javne radiotelevizije politično neodvisen, naš kolektiv pa si prizadeva svoje delo opravljati na etičen in profesionalen način, zato je za nas kakršna koli politizacija vsebin absolutno nesprejemljiva.”

Ob “politični neodvisnosti” in “absolutni nesprejemljivosti politizacije vsebin” se spomnimo, denimo na protivladnega aktivista in rusofila Borisa Vaseva, ali pa na najbolj “uravnoteženo” in “politično neprofilirano” oddajo javnega servisa – Studio City, ki jo ustvarja “neodvisni” pisec “neodvisne” in “politično nepristranske” Mladine Marcel Štefančič. Prav tako je “neodvisna” in politično nepristranska denimo Mojca Pašek Šetinc, sicer znana zagrizena nasprotnica premierja Janeza Janše in SDS, obenem pa do ušes zaljubljena v “plave oke” murgelskega strička … Razumljivo je, da bi se s Pirkovičem na portalu MMC postopoma prenehal politični aktivizem v podporo enih, to je levih političnih opcij, zlasti SD in levice. Namen portala je namreč resnično neodvisno poročanje, ki ga doslej še nismo videli …

“Neodvisni” sodelavci ostro nad Igorja Pirkoviča, medtem ko jih očitna politična aktivacija sodelavke Mojce Pašek Šetinc ne moti. (Foto: posnetek zaslona)

A dejstvo je, da je aktiv RTVS “nepristransko” kritičen predvsem do očitane naklonjenosti novinarja Igorja Pirkoviča Janezu Janši in SDS, medtem ko se ob dejstvu, da je Pašek Šetinčeva odkrito napovedala svoj politični angažma pri Robertu Golobu, ne pustijo niti za trenutek zmotiti, saj ona je pa vendarle “njihova”, ne? Ni mogoče najti kakšnega kritičnega prispevka, v katerem bi “Člani in članice uredništva MMC-ja” ostro nasprotovali njenemu hkratnemu udejstvovanju za javni servis in njeni napovedi jasnega, odkritega političnega angažmaja (“politične aktivacije”). In v takšni situaciji še lahko pričakujejo, da jih bodo imeli bralci, poslušalci in gledalci za “neodvisne” in “nepristranske”. Resno?!

Mojca Pašek Šetinc je jasno napovedala svojo politično aktivacijo, a njenih “neodvisnih” sodelavcev ne moti, da bi to kvarilo podobo “neodvisnosti” in “nepristranskosti” javnega servisa. (Foto: posnetek zaslona, Siol)

Mojca Šetinc Pašek očarana nad modrookim lepotcem Milanom Kučanom (Foto: fb)

Milan Kučan, nekdanji generalni direktor RTVS Marko Filli in novinarka Mojca Šetinc Pašek. Pašek Šetinčeva ne more prikriti svoje “zatrapanosti” v modrookega strička. (Foto: STA)

Domen Mezeg