To je velik “zagovornik nevladnih organizacij” in aktivist SD, ki je z zlorabo položaja na več kot 30 tisoč naslovov poslal lažno svarilo o ukinitvi financiranja nevladnih organizacij

Datum:

Potem ko je poslanec SDS Branko Grims na televizijskem soočenju v četrtek opozoril, da se letno kar 300 milijonov evrov meče skozi okno za nevladne organizacije, od katerih, kot je recimo Mirovni inštitut in podobne, Slovenija dejansko nima nobene razvojne koristi, in napovedal, da bo stranka SDS ukinila javno financiranje teh nevladnih organizacij, je v akcijo stopil direktor Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) Goran Forbici, ki je po navedbah Večera v več kot 30 tisoč nabiralnikov nevladnih organizacij poslal pismo, v katerem jih opozarja, kakšne posledice bi zanje lahko nastale v primeru zmage Janeza Janše. Grims opozarja, da gre za širjenje skrajno žaljive manipulacije, ko hočejo razvojno škodljive, na LBTQP ideologiji utemeljene levičarske nevladne organizacije, kot je npr. Mirovni inštitut, skrivati za gasilci, športniki in drugimi za razvoj in ohranjanje slovenstva dragocenimi društvi. To po besedah Grimsa še bolj razgalja, kako legitimen in nujen je predlog, da se na LBTQP ideologiji utemeljene NVO, kot je Mirovni inštitut, preneha financirati iz proračuna, tako prihranjen denar davkoplačevalcev pa se preusmeri v varnost in razvoj, torej tudi za gasilce, športnike in vsa druga za varnost in razvoj Slovenije in slovenstva koristna društva. 

Goran Forbici, ki velja za aktivista stranke SD, se je v preteklosti norčeval iz konstrukta Patria. Ta se je namreč odzval na odgovor prvaka SDS Janeza Janše, “in sloni letijo po zraku”, in se skupaj s skupino somišljenikov podal na Prešernov trg, kjer je naključnim mimoidočim delil letake in balone. Organizatorji akcije pa so na letak posmehljivo zapisali, da “s to akcijo Društvo za ohranitev letečih slonov Jumbo preverja, ali ta redka vrsta slonov prebiva tudi pri nas”.

Direktor CNVOS, ki se rad angažira v akcijah, usmerjenimi proti SDS, se je na besede Grimsa odzval že takoj naslednji dan in v javnosti potrdil, da je bilo v lanskem letu nekaj čez 300 milijonov evrov subvencij od države in občin dodeljenih 17 tisoč nevladnim organizacijam v Sloveniji. Pri tem je navedel, da je šlo 17,7 milijona na naslov vaških lokalnih kulturnih društev, 1 milijon za lovce in ribiče, 38 milijonov za prostovoljna gasilska društva, 2,5 milijona za invalidska društva, 19 milijonov za socialnovarstvene programe duševnega zdravja (preprečevanje nasilja in alkoholizma, brezdomce in družinske centre), 5,1 milijona za lokalne Karitas, 8,5 milijona za Rdeči križ, 15,6 milijona za katoliške osnovne in srednje šole, vrtce in domove.

Pismo naslovil na več kot 30.000 nevladnih organizacij
V pismu, ki ga je Forbici naslovil na preko 30.000 nevladnih organizacij, ta opozarja, da bi v primeru uresničitve Grimsovih napovedi prišlo do prenehanja občinske in državne podpore kulturnim, gasilskim, lovskim, športnim, ribiškim, upokojenskim in turističnim društvom ter prenehanja financiranja katoliških in drugih zasebnih izobraževalnih in vzgojnih ustanov. Forbici je Večeru na vprašanje, čemu se je odločil za pošiljanje dopisa, s katerim opozarja pred zmago politične stranke in s tem nedopustno posega v volilno kampanjo, odgovoril: “Kot krovna organizacija, ki je ponosna na to, da združuje ne samo organizacije z različnih področij, ampak tudi različnih svetovnonazorskih in političnih provenienc, že kategorično nikoli nimamo svojih favoritov na parlamentarnih volitvah, vsaj ne takih, za katere bi glasno skandirali oziroma jih javno podpirali.” 

Forbici prepričan, da ne gre za nedopusten poseg v volilno kampanjo
Ob tem je Forbici poudaril, da njegov odziv naj ne bi predstavljal nedopustnega posega v volilno kampanjo. Po njegovo naj bi šlo celo za pričakovano in legitimno opozorilo krovne organizacije glede tega, kam bi njihova zmaga lahko pripeljala. Na enak način naj bi po njegovo odreagirali tudi obrtna in gospodarska zbornica v primeru, da bi bil napovedan “pogrom” nad njihovimi članicami ali celotnim gospodarstvom. “Vse drugo bi namreč bilo nevredno krovne organizacije. Skratka, poseg morda že – nedopusten pa nikakor! Navsezadnje – saj menda pri volitvah ne gre za to, da stranke zganjajo kraval, vsi ostali pa smemo biti pri tem samo občudujoče tiho?” še Večeru odgovarja Forbici.

https://twitter.com/strankaSDS/status/997836537848090624

V SDS opozarjajo, da podpirajo gasilska, vaška, kulturna in športna društva ter človekoljubne organizacije
Slovenska demokratska stranka se je odzvala preko družabnih omrežij in zapisala, da v stranki podpirajo gasilska, vaška, kulturna in športna društva ter človekoljubne organizacije, ki pomagajo ljudem v stiski. “Tako bo ostalo tudi v prihodnje,” obljubljajo. Forbici je odziv stranke nato komentiral z besedami, da naj bi SDS na spletu še vedno napovedala izključevanje in diskriminacijo organizacij, ki se z njimi idejno ali politično ne strinjajo. Forbici ob tem poudarja, da “vse navedene organizacije javna sredstva pridobivajo na javnih razpisih. Tam za sredstva kandidirajo pod enakimi pogoji, kot vsi ostali, in so enako kot vsi podvržene ocenjevanju strokovnih skupin”“Napoved, da se bo določene organizacije kategorično, v maniri najhujših partijcev, odrezalo od javnega financiranja, lahko zato pomeni samo eno – prirejanje rezultatov javnih razpisov oziroma politično vmešavanje v odločanje strokovnih skupin na javnih razpisih. Drugo ime za takšno ravnanje je zloraba politične moči in oblasti ter kršitev temeljnih načel enake obravnave in strokovnega odločanja. Si bi tega res lahko kdorkoli želel?”

Grims opozarja, da gre za širjenje skrajno žaljive manipulacije
Grims ob tem na družabnem omrežju Facebook poudarja, da levičarji pod totalitarnim simbolom rdeče zvezde vztrajno širijo skrajno žaljivo manipulacijo, s katero si dovolijo kar izenačiti gasilce, športnike … z LBTQP ideologiziranimi NVO tipa Mirovni inštitut. “Razvojno škodljive rdeče pijavke očitno grabi panika in se spet zatekajo k podtikanju in lažem. Samo res hudo duševno motena oseba ali pa skrajno žaljiv manipulator si namreč lahko dovoli kakorkoli izenačevati gasilska društva, folklorna društva, športna društva in druga za slovensko družbo, slovensko tradicijo in razvoj Slovenije ter slovenstva izjemno koristna društva z na LBTQP ideologiji utemeljenimi nevladnimi organizacijami tipa Mirovni inštitut, ki v praksi delujejo kot uničevalci pravih vrednot in so (pod krinko boja proti ‘sovražnemu govoru’) za razvoj škodljivi sramotilci drugače mislečih. Samo v soočenju argumentov brez vnaprejšnjih diskvalifikacij namreč lahko v demokratičnem dialogu poiščemo najboljše rešitve.”

Foto: STA

Ob tem pa Grims poudarja, da je bil sam pred dvema mesecema predlagatelj zakona v korist prostovoljnim gasilcem, ki ga je v prvem branju državni zbor tudi že izglasoval. V SDS seveda še kako podpirajo gasilce in gasilska društva, folklorna društva, športna društva …, vse tiste, ki prispevajo k zdravemu razvoju družbe, njene blaginje in varnosti, k ohranjanju prave slovenske kulture, slovenske tradicije in športa, ki so torej usmerjena v razvoj Slovenije in slovenstva. “Le na LBTQP ideologiji utemeljenih rdečih pijavk ne podpiramo, ker prav te, na LBTQP ideologiji utemeljene levičarske nevladne organizacije, v resnici usodno odžirajo denar gasilcem, folklornikom, športnikom in vsem drugim, ki prispevajo k razvoju Slovenije in njene varnosti.” Na tem mestu izpostavlja, da gre za sramotno manipulacijo, ko hočejo razvojno škodljive, na LBTQP ideologiji utemeljene levičarske nevladne organizacije, kot je npr. Mirovni inštitut, skrivati za gasilci, športniki in drugimi za razvoj in ohranjanje slovenstva dragocenimi društvi. To po besedah Grimsa še bolj razgalja, kako legitimen in nujen je predlog, da se na LBTQP ideologiji utemeljene NVO, kot je Mirovni inštitut, preneha financirati iz proračuna, tako prihranjen denar davkoplačevalcev pa preusmeriti v varnost in razvoj, torej tudi za gasilce, športnike in vsa druga za varnost in razvoj Slovenije in slovenstva koristna društva. 

Več kot očitno je, da levica  s pomočjo Forbicija manipulira, saj ta navaja čiste laži, le da bi očrnil stranko SDS, ki ji javnomnenjske ankete napovedujejo veliko prednost. Glede na to, da je neresnice o tem pričela širiti SD, je mogoče logično sklepati, da je izvor vsega stranka SD.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...